|
|
#1 |
|
Zadomowienie
|
Moje (nie)udane próby* (*niepotrzebne skreślić ;))
Witam gorąco na moim wątku
![]() Chcąc pokazać Wam swoje prace, muszę wprowadzić odrobinkę chronologii. Najpierwsze były jajeczka "męczone" w marcu tego roku. Następnie przyszedł maj... i pudełeczka - w gruncie rzeczy raczej mało udane, ale są, więc też je pokazuję. No i chlebaczek dla mojej Mamusi na urodzinki ![]() A od czerwca tak sobie Was podglądam, obserwuję i od dwóch tygodni próbuję. A co z tego będzie to się jeszcze okaże. Każdą krytykę przyjmę konstruktywnie, wszak to od Was teraz się uczę
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Moje (nie)udane próby* (*niepotrzebne skreślić ;))
Jestem pierwsza?
Bardzo,bardzo sie cieszę Ja tez tu jestem nowicjuszką-wiec obydwie uczymy sie od dziewczyn.Zycze Ci córeczko wielkich sukcesów na tym poletku
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
Teraz kolej na pudełeczko po kawusi - makowe
Następnie czerwone na beżowym butelczyna i kolejny słoiczek po kawce, tym razem z afrykańskimi wzorkami
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zadomowienie
|
Buzi Mamuś
![]() Teraz nie wiem czy dobrze zrobiłam. Mam tylko nadzieję, że słowa tu wypisywane zmotywują mnie do dalszego działania
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A to za odwagę.
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj
|
|
#7 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A dzisiaj już nie jestem taka odważna jak wczoraj wieczorem i z wielką rezerwą podchodzę do swoich prac. Widzę na przykład że za mało popracowałam papierem ścierny na makowym pudełku |
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#8 |
|
Zadomowienie
|
To pierwsze makowe pudełko bardzo mi się podoba, bo lubię prostotę. Choć chyba zacznę szaleć z większą paletą barw aby nie być monotematycznym.
![]() Co do drugiego makowego pudełka, taka łączka. Mi się podoba ze względu na chropowatość. Wyglada jak robione na glinianym naczyniu. A i motyw jakby był ręcznie malowany. Świetne wrażenie.
|
|
|
|
|
#9 |
|
Osiołek z zakątka :)
|
No to witaj wśród pozytywnie zarażonych
Osobiście kraka jednoskładnikowego nie lubię, więc na temat pokrakanych prac się nie wypowiadam. Ale bardzo podoba mi się czerwono-czarne pudełeczko, fajny pomysł i jak na początek bardzo staranne wykonanie ![]() Chlebak dla Eli też starannie wykonany, troszkę poprawiłabym cieniowania dookoła słoneczników - według mnie zrobiłaś je zbyt regularnie, są jakby w okrągłej aureoli, a cieniowanie powinno być nieregularne Ale masz już za sobą pierwsze próby cieniowania, wielkie za odwagę. Następne prace mogą być już tylko lepsze Czekam na następne prace ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Bardzo podoba mi się Twój tytuł wątka |
|
|
|
|
#10 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo może tym (chociaż na początek) nadrobię brak umiejętności cieniowania |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Wtajemniczenie
|
A mnie strasznie podobają się jajeczka wielkanocne i makowy wazon! Podziwiam za odwagę ,też jestem nowa w tej dziedzinie i niestety nie mogę się pochwalić tak ładnymi pracami. Życzę nowych ciekawych pomysłów i chęci
|
|
|
|
|
#12 |
|
Zadomowienie
|
Za pierwsze prace
![]() ![]() klask i:Widać ,ze krak jednoskładnikowy opanowany bo dość dobrze wychodzi .Czekam na następne |
|
|
|
|
#13 |
|
Wtajemniczenie
|
Witaj wśród nas.
W sumie Ewa powiedziała wszystko co chciałam powiedzieć I również czekam na więcej, bo na pewno decoupage Cię wciągnie na maksa! |
|
|
|
|
#14 |
|
Majsterkowicz
|
nie ma co, opanowałaś jednoskładnikowiec do perfekcji
|
|
|
|
|
#15 |
|
Wtajemniczenie
|
Witaj Aga,
Pod uwagami Ewy dotyczącymi cienoiowań również sie podpisuję, a jeśli chodzi o krak jednoskładnikowy to ciekawiej wychodzi jak nie dajemy go równomiernie tylko gdzieniegdzie , tak jak na ostatniej pracy która mi się bardzo podoba , choć nie przepadam za jednoskładnikowcem
|
|
|
#16 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co do chęci to mam ich duuuuużo, gorzej z czasem. Jak na razie wygląda to tak: jedno popołudnie lub wieczór to jedna warstwa lakieru na buteleczkach, bo teraz nad tym pracuję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
bo uwielbiam uczyć się nowych rzeczy ![]() Pati Cytat:
Co do cieniowań - to właśnie moja zmora. Oglądam, podglądam i próbuję, no i kurcze nic mi z tego nie wychodzi. Ale się nie poddaję. Bo trzeba twardym być a nie miętkim U Ciebie też byłam i też podglądałam i chyba muszę popróbować Twojego "ciapania" może ono jest łatwiejsze
|
||||
|
|
|
|
#18 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A cieniowań się nie bój, ćwicz i patrz na nie krytycznie a zobaczysz, że Ci będą wychodzić coraz lepiej. Prace, jak na początkującą decoupażyskę, są bardzo ładne
|
|
|
#19 |
|
Zadomowienie
|
Kolejne moje wypociny
![]() Tym razem pojemniczki na przyprawy - makowe, oraz kolejna przygoda z jednoskładnikowcem. Tylko proszę nie krytykujcie tego kawowego różanego bo wiem że jeszcze za mało warstw lakieru, ale tak jakoś nie mogłam się powstrzymać aby nie pokazać co robię. A i jeszcze moja porażka. Butelka na którą niedokładnie wyrwałam motyw, a raczej wcale się nie starałam go dobrze wyrwać, bo tło jest (tak mi się zdawało ) identyczne. Na żywo tego nie widać, ale widocznie aparat mam tak czuły i teraz pozostaje mi pogłówkować jak dorobić do tego cienie
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#20 |
|
Majsterkowicz
|
:brawo: bardzo ładne, staranne prace
A cieniowania się nie bój, każdy kiedyś od czegoś zaczynał ta butelka z truskaweczkami jest prześliczna, bardzo fajne kropkowanie jeszcze co do cieniowania, w internecie jest mnóstwo tutoriali, na pewno z czasem się tego nauczysz tylko musisz ĆWICZYĆ!
