|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Pogoda 2013!!!!
Witajcie dziewczyny,
to bedzie nietypowy wątek,ponoć o pogodzie sie rozmawia jak sie nie ma o czym rozmawiac(a nam nie brakuje tematów ) Jestem przerażona tą wiosna !!! a ślub juz w czerwcu-czy mam kupować korzuszek?? W prawdzie mamy po połowie czerwca ale tego nie da sie przewidziec,moja kolezanka ma 8 czerwca a druga 1 czerwca i wszystkie juz zaczynamy wariować ![]() Słyszałam ze spisuje sie 12 dni przed swietam,i Bozego Narodzenia i 12 dni po i kazdy dzien odpowiada danemu miesiacu-czy któras z Was,czy moze Waszych mam czy babć spisywała to w zeszłym roku? Jestem podłamana i martwi mnie,że pogoda bedzie beznadziejna.. Dziewczyny czekam na Wasze kalendarze!! |
|
|
|
|
#2 | |
|
Uzależnienie
|
Dot.: Pogoda 2013!!!!
Cytat:
Kochana pogody możesz być w miarę pewna NAJWCZEŚNIEJ na 3 dni przed. Nawet te prognozy dwutygodniowe się nie sprawdzają, w połowie marca zapowiadali na teraz 20 stopni i co mamy? Środek zimy Na pogodę nie masz żadnego wpływu, nieważne co babcie będą odczyniać to wszystkie musimy zwyczajnie przyjąć to co będzie. Z kożuchem na czerwiec to nie przesadzaj ale prawda jest taka, że może być zarówno 15 jak i 30 stopni ![]() Wrzuć na luz, co będzie to będzie a i tak to będzie Twój dzień
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Z tym kożuszkiem to już nie przesadzaj
czerwiec to nie kwiecień, siłą rzeczy temperatura musi być wyższa więc o śnieg raczej martwić się nie musisz, chyba nawet nasi pradziadkowie i wcześniejsze pokolenia w czerwcu śniegu nie widzieli;p w maju to jeszcze możliwe ale raczej w terenach podgórskich, choć też bardzo mało prawdopodobne... Pogody nigdy się nie przewidzi. Może być środek lata, albo wiosny i 30 stopni, skwar nie do wytrzymania, albo też ziąb, wiatr i zawierucha gorsza niż w jesieni. Nie ma opcji żeby to z większym wyprzedzeniem przewidzieć... Gdyby tak było to zapobieglibyśmy powodziom i innym kataklizmom A w zabobony nie wierz. Skoro do dziś żadna stacja meteorologiczna nie jest w stanie tego zbadać to na pewno nie przewidzi tego nawet żadna wróżka ani inne pogańskie metody Będzie co ma być nic nie zrobisz. Myślę, że grunt to pozytywne myślenie. jak się zaprogramujesz że będzie lało i z tego powodu będziesz płakać i uznasz ten dzień za zniszczony, to tak na pewno będzie. Ja nawet staram się nad tym nie zastanawiać i rozmyślać, po co sobie myśli zaprzątać Głowa do góry nawet jak będzie brzydko- to jest najszczęśliwszy dzień twojego życia i Wasze szczęście i miłość Wam wszystko rozpogodzi
|
|
|
|
|
#4 |
|
na przekór do celu
|
Ja co prawda ślub dopiero za 2 lata, ale zaplanowany na kwiecień i nie powiem, przez aktualną pogodę czuję się niepewnie
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
ja slubowalam 2 lata temu 1 maja i lało jak z cebra
![]() ale powiem szczerze ze bylam taka szczesliwa ze mi to WOGOLE nie przeszkadzalo ![]() w innych krajach jest "przesadz czy tam powiedzenie" ze deszcz w dzien slubu to na szczescie i tego sie trzymalam aa i bylo zimno i rano w dzien slubu na szybkiego dzwonilam do znajomej aby mi bialy kożuszek pozyczyla bo w bolerku bym zamarzla nie mysle aby w czerwcu bylo az tak zimno aby trzeba bylo miec kozuszek
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
przecież pogoda jest codziennie, to nic że raz śnieg, raz deszcz, wiatr, słońce
co ma być to będzie, nie panikujmy
|
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Dziekuje Dziewczyny za otuche
![]() Mój TŻ tez mnie uspokaja ze na pewno bedzie słońce ale łatwo powiedzieć,trudniej sobie to wmówić. Okres też mam zaplanowany prawie na slub a moj stan PMS jest okropnie ciężki wiec to w połączeniu w paskudna pogoda daje załamanie .. Ale obiecuje ze bede sie starać myśleć pozytywnie. Niemniej jednak chetnie poczytam o przewidywaniach pogodowych ![]() Powiem Wam ze to sie sprawdza,naprawde! Oczywiscie nie precyzuje dokładnego dnia ale okresla jak ogólnie miesiac bedzie wyglądał.
