Cycki i zielone ¿aby - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2013-04-01, 17:10   #1
_ema_
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 8 980

Ma³y problem z tabletkami

Hej,
mam ma³y problem i zastanawiam siê czy mo¿e która¶ z Was by³a w podobnej sytuacji ii mo¿e podzieliæ siê do¶wiadczeniami
W sobotê wziê³am ostatni± tabletkê z blistra i wczoraj dosta³am krwawienia z odstawienia - czyli pierwszego dnia przerwy. W ulotce niby nie jest napisane, ¿e to nieprawid³owo¶æ, ale jest wspomniane, ¿e powinno pojawiæ siê od 2 do 4 dnia (zazwyczaj). Nie mia³am nigdy takiej sytuacji i nie wiem, czy jest sens siê niepokoiæ? Teoretycznie chyba nie powinno byæ tak wcze¶nie i trochê siê niepokoje o co mo¿e chodziæ, dodam, ze oczywi¶cie wszystko by³a brane jak trzeba i ¿adna tabletka nie zosta³a zapomniana. Wiadomo do lekarza idê, ale w ¶wiêta daleko nie zajdê a chcia³abym chocia¿ siê trochê uspokoiæ, ¿e to nic strasznego.

Edytowane przez _ema_
Czas edycji: 2013-04-01 o 17:21
_ema_ jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-04-01, 17:12   #2
chwast
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 24 367
Dot.: Cycki i zielone ¿aby

wg mnie to nic takiego, organizm to organizm nie wszystko zawsze dzieje siê jak w zegarku
chwast jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-04-01, 17:25   #3
cholernarejestracja
Copyraptor

Wiadomo¶ci: 21 283

Ja bym w takiej sytuacji sie zastanawiala, czy jedna-dwie ostatnie tabletki mogly sie zle wchlonacnnie wchlonac - jakas biegunka czy wymioty, popijanie cytrusami czy jeszcze co innego. Skrocilabym przerwe o dwa dni, dla pewnosci.

Alternatywnie mozesz po prostu obserwowac, czy nastepnym razem tez tak bedzie, moze po prostu tak masz.
cholernarejestracja jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-04-01, 17:29   #4
SOCKI
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 563

Cycki i zielone ¿aby?

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...3#post44413363
SOCKI jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-04-01, 17:42   #5
panna mati_
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 831
Dot.: Ma³y problem z tabletkami

Cytat:
Napisane przez _ema_ Poka¿ wiadomo¶æ
Hej,
mam ma³y problem i zastanawiam siê czy mo¿e która¶ z Was by³a w podobnej sytuacji ii mo¿e podzieliæ siê do¶wiadczeniami
W sobotê wziê³am ostatni± tabletkê z blistra i wczoraj dosta³am krwawienia z odstawienia - czyli pierwszego dnia przerwy. W ulotce niby nie jest napisane, ¿e to nieprawid³owo¶æ, ale jest wspomniane, ¿e powinno pojawiæ siê od 2 do 4 dnia (zazwyczaj). Nie mia³am nigdy takiej sytuacji i nie wiem, czy jest sens siê niepokoiæ? Teoretycznie chyba nie powinno byæ tak wcze¶nie i trochê siê niepokoje o co mo¿e chodziæ, dodam, ze oczywi¶cie wszystko by³a brane jak trzeba i ¿adna tabletka nie zosta³a zapomniana. Wiadomo do lekarza idê, ale w ¶wiêta daleko nie zajdê a chcia³abym chocia¿ siê trochê uspokoiæ, ¿e to nic strasznego.
Krwawienie ma wyst±piæ w tej przerwie, ale nie musi byæ jak w zegarku, zawsze tego dnia i o tej godzinie. To nic strasznego.
Stary 2013-04-01, 18:01   #6
mpt
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 346

