Jak się odchudzić .? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-12-16, 23:22   #1
wika097
Przyczajenie

Jak się odchudzić .?

Witam, jest to mój pierszwy post na tym forum. Mam 14 lat ważę 55 kg przy wzroście 166cm i problem ze swoją wagą a dokładniej z tłuszczem. Nie mogę już na niego patrzeć. Próbuję nie jeść słodyczy jem ostatnie posiłki o 18 (1800 kcal na dzień) , i pije ok 2 litrów wody dziennie, przy tym staram się ćwiczyć ( piłka nożna 1 -4 razy w tygodniu i chodzę ok. 2 km dziennie). Owoce i warzywa też są. Ale jakoś nic mi to nie pomaga .. Najgorzej jest z tym na udach i na brzuchu . Co mam zrobić .?
"sumiennie" odchudzam się tak już około 3 tygodni..
wika097 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-17, 01:04   #2
d666666
Wtajemniczenie

Dot.: Jak się odchudzić .?

Cytat:
Napisane przez wika097 Pokaż wiadomość
Witam, jest to mój pierszwy post na tym forum. Mam 14 lat ważę 55 kg przy wzroście 166cm i problem ze swoją wagą a dokładniej z tłuszczem. Nie mogę już na niego patrzeć. Próbuję nie jeść słodyczy jem ostatnie posiłki o 18 (1800 kcal na dzień) , i pije ok 2 litrów wody dziennie, przy tym staram się ćwiczyć ( piłka nożna 1 -4 razy w tygodniu i chodzę ok. 2 km dziennie). Owoce i warzywa też są. Ale jakoś nic mi to nie pomaga .. Najgorzej jest z tym na udach i na brzuchu . Co mam zrobić .?
"sumiennie" odchudzam się tak już około 3 tygodni..
Hej mlodziutka jestes wiec nie szalej z dietami, odstaw slodycze, maczne potrawy i tluste rzeczy, pij wode, jedz duzo warzyw,owoce, ale ostroznie z niektorymi owocami typu winogrona i banany bo maja duzo cukru, inne przegryzki, fastfoody i orzeszki tez odstaw.
Jedz bialko, chude mieso, jogurty,twarozki,ryby, chleb, ryz i makarony pelnoziarniste.
Ostatni posilek 2-3 godz przed snem, nie musisz sie glodzic...
A moze jakies aeroby i cwiczonka na brzuch i pupe oraz uda?
Jak ja bylam w Twoim wieku, to szybiutko chudlam, jak zdrowo jadlam.
Teraz jest gorzej, mam 17 lat wiecej niz Ty i nie jest mi latwo schudnac. W mlodosci i pozniej przebylam wiele diet i moj organizm pamieta to, i teraz kazdy gram zamienic chce w tluszcz. Radze Ci, postaw na zdrowe jedzenie i ruch, to pomoze a schudniesz trwale, bo jak zaczniesz sie bawic w ostre diety/glodowki to co ze szybko schudniesz, jak pojawi sie efekt jojo i juz nie bedzie tak latwo.
Szkoda, ze nie moge cofnac czasu, bo na pewno gdybym wiedziala, to inaczej bym sie odzywiala i cwiczyla tez, ale coz , kazdy popelnia bledy.
cierpliwosci, musisz dac sobie troche czasu, bo organizm musi sie wdrozyc w dietepowodzenia i pamietaj, ze zdrowie najwazniejsze
poza tym Twoja waga jest prawidlowa, moze pomysl nad rzezba sylwetkiale blagam Cie, jedz
Moze kiedys magiczne 66 kg

Uciekam przed jojo
plazowy wieloryb

Edytowane przez d666666
Czas edycji: 2011-12-17 o 01:07
d666666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-17, 09:30   #3
agataskate
Raczkowanie

Jesteś w etapie dojrzewania i nie powinnaś się teraz odchudzać. Poza tym masz prawidłową masę ciała. Zacznij się więcej ruszać. A jak tak bardzo zależy ci na schudnięciu to wybierz się z mamą do dietetyka on ci ułoży prawidłową diete dostosowaną do ciebie
agataskate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-17, 17:18   #4
oKilla91
Raczkowanie

Bądź cierpliwa Jeszcze miesiąc czy dwa z takimi ograniczeniami i zobaczysz efekty Powodzenia!

"Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie..."

oKilla91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-17, 20:31   #5
sandalina
Wtajemniczenie

Tak tak.. Dziewczyny dobrze radzą. Tłuszczu z bioder i pupy nie pozbędziesz się samą dietą.. i broń Boże głodówek i mega szybkiego zrzucania kilogramów bo rozstępy się zrobią na skórze i amen..
Szybkie spacery, aeroby (stepper, orbitrk, skakanka)
Przeszukaj wątki o odchudzaniu - moderatorzy zamieścili dla nas bardzo dużo wspaniałych wskazówek.
POWODZENIA !
sandalina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-17, 20:40   #6
wika097
Przyczajenie

Dobra postaram się wytrzymać bez słodyczy, bo to jest najgorsze .. teraz ruszam się mniej bo mam troszkę kontuzjowane kolano i zwolnienie z wf-u. I te pogody też trochę uniemożliwiają ruch.
Ale dzięki za rady.
A i jeszcze jedno pytanko . Czy te pasy wibracyjne coś dają (na brzuch, uda, ręce) .? bo zastanawiam się nad kupnem ale nie wiem czy warto .

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

Co do rozstępów- 2 tygodnie temu się ważyłam i jakby mi pół kilo zleciało. I zauważyłam rozstępny na jednym udzie. Stwierdziłam że znowu przytyłam. I mam problem .
Stary 2011-12-17, 20:50   #7
sandalina
Wtajemniczenie

Szkoda kasy na pasy wibracyjne..NIE DZIAŁAJĄ ! Ja też kiedyś chciałam pójść na łatwiznę i kupiłam taki wypasiony ... EE! nie działają i już.
lepiej kup pas neoprenowy i zakładaj na ćwiczenia, wypocisz się i przyspieszysz przemianę w komórkach.

Rozstępy robią się i podczas tycia i podczas gwałtownego chudnięcia.. (i w ciąży.. :P)
MASUJ się !! możesz kremami specjalnymi ale też zwykłą oliwką, ale masuj koniecznie skórę. Jak raz Ci się zrobią to już się ich nie pozbędziesz (nawet lasery i dermabrazja tylko je nieco maskują i rozjaśniają...).

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-12-17, 21:06   #8
wika097
Przyczajenie

Ahaam . No dobrze, to pasy beee .
A wspomnieliście też o wyrzeźbieniu sylwetki. Co do tego, to robiłam ćwiczenia takie jak brzuszki (robiłam je ponad rok a teraz to rzadko) , był drążek a przez piłkę to mam grube uda i łydki + do tego ten tłuszczyk. I właśnie to najgorzej wygląda. Z tymi nogami trzeba się pogodzić ale nie z tłuszczem .
Stary 2011-12-17, 21:53   #9
wika097
Przyczajenie

Ahaam . No dobrze, to pasy beee .
A wspomnieliście też o wyrzeźbieniu sylwetki. Co do tego, to robiłam ćwiczenia takie jak brzuszki (robiłam je ponad rok a teraz to rzadko) , był drążek a przez piłkę to mam grube uda i łydki + do tego ten tłuszczyk. I właśnie to najgorzej wygląda. Z tymi nogami trzeba się pogodzić ale nie z tłuszczem .
Stary 2011-12-18, 00:59   #10
d666666
Wtajemniczenie

Cytat:
Dobra postaram się wytrzymać bez słodyczy, bo to jest najgorsze .. teraz ruszam się mniej bo mam troszkę kontuzjowane kolano i zwolnienie z wf-u. I te pogody też trochę uniemożliwiają ruch.
Ale dzięki za rady.
A i jeszcze jedno pytanko . Czy te pasy wibracyjne coś dają (na brzuch, uda, ręce) .? bo zastanawiam się nad kupnem ale nie wiem czy warto .

