![]() |
#1 |
Przyjació³ka Wizaz.pl
Wiadomo¶ci: 6 818
|
Rozwój dzia³u dietetyka i fitness - Wasze propozycje, pomys³y :)
Bardzo proszê o Wasze cenne propozycje, wskazówki, pomys³y. Co chcieliby¶cie zobaczyæ w nowej czê¶ci serwisu po¶wiêconej tej tematyce.
Czytali¶my ju¿ o pamiêtnikach odchudzania ![]() ![]() Edytowane przez AgaZ Czas edycji: 2007-12-03 o 07:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 740
|
Dot.: Rozwój dzia³u dietetyka i fitness - Wasze propozycje, pomys³y :)
Szczerze mówi±c, nie mam pojêcia co jeszcze
![]() Ruszaæ g³ow± dziewczynki, ruszaæ, ja te¿ bêdê siê zastanawiaæ i jakby co to dam znaæ ![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 446
|
![]()
Nie bardzo orientuje siê o co chodzi z tym pamiêtnikiem odchudzania
![]() Ja bym widzia³a forum dietetyka podzielone na kilka podforum. 1. Osobne podforum dla tych wszystkich w±tków wspieraj±co-dietetykuj±cych. 2. Suplementacja - czyli osobne podforum dla wszystkich w±tków po¶wiêconych suplementacji diety (mam na my¶li w±tki po¶wiêcone konkretnym produktom witaminowym typu: co je¶æ by cera by³a zdrowa i pe³na blasku, produkty wspomagaj±ce w³osy i paznokcie itp.). 3. Chcia³abym te¿ osobne podforum dla bardziej restrykcyjnych diet (typu kapu¶ciana, 1000 kcal albo wszelkich g³odówek), opatrzone stosown± adnotacj±, ¿e diety te mog± byæ stosowane przez osoby zdrowe i najlepiej po konsultacji z odpowiednim lekarzem. Póki co to jedyne co mi do g³owy przychodzi ![]() Jest te¿ masa w±tków po¶wiêcona konkretnym produktom spo¿ywczym od siemienia lnianego, kawy zbo¿owej, po kasze manne, jab³ka i serki wiejskie. Mo¿e tez by je gdzie¶ wpakowaæ w jedno miejsce ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyjació³ka Wizaz.pl
|
Wszystko jasne, ale nie chcia³abym aby wszystko by³o oparte na forum. Mo¿emy stworzyæ co¶ na kszta³t KWC, ale po¶wiêcone dietetyce. Na przyk³ad konkretnym dietom i suplementacji.
Czy co¶ takiego (oczywi¶cie w nieco zmienionej i dopasowanej tematycznie formie) by Wam siê podoba³o? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Pisz±c co¶ na kszta³t KWC masz na my¶li równie¿ recenzje poszczególnych produktów suplementacyjnych i wspomagaj±cych odchudzanie? Mo¿na np. zrobiæ tak± bazê produktów, podaæ informacjê o zawarto¶ci poszczególnych sk³adników w danym preparacie, jego przenaczeniu itp. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Podoba mi siê pomys³ na podzia³ na "akcje" - chocia¿ to pewnie przyczyni³o, by siê ich namno¿eniu... i podoba mi siê adnotacja dot. diet restrykcyjnych. Cytat:
![]() Ago, a mo¿liwe by³o by np. wprowadzenie suwaczków? Chodzi mi o takie odliczanie... Dziewczyny w rozmaity sposób zaznaczaj± gubione kilogramy, dni na diecie, czy dni bez s³odyczy... a takie co¶ mog³o by to u³atwiæ... taka ma³a pierdo³a ![]() i ja siê chyba powtórzê, ale najbardziej to brakuje profesjonalnego dietetyka ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Je¶li chodzi o dzia³ po¶wiêcony dietom co¶ na wzór KWC, to ja równie¿ nie jestem za ich recenzjami ![]() ![]() ![]() Profesjonalny dietetyk na pewno by siê przyda³ ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 563
|
Nie wiem czy do koñca zrozumia³am, ale wydaje mi sie ¿e po³±czenie dietetyki z fitnessem to z³y pomys³. Kogo¶, kto chce poczytaæ o zdrowym od¿ywianiu mog± irytowaæ czêste w±tki "chcê mieæ umiê¶niony brzuch", i odwrotnie. Natomiast podoba mi siê pomys³ Milki19, z podzia³em forum na ró¿ne podfora
![]()
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 828
|
Cytat:
a gdzie by¶my wtedy umie¶cili takie w±tki jak n. ile dzisiaj zjad³am, ile to moze mieæ kalorii itp? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |||
Zakorzenienie
|
![]() Podzia³y - owszem, tylko bez przesady, ¿eby nie zrobi³o siê sitko z naszej Dietetyki ![]() Mnie równie¿. Cytat:
![]() Cytat:
Kiedy¶ udziela³a siê tu p. D±browska bodaj¿e, prawda? Ale 'widuje siê' j± tylko w starych postach. A taki dietetyk, z rozleg³± wiedz± by³by tu jak najbardziej na miejscu. Domy¶lam siê tylko, ¿e nie ma chêtnych ![]() Cytat:
![]() ![]() --- Generalnie to bardzo siê cieszê, ¿e Dietetyka jest w rozbudowie, mam nadziejê ¿e wyjdzie z tego co¶ fajnego i trzymam kciuki za szefostwo ![]()
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 129
|
Cytat:
A ja osobi¶cie widzia³abym to tak: Podzia³ dietetyki na 'Od¿ywianie' i "Diety/Odchudzanie". Pomys³ z suwaczkami - chyba bêdzie ciê¿ki do zrealizowania, ale podoba mi siê to ![]() A co do ilo¶ci moderatorów - nie wydaje mi siê, aby¶my z Italiaank± mia³y problemy z ogarniêciem tego wszystkiego w przysz³o¶ci, teraz mimo czêstego zamieszania w Dietetyce, równie¿ dajemy radê, no ale wiadomo - wszystko zalezy od Szefostwa i konieczno¶ci, z drugiej strony dodatkowa pomoc nigdy nie zawadzi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyjació³ka Wizaz.pl
|
Ja nie widzê przeszkód, ¿eby moderowaæ diety i wszystkie tzw. "g³odówkowe" nie bêd± po prostu zamieszczane.
Ale faktycznie, zamiast oceny lub obok oceny powinny byæ Wasze potrawy, propozycje, modyfikacje ![]() Suwaczki chyba s± do zrobienia. Ju¿ rozmawia³am ze Z³o ![]() Co do profesjonalnego dietetyka, to trudna sprawa, ale mo¿e jaka¶ firma bêdzie zainteresowana bli¿sz± wspó³prac±. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 249
|
Przepraszam, ¿e wyjadê mo¿e z g³upim pytaniem, ale ja nieobeznana w ogóle
![]() Czy zatrudnienie profesjonalnego dietetyka wi±za³oby siê z wprowadzaniem p³atno¶ci za korzystanie z portalu (tak jak np. Vitalia) ? A suwaczki to bardzo dobry pomys³ ![]()
![]() |
#15 | |
Przyjació³ka Wizaz.pl
|
Cytat:
Ale przyznam, ¿e zapozna³am siê z programem, softami i materia³ami p³atnymi vitalii. S± naprawdê bardzo dobre i gwarantuj± porady i wspó³pracê profesjonalistów. To pytanie jest raczej do Was, czy chcia³yby¶cie aby Vitalia bli¿ej z nami wspó³pracowa³a, ale ¿eby oprócz platformy za free, by³a te¿ p³atna platforma za porady indywidualne czy za program Vitaliusz. (program u³atwiaj±cy dobór produktów do diety. Bardzo u³atwia planowanie i kontrolê). |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale nie ka¿demu mo¿na dogodziæ, to tylko moja opinia. Byæ mo¿e oczekiwa³am zbyt wiele. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Hejka hejka no to jak z tym forum wspierajacym ?? od jutra biore sie za siebie wiec licze na wasza pomoc
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 696
|
Cytat:
![]() i fajnie by by³o z tymi suwaczkami ... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomys³y na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Ather , prepraszam no , przykro mi ale jako moderator powinnas zauwazyc ze dopiero co ucze sie z tad korzystac.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyjació³ka Wizaz.pl
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 88
|
s³ysza³am ¿e skakanka dobrze robi choæ opinie by³y podzielne..
tak my¶la³am aby przejsc na diete i jeszcze owoce i warzywa oraz skakaæ na skakance i krêciæ sie na hula-hop. Co my¶licie? bedzie skuteczne? a jakie owoce i warzywa radzicie abym jad³a?;p P.S. licze na Was ;D Gor±co pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 88
|
??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 150
|
Napisa³a¶ w z³ym temacie
![]() ![]()
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Ja ja bym bardzo chcia³a ¿eby mog³y byæ widoczne suwaczki z naszymi spadajacymi kg
![]() No i przede wszystkim duuuzo fajnych przepisów ![]() Przyda³aby sie te¿ duza i przejrzysta tablica kalorii ![]() A pomys³ z Vitali± wydaje mi siê swietny, chociaz szczerze mówiæ nigdy jako¶ z tego programu nie korzysta³am i nie orientuje siê jak dzia³a i czy pomaga.
![]() |
#27 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 58
|
Ja mam pewn± nie¶mia³± propozycje.. Mo¿e by do profil u¿ytkownika dodaæ kilka rubryczek typy wzrost, waga, wymiary, zapotrzebowanie kaloryczne, BMI, sta¿ treningowy? Co¶ takiego jak jest dla KWC ale po¶wiêcone dietetyce
Pomys³ naszed³ mnie kiedy przegl±da³am w±tek IDZ Chcia³am porównaæ sobie moje jad³ospisy z jad³ospisami innych dziewcz±t tak¿e pod wzglêdem objêto¶ciowym Ale nie znaj±c ich wagi i wzrostu trudno mi by³o skonfrontowaæ ilo¶æ mojego jedzonka Pomocne by³o by to równie¿ przy ocenianiu jad³ospisów Mo¿na by by³o stwierdziæ czy dana osoba je za ma³o jak na swoj± wagê i ew co¶ jej doradziæ.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przecie¿ w razie w±tpliwo¶ci na IDZ zawsze mo¿na poprosiæ o podanie wagi, wzrostu, zapotrzebowania, aktywno¶ci.
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Ja poprosze o zalozenie watku przez jednego z moderatorow pt."krotkie pytania- szybkie odpowiedzi". W ten sposob ograniczycie zakladanie nowych niepotrzebnych watkow oraz bede mogla uzyskac szybka odpowiedz typu "tak" lub "nie" na jakies nurtujace mnie pytanie.
![]()
![]() |
#30 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 189
|
Naj³atwiej po prostu nak³adaæ sobie porcje na ma³e talerzyki... W ten sposób oszukujemy swój mózg, któremu sie wydaje, ¿e zjedli¶my kopiasty talerz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:28.