Cytat:
[...] W ulotce niby nie jest napisane, ¿e to nieprawid³owo¶æ, ale jest wspomniane, ¿e powinno pojawiæ siê od 2 do 4 dnia (zazwyczaj). [...]
No po Tobie bym siê nie spodziewa³a, ziooom
Wszystko ok.
Stary 2013-04-01, 18:03   #7
panna mati_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mpt Poka¿ wiadomo¶æ
Wszystko ok.
Mam podejrzenie, ¿e to ¿art na prima aprilis
Stary 2013-04-01, 20:14   #8
_ema_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mpt Poka¿ wiadomo¶æ
Wszystko ok.
Cytat:
Napisane przez panna mati_ Poka¿ wiadomo¶æ
Mam podejrzenie, ¿e to ¿art na prima aprilis
Ja nie widzê w tym wiêkszego powodu do kpiny, ale mi³o, ¿e siê dobrze bawicie, zawsze to jaki¶ pozytyw dzisiejszego dnia
Wyst±pienie krwawienia +/-5 godzin po nieprzyjêciu tabletki by³o dla mnie lekko niepokoj±ce, i tyle

Dziêki za odpowiedzi wszystkim
Stary 2013-04-01, 20:36   #9
panna mati_
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie widzê w tym wiêkszego powodu do kpiny, ale mi³o, ¿e siê dobrze bawicie, zawsze to jaki¶ pozytyw dzisiejszego dnia
Wyst±pienie krwawienia +/-5 godzin po nieprzyjêciu tabletki by³o dla mnie lekko niepokoj±ce, i tyle

Dziêki za odpowiedzi wszystkim
Nie bawi mnie opisana sytuacja, tylko fajny tytu³, taki o ¿abkach.
Stary 2013-04-01, 20:51   #10
Jestem chlopak
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 595

Cytat:
Ja liczy³em na cycki

IQ: By³o:67 Jest:68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122...Cel:151
Jestem chlopak jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-04-01, 20:56   #11
panna mati_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jestem chlopak Poka¿ wiadomo¶æ
Ja liczy³em na cycki
Sporo osób siê ¿ali na innych w±tkach, ¿e wpadlo na cycki, a tu zonk!

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-01, 21:00   #12
_ema_
Zakorzenienie

Cytat:
Eh, bo tak to jest pisaæ tematy z T¯tem Wiecie, taki marketing ¿eby wiêcej ludzi wesz³o
Stary 2013-04-01, 21:04   #13
panna mati_
Zakorzenienie

Cytat:
Eh, bo tak to jest pisaæ tematy z T¯tem Wiecie, taki marketing ¿eby wiêcej ludzi wesz³o
Nie przebijesz siê dzi¶, nawet z takim tytu³em . Wszystkie s± na w±tku choinkowym. A serio, skojarzylo mi siê z ¿artem prima aprilisowym
Stary 2013-04-01, 22:00   #14
Lirriel
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 751

A nie mia³a¶ stresów, nie jeste¶ przemêczona? Ja te¿ mia³am raz tak± sytuacjê, ¿e krwawienie siê zaczê³o zaraz nastêpnego dnia po odstawieniu, z rana (a skoñczy³am blister o 22). Pyta³am ginekologa przy wizycie, powiedzia³, ¿e na podstawie do¶wiadczeñ z wieloma pacjentkami przyjmuj±cymi pigu³ki mo¿e mnie tylko zapewniæ, ¿e takie rzeczy siê zdarzaj± i nie musz± byæ niczym strasznym. Na plamienia w trakcie przyjmowania tabletek i przyspieszone krwawienia zaleci³ przyjmowanie suplementacji wzmacniaj±cej naczynia krwiono¶ne, wtedy dosta³am cyclo3fort, niestety drogi... ale odk±d przyjê³am dwa opakowania pod rz±d i teraz dbam o przyjmowanie witaminy c, to krwawienia zaczynaj± mi siê praktycznie zawsze na drugi dzieñ przerwy. Chocia¿ nadal trwaj± nawe po 6-7 dni, ale ja mam jak±¶ dziwn± krew.

A tytu³ intryguj±cy, chyba tylko dla niego tu wesz³am. ))
Lirriel jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-04-02, 08:44   #15
_ema_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lirriel Poka¿ wiadomo¶æ
A nie mia³a¶ stresów, nie jeste¶ przemêczona? Ja te¿ mia³am raz tak± sytuacjê, ¿e krwawienie siê zaczê³o zaraz nastêpnego dnia po odstawieniu, z rana (a skoñczy³am blister o 22). Pyta³am ginekologa przy wizycie, powiedzia³, ¿e na podstawie do¶wiadczeñ z wieloma pacjentkami przyjmuj±cymi pigu³ki mo¿e mnie tylko zapewniæ, ¿e takie rzeczy siê zdarzaj± i nie musz± byæ niczym strasznym. Na plamienia w trakcie przyjmowania tabletek i przyspieszone krwawienia zaleci³ przyjmowanie suplementacji wzmacniaj±cej naczynia krwiono¶ne, wtedy dosta³am cyclo3fort, niestety drogi... ale odk±d przyjê³am dwa opakowania pod rz±d i teraz dbam o przyjmowanie witaminy c, to krwawienia zaczynaj± mi siê praktycznie zawsze na drugi dzieñ przerwy. Chocia¿ nadal trwaj± nawe po 6-7 dni, ale ja mam jak±¶ dziwn± krew.

A tytu³ intryguj±cy, chyba tylko dla niego tu wesz³am. ))
Dziêki Ci bardzo za odpowied¼
Tak, mia³am ostatnio sporo stresu i te¿ w³a¶nie rozpatrywa³am to jako potencjaln± przyczynê. Zapytam jeszcze mojego lekarza przy okazji wizyty, ale s±dzê, ze us³yszê co¶ podobnego
Stary 2013-05-24, 19:28   #16
_ema_
Zakorzenienie

Ehhh... I kolejny problem, nie chce zak³adaæ nowego w±tku, u gina by³am kilka dni temu, wiêc na kolejn± wizytê sobie poczekam (NFZ) a informacji brak, wiêc zapytujê, ¿eby siê co niego zapoznaæ z do¶wiadczeniami innych w temacie, zanim dobijê siê do fachowca:

Je¶li krwawienie wystêpuje po przyjêciu przedostatniej tabletki, przy 100% pewno¶ci, ¿e wszystkie w blistrze by³y wziête o regularnej porze, nie by³o ¿adnych rewolucji typu wymioty czy biegunka, jedynym wyj±tkiem by³o branie du¿ych ilo¶ci witaminy C, to trzeba siê martwiæ, czy przyj±æ za zjawisko normalne? (poprzednie krwawienie by³o normalne) Zaczyna mnie mêczyæ ju¿ te 'rozstrojenie', raz to raz tamto, a cz³owiek siê tylko stresuje ehh
Wiem, ¿e na forum nie ma co szukaæ pewnych informacji, ale zale¿y mi tylko na us³yszeniu jesli ktos mia³ kiedy¶ podobn±, bo ciê¿ko z necie znale¼æ cokolwiek, a nie chcê obgryzac paznokci zanim dostanê siê do lekarza
Stary 2013-05-24, 19:48   #17
panna mati_
Zakorzenienie

Cytat:
Ehhh... I kolejny problem, nie chce zak³adaæ nowego w±tku, u gina by³am kilka dni temu, wiêc na kolejn± wizytê sobie poczekam (NFZ) a informacji brak, wiêc zapytujê, ¿eby siê co niego zapoznaæ z do¶wiadczeniami innych w temacie, zanim dobijê siê do fachowca:

Je¶li krwawienie wystêpuje po przyjêciu przedostatniej tabletki, przy 100% pewno¶ci, ¿e wszystkie w blistrze by³y wziête o regularnej porze, nie by³o ¿adnych rewolucji typu wymioty czy biegunka, jedynym wyj±tkiem by³o branie du¿ych ilo¶ci witaminy C, to trzeba siê martwiæ, czy przyj±æ za zjawisko normalne? (poprzednie krwawienie by³o normalne) Zaczyna mnie mêczyæ ju¿ te 'rozstrojenie', raz to raz tamto, a cz³owiek siê tylko stresuje ehh
Wiem, ¿e na forum nie ma co szukaæ pewnych informacji, ale zale¿y mi tylko na us³yszeniu jesli ktos mia³ kiedy¶ podobn±, bo ciê¿ko z necie znale¼æ cokolwiek, a nie chcê obgryzac paznokci zanim dostanê siê do lekarza
Ró¿ne s± mity na temat witaminy C i tabletek anty. Ona wchodzi w interakcje z tabsami i jej odstawienie powoduje gwa³towne obni¿enie estrogenu we krwi. Pewnie dlatego to krwawienie. Bo rozumiem, ¿e ju¿ nie ³ykasz tej witaminy?
Stary 2013-05-24, 19:58   #18
_ema_
Zakorzenienie