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

Co do rozstępów- 2 tygodnie temu się ważyłam i jakby mi pół kilo zleciało. I zauważyłam rozstępny na jednym udzie. Stwierdziłam że znowu przytyłam. I mam problem .
Pasy maja krotkotrwaly efekt. Te w ktorych sie pocisz odejmuja kilka max cm, ale efekt jest moze 1dniowy, bo raczej chodzi o wode niz tluszcz. mam tez pas wibracyjnu i zakladam go wtedy kiedy musze siedziec na tylku i np cos czytac, zeby nie miec wyrzutow sumienia, ze nic nie robie. te pasy do masazu tez nie maja dzialania, ale chodzi o sam masaz, taki relaks. Cudow nie ma.
Masaz moze pomoc w odchudzaniu ale to jest tylko dodatkowy zabieg.
Dobry jest rolletic. (drenaz limfatyczny).
Moze kiedys magiczne 66 kg

Uciekam przed jojo
plazowy wieloryb
d666666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-18, 10:45   #11
sandalina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez d666666 Pokaż wiadomość
Pasy maja krotkotrwaly efekt. Te w ktorych sie pocisz odejmuja kilka max cm, ale efekt jest moze 1dniowy, bo raczej chodzi o wode niz tluszcz. mam tez pas wibracyjnu i zakladam go wtedy kiedy musze siedziec na tylku i np cos czytac, zeby nie miec wyrzutow sumienia, ze nic nie robie. te pasy do masazu tez nie maja dzialania, ale chodzi o sam masaz, taki relaks. Cudow nie ma.
Masaz moze pomoc w odchudzaniu ale to jest tylko dodatkowy zabieg.
Dobry jest rolletic. (drenaz limfatyczny).
EE... neopren podnosi i utrzymuje temperaturę w komórkach przez co przyspiesza procesy.
d66666 spróbuj i stosuj pas neoprenowy przez miesiąć (jedynie).
Mój mąż jest zawodowym sportowcem i wszyscy w Jego zespole trenują w neoprenowych gatkach..
Wrażenie jest krótkotrwałe ale efekt przy systematycznym stosnowaniu jest genialny. Polecam. Przez dwa tygodnie poleciało mi 3 cm w pasie... kiedyś stosowałam regularnie .. i skóra jaka super gładka i chłonna. Kosmetyki wówczas nieźle wciąga.
pas kosztuje niecałe 20 zł..

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-12-19, 14:12   #12
kumat
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sandalina Pokaż wiadomość
EE... neopren podnosi i utrzymuje temperaturę w komórkach przez co przyspiesza procesy.
d66666 spróbuj i stosuj pas neoprenowy przez miesiąć (jedynie).
Mój mąż jest zawodowym sportowcem i wszyscy w Jego zespole trenują w neoprenowych gatkach..
Wrażenie jest krótkotrwałe ale efekt przy systematycznym stosnowaniu jest genialny. Polecam. Przez dwa tygodnie poleciało mi 3 cm w pasie... kiedyś stosowałam regularnie .. i skóra jaka super gładka i chłonna. Kosmetyki wówczas nieźle wciąga.
pas kosztuje niecałe 20 zł..
droga Sandalino
gdzie taki pas mogę zakupić ?
dodam iż cena jest naprawdę atrakcyjna !

pozdrawiam
Kumatek

-------------------------------------------------------------
poza tym jeśli chodzi o Twoje zapytanie Wiko :
jesteś jeszcze bardzo młoda , daj sobie spokój z odchudzaniem
to taka rada "trochę" starszej koleżanki
będziesz miała czas na wszystko , ogólnie Twoje parametry nie są złe

Edytowane przez kumat
Czas edycji: 2011-12-19 o 14:19
kumat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-19, 17:43   #13
dodi20
Raczkowanie

