|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Cera mieszana. Jak ją traktować?
Siemka. Mam do Was parę pytań na których odpowiedzi po prostu nie znam a chciałabym wiedzieć. Bardzo proszę o odpowiedzi
![]() 1.Czy mogę stosować tą oliwkę na całą twarz czy omijając nos, który wiecznie mi się świeci? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...nia-zycia.html 2.Czy mogę stosować krem nawilżający lekki beztłuszczowy na dzień i na to nałożyć krem matujący np siarkową moc czy coś? ![]() 3.Czy na noc powinnam stosować kremy złuszczające czy raczej nawilżać skórę na partiach świecących się? Z góry dzięki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Cera mieszana. Jak ją traktować?
rowniez jestem ciekawa odpowiedzi na powyzsze pytania. W dodatku mecze sie z tradzikiem i moje pytanie z kolei brzmi nastepujaco,czym powinnam myc twarz?poprosze o konkretne propozycje. Kolezanka poradzila mydlem bambino
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- Cytat:
-mydłem Aleppo -żelem dla niemowląt typu Babydream -żelem do skóry tłustej Fitomed |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Co do tej cechy skóry to raczej tak nie mam, bo jeszcze z jakieś 2-3 lata temu było wszystko normalnie, bez żadnego świecenia się. A jeszcze takie pytanko, bo mogę tej oliwki używać zamiast kremu nawilżającego na noc czy dodatkowo ta oliwka natłuści ją bardziej?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też kiedyś nie świeciłam się za bardzo. Zaczęłam bardzo po trzydziestce. Na to nie ma reguły. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Sporo z tym walczę i staram się to jakoś zlikwidować. A można skórę jakoś odtłuścić nie wysuszając jej przy tym? :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niektórym pomagają kwasy, ale to jak pisałam raczej na sezon jesienno - zimowy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
BAN stały
|
Witam, mam ten sam problem i mogę Ci pomóc
![]() Ja używam kremu nawilżająco-matującego (z Dermiki) dla mnie jest ten najlepszy ![]() ![]() Musisz nawilżać cerę, ale warto ją też zmatowić jesli świeci się ![]() Podkłady najlepiej używać beztłuszczowe, ja jeszcze nic dla siebie nie znalazłam ![]() ![]() Oczywiście codzienna pielęgnacja, czyli mycie twarzy. Ja mam mydło z Aleppo , ale po umyciu trzeba od razu nasmarować kremem twarz ![]() Powiem tak, jeśli nie masz krost, prryszczy itp, to szukaj kosmetyków do cery normalnej/mieszanej. Ja mam strasznie problem z porami, ale na to chyba żaden kosmetyk nie pomoże ![]() Ja zanim np.dostosowałam sobie krem to była długaaaa droga ![]() ![]() A tonik i żel do twarzy mam z Bandi ![]() ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Ja jak nie nawilżę skóry to robią mi się suche miejsca, a potem to brzydko wygląda przy nałożeniu podkładu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
A mogłabym zrobić w ten sposób, że na dzień używałabym siarkowej mocy? Bo naprawdę u mnie b.dobrze matuje skóre. A na noc ten krem z dermiki? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
![]() ---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- amg88,czy tonik i mydlo wystarczy do codziennej pielegnacji?niestety,moja cera ma sklonnosci do pryszczy i wagrow ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Cytat:
![]() ![]() Rano nie zawsze myję twarz, ale zawsze używam tonik i oczywiście krem ![]() Ostatnio kupiłam sobie peeling z Bielendy i b.fajny jest jak dla mnie ![]() ![]() Maseczki używam z Ziaji albo z innych firm próbuję ![]() ![]() Jeżeli ma się skłonosć do wągrów i pryszczy to lepiej używać kosmetyków do tewgo przeznaczonych czyli cera mieszana/tłusta ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Ale spróbuj mydła z Aleppo. Mój mąż uzywa go i przestał mieć problemy z pryszczami i zaskórnikami ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
dziekuje za odpowiedz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
BAN stały
|
Mam małe pytanie ... stosuje ogólnie kosmetyki "wysuszające" żeby zastopować wydzielanie sebum. mam problemy z trądzikiem i to mi trochę pomaga. i czy robienie raz w tygodniu maseczki bardzo intensywnie nawilżającej to za mało czy wystarczająco ? ostatnio mam wrażenie że moja skóra się "wysusza" i nie wiem co mogłabym zacząć stosować żeby bardziej skórę nawilżyć i nie mieć przy tym więcej wyprysków.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Gosia musisz nawilżać cerę ja tez mam taki problem i używać kosmetyków do cery trądzikowej. Najlepiej wybierz się do kosmetyki i powinno robić się oczyszczanie mechaniczne chociaz raz na 6 msc ![]() ![]() Edytowane przez amg88 Czas edycji: 2013-06-19 o 13:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
A polecicie mi jakiś żel do mycia twarzy, tonik i krem nawilżający? Ale w rozsądnej cenie i łatwo dostępny jakby był , no i bez alkoholu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
BAN stały
|
Anita rozsądna cena czyli??
![]() ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Anita oliwka do twarzy? Nie smaruj oliwką twarzy przy cerze , która świeci się |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
a czego trzeba unikac w skladzie np.zelu do mycia i toniku?wiem juz,ze alkoholu i gliceryny,bo powoduje ropne zakonczenia na powiedzmy kroscie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...mieszanej.html Co do toniku to może ten? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...-matujacy.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
BAN stały
|
Nie używam kosmetyków do twarzy z nivea, już chyba wolałabym z Garniera(używam czasami mleczka do demakijażu)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Konto usunięte
|
Mojej tłustej i wrażliwej cerze pomaga tonik z Gerniera różany, w różowym opakowaniu. Jest delikatny i dobrze odświeża.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:58.