Rozwój dzia³u dietetyka i fitness - Wasze propozycje, pomys³y :) - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2007-12-02, 20:36   #1
AgaZ
Przyjació³ka Wizaz.pl

Wiadomo¶ci: 6 818

Rozwój dzia³u dietetyka i fitness - Wasze propozycje, pomys³y :)

Bardzo proszê o Wasze cenne propozycje, wskazówki, pomys³y. Co chcieliby¶cie zobaczyæ w nowej czê¶ci serwisu po¶wiêconej tej tematyce.

Czytali¶my ju¿ o pamiêtnikach odchudzania Co jeszcze?

Edytowane przez AgaZ
Czas edycji: 2007-12-03 o 07:04
AgaZ jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2007-12-03, 06:51   #2
Ludowa
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 740
Dot.: Rozwój dzia³u dietetyka i fitness - Wasze propozycje, pomys³y :)

Szczerze mówi±c, nie mam pojêcia co jeszcze Pamiêtniki odchudzania - dobry pomys³, ale co by jeszcze mo¿na dodaæ...

Ruszaæ g³ow± dziewczynki, ruszaæ, ja te¿ bêdê siê zastanawiaæ i jakby co to dam znaæ

Ludowa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2007-12-03, 11:22   #3
Milka19
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 8 446
Smile Dot.: Rozwój dzia³u dietetyka i fitness - Wasze propozycje, pomys³y :)

Nie bardzo orientuje siê o co chodzi z tym pamiêtnikiem odchudzania

Ja bym widzia³a forum dietetyka podzielone na kilka podforum.

1. Osobne podforum dla tych wszystkich w±tków wspieraj±co-dietetykuj±cych.

2. Suplementacja - czyli osobne podforum dla wszystkich w±tków po¶wiêconych suplementacji diety (mam na my¶li w±tki po¶wiêcone konkretnym produktom witaminowym typu: co je¶æ by cera by³a zdrowa i pe³na blasku, produkty wspomagaj±ce w³osy i paznokcie itp.).

3. Chcia³abym te¿ osobne podforum dla bardziej restrykcyjnych diet (typu kapu¶ciana, 1000 kcal albo wszelkich g³odówek), opatrzone stosown± adnotacj±, ¿e diety te mog± byæ stosowane przez osoby zdrowe i najlepiej po konsultacji z odpowiednim lekarzem.

Póki co to jedyne co mi do g³owy przychodzi

Jest te¿ masa w±tków po¶wiêcona konkretnym produktom spo¿ywczym od siemienia lnianego, kawy zbo¿owej, po kasze manne, jab³ka i serki wiejskie. Mo¿e tez by je gdzie¶ wpakowaæ w jedno miejsce Takie podforum z produktami spo¿ywczymi i przepisami
Milka19 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2007-12-03, 11:40   #4
AgaZ
Przyjació³ka Wizaz.pl

Wszystko jasne, ale nie chcia³abym aby wszystko by³o oparte na forum. Mo¿emy stworzyæ co¶ na kszta³t KWC, ale po¶wiêcone dietetyce. Na przyk³ad konkretnym dietom i suplementacji.
Czy co¶ takiego (oczywi¶cie w nieco zmienionej i dopasowanej tematycznie formie) by Wam siê podoba³o?
Stary 2007-12-03, 12:00   #5
Milka19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgaZ Poka¿ wiadomo¶æ
Wszystko jasne, ale nie chcia³abym aby wszystko by³o oparte na forum. Mo¿emy stworzyæ co¶ na kszta³t KWC, ale po¶wiêcone dietetyce. Na przyk³ad konkretnym dietom i suplementacji.
Czy co¶ takiego (oczywi¶cie w nieco zmienionej i dopasowanej tematycznie formie) by Wam siê podoba³o?
Mi jak najbardziej Jest tak wiele ro¿nych diet i mo¿na ³atwo siê w tym wszystkim pog³ubiæ. Mo¿na by by³o posegregowaæ poszczególne diety, wypisaæ ich glówne za³o¿enia itp.