|
|
|
|
|
#8 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Nie ma co panikować za wcześnie
![]() Ja jak brałam ślub to cały lipiec i początek sierpnia były takie kapryśno - deszczowe. Nawet w panice odkopałam biały sweterek "na wszelki wypadek" i kupiłam parasolkę. Co się okazało? Rozpogodziło się na tydzień przed naszym terminem i pogoda przesadziła w drugą stronę. W kościele było tak gorąco, że część gości w ogóle nie weszła do środka... Chyba lepiej by było, gdyby padało... ![]() Btw. dobra i sprawdzona prognoza pogody on-line jest tutaj . Niestety obejmuje max 3 dni, ale mnie jeszcze nigdy nie zawiodła tylko się trzeba nauczyć ją czytać
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
My się zdecydowali na ślub w maju w długi weekend ze wzgledu na to że w tamtym roku już ostatniego kwietnia opalałam się z mamą nad rzeką i w tym roku też miałam taką nadzieję. No ale kożuszek tak jak napisałam już mam w szafie i czeka na mnie.... nic nie poradzicie na to że będzie lało, słonecznie, czy waliło śniegiem no nic trzeba się cieszyc tym dniem ![]() A co do pytania autorki to faktycznie moje ciotki spisują co rok od dawien dawna (z pokolenia na pokolenie) kalendarz na cały rok 12 dni przed wigilią. I faktycznie na 90% się to im sprawdzało w innych latach. Teraz nie zgadza im się całkowicie kwiecień bo powinno być zimno ale bez opadów. Więc jak to one powiedziały czasami się sprawdzi czasami nie... ale fakt faktem w większości lat im się sprawdzało ![]() ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Jak ktoś umie go odczytać i spisywać to jest dość konkretny. |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pisałyście, że pogodę można próbować przewidzieć na 3 dni przed ewentualni. Ja Uważam, że najwcześniej w dany dzień, a najlepiej to na kilka godzin przed Koleżanka, która jest kosmetyczką, często witała przed południem załamane PMki, które za kilka godzin miały brac ślub, a tu leje jak z cebra. I nagle okazało się , że popołudniu wychodziło słoneczko, wszystko wysuszyło , a powietrze było super, bo takie odświeżone
Edytowane przez talkative2 Czas edycji: 2013-04-05 o 11:46 |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Wtajemniczenie
|
Pogoda to jedna z niewielu rzeczy, która nie jest od nas w dniu ślubu zależna. Nie przewidzisz jaka będzie.
Ślub brałam niespełna rok temu - 28 kwietnia - było piękne słońce i cieplutko, żeby nie powiedzieć gorąco. Wymarzona pogoda ![]() 2 tygodnie później ślub brała moja koleżanka - było paskudnie pochmurnie i zimno. W połowie października byłam na weselu - było cieplutko i słonecznie, nie trzeba było ubierać nawet żadnych płaszczyków. Kilka lat temu byłam na ślubie w ostatnią sobotę lipca - było ok. 12 stopni, zero słońca, deszcz i wiatr tak silny, że pod kościołem wyrwał młodej z włosów welon. Dobrze, że ktoś złapał. Te przykłady pokazują, że na pogodę nie ma co liczyć. A tym bardziej na długoterminowe prognozy czy zabobony. Będzie co ma być. Nie ma co martwić się na zapas, ale lepiej się zaopatrzyć w coś, co w razie czego będziesz mogła na siebie zarzucić (choć nie przesadzajmy z kożuszkiem - w czerwcu śniegu raczej nie będzie - jakiś sweterek, bolerko, żakiecik...