Cytat:
Ró¿ne s± mity na temat witaminy C i tabletek anty. Ona wchodzi w interakcje z tabsami i jej odstawienie powoduje gwa³towne obni¿enie estrogenu we krwi. Pewnie dlatego to krwawienie. Bo rozumiem, ¿e ju¿ nie ³ykasz tej witaminy?
£ykam ca³y czas.
Stary 2013-05-24, 20:08   #19
panna mati_
Zakorzenienie

Cytat:
£ykam ca³y czas.
I nie zmniejszy³a¶ dawki? Dziwne. Ale skoro witamina C wchodzi w interakcje, to takie krwawienie wcze¶niej pewnie mo¿e byæ. Nie obgryzaj paznokci i siê nie stresuj

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-24, 20:23   #20
grubella
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 5 995

To jest taka niesprawiedliwo¶æ ¿yciowa ,¿e my kobiety musimy przewa¿nie same stosowaæ antykoncepcjê.
Liczyæ te dni, pilnowaæ godzin ,³ykaæ te chemikalia ,które robi± w organizmie rewolucjê i co udowodnione szkodz± bo nie tylko zaburzaj± gospodarkê hormonaln± i prawdopodobnie powoduj± nowotwory ale tak¿e sprawiaj± ,¿e tyjemy, jeste¶my rozdra¿nione ,mamy zmniejszone libido i inne nieprzyjemne i niepotrzebne dzia³anie.
Choæby ten stres jaki ma dzi¶ Autorka w±tku bo nie wiadomo czy tabletka dzia³a prawid³owo czy co¶ innego siê dzieje.

Wymy¶lono tabletki dla mê¿czyzn ale oni nie chc± przyjmowaæ.Bo s± zbyt k³opotliwe, bo nie wiadomo czy nie zmniejszaj± potencji itp.
Zreszt± na panach to za bardzo polegaæ nie mo¿na bo na pewno jeden z drugim by zapomnia³ braæ. Nawet gdyby by³o na 100% pewne ,¿e nie maj± skutków ubocznych i proces os³abiania plemników jest chwilowy i gdy siê przestanie braæ to ¿ywotno¶æ wraca do normy sprzed brania.

Zajrza³am ze wzglêdu na tytu³ bo spodziewa³am siê zupe³nie czego¶ innego.Na przyk³ad czy nie jest obciachem kupiæ/nosiæ stanik pla¿owy w zielone ¿aby.
grubella jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-05-24, 22:27   #21
Chatul
ma zielone pojêcie

Wiadomo¶ci: 40 401

Cytat:

A jakie dawki witaminy C przyjmowa³a¶?

Cytat:
Napisane przez grubella Poka¿ wiadomo¶æ
To jest taka niesprawiedliwo¶æ ¿yciowa ,¿e my kobiety musimy przewa¿nie same stosowaæ antykoncepcjê.
Liczyæ te dni, pilnowaæ godzin ,³ykaæ te chemikalia ,które robi± w organizmie rewolucjê i co udowodnione szkodz± bo nie tylko zaburzaj± gospodarkê hormonaln± i prawdopodobnie powoduj± nowotwory ale tak¿e sprawiaj± ,¿e tyjemy, jeste¶my rozdra¿nione ,mamy zmniejszone libido i inne nieprzyjemne i niepotrzebne dzia³anie.
Bez przesady, nie ma ¿adnego przymusu stosowania metody antykoncepcyjnej, która nam nie pasuje.

Cytat:
Wymy¶lono tabletki dla mê¿czyzn ale oni nie chc± przyjmowaæ.Bo s± zbyt k³opotliwe, bo nie wiadomo czy nie zmniejszaj± potencji itp.
A to nie jest przypadkiem tak, ¿e przeciêtny mê¿czyzna nie mo¿e takich tabletek stosowaæ, bo ich nie ma w ogóle na rynku?

