|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Pogoda 2013!!!!
Witajcie dziewczyny,
to bedzie nietypowy wątek,ponoć o pogodzie sie rozmawia jak sie nie ma o czym rozmawiac(a nam nie brakuje tematów ![]() Jestem przerażona tą wiosna !!! a ślub juz w czerwcu-czy mam kupować korzuszek?? W prawdzie mamy po połowie czerwca ale tego nie da sie przewidziec,moja kolezanka ma 8 czerwca a druga 1 czerwca i wszystkie juz zaczynamy wariować ![]() Słyszałam ze spisuje sie 12 dni przed swietam,i Bozego Narodzenia i 12 dni po i kazdy dzien odpowiada danemu miesiacu-czy któras z Was,czy moze Waszych mam czy babć spisywała to w zeszłym roku? Jestem podłamana i martwi mnie,że pogoda bedzie beznadziejna.. Dziewczyny czekam na Wasze kalendarze!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Uzależnienie
|
Dot.: Pogoda 2013!!!!
Cytat:
![]() Kochana pogody możesz być w miarę pewna NAJWCZEŚNIEJ na 3 dni przed. Nawet te prognozy dwutygodniowe się nie sprawdzają, w połowie marca zapowiadali na teraz 20 stopni i co mamy? Środek zimy ![]() ![]() Wrzuć na luz, co będzie to będzie a i tak to będzie Twój dzień ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Z tym kożuszkiem to już nie przesadzaj
![]() Pogody nigdy się nie przewidzi. Może być środek lata, albo wiosny i 30 stopni, skwar nie do wytrzymania, albo też ziąb, wiatr i zawierucha gorsza niż w jesieni. Nie ma opcji żeby to z większym wyprzedzeniem przewidzieć... Gdyby tak było to zapobieglibyśmy powodziom i innym kataklizmom ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
na przekór do celu
|
Ja co prawda ślub dopiero za 2 lata, ale zaplanowany na kwiecień i nie powiem, przez aktualną pogodę czuję się niepewnie
![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
ja slubowalam 2 lata temu 1 maja i lało jak z cebra
![]() ale powiem szczerze ze bylam taka szczesliwa ze mi to WOGOLE nie przeszkadzalo ![]() w innych krajach jest "przesadz czy tam powiedzenie" ze deszcz w dzien slubu to na szczescie i tego sie trzymalam ![]() aa i bylo zimno i rano w dzien slubu na szybkiego dzwonilam do znajomej aby mi bialy kożuszek pozyczyla bo w bolerku bym zamarzla nie mysle aby w czerwcu bylo az tak zimno aby trzeba bylo miec kozuszek ![]()
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
przecież pogoda jest codziennie, to nic że raz śnieg, raz deszcz, wiatr, słońce
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Dziekuje Dziewczyny za otuche
![]() Mój TŻ tez mnie uspokaja ze na pewno bedzie słońce ale łatwo powiedzieć,trudniej sobie to wmówić. Okres też mam zaplanowany prawie na slub a moj stan PMS jest okropnie ciężki wiec to w połączeniu w paskudna pogoda daje załamanie .. ![]() Ale obiecuje ze bede sie starać myśleć pozytywnie. Niemniej jednak chetnie poczytam o przewidywaniach pogodowych ![]() Powiem Wam ze to sie sprawdza,naprawde! Oczywiscie nie precyzuje dokładnego dnia ale okresla jak ogólnie miesiac bedzie wyglądał. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
na przekór do celu
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Nie ma co panikować za wcześnie
![]() Ja jak brałam ślub to cały lipiec i początek sierpnia były takie kapryśno - deszczowe. Nawet w panice odkopałam biały sweterek "na wszelki wypadek" i kupiłam parasolkę. Co się okazało? Rozpogodziło się na tydzień przed naszym terminem i pogoda przesadziła w drugą stronę. W kościele było tak gorąco, że część gości w ogóle nie weszła do środka... Chyba lepiej by było, gdyby padało... ![]() Btw. dobra i sprawdzona prognoza pogody on-line jest tutaj . Niestety obejmuje max 3 dni, ale mnie jeszcze nigdy nie zawiodła ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() My się zdecydowali na ślub w maju w długi weekend ze wzgledu na to że w tamtym roku już ostatniego kwietnia opalałam się z mamą nad rzeką i w tym roku też miałam taką nadzieję. No ale kożuszek tak jak napisałam już mam w szafie i czeka na mnie.... nic nie poradzicie na to że będzie lało, słonecznie, czy waliło śniegiem ![]() ![]() A co do pytania autorki to faktycznie moje ciotki spisują co rok od dawien dawna (z pokolenia na pokolenie) kalendarz na cały rok 12 dni przed wigilią. I faktycznie na 90% się to im sprawdzało w innych latach. Teraz nie zgadza im się całkowicie kwiecień bo powinno być zimno ale bez opadów. Więc jak to one powiedziały czasami się sprawdzi czasami nie... ale fakt faktem w większości lat im się sprawdzało ![]() ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Jak ktoś umie go odczytać i spisywać to jest dość konkretny. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pisałyście, że pogodę można próbować przewidzieć na 3 dni przed ewentualni. Ja Uważam, że najwcześniej w dany dzień, a najlepiej to na kilka godzin przed ![]() ![]()
Edytowane przez talkative2 Czas edycji: 2013-04-05 o 10:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
Pogoda to jedna z niewielu rzeczy, która nie jest od nas w dniu ślubu zależna. Nie przewidzisz jaka będzie.
