![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Nogi-->jak wyszczuplić????
Odchudzam się już od jakiegoś czasu. Mam taką budowę, że uda są trochę nieproporcjonalne do reszty, biegałam(przez 2 miesiące), ćwiczyłam na steperze, skakałam na skakance... Nic nie pomaga... Macie jakieś sprawdzine sposoby na pozbycie się paru cm z ud??? U góry myślę ze nie mam z czego chudnąć(nie chcę mieć skóry i kości), gdyby nie uda weszłabym spokojnie w spodnie w rozm36... Macie jakieś sprawdzone sposoby???
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nogi-->jak wyszczuplić????
Mam sprawdzony sposób na uniknięcie złości ze strony wizażanek- zanim zadasz pytanie użyj wyszukiwarki
![]()
![]() |
#3 |
♥
|
trening siłowy - na moje uda nic tak dobrze nie podziałało.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
a co rozumiesz przez trening siłowy ?
bo ja zielona jestem w tych tematach. niby coś czytałam, ale nadal nie wiem co dokładnie się do tego zalicza ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
A może po prostu od biegania i ćwiczeń nogi Ci się umięśniły? Ale jesli nie, to ważne są systematyczne ćwiczenia, według mnie 4 razy w tygodniu wystarczy po pół godzinki przeznaczyć czas na różnego rodzaju przysiady, wypady do przodu(mogą być z lekkim obciążeniem), polecam też skakanie na skakance(dobrze działa na łydki i mięśnie czterogłowe, a takze staw skokowy
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
♥
|
co mam na myśli :
na nogi przysiady- różne formy , wykroki, rdl , nożyce itd. z obciążeniem. u mnie najlepiej sprawdziło się z konretnym obciążeniem. i o dziwo jak tutaj na wizazu się głosi , że od dużego obciążenia się nie wiadomo jak rośnie a ja robiłam z bardzo dużymi ciężarami i ładnie cm schodziło.
Edytowane przez anniaa Czas edycji: 2011-01-02 o 20:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Ja także walczę z tymi moimi nogami... Robię przesiady, nożyce i biegam codziennie dopiero od dwóch tygodni ale chyba zaczynam już zauważać efekty (albo mi sie wydaje)
![]()
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
co Ci się nie podoba w nogach? są zbyt umięśnione czy jest to po prostu tłuszcz? (wybacz za brak delikatności)
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Keej to nie brak delikatności tylko cała prawda
![]() ![]()
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
A z resztą wstawiam foto. Przypominam że mam 170 cm wzrostu, ważę 58kg i mam 53cm w udzie, ale wygląd okropny.... Strzałkami zaznaczyłam mięsień, a w kółko wzięłam te ,,oponki". Są widoczne również z tyłu.... Zaczęłam ćwiczyć od nie dawna na agrafce i byłam 2 razy na basenie, ale nie wiem czy to coś da...
24.11.2012 aniołek[*] ![]() 31.05.2014 urodził się długo wyczekiwany synek ![]() ![]() 14.10.2014 aniołek ![]() 19.06.2016 - drugi synek <3 Edytowane przez Pixi18182 Czas edycji: 2011-01-07 o 07:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
♥
|
tak jak mówiłam bez treningu siłowego się nie obejdzie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
mam podobne uda, też nie wiem jak je wyszczuplić. dodatkowo mam strasznie umięśnione łydki, w spódnicy wygląda to okropnie. da się spalić jakoś te mięśnie? bardziej chodzi mi o te na łydkach ;p
![]() |
#13 |
♥
|
pokaż zdjęcie łydek zazwyczaj na wizażu dziewczyny mylą umięśnione po prostu na łydki z sporą ilością tkanki tłuszczowej => duże łydki.
a ja myślę , ze wam się po prostu nie chce nic i tylko marudzicie na nogi albo szukać ćwiczeń cud które w jeden dzień zmienią wasze nogi |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
potrafię odróżnić tłuszcz od mięśni
![]()
![]() |
#15 |
♥
|
spoko , ale mimo wszystko fajnie jakbyś pokazała zdjęcie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
jak zrobię to wrzucę.
bieganie mi nie pomogło - mięśnie zaczęły się rozrastać ![]()
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Aniaa mówisz nic się nie chce, to ciekawe po kiego ja ćwiczyłam na stepperze, wstawałam 0 7 rano aby biegać,czemu skakałam na skakance, dla czgo robiłam 8 min legs i buns, po co chodzę na basen??????