Ja dzisiaj postanowiłam zaopatrzyc sie w wage kuchenna. Kupilam, bede wazyc na niej wysokokaloryczne produkty. Dzisiaj odwazajac porcje 30g moich ulubionych platkow ktore lubie chrupac po obiedzie, w szoku bylam widzac jak to jest malutko. To teraz wiem,czemu kg wolno spadaja, albo nie spadaja w ogole.Do wczoraj jadlam ok 80g takich platkow.
dodi20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-19, 21:07   #14
sandalina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kumat Pokaż wiadomość
droga Sandalino
gdzie taki pas mogę zakupić ?
dodam iż cena jest naprawdę atrakcyjna !

pozdrawiam
Kumatek

-------------------------------------------------------------
poza tym jeśli chodzi o Twoje zapytanie Wiko :
jesteś jeszcze bardzo młoda , daj sobie spokój z odchudzaniem
to taka rada "trochę" starszej koleżanki
będziesz miała czas na wszystko , ogólnie Twoje parametry nie są złe

W każdym sklepie sportowym. Widziałam też w hipermarketach w działach ze sportem. Albo przez internet np. allegro. Można też kupić spodenki neoprenowe (ja takich używam podczas ćwiczeń aerobowych i pupę mam gładką jak niemowlak )
Stary 2011-12-20, 17:17   #15
wika097
Przyczajenie

hmm .. więc trzeba będzie zaopatrzyć się w ten pas..
A co do tego mojego "odchudzania"- nie chcę się głodzić i wgl, tylko mi chodzi o to żeby spalić ten tłuszcz o on mnie przeraża .. wiem właśnie że muszę ćwiczyć bo to jest najważniejsze w tym wszystkim, tylko że nie zawsze mam na to czas, albo pogoda nie taka . A czy podczas siedzenia, jak się jest w tym pasie to też się spala tłuszcz .?
Stary 2011-12-21, 19:27   #16
sandalina
Wtajemniczenie

Cytat:
hmm .. więc trzeba będzie zaopatrzyć się w ten pas..
A co do tego mojego "odchudzania"- nie chcę się głodzić i wgl, tylko mi chodzi o to żeby spalić ten tłuszcz o on mnie przeraża .. wiem właśnie że muszę ćwiczyć bo to jest najważniejsze w tym wszystkim, tylko że nie zawsze mam na to czas, albo pogoda nie taka . A czy podczas siedzenia, jak się jest w tym pasie to też się spala tłuszcz .?
Niestety.. tylko podczas aktywności fizycznej. Siedzenie top najgorsze co możemy zrobić naszemu ciału. Chociaż spaceruj, szybki marsz i pas na brzuszek. A najlepiej się sprawdza przy intensywnym treningu. Ja właśnie wskakuję w neoprenowe gatki i witam stepper!
Stary 2011-12-22, 16:09   #17
Eldo_rado
amor vincit omnia

Cytat:
A czy podczas siedzenia, jak się jest w tym pasie to też się spala tłuszcz .?
on wspomaga efekt treningu, tak więc nie ma sensu go zakładać nawet jak się siedzi i nic nie robi
Eldo_rado jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-08, 13:26   #18
kumat
Raczkowanie

Wika ?

minęło ok. 1,5 m-ca od napisania Twojego postu
czy dalej trwasz i działasz w tym temacie ?

pozdrawiam ciepło
kumat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-08, 23:37   #19
Japanication
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Eldo_rado Pokaż wiadomość
on wspomaga efekt treningu, tak więc nie ma sensu go zakładać nawet jak się siedzi i nic nie robi
Wspomaga i nie wspomaga - opinie są podzielone.
Jeśli się trenuje - można spróbować, bez treningu - nie ma to najmniejszego sensu.
A i tak podstawa to dieta.

Cytat:
Polecam ci moja droga ziółka łupinę babki jajowatej schudłam 6kg w 4 tygodnie także wiem co mówię
Woda / mięśnie - nic poza tym nie zeszło.
Brak ruchu = nie spalasz tłuszczu.
Fizyki nie przeskoczysz.

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości