![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
![]() Wieczór panieński/kawalerski
Witajcie,
Pewnie dużo jest takich tematów, ale mam nadzieję, że pomożecie mi rozwiać moje wątpliwości. Otóż, jak widać w moim podpisie, czeka mnie ślub, a przed ślubem organizowane są wieczory panieńskie/kawalerskie. Powiedzcie mi czemu kobiety na wieczorze panieńskim mają albo wizażystkę, która uczy je makijażu, albo babkę, która uczy je układów tanecznych/choreografii, albo pobyt w SPA, albo masaż, albo po prostu bawią się w jakimś klubie przy muzyce i popijają drinki. A mężczyźni zawsze muszą mieć nagą tancerkę na wieczorze kawalerskim ![]() Może to tylko moje wymysły, ale naprawdę boję się sytuacji, że mógłby mnie zdradzić, nawet dotykając owej pani. Nie chce żeby jakaś obca, goła baba siadała mojemu narzeczonemu na kolanach, kręciła tyłkiem przed nim, po prostu.... Wybaczcie długiego posta, ale męczy mnie to już od jakiegoś czasu i musiałam się wygadać.
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wieczór panieński/kawalerski
Cytat:
Czy mówiłaś swojemu narzeczonemu o tym wszystkim? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Tak, wielokrotnie o tym rozmawialiśmy. Także z jego najbliższym przyjacielem zamieniłam klika słów na ten temat bo wiem, że to on będzie organizatorem. I zgodnie obaj twierdzą, że wieczór musi być bo to taka tradycja i goła baba też musi być, a ja mu chyba ufam więc nie powinnam mieć podejrzeń. Ale tu nie chodzi o zaufanie, tu chodzi o to, że nie chce żeby jakaś pani lekkich obyczajów dotykała mojego faceta, z którym wiąże swoją przyszłość, chce mieć dzieci. Dla mnie to kompletnie niezrozumiałe
![]()
![]() |
#4 | ||
Zakorzenienie
|
Piszesz:
a potem: Cytat:
Cytat:
Rozumiem, że nie chcesz żeby Twój facet brał udział w striptizie. Dziwi mnie trochę jego podejście - goła baba na wieczorze kawalerskim musi być. ![]() Prawdę mówiąc nie rozumiem takiego podejścia ani trochę. Czy Twój przyszły mąż też ma zamiar pooglądać i być może podotykać ładną panią przed swoim ślubem? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Szczerze mówiąc na takie moje podejście do całej sprawy mają wpływ wcześniejsze doświadczenia w poprzednim związku, staram się ufać i myślę, że w wielu sytuacjach tak jest. Ale w tej jednej kwestii po prostu boję się. Niestety mój facet też ma takie podejście jak jego kumpel, i jakoś nie próbował mu wyperswadować tego, wręcz przeciwnie. Siedzieliśmy we trójkę i rozmawialiśmy a mój TŻ siedział cicho i liczył na kumpla, który zrobi mi wodę z mózgu, aż w końcu odpuszczę ten temat.
Może jestem dziwna i wymyślam, ale nie mogłabym się pogodzić z faktem, że mojego narzeczonego jakaś obca baba dotykała, a on się ślinił jak hiena do mięsa.
![]() |
#6 | |
CABIN CREW
|
Cytat:
![]() a co do twojego faceta... wiesz- trochę to dziwne że nie wierzysz przyszłemu mężowi, że boisz się że bedzie macał tancerkę.... edit: Karolynka zgdzam się z Toba w 100%
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Nie dziwi mnie to, że nie podoba Ci się fakt, że Twój mężczyzna bierze udział w takich imprezach, ale jednak serio uważasz, że on tak się w takich chwilach zachowuje?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ta "tradycja" to się chyba przez amerykańskie filmy upowszechniła, takie mam wrażenie ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
No, brak zufania z Twej strony. Ok, rozumiem bo po alkoholu róźnie ludzie się zachowują.
![]() W zeszłym roku brałam ślub, ani ja ani mąż nie mieliśmy tego typu: panieński czy mąż kawelerskiego. Nieczulismy żadnej potrzeby pożegnania się z stanem cywilnym. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Ja byłabym nieugięta. Nie wyobrażam sobie, żeby mój facet chadzał na takie "wieczorki"
![]()
Edytowane przez Ankhi Czas edycji: 2011-05-30 o 15:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
No coz sprawa jest troche skomplikowana i na twoje odczucia składac sie moga rozne rzeczy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyraźnie masz problem z zaufaniem. W moim otoczeniu powszechne są imprezki, wyjścia na piwko = wieczór kawalerski. Raz TŻ był na takim gdzie była zamówiona tancerka. Pani przyszła z ochroną, zatańczyła 15 minut przed Panem Młodym zdejmując stanik i poszła ![]() To są raczej profesjonalne tancerki, których celem jest zatańczyć i się rozebrać. Jak ktoś wynajmuje dziwki to nic dziwnego, że kończy się czymś innym... TŻ mówi, że szału nie było i sam by nie chciał takiego show.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
Droga Młoda86!