Ślub brałam niespełna rok temu - 28 kwietnia - było piękne słońce i cieplutko, żeby nie powiedzieć gorąco. Wymarzona pogoda ![]() 2 tygodnie później ślub brała moja koleżanka - było paskudnie pochmurnie i zimno. W połowie października byłam na weselu - było cieplutko i słonecznie, nie trzeba było ubierać nawet żadnych płaszczyków. Kilka lat temu byłam na ślubie w ostatnią sobotę lipca - było ok. 12 stopni, zero słońca, deszcz i wiatr tak silny, że pod kościołem wyrwał młodej z włosów welon. Dobrze, że ktoś złapał. Te przykłady pokazują, że na pogodę nie ma co liczyć. A tym bardziej na długoterminowe prognozy czy zabobony. Będzie co ma być. Nie ma co martwić się na zapas, ale lepiej się zaopatrzyć w coś, co w razie czego będziesz mogła na siebie zarzucić (choć nie przesadzajmy z kożuszkiem - w czerwcu śniegu raczej nie będzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
na przekór do celu
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
na przekór do celu
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Popatrze nastronke!dzieki ---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- Cytat:
![]() A czy wiesz może co maja zapisane na czerwiec? ![]() Zwariuje o ta pogodę. To prawda o pogodę cieżko,byłam w zeszłym październiku 20 chyba na weselu i było mega ciepło a kilka lat temu 17 lipca i lala. Ech ale co zrobic. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Raczkowanie
|
Sol11 mi też na ślub wypadał okres, nie chciałam brać antykoncepcji więc po rozmowie z lekarzem na kilka miesięcy przed (2 lub 3) zaczęliśmy delikatnie go przesuwać luteiną
![]() ---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- Cytat:
Sol11 mi też na ślub wypadał okres, nie chciałam brać antykoncepcji więc po rozmowie z lekarzem na kilka miesięcy przed (2 lub 3) zaczęliśmy delikatnie go przesuwać luteiną ![]() Co do pogody - nie stresuj się bo i tak jej nie przewidzisz. ... My pod koniec października mieliśmy 20 stopni, koleżanka w czerwcu miała 10. To jest loteria, ale jaka by nie była pogoda Tobie i tak będzie ciepło ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nanoo Luteina???A to mnie zaciekawilas! Ja bylam wlasnie u lekarza prawie 4 msc przed weselem jeszcze ale jak poczytalam,porozmawialam z dziewczynami ze wcale tak latwo z tym nie jest-czyli moge miec efekty uboczne bo moze nie dopasowac tych odpowiednich to zrezygnowalam a teraz mam pietra bo wypada plus minus 2 dni przed terminem albo po.Hmmm A jak dziala luteina?Ile sie ja bierze ?Ile dni przesynąl sie okres? Badzo dziekuje za info!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Stosowałyśmy to razem z koleżanką, która brała ślub 2 tyg. wcześniej ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Hej, daj spokój, nie nakręcacj się , rozumiem strach przed kwietniem ale w czerwcu napewno będzie ladnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
na przekór do celu
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Pzred okresem jestem opuchnieta i nerwy mam okropne,wolalabym tego uniknac. Mam dwa cykle myslisz ze wystarczy? I czy trzeba isc do ginekologa koniecznie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Moim zdaniem 2 cykle powinny wystarczyć aby przyspieszyć o 5-6 dni okres... Powiem szczerze, że bez ginekologa bym nie kombinowała ...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Raczkowanie
|
Jestem chyba ślepą
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Cytat:
Naan nie mam niestety czasu a poza tym kasa znowu na wizytę.. Możesz mi napisać na prób jakie tabletki brałas i co trzeba robić? Na moje ryzyko,bede mega wdzięczna! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Wtajemniczenie
|
[1=150f22149d232a15625e38a 732d46b6c6e220cbb_63e0430 22f3b0;40349888]Luteina jest na receptę. Mam nadzieję, że nie kupisz jej na czarnym rynku na własne ryzyko
![]() Dokładnie tak, luteina to hormon, nie można sobie jej brać ot, tak. Wiem, bo leczyłam się luteiną. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny zaryzykowalam ,nie poszłam do ginekologa po tabletki,nie wzięłam luteina i okres mam dostać lada dzień,byłaby to bajka bo okres kończylby mi sie na sb!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny srach przed pogodą był okrutny ale sie udała
![]() Nie była aż taka wymarzona ale było słońce i chmurki też. A okres dostałam we wtorek i na weselu jeszcze troszeczke ale obeszło sie bez tamponów.Lepiej nie mogłam sobie wymarzyć!!! Nerwy zeszły przed weselem ze mnie i byłam wyjatkowo spokojna ![]() Aż wręcz mega szczesliwa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:08.