Pisz±c co¶ na kszta³t KWC masz na my¶li równie¿ recenzje poszczególnych produktów suplementacyjnych i wspomagaj±cych odchudzanie?

Mo¿na np. zrobiæ tak± bazê produktów, podaæ informacjê o zawarto¶ci poszczególnych sk³adników w danym preparacie, jego przenaczeniu itp.
Stary 2007-12-03, 12:07   #6
italiaanka
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 275
GG do italiaanka

Cytat:
Napisane przez Milka19 Poka¿ wiadomo¶æ

2. Suplementacja - czyli osobne podforum dla wszystkich w±tków po¶wiêconych suplementacji diety (mam na my¶li w±tki po¶wiêcone konkretnym produktom witaminowym typu: co je¶æ by cera by³a zdrowa i pe³na blasku, produkty wspomagaj±ce w³osy i paznokcie itp.).

3. Chcia³abym te¿ osobne podforum dla bardziej restrykcyjnych diet (typu kapu¶ciana, 1000 kcal albo wszelkich g³odówek), opatrzone stosown± adnotacj±, ¿e diety te mog± byæ stosowane przez osoby zdrowe i najlepiej po konsultacji z odpowiednim lekarzem.

Jest te¿ masa w±tków po¶wiêcona konkretnym produktom spo¿ywczym od siemienia lnianego, kawy zbo¿owej, po kasze manne, jab³ka i serki wiejskie. Mo¿e tez by je gdzie¶ wpakowaæ w jedno miejsce Takie podforum z produktami spo¿ywczymi i przepisami
Du¿o tych podzia³ów :-] Ma to swoje plusy i minusy...

Podoba mi siê pomys³ na podzia³ na "akcje" - chocia¿ to pewnie przyczyni³o, by siê ich namno¿eniu...

i podoba mi siê adnotacja dot. diet restrykcyjnych.

Cytat:
Pomys³ niez³y, ale bojê siê, ¿e przyczyni³by siê do chwalenia diet g³odówkowych... wiêkszo¶ci zale¿y jedynie na mniejszej wadze, nie zwracaj± uwagi na ewentualne konsekwencje... kto¶ przeczyta, ¿e dana dieta dzia³a i ¶lepo zacznie jej przestrzegaæ, nie zwracaj±c uwagi na zdrowie

Ago, a mo¿liwe by³o by np. wprowadzenie suwaczków? Chodzi mi o takie odliczanie... Dziewczyny w rozmaity sposób zaznaczaj± gubione kilogramy, dni na diecie, czy dni bez s³odyczy... a takie co¶ mog³o by to u³atwiæ... taka ma³a pierdo³a

i ja siê chyba powtórzê, ale najbardziej to brakuje profesjonalnego dietetyka

Stary 2007-12-03, 12:24   #7
Milka19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez italiaanka Poka¿ wiadomo¶æ
Podoba mi siê pomys³ na podzia³ na "akcje" - chocia¿ to pewnie przyczyni³o, by siê ich namno¿eniu...
To mo¿e jakie¶ ograniczenie na podforum typu jeden nowy post raz na miesi±c

Je¶li chodzi o dzia³ po¶wiêcony dietom co¶ na wzór KWC, to ja równie¿ nie jestem za ich recenzjami Bardziej widzia³abym to jako spis tych wszystkich diet (mo¿e oprócz tych bardzo restrykcyjnych) , razem z ich za³o¿eniami, przyk³adami dobrze skomponowanych posi³ków. Osoby, które s± na danej diecie mog³y by dopisywaæ swoje przyk³adowe posi³ki wraz z za³±czanymi zdjêciami... Czêsto osobom dietetykuj±cym brak pomys³ów na dany posi³ek i od¿ywiaj± siê bardzo monotonnie spo¿ywaj±c non stop te same produkty. Mo¿e by pomog³o to w urozmaiceniu diety

Profesjonalny dietetyk na pewno by siê przyda³

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2007-12-03, 12:25   #8
italiaanka
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 275
GG do italiaanka

Cytat:
To mo¿e jakie¶ ograniczenie na podforum typu jeden nowy post raz na miesi±c