|
|
|
|
|
#13 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
|
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#15 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#16 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Popatrze nastronke!dzieki ---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- Cytat:
![]() A czy wiesz może co maja zapisane na czerwiec? ![]() Zwariuje o ta pogodę. To prawda o pogodę cieżko,byłam w zeszłym październiku 20 chyba na weselu i było mega ciepło a kilka lat temu 17 lipca i lala. Ech ale co zrobic. |
||
|
|
|
|
#18 | |
|
Raczkowanie
|
Sol11 mi też na ślub wypadał okres, nie chciałam brać antykoncepcji więc po rozmowie z lekarzem na kilka miesięcy przed (2 lub 3) zaczęliśmy delikatnie go przesuwać luteiną
Polecam tą metodę!---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- Cytat:
Sol11 mi też na ślub wypadał okres, nie chciałam brać antykoncepcji więc po rozmowie z lekarzem na kilka miesięcy przed (2 lub 3) zaczęliśmy delikatnie go przesuwać luteiną Polecam tą metodę! Co do pogody - nie stresuj się bo i tak jej nie przewidzisz. ... My pod koniec października mieliśmy 20 stopni, koleżanka w czerwcu miała 10. To jest loteria, ale jaka by nie była pogoda Tobie i tak będzie ciepło
|
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nanoo Luteina???A to mnie zaciekawilas! Ja bylam wlasnie u lekarza prawie 4 msc przed weselem jeszcze ale jak poczytalam,porozmawialam z dziewczynami ze wcale tak latwo z tym nie jest-czyli moge miec efekty uboczne bo moze nie dopasowac tych odpowiednich to zrezygnowalam a teraz mam pietra bo wypada plus minus 2 dni przed terminem albo po.Hmmm A jak dziala luteina?Ile sie ja bierze ?Ile dni przesynąl sie okres? Badzo dziekuje za info!!! |
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Stosowałyśmy to razem z koleżanką, która brała ślub 2 tyg. wcześniej O ile dobrze pamiętam (ale to musiałby potwierdzić ginekolog) brałyśmy od 10 dnia cyklu i powinno się brać 10 dni a my odstawiałyśmy po 7 , to przyspieszało okres o 3 dni, w kolejnym cyklu to samo i tak delikatnie przesunęłyśmy go o tydzień. Jakoś tak. Niby było nieszkodliwe- na koleżankę wpłynęło idealnie, żadnych problemów, ja byłam lekko rozregulowana, ale jak sobie pomyślę, że miałabym w tej białej sukni wymieniać podpaski to było warto
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
Raczkowanie
|
Hej, daj spokój, nie nakręcacj się , rozumiem strach przed kwietniem ale w czerwcu napewno będzie ladnie
|
|
|
|
|
#22 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
|
|
|
|
#23 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pzred okresem jestem opuchnieta i nerwy mam okropne,wolalabym tego uniknac. Mam dwa cykle myslisz ze wystarczy? I czy trzeba isc do ginekologa koniecznie? |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Raczkowanie
|
Moim zdaniem 2 cykle powinny wystarczyć aby przyspieszyć o 5-6 dni okres... Powiem szczerze, że bez ginekologa bym nie kombinowała ...
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Raczkowanie
|
Jestem chyba ślepą
teraz zauważyłam ze masz slub 8 czerwca![]() ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Cytat:
Naan nie mam niestety czasu a poza tym kasa znowu na wizytę.. Możesz mi napisać na prób jakie tabletki brałas i co trzeba robić? Na moje ryzyko,bede mega wdzięczna! |
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=150f22149d232a15625e38a 732d46b6c6e220cbb_63e0430 22f3b0;40349888]Luteina jest na receptę. Mam nadzieję, że nie kupisz jej na czarnym rynku na własne ryzyko
[/QUOTE]Dokładnie tak, luteina to hormon, nie można sobie jej brać ot, tak. Wiem, bo leczyłam się luteiną. |
|
|
|
|
#29 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny zaryzykowalam ,nie poszłam do ginekologa po tabletki,nie wzięłam luteina i okres mam dostać lada dzień,byłaby to bajka bo okres kończylby mi sie na sb!!!
|
|
|
|
|
#30 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny srach przed pogodą był okrutny ale sie udała
![]() Nie była aż taka wymarzona ale było słońce i chmurki też. A okres dostałam we wtorek i na weselu jeszcze troszeczke ale obeszło sie bez tamponów.Lepiej nie mogłam sobie wymarzyć!!! Nerwy zeszły przed weselem ze mnie i byłam wyjatkowo spokojna ![]() Aż wręcz mega szczesliwa
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:47.

) 

Na pogodę nie masz żadnego wpływu, nieważne co babcie będą odczyniać to wszystkie musimy zwyczajnie przyjąć to co będzie. Z kożuchem na czerwiec to nie przesadzaj ale prawda jest taka, że może być zarówno 15 jak i 30 stopni