Cytat:
Zreszt± na panach to za bardzo polegaæ nie mo¿na bo na pewno jeden z drugim by zapomnia³ braæ.
Tak jakby wszystkie kobiety zawsze skrupulatnie bra³y wszystkie tabletki. Zapominanie to kwestia ogólnoludzka, a nie przypisana konkretnej p³ci. S± kobiety, które zawsze dbaj± o to, by przyj±æ wszystkie tabletki zgodnie z regu³ami z ulotki, a s± takie, które o co drugiej tabletce zapominaj±. Z facetami pewnie by³oby podobnie.
Stary 2013-05-25, 00:54   #22
Lirriel
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 751

No w³a¶nie, ja bym zmniejszy³a dawkê witaminy C - jasne, mo¿na wzi±æ uderzeniowe dawki, ale raczej krótko. Te¿ czyta³am o interakcjach witaminy c i pigu³ek, sama to u siebie podejrzewa³am, bo w czasie, kiedy MOCNO chorowa³am (7 tygodni, objawy podobne do krztu¶ca - nie mam pojêcia co to by³o) i przyjmowa³am du¿o preparatów opartych na witaminie c, to strasznie mi dawa³y w ko¶æ plamienia. Z drugiej strony jak przez jakie¶ pó³tora tygodnia przyjmowa³am ¶rodki z du¿ymi dawkami witaminy c i rutyny, to potem mi plamienia ust±pi³y i do dzi¶ nie mia³am ani pó³ plamki poza 'cyklem' - a mija pó³ roku. Ale to by³o krótko i uderzeniowo.
Jak nie musisz to mo¿e w ogóle odstaw witaminê c, zw³aszcza ¿e ta z tabletek siê nie wch³ania zbyt dobrze i mo¿na sobie narobiæ z³ogów, je¶li wierzyæ badaniom na temat przyjmowania sztucznych witamin.
Lirriel jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-05-25, 13:51   #23
_ema_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lirriel Poka¿ wiadomo¶æ
No w³a¶nie, ja bym zmniejszy³a dawkê witaminy C - jasne, mo¿na wzi±æ uderzeniowe dawki, ale raczej krótko. Te¿ czyta³am o interakcjach witaminy c i pigu³ek, sama to u siebie podejrzewa³am, bo w czasie, kiedy MOCNO chorowa³am (7 tygodni, objawy podobne do krztu¶ca - nie mam pojêcia co to by³o) i przyjmowa³am du¿o preparatów opartych na witaminie c, to strasznie mi dawa³y w ko¶æ plamienia. Z drugiej strony jak przez jakie¶ pó³tora tygodnia przyjmowa³am ¶rodki z du¿ymi dawkami witaminy c i rutyny, to potem mi plamienia ust±pi³y i do dzi¶ nie mia³am ani pó³ plamki poza 'cyklem' - a mija pó³ roku. Ale to by³o krótko i uderzeniowo.
Jak nie musisz to mo¿e w ogóle odstaw witaminê c, zw³aszcza ¿e ta z tabletek siê nie wch³ania zbyt dobrze i mo¿na sobie narobiæ z³ogów, je¶li wierzyæ badaniom na temat przyjmowania sztucznych witamin.
Dziêki bardzo za odpowied¼, trochê mnie uspokoi³a¶ Tak w³a¶nie my¶le, ¿e tylko ta witamina C mog³a mieæ wp³yw, innego wyj¶cia nie ma. Musia³am j± braæ, teraz postaram siê ograniczyæ do 100mg dziennie albo odstawiê ca³kowicie i mam nadziejê, ¿e problem minie.

Cytat:
Napisane przez Chatul Poka¿ wiadomo¶æ
A jakie dawki witaminy C przyjmowa³a¶?

Bez przesady, nie ma ¿adnego przymusu stosowania metody antykoncepcyjnej, która nam nie pasuje.

A to nie jest przypadkiem tak, ¿e przeciêtny mê¿czyzna nie mo¿e takich tabletek stosowaæ, bo ich nie ma w ogóle na rynku?

Tak jakby wszystkie kobiety zawsze skrupulatnie bra³y wszystkie tabletki. Zapominanie to kwestia ogólnoludzka, a nie przypisana konkretnej p³ci. S± kobiety, które zawsze dbaj± o to, by przyj±æ wszystkie tabletki zgodnie z regu³ami z ulotki, a s± takie, które o co drugiej tabletce zapominaj±. Z facetami pewnie by³oby podobnie.
500mg dziennie.
Co do tej antykoncepcji dla mê¿czyzn, to ja nie wiem, czy bym chcia³a, ¿eby mój facet bra³ tabletki. Pewna jestem na 100%, ¿e by³by nawet bardziej skrupulatny w braniu co ja, bo jest strasznie pouk³adany i obowi±zkowy, wiêc nie ba³abym siê, ¿e zawiedzie. Z tym, ¿e przyzwyczai³am siê do tej wygody. Zawsze mia³am nieregularne miesi±czki, cykl od 25 do 32 czasem nawet 35 dni, bardzo obfite. Nie raz i nie dwa lata³am szukaæ toalety, bo niespodziewanie mi siê zacz±³ okres, chocia¿ wcale go jeszcze nie oczekiwa³am, albo zastanawia³am siê, sk±d siê tak spó¼nia. Jakby nie patrzeæ, do tej pory bior±c tabletki wszystko by³o jak w zegarku, dopiero teraz s± ma³e komplikacje, ale to i tak nic w porównaniu z wyczekiwaniem, czy przesi±kn± mi spodnie czy nie jesli na czas siê nie zorientujê. Wiêc jakby nie patrzeæ - trujê siê dla siebie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-05-25, 23:12   #24
Chatul
ma zielone pojêcie

Wiadomo¶ci: 40 401

Cytat:
500mg dziennie.
Zwykle mówi siê, ¿e podczas brania tabletek antykoncepcyjnych nie powinno siê przekraczaæ 1000 mg witaminy C.

Cytat:
Zawsze mia³am nieregularne miesi±czki, cykl od 25 do 32 czasem nawet 35 dni, bardzo obfite. Nie raz i nie dwa lata³am szukaæ toalety, bo niespodziewanie mi siê zacz±³ okres, chocia¿ wcale go jeszcze nie oczekiwa³am, albo zastanawia³am siê, sk±d siê tak spó¼nia. Jakby nie patrzeæ, do tej pory bior±c tabletki wszystko by³o jak w zegarku, dopiero teraz s± ma³e komplikacje, ale to i tak nic w porównaniu z wyczekiwaniem, czy przesi±kn± mi spodnie czy nie jesli na czas siê nie zorientujê. Wiêc jakby nie patrzeæ - trujê siê dla siebie
A zanim zaczê³a¶ braæ tabletki to próbowa³a¶ dociec przyczyn tak nieregularnych naturalnych cykli? Ginekolog postawi³ jak±¶ diagnozê?
Stary 2013-05-26, 08:30   #25
_ema_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Poka¿ wiadomo¶æ
Zwykle mówi siê, ¿e podczas brania tabletek antykoncepcyjnych nie powinno siê przekraczaæ 1000 mg witaminy C.

A zanim zaczê³a¶ braæ tabletki to próbowa³a¶ dociec przyczyn tak nieregularnych naturalnych cykli? Ginekolog postawi³ jak±¶ diagnozê?
Tak, ¿e taka moja uroda. Nie s±dzê, ¿eby to by³a kwestia jakich¶ dolegliwo¶ci, bo raczej staram siê byæ na bie¿±co z wszelkimi badaniami, a i nigdy jakich¶ dodatkowych objawów poza tym brakiem regularno¶ci nie mia³am. Dwa, ¿e ta nieregularno¶ci wygl±da³a tak: powiedzmy dwa, trzy miesi±ce 28 dniowych cykli, potem 35, potem 21, i znowu kilka 'typowych' i znowu 20 itd. tym bardzie by³o to frustruj±ce, takie 'niespodzianki'
Stary 2013-05-26, 19:05   #26
panna mati_
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, ¿e taka moja uroda. Nie s±dzê, ¿eby to by³a kwestia jakich¶ dolegliwo¶ci, bo raczej staram siê byæ na bie¿±co z wszelkimi badaniami, a i nigdy jakich¶ dodatkowych objawów poza tym brakiem regularno¶ci nie mia³am. Dwa, ¿e ta nieregularno¶ci wygl±da³a tak: powiedzmy dwa, trzy miesi±ce 28 dniowych cykli, potem 35, potem 21, i znowu kilka 'typowych' i znowu 20 itd. tym bardzie by³o to frustruj±ce, takie 'niespodzianki'
Tabletki anty nie reguluj± cykli. Jest wtedy sztuczne krwawienie i sztuczny cykl. Dlatego taki regularny. Jest to wygodne ale po odstawieniu bêdzie jak dawniej. 1 gram witaminy C mo¿e mieæ wp³yw na tabletki anty, Twoja dawka powinna byæ ok.

Nowe w±tki na forum Intymnie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:38.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.