![]() |
#1 |
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
Rozwój działu dietetyka i fitness - Wasze propozycje, pomysły :)
Bardzo proszę o Wasze cenne propozycje, wskazówki, pomysły. Co chcielibyście zobaczyć w nowej części serwisu poświęconej tej tematyce.
Czytaliśmy już o pamiętnikach odchudzania ![]() ![]() Edytowane przez AgaZ Czas edycji: 2007-12-03 o 07:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozwój działu dietetyka i fitness - Wasze propozycje, pomysły :)
Szczerze mówiąc, nie mam pojęcia co jeszcze
![]() Ruszać głową dziewczynki, ruszać, ja też będę się zastanawiać i jakby co to dam znać ![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
![]()
Nie bardzo orientuje się o co chodzi z tym pamiętnikiem odchudzania
![]() Ja bym widziała forum dietetyka podzielone na kilka podforum. 1. Osobne podforum dla tych wszystkich wątków wspierająco-dietetykujących. 2. Suplementacja - czyli osobne podforum dla wszystkich wątków poświęconych suplementacji diety (mam na myśli wątki poświęcone konkretnym produktom witaminowym typu: co jeść by cera była zdrowa i pełna blasku, produkty wspomagające włosy i paznokcie itp.). 3. Chciałabym też osobne podforum dla bardziej restrykcyjnych diet (typu kapuściana, 1000 kcal albo wszelkich głodówek), opatrzone stosowną adnotacją, że diety te mogą być stosowane przez osoby zdrowe i najlepiej po konsultacji z odpowiednim lekarzem. Póki co to jedyne co mi do głowy przychodzi ![]() Jest też masa wątków poświęcona konkretnym produktom spożywczym od siemienia lnianego, kawy zbożowej, po kasze manne, jabłka i serki wiejskie. Może tez by je gdzieś wpakować w jedno miejsce ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
Wszystko jasne, ale nie chciałabym aby wszystko było oparte na forum. Możemy stworzyć coś na kształt KWC, ale poświęcone dietetyce. Na przykład konkretnym dietom i suplementacji.
Czy coś takiego (oczywiście w nieco zmienionej i dopasowanej tematycznie formie) by Wam się podobało? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Pisząc coś na kształt KWC masz na myśli również recenzje poszczególnych produktów suplementacyjnych i wspomagających odchudzanie? Można np. zrobić taką bazę produktów, podać informację o zawartości poszczególnych składników w danym preparacie, jego przenaczeniu itp. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Podoba mi się pomysł na podział na "akcje" - chociaż to pewnie przyczyniło, by się ich namnożeniu... i podoba mi się adnotacja dot. diet restrykcyjnych. Cytat:
![]() Ago, a możliwe było by np. wprowadzenie suwaczków? Chodzi mi o takie odliczanie... Dziewczyny w rozmaity sposób zaznaczają gubione kilogramy, dni na diecie, czy dni bez słodyczy... a takie coś mogło by to ułatwić... taka mała pierdoła ![]() i ja się chyba powtórzę, ale najbardziej to brakuje profesjonalnego dietetyka ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Jeśli chodzi o dział poświęcony dietom coś na wzór KWC, to ja również nie jestem za ich recenzjami ![]() ![]() ![]() Profesjonalny dietetyk na pewno by się przydał ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Nie wiem czy do końca zrozumiałam, ale wydaje mi sie że połączenie dietetyki z fitnessem to zły pomysł. Kogoś, kto chce poczytać o zdrowym odżywianiu mogą irytować częste wątki "chcę mieć umięśniony brzuch", i odwrotnie. Natomiast podoba mi się pomysł Milki19, z podziałem forum na różne podfora
![]()
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a gdzie byśmy wtedy umieścili takie wątki jak n. ile dzisiaj zjadłam, ile to moze mieć kalorii itp? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |||
Zakorzenienie
|
![]() Podziały - owszem, tylko bez przesady, żeby nie zrobiło się sitko z naszej Dietetyki ![]() Mnie również. Cytat:
![]() Cytat:
Kiedyś udzielała się tu p. Dąbrowska bodajże, prawda? Ale 'widuje się' ją tylko w starych postach. A taki dietetyk, z rozległą wiedzą byłby tu jak najbardziej na miejscu. Domyślam się tylko, że nie ma chętnych ![]() Cytat:
![]() ![]() --- Generalnie to bardzo się cieszę, że Dietetyka jest w rozbudowie, mam nadzieję że wyjdzie z tego coś fajnego i trzymam kciuki za szefostwo ![]()
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja osobiście widziałabym to tak: Podział dietetyki na 'Odżywianie' i "Diety/Odchudzanie". Pomysł z suwaczkami - chyba będzie ciężki do zrealizowania, ale podoba mi się to ![]() A co do ilości moderatorów - nie wydaje mi się, abyśmy z Italiaanką miały problemy z ogarnięciem tego wszystkiego w przyszłości, teraz mimo częstego zamieszania w Dietetyce, również dajemy radę, no ale wiadomo - wszystko zalezy od Szefostwa i konieczności, z drugiej strony dodatkowa pomoc nigdy nie zawadzi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
Ja nie widzę przeszkód, żeby moderować diety i wszystkie tzw. "głodówkowe" nie będą po prostu zamieszczane.