Je¶li chodzi o dzia³ po¶wiêcony dietom co¶ na wzór KWC, to ja równie¿ nie jestem za ich recenzjami Bardziej widzia³abym to jako spis tych wszystkich diet (mo¿e oprócz tych bardzo restrykcyjnych) , razem z ich za³o¿eniami, przyk³adami dobrze skomponowanych posi³ków. Osoby, które s± na danej diecie mog³y by dopisywaæ swoje przyk³adowe posi³ki wraz z za³±czanymi zdjêciami... Czêsto osobom dietetykuj±cym brak pomys³ów na dany posi³ek i od¿ywiaj± siê bardzo monotonnie spo¿ywaj±c non stop te same produkty. Mo¿e by pomog³o to w urozmaiceniu diety

Profesjonalny dietetyk na pewno by siê przyda³

Pod wszystkim siê podpisujê
Stary 2007-12-03, 12:43   #9
Nikaa1990
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 563

Nie wiem czy do koñca zrozumia³am, ale wydaje mi sie ¿e po³±czenie dietetyki z fitnessem to z³y pomys³. Kogo¶, kto chce poczytaæ o zdrowym od¿ywianiu mog± irytowaæ czêste w±tki "chcê mieæ umiê¶niony brzuch", i odwrotnie. Natomiast podoba mi siê pomys³ Milki19, z podzia³em forum na ró¿ne podfora

30.37.45
75.74.50
Nikaa1990 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2007-12-03, 15:34   #10
agatka-a
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 828

Cytat:

tak dietetyk by sie przyda³, ale wydaje mi sie ¿e takze dodatkowy moderator, bo wiêcej dzia³ów to jednak wiecej pracy (tak mi sie wydaje)

a gdzie by¶my wtedy umie¶cili takie w±tki jak n. ile dzisiaj zjad³am, ile to moze mieæ kalorii itp?
agatka-a jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2007-12-03, 15:45   #11
Ludowa
Zakorzenienie

Cytat:

Podzia³y - owszem, tylko bez przesady, ¿eby nie zrobi³o siê sitko z naszej Dietetyki

Cytat:
i podoba mi siê adnotacja dot. diet restrykcyjnych.
Mnie równie¿.

Cytat:
Pomys³ niez³y, ale bojê siê, ¿e przyczyni³by siê do chwalenia diet g³odówkowych... wiêkszo¶ci zale¿y jedynie na mniejszej wadze, nie zwracaj± uwagi na ewentualne konsekwencje... kto¶ przeczyta, ¿e dana dieta dzia³a i ¶lepo zacznie jej przestrzegaæ, nie zwracaj±c uwagi na zdrowie
Te¿ racja... Tylko ¿e, Italiaanko, ka¿da osoba aktywna na Dietetyce ju¿ nie raz przekona³a siê, ¿e jak kto¶ inteligentnie chce siê g³odziæ na wynalazkach typu kopenhaska, kapu¶ciana, 1000 kcal i mniej, to my mu rzadko kiedy pomo¿emy. W koñcu nie da siê prowadziæ ka¿dego za r±czkê, mo¿emy sobie pisaæ i perswadowaæ, a dziewczyny i tak zrobi± co chc±.

Cytat:
i ja siê chyba powtórzê, ale najbardziej to brakuje profesjonalnego dietetyka
Tak.
Kiedy¶ udziela³a siê tu p. D±browska bodaj¿e, prawda? Ale 'widuje siê' j± tylko w starych postach. A taki dietetyk, z rozleg³± wiedz± by³by tu jak najbardziej na miejscu.
Domy¶lam siê tylko, ¿e nie ma chêtnych

Cytat:
Napisane przez agatka-a Poka¿ wiadomo¶æ
tak dietetyk by sie przyda³, ale wydaje mi sie ¿e takze dodatkowy moderator, bo wiêcej dzia³ów to jednak wiecej pracy (tak mi sie wydaje)
Czy dodatkowy mod to nie wiem - zale¿y, czy Italianka i Ather bêd± czu³y siê na si³ach, ¿eby ten ca³y niesforny magiel ogarn±æ Ale roboty, fakt, na pewno bêdzie.