![]() |
#18 |
♥
|
myślisz , ze od ćwiczeń aerobowych twoje nogi nabiorą kształtu ? nie . albo od 8 min ćwiczeń ? widzisz tyle ćwiczyłaś i nic nie dało więc nie rozumiem po co nadal nie chcesz wykonywać treningów siłowych.
Lovadi w takim razie czekam na zdjęcie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
BAN stały
|
anniaa po jakim czasie widziałaś efekty?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
♥
|
wykonywałam trening siłowy + aeroby , oczywiście dieta i po 1 tygodniu były spadki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
też chcę wyszczuplić uda w tej górnej części od środka, więc będę wdzięczna za jakieś ćwiczenia, które można wykonywać w domowym zaciszu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
czy od skakanie na skakance nogi można wyszczuplić czy raczej rozbudować? bo zaczęłam skakać i się trochę martwię.. po ćwiczeniach najbardziej odczuwam łydki, a ich (tak samo jak ud) nie chciałabym rozbudowywać.
anniaa czy mogłabyś opisać/pokazać ćwiczenia jakie wykonujesz? znalazłam kilka i je wykonuję, ale nie wiem czy są one skuteczne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
jeszcze jedna kwestia: czy 30 min rowerka stacjonarnego jako interwały (muszę tylko dokładnie doczytać co i jak
![]() a swoją drogą to właśnie przeczytałam, że nie istnieje coś takiego jak wyszczuplanie "miejscowe", schudnąć można tylko całościowo. to prawda ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
♥
|
podstawowe ćwiczenia wykonywałam na nogi : przysiady , wykroki, martwy ciąg na prostych nogach , nic odkrywczego
![]() ![]() ale trzeba brać pod uwagę również dietę która jest podstawą. żadne ćwiczenia nie będą skuteczne przy złej diecie. na początku polecam ci aeroby a później interwały. tak nie istnieje miejscowe chudnięcie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
♥
|
honey ale aby coś wyszczuplić musi być ujemny bilans .ewentualnie zerowy.
dieta czysta i jest ok. ale często spokojnie można fajną dietę układać z produktów znajdujących się w domu ![]() taki mini skrót : trening siłowy Mozna wykonywac ćwiczac na siłowni z hantlami ,sztangami. tutaj sa przykładowe plany treningowe https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=187396 Mozna również ćwiczyc wykorzystując swoj cięzar ciała np : http://super-sylwetka.pl/trening_w_w...h_domowych. php Aeroby ćwiczenia w ktorych utrzymujesz stałe tętno na poziomie ok. 60-70% swojego maksimum. np rowerek, orbiterek , bieznia, biegi, skakanka itd. co do interwałów - sa to cwiczenia w którym zmieniasz tempo cwiczen np 1 min wolno i 30 s na maxa jak tylko potrafisz. Ogólnie im dluższy interwał tym niższa intensywność i łatwiej poza tym jak zaczniesz od 2min na 2 min to będziesz miala lepsza progresję, szybciej poprawisz kondycję zaczynam od 20 minut np. 1 m na 1m potem skracasz przerwę i robisz np. 1m na 45s potem np. 45 na 45 itp pójniej dojdziesz np. do 15s na 30s ale tego nie da sie zrobić tak z biegu trzeba organizm przyzwyczaić wykonuje sie je np w biegu, skakanka, rowerek, orbiterek, bieznia itp. Inna sprawa, że aeroby spalają tłuszcz w trakcie wykonywania (a potem mięśnie ), za to siłowe - spalają tłuszcz po zakończeniu. _______________________ spokojnie możesz wykonywać trening siłowy w warunkach domowych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Raczkowanie
|
co oznacza dieta czysta ?
Cytat:
a co jest lepsze: interwały czy aeroby ? a mogłabyś pokazać zdjęcie swojej sylwetki ? ![]() Edytowane przez honey92 Czas edycji: 2011-01-09 o 17:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
Podłączam się pod wątek , mam identyczny problem z nogami od wewn. strony
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:51.