Ale faktycznie, zamiast oceny lub obok oceny powinny być Wasze potrawy, propozycje, modyfikacje ![]() Suwaczki chyba są do zrobienia. Już rozmawiałam ze Zło ![]() Co do profesjonalnego dietetyka, to trudna sprawa, ale może jakaś firma będzie zainteresowana bliższą współpracą. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Przepraszam, że wyjadę może z głupim pytaniem, ale ja nieobeznana w ogóle
![]() Czy zatrudnienie profesjonalnego dietetyka wiązałoby się z wprowadzaniem płatności za korzystanie z portalu (tak jak np. Vitalia) ? A suwaczki to bardzo dobry pomysł ![]()
![]() |
#15 | |
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
Cytat:
Ale przyznam, że zapoznałam się z programem, softami i materiałami płatnymi vitalii. Są naprawdę bardzo dobre i gwarantują porady i współpracę profesjonalistów. To pytanie jest raczej do Was, czy chciałybyście aby Vitalia bliżej z nami współpracowała, ale żeby oprócz platformy za free, była też płatna platforma za porady indywidualne czy za program Vitaliusz. (program ułatwiający dobór produktów do diety. Bardzo ułatwia planowanie i kontrolę). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale nie każdemu można dogodzić, to tylko moja opinia. Być może oczekiwałam zbyt wiele. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Hejka hejka no to jak z tym forum wspierajacym ?? od jutra biore sie za siebie wiec licze na wasza pomoc
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i fajnie by było z tymi suwaczkami ... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Ather , prepraszam no , przykro mi ale jako moderator powinnas zauwazyc ze dopiero co ucze sie z tad korzystac.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
słyszałam że skakanka dobrze robi choć opinie były podzielne..
tak myślałam aby przejsc na diete i jeszcze owoce i warzywa oraz skakać na skakance i kręcić sie na hula-hop. Co myślicie? bedzie skuteczne? a jakie owoce i warzywa radzicie abym jadła?;p P.S. licze na Was ;D Gorąco pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Napisałaś w złym temacie
![]() ![]()
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Ja ja bym bardzo chciała żeby mogły być widoczne suwaczki z naszymi spadajacymi kg
![]() No i przede wszystkim duuuzo fajnych przepisów ![]() Przydałaby sie też duza i przejrzysta tablica kalorii ![]() A pomysł z Vitalią wydaje mi się swietny, chociaz szczerze mówić nigdy jakoś z tego programu nie korzystałam i nie orientuje się jak działa i czy pomaga.
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Ja mam pewną nieśmiałą propozycje.. Może by do profil użytkownika dodać kilka rubryczek typy wzrost, waga, wymiary, zapotrzebowanie kaloryczne, BMI, staż treningowy? Coś takiego jak jest dla KWC ale poświęcone dietetyce
Pomysł naszedł mnie kiedy przeglądałam wątek IDZ Chciałam porównać sobie moje jadłospisy z jadłospisami innych dziewcząt także pod względem objętościowym Ale nie znając ich wagi i wzrostu trudno mi było skonfrontować ilość mojego jedzonka Pomocne było by to również przy ocenianiu jadłospisów Można by było stwierdzić czy dana osoba je za mało jak na swoją wagę i ew coś jej doradzić.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przecież w razie wątpliwości na IDZ zawsze można poprosić o podanie wagi, wzrostu, zapotrzebowania, aktywności.
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Ja poprosze o zalozenie watku przez jednego z moderatorow pt."krotkie pytania- szybkie odpowiedzi". W ten sposob ograniczycie zakladanie nowych niepotrzebnych watkow oraz bede mogla uzyskac szybka odpowiedz typu "tak" lub "nie" na jakies nurtujace mnie pytanie.
![]()
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Najłatwiej po prostu nakładać sobie porcje na małe talerzyki... W ten sposób oszukujemy swój mózg, któremu sie wydaje, że zjedliśmy kopiasty talerz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:32.