|
|
|
|
|
#21 |
|
Wtajemniczenie
|
Rożany pojemniczek bardzo fajny i super pomysł z umieszczeniem kraka na obrzeżach
Butelkę musisz chyba trochę jednak pociapać , żeby zgubić brzegi serwetki, spróbuj może dorobić sobie identyczny kolor farbki co tło serwetki , w sklepach papierniczych są niedrogie zestawy farbek w tubkach, ktore są pomocne w takich przypadkach gdy farby trzeba niewiele, a kolory można łączyc i uzyskiwać odcień jaki chcesz.Piękne kropeczki Ci wyszły, brawo ![]() Pociapiesz i butla będzie ekstra
|
|
|
#22 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pati dziękuję za wizytę u mnie Ćwiczę , ćwiczę i jeszcze raz ćwiczę i zmywam niestety, ale się nie poddaję Cytat:
|
||
|
|
|
|
#23 |
|
Zadomowienie
|
A ja,Twoja mamuś moge oglądać pracki mojej córy w tylko komputrze?
Zorganizujemy sobie sabacik wyślemy mężusiów w światy,zaprosimy kumpele z Gdyni( o kurcze,uciekło imię ) i bedziemy tworzyć,uczyć się,ćwiczyć,ćwiczyć i GADAĆ........
|
|
#24 |
|
Zadomowienie
|
Oj Mamuś Mamuś
![]() Po zjeździe absolwentów i ...... całym tygodniu nadrabiania zaległości w pracy - bardzo proszę ![]() No a teraz dowód na to że naprawdę próbuje cieniować. Najpierw foteczki bransoletek bez cieniowania, a następnie moje próby. Co prawda jeszcze nie lakierowane po cieniowaniu, bo właśnie sobie schną, ale już nie mogłam się doczekać aż Wam pokarzę ![]() Widzicie próbuję
|
|
|
|
|
#25 |
|
Zadomowienie
|
bardzo ładnie wykonane
![]() ![]() klask i:,tylko szlif i lakierek .Tylko ja bym je nie cieniowała . |
|
|
|
|
#26 |
|
Zadomowienie
|
No fioletową już zmyłam bo fotki wyszły koszmarne,
a nad czerwoną jeszcze popracuję, a jak nie wyjdzie to zawsze mogę zmyć bo już z 7 razy była lakierowana |
|
|
|
|
#27 |
|
Zakorzenienie
|
ładne prace starannie wykonane. i ze smakiem
|
|
|
|
|
#28 |
|
Zakorzenienie
|
Aga. Dziewczyny powiedziały już wszystko. Słuchaj je a zajdziesz daleko!
Nie musisz mnie słuchać ( wszak ja jestem zielona - w sensie wiele jeszcze nie wiem), ale np nie cieniowałabym na bransoletkach. Taki paradoks... jedne mówią, żeby cieniować, drugie żeby nie i tylko powstaje zamęt. Ale bransoleki wydają mi się za małą powierzchnią żeby "ciupać" na nich jeszcze farbą. Chyba że ćwiczebnie... to upss... przeprasza.m Ćwicz do woli!! Natomiast jeśli miałyby stanowić element biżuterii, zdecydowanie pozostawiłabym bez cieniowań i machnęła grubą warstwę lakieru, może nawet werniksu szklącego,żeby stworzyć wrażenie tafli...Buziaki ![]()
Zielonkowo blog Turkusowy hamak-Zakątek Kreatywnych Kobiet WALNIĘTA WYMIANKA NA DZIEŃ KOBIET 2014- regulamin, temat i inne ![]() Edytowane przez zielona butelka Czas edycji: 2011-09-29 o 15:26 |
|
|
|
|
#29 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Madzia Zielonka dziękuję za rady Słucham wszystkich porad, tych co mi się podobają i także tych w których mi coś nie po nosie. Uczę się, a wiem, że wasza wiedza jest mi niezbędna. Fioletową bransoletkę jak pisałam wcześniej - po prostu zmyłam. Nie podobała mi sie i chyba masz rację, że to za małe powierzchnie na kombinowanie ))No i dalej lakieruję ![]() Ściskam i buziam |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Zadomowienie
|
Kolejne próby ciapania, cieniowania, czy nie wiem jak można to inaczej nazwać
![]() Oba słoiczki po kawusi mmmmmm, gdyby nie to że tak późna pora (wybitnie nie kawusiowa jak się wstaje o 6 rano) to poczęstowałabym Was miłe tym aromatem i napitkiem |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Decoupage
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:54.

Ale masz już za sobą pierwsze próby cieniowania, wielkie 
klask i:Widać ,ze krak jednoskładnikowy opanowany bo dość dobrze wychodzi .Czekam na następne
) i bedziemy tworzyć,uczyć się,ćwiczyć,ćwiczyć i GADAĆ........