1. nie wyobrażam sobie takiej sytuacji o jakiej mówisz/. Wygląda mi na to, że Twój narzeczony próbuje wymusić nie Tobie taką formę zabawy...jeszcze wykorzystuje do tego swojego kolegę, który również próbuje Cię przekonać. Jak to, jako przyszła żona nie masz wpływu na swojego przyszłego męża? skoro nie odpowiada Ci taki sposób zabaw (a nie dziwie Ci się, bo mnie również nie spodobałby się), to on MUSI uszanować twoje zdanie! 2. tak bardzo zależy mu na nagiej tancerce? zastanów się co może zdarzyć się w przyszłości skoro tak bardzo lubi takie zabawy. 3. co do dziewczyn popierających taki wieczór kawa lerski - bzdura, to jest przereklamowany typ zabaw, wywodzący się z filmów... 4. Uważam, że tańczenie nagiej tancerki na wieczorze kawalerskim nagiej baby, która nawet tylko dotykałaby TWOJEGO {PRZYSZŁEGO MĘZA, jest jak najbardziej zdradą... i nie wierze w gadki , że atrakcyjna kobieta usiądze na kolanach twojemu TŻ, a on grzeczny chłopczyk ma wodę zamiast krwi i nawet jej nie dotknie... 5.skoro kolega twojego TŻ taki chętny na zabawy tego typu, to daj mu może wizytówkę do odpowiedniej agencji... niech się zabawi chłopak skoro ma potrzeby, a Tobie i Twojemu facetowi nie marnuje życia! 6. kwestia ufania, czy braku zaufania...co to za różnica jak już goła baba przychodzi do twojego narzeczonego i macha mu tyłkiem , podając go na tacy... 7. a może zapytaj się swojego tż czy ty też możesz zaprosić sobie na wieczór panieński gołego faceta, wybierz parę ofert z internetu i zapytaj się, który jego zdaniem byłby najlepszy? 8. masz prawo żądać szacunku i dobrego traktowania! 9. moim zdaniem taki dzień jest jednym z najważniejszych w życiu, zamiast cieszyć się tym szczęściem pozwalasz sobie na to, żeby był psuty jakąś "panią do towarzystwa". 10. a w ogóle to zasada jest prosta - Ty nie chcesz, żeby Twój facet gapił się dotykał gołej baby tuż przed ślubem - to nie, Ty w tej kwestii możesz i masz prawo decydować, a nie TŻ, czy jego kolega~!!!!
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
6. kwestia ufania, czy braku zaufania...co to za różnica jak już goła baba przychodzi do twojego narzeczonego i macha mu tyłkiem , podając go na tacy...
no własnie tutaj mylisz tancerke z prostytutka..ja tez tego nie pochwalam, ale zadna szanujaca sie tancerka nie pozwoli sie obmacac a juz tym bardziej zrobic cos wiecej..tak wiec nie mieszajmy dziewczynie w głowie..a machac tyłkiem to nawet w tv machaja....dziwne zeby facet całe zycie chodzil z klapkami na oczach..;] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Eee noooo jak dla mnie to nic takiego ale na pewno nie jest to kwestia zaufania.
Po prostu jednym to przeszkadza innym nie, to tak jak nie wiem ze szczoteczkami elektrycznymi ![]() ![]() Mi to nie przeszkadza ale ma prawo ci się nie podobać, a według mnie on postępuje trochę bezczelnie. Tancerka erotyczna ma zrobić show i urozmaicić wieczór, a on się napalił na gołe cyce jak szczerbaty na suchary ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
Drogie Dziewczyny, już Wam mówię wszystko. Otóż, w zeszłym roku była taka sytuacja, że obiecał mi, że nie pójdzie na jeden z wieczorów kawalerskich bo miała być tam owa pani. Ja akurat wtedy przemieszczałam się pociągiem pomiędzy dwoma miastami i nie byłam przy nim. Po czym jak tylko dotarłam do swojego domu i zadzwoniłam do niego, okazało się, że on już właśnie jedzie na ten kawalerski, na którym miało go nie być i to mi obiecał. Wiadomo, bardzo się zdenerwowałam, ale że to było w miejscowości oddalonej ode mnie jakieś 150 km to nie miałam na nic wpływu. Dzwoniłam do niego wielokrotnie podczas owej imprezy, tłumacząc mu co mnie boli, ale bez skutku. Teraz jego koledzy mają pretensje do mnie, że on się nie mógł bawić tylko wisiał na telefonie.
A propos owej rady- powiedział, że mogę sobie zabrać striptizera. I właśnie powiem wam, że to mnie bardzo dziwi, tym bardziej, że kiedyś miałam taką sytuację- byłam fotomodelką i on zabronił mi tego robić bo stwierdził " że jak ja mogę pokazywać się w stroju kąpielowym na zdjęciach przed jakimś obcym facetem- fotografem". Potem chodził ze mną na te sesje, ale i tak było jak było. A dziwi mnie jego podejście bo kiedyś był bardzo zazdrosny, i nie mogłam nawet pogadać z kolegą, a teraz pozwala mi na striptizera na panieńskim? Coś mi się to nie widzi....
![]() |
#22 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Wtajemniczenie
|
Mądry Polak po szkodzie......
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
Rozumiem, że może Ci się ten pomysł nie podobać. W końcu chyba żadna dziewczyna nie lubi kiedy jej ukochany wpatruje się w gołe tyłeczki innych panienek...
![]() Uważam, że to nie jest najważniejsze w życiu i na wieczorze kawalerskim, więc dlaczego TŻ się tak upiera? ![]() ![]() Zachowuje się trochę jak mały dzieciak, który pierwszy raz zobaczy cycki, no dajcie spokój... ![]() ![]() Trudno mi oceniać, ale wydaje mi się, że on przywiązuje za dużą wagę do tego i nie szanuje Twoich poglądów. Polecam gorący striptiz w Twoim wykonaniu, może odechce mu się jakichkolwiek innych... ![]()
Kiedyś, w czasie rozmowy o osiągnięciach współczesnej techniki, George Bernard Shaw powiedział: - Teraz, gdy już nauczyliśmy się latać w powietrzu jak ptaki, pływać pod wodą jak ryby, brakuje nam tylko jednego: nauczyć się żyć na ziemi jak ludzie... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Może w Waszym gronie znajomych to jest norma ..
Mojej koleżanki facet stwierdził, że on chce iśc z kolegami na 'paintball' z tego co mi wiadomo to tam nie będzie żadnej gołej baby .. ![]() Czasami faceci idą po prostu do klubu na 'pożegnalne' piwo - owszem jak ja bym się dowiedziała, że mój miał jakąś tanią czy nawet droga 'tancerke' to bym się lekko .. załamała. takie rzeczy wydawały mi się tylko w filmach. W Polsce taki wieczór kawalerski to MARZENIE każdego faceta i wydaje mi się, że tylko 10 % wszystkich wieczorów kawalerskich jest w obecności takiej tancerki .. ![]()
![]() |
#26 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do braku zaufania, to oddzielna kwestia do oddzielnej pracy.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Możliwe, że to norma w końcu mieszkasz w mieście gdzie jest dużo takich klubów skąd taką 'panienke' można wytrzasnąc.
Z resztą nie wpadłaś na pomysł byś Ty sobie zamówila striptizera ? .. będzie 1:1 ..
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Bardzo dziwni Ci znajomi Tz.
Mi tez by pewnie było przykro, gdyby Tz chciał iść na taki wieczór kawalerski bo co innego iść na imprezę, potańczyć, wypić piwko/ wódkę z kolegami a co innego gapić się na nagą kobietę wymahującą pupą przed facetem, który ewidentnie ma na nią ochotę.
![]() |
#30 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Z resztą nie uważam by zasada 1:1, coś za coś, była tutaj odpowiednia. Bo to nie chodzi o dogryzanie sobie i pokazywanie kto ma lepiej, tylko o to żeby znaleźć złoty środek. A jak widać, może być nim tylko rezygnacja z tego głupiego striptizu. ![]()
Kiedyś, w czasie rozmowy o osiągnięciach współczesnej techniki, George Bernard Shaw powiedział: - Teraz, gdy już nauczyliśmy się latać w powietrzu jak ptaki, pływać pod wodą jak ryby, brakuje nam tylko jednego: nauczyć się żyć na ziemi jak ludzie... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:42.