---

Generalnie to bardzo siê cieszê, ¿e Dietetyka jest w rozbudowie, mam nadziejê ¿e wyjdzie z tego co¶ fajnego i trzymam kciuki za szefostwo

Stary 2007-12-03, 16:05   #12
Ather
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 8 129

Cytat:

Sporo tego...
A ja osobi¶cie widzia³abym to tak: Podzia³ dietetyki na 'Od¿ywianie' i "Diety/Odchudzanie".

Pomys³ z suwaczkami - chyba bêdzie ciê¿ki do zrealizowania, ale podoba mi siê to Szkoda, ¿e nie mo¿na we w³asnym zakresie wstawiaæ do sygnatur istniej±cych suwaczków do ¶ci±gniêcia w internecie, no ale to by siê chyba wi±za³o z obci±¿eniem serwera, prawda ?

A co do ilo¶ci moderatorów - nie wydaje mi siê, aby¶my z Italiaank± mia³y problemy z ogarniêciem tego wszystkiego w przysz³o¶ci, teraz mimo czêstego zamieszania w Dietetyce, równie¿ dajemy radê, no ale wiadomo - wszystko zalezy od Szefostwa i konieczno¶ci, z drugiej strony dodatkowa pomoc nigdy nie zawadzi
Ather jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2007-12-03, 17:39   #13
AgaZ
Przyjació³ka Wizaz.pl

Ja nie widzê przeszkód, ¿eby moderowaæ diety i wszystkie tzw. "g³odówkowe" nie bêd± po prostu zamieszczane.
Ale faktycznie, zamiast oceny lub obok oceny powinny byæ Wasze potrawy, propozycje, modyfikacje
Suwaczki chyba s± do zrobienia. Ju¿ rozmawia³am ze Z³o
Co do profesjonalnego dietetyka, to trudna sprawa, ale mo¿e jaka¶ firma bêdzie zainteresowana bli¿sz± wspó³prac±.
Stary 2007-12-03, 18:01   #14
MonikaZmy¶lona
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 249

Przepraszam, ¿e wyjadê mo¿e z g³upim pytaniem, ale ja nieobeznana w ogóle
Czy zatrudnienie profesjonalnego dietetyka wi±za³oby siê z wprowadzaniem p³atno¶ci za korzystanie z portalu (tak jak np. Vitalia) ?

A suwaczki to bardzo dobry pomys³ Graficzne przedstawienie by³oby fajniejsze niz takie s³owne napisanie efektów (jak u mnie na przyk³ad)
J -
B -
-
MonikaZmy¶lona jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2007-12-03, 18:53   #15
AgaZ
Przyjació³ka Wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez MonikaZmy¶lona Poka¿ wiadomo¶æ
Przepraszam, ¿e wyjadê mo¿e z g³upim pytaniem, ale ja nieobeznana w ogóle
Czy zatrudnienie profesjonalnego dietetyka wi±za³oby siê z wprowadzaniem p³atno¶ci za korzystanie z portalu (tak jak np. Vitalia) ?
To nie jest g³upie pytanie. Wszystkie te funkcje, o których pisa³am bêd± na pewno za darmo.
Ale przyznam, ¿e zapozna³am siê z programem, softami i materia³ami p³atnymi vitalii. S± naprawdê bardzo dobre i gwarantuj± porady i wspó³pracê profesjonalistów.
To pytanie jest raczej do Was, czy chcia³yby¶cie aby Vitalia bli¿ej z nami wspó³pracowa³a, ale ¿eby oprócz platformy za free, by³a te¿ p³atna platforma za porady indywidualne czy za program Vitaliusz. (program u³atwiaj±cy dobór produktów do diety. Bardzo u³atwia planowanie i kontrolê).

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-12-03, 21:21   #16
Ather
Zakorzenienie

Cytat:
To nie jest g³upie pytanie. Wszystkie te funkcje, o których pisa³am bêd± na pewno za darmo.
Ale przyznam, ¿e zapozna³am siê z programem, softami i materia³ami p³atnymi vitalii. S± naprawdê bardzo dobre i gwarantuj± porady i wspó³pracê profesjonalistów.
To pytanie jest raczej do Was, czy chcia³yby¶cie aby Vitalia bli¿ej z nami wspó³pracowa³a, ale ¿eby oprócz platformy za free, by³a te¿ p³atna platforma za porady indywidualne czy za program Vitaliusz. (program u³atwiaj±cy dobór produktów do diety. Bardzo u³atwia planowanie i kontrolê).
Je¶li mam byæ szczera, to podczas tego kilkudniowego testowania Vitalii... portal nie zrobi³ na mnie wiêkszego wra¿enia, mia³am nadziejê, ¿e bêdzie bardziej rozbudowane wszystko, plany treningowe bardziej urozmaicone, to samo odno¶nie diety. Wszystko tam jest takie schematyczne i ograniczone do 'podstaw'...
No ale nie ka¿demu mo¿na dogodziæ, to tylko moja opinia. Byæ mo¿e oczekiwa³am zbyt wiele.
Stary 2007-12-04, 14:04   #17
QNadiaQ
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 85
GG do QNadiaQ

Hejka hejka no to jak z tym forum wspierajacym ?? od jutra biore sie za siebie wiec licze na wasza pomoc Jest ktos chetny podzslifowac swoja figurke razem ze mna ??
QNadiaQ jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2007-12-04, 15:26   #18
Ather
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez QNadiaQ Poka¿ wiadomo¶æ
Hejka hejka no to jak z tym forum wspierajacym ?? od jutra biore sie za siebie wiec licze na wasza pomoc Jest ktos chetny podzslifowac swoja figurke razem ze mna ??
co¶ mi siê wydaje ¿e pomyli³a¶ w±tki tutaj nalezy pisaæ o propozycjach i pomys³ach na rozbudowanie dzia³u Dietetyka
Stary 2007-12-04, 18:07   #19
¶nie¿ka_
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 696

Cytat:
My¶lê ¿e to ciekawy pomys³
i fajnie by by³o z tymi suwaczkami ...
¶nie¿ka_ jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2007-12-10, 13:56   #20
QNadiaQ
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 85
GG do QNadiaQ

Ather , prepraszam no , przykro mi ale jako moderator powinnas zauwazyc ze dopiero co ucze sie z tad korzystac.
QNadiaQ jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2007-12-10, 14:46   #21
AgaZ
Przyjació³ka Wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez QNadiaQ Poka¿ wiadomo¶æ
Ather , prepraszam no , przykro mi ale jako moderator powinnas zauwazyc ze dopiero co ucze sie z tad korzystac.
I jako moderator bardzo ³adnie zwróci³a Ci uwagê, ¿e pomyli³a¶ w±tki.
Czy widzisz w tym co¶ z³ego?
Stary 2008-01-01, 13:09   #22
aduskaa994
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 88

s³ysza³am ¿e skakanka dobrze robi choæ opinie by³y podzielne..
tak my¶la³am aby przejsc na diete i jeszcze owoce i warzywa oraz skakaæ na skakance i krêciæ sie na hula-hop.
Co my¶licie?
bedzie skuteczne?
a jakie owoce i warzywa radzicie abym jad³a?;p

P.S. licze na Was ;D

Gor±co pozdrawiam.
aduskaa994 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-01-01, 14:02   #23
Milka19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aduskaa994 Poka¿ wiadomo¶æ
s³ysza³am ¿e skakanka dobrze robi choæ opinie by³y podzielne..
tak my¶la³am aby przejsc na diete i jeszcze owoce i warzywa oraz skakaæ na skakance i krêciæ sie na hula-hop.
Co my¶licie?
bedzie skuteczne?
a jakie owoce i warzywa radzicie abym jad³a?;p

P.S. licze na Was ;D

Gor±co pozdrawiam.
Przeczytaj temat postu i chocia¿ jego pocz±tek
Stary 2008-01-01, 15:54   #24
aduskaa994
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 88

??
aduskaa994 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-01-01, 15:59   #25
Superchic(k)
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 150

Cytat:
Napisane przez aduskaa994 Poka¿ wiadomo¶æ
??
Napisa³a¶ w z³ym temacie . Tutaj piszemy o naszych propozycjach na udoskonalenie dzia³u Dietetyka, a nie o dietach .

Superchic(k) jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-01-01, 16:13   #26
m±drala
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 8 165
GG do m±drala

Ja ja bym bardzo chcia³a ¿eby mog³y byæ widoczne suwaczki z naszymi spadajacymi kg
No i przede wszystkim duuuzo fajnych przepisów

Przyda³aby sie te¿ duza i przejrzysta tablica kalorii

A pomys³ z Vitali± wydaje mi siê swietny, chociaz szczerze mówiæ nigdy jako¶ z tego programu nie korzysta³am i nie orientuje siê jak dzia³a i czy pomaga.

m±drala jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-03-15, 19:36   #27
mimci_a
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 58

Ja mam pewn± nie¶mia³± propozycje.. Mo¿e by do profil u¿ytkownika dodaæ kilka rubryczek typy wzrost, waga, wymiary, zapotrzebowanie kaloryczne, BMI, sta¿ treningowy? Co¶ takiego jak jest dla KWC ale po¶wiêcone dietetyce

Pomys³ naszed³ mnie kiedy przegl±da³am w±tek IDZ Chcia³am porównaæ sobie moje jad³ospisy z jad³ospisami innych dziewcz±t tak¿e pod wzglêdem objêto¶ciowym Ale nie znaj±c ich wagi i wzrostu trudno mi by³o skonfrontowaæ ilo¶æ mojego jedzonka Pomocne by³o by to równie¿ przy ocenianiu jad³ospisów Mo¿na by by³o stwierdziæ czy dana osoba je za ma³o jak na swoj± wagê i ew co¶ jej doradziæ..
mimci_a jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-03-16, 08:42   #28
Ludowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mimci_a Poka¿ wiadomo¶æ
Ja mam pewn± nie¶mia³± propozycje.. Mo¿e by do profil u¿ytkownika dodaæ kilka rubryczek typy wzrost, waga, wymiary, zapotrzebowanie kaloryczne, BMI, sta¿ treningowy? Co¶ takiego jak jest dla KWC ale po¶wiêcone dietetyce

Pomys³ naszed³ mnie kiedy przegl±da³am w±tek IDZ Chcia³am porównaæ sobie moje jad³ospisy z jad³ospisami innych dziewcz±t tak¿e pod wzglêdem objêto¶ciowym Ale nie znaj±c ich wagi i wzrostu trudno mi by³o skonfrontowaæ ilo¶æ mojego jedzonka Pomocne by³o by to równie¿ przy ocenianiu jad³ospisów Mo¿na by by³o stwierdziæ czy dana osoba je za ma³o jak na swoj± wagê i ew co¶ jej doradziæ..
Moim zdaniem to kiepski pomys³. Ja osobi¶cie nie mia³abym ochoty udostêpniaæ wszystkim informacji na temat obwodu mojego biustu, talii i bioder, o

Przecie¿ w razie w±tpliwo¶ci na IDZ zawsze mo¿na poprosiæ o podanie wagi, wzrostu, zapotrzebowania, aktywno¶ci.

Stary 2008-07-03, 02:35   #29
pamka
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 132
GG do pamka

Ja poprosze o zalozenie watku przez jednego z moderatorow pt."krotkie pytania- szybkie odpowiedzi". W ten sposob ograniczycie zakladanie nowych niepotrzebnych watkow oraz bede mogla uzyskac szybka odpowiedz typu "tak" lub "nie" na jakies nurtujace mnie pytanie.
Stary 2009-01-30, 21:00   #30
zuza_130
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 189

Naj³atwiej po prostu nak³adaæ sobie porcje na ma³e talerzyki... W ten sposób oszukujemy swój mózg, któremu sie wydaje, ¿e zjedli¶my kopiasty talerz

zuza_130 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Dietetyka

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:28.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.