|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Jak się odchudzić .?
Witam, jest to mój pierszwy post na tym forum. Mam 14 lat ważę 55 kg przy wzroście 166cm i problem ze swoją wagą a dokładniej z tłuszczem. Nie mogę już na niego patrzeć. Próbuję nie jeść słodyczy jem ostatnie posiłki o 18 (1800 kcal na dzień) , i pije ok 2 litrów wody dziennie, przy tym staram się ćwiczyć ( piłka nożna 1 -4 razy w tygodniu i chodzę ok. 2 km dziennie). Owoce i warzywa też są. Ale jakoś nic mi to nie pomaga .. Najgorzej jest z tym na udach i na brzuchu . Co mam zrobić .?
"sumiennie" odchudzam się tak już około 3 tygodni.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jak się odchudzić .?
Cytat:
![]() Jedz bialko, chude mieso, jogurty,twarozki,ryby, chleb, ryz i makarony pelnoziarniste. Ostatni posilek 2-3 godz przed snem, nie musisz sie glodzic... A moze jakies aeroby i cwiczonka na brzuch i pupe oraz uda? Jak ja bylam w Twoim wieku, to szybiutko chudlam, jak zdrowo jadlam. Teraz jest gorzej, mam 17 lat wiecej niz Ty i nie jest mi latwo schudnac. W mlodosci i pozniej przebylam wiele diet i moj organizm pamieta to, i teraz kazdy gram zamienic chce w tluszcz. Radze Ci, postaw na zdrowe jedzenie i ruch, to pomoze a schudniesz trwale, bo jak zaczniesz sie bawic w ostre diety/glodowki to co ze szybko schudniesz, jak pojawi sie efekt jojo i juz nie bedzie tak latwo. Szkoda, ze nie moge cofnac czasu, bo na pewno gdybym wiedziala, to inaczej bym sie odzywiala i cwiczyla tez, ale coz , kazdy popelnia bledy. cierpliwosci, musisz dac sobie troche czasu, bo organizm musi sie wdrozyc w diete ![]() ![]() poza tym Twoja waga jest prawidlowa, moze pomysl nad rzezba sylwetki ![]() ![]()
Wzrost 176cm start maj 2010 prawie 3d, dukam stukam marzec 2011- jedyne 81 kg Moze kiedys magiczne 66 kg ![]() ![]() ![]() ![]() Uciekam przed jojo ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez d666666 Czas edycji: 2011-12-17 o 01:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Jesteś w etapie dojrzewania i nie powinnaś się teraz odchudzać. Poza tym masz prawidłową masę ciała. Zacznij się więcej ruszać. A jak tak bardzo zależy ci na schudnięciu to wybierz się z mamą do dietetyka on ci ułoży prawidłową diete dostosowaną do ciebie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Bądź cierpliwa
![]() ![]()
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Tak tak.. Dziewczyny dobrze radzą. Tłuszczu z bioder i pupy nie pozbędziesz się samą dietą.. i broń Boże głodówek i mega szybkiego zrzucania kilogramów bo rozstępy się zrobią na skórze i amen..
Szybkie spacery, aeroby (stepper, orbitrk, skakanka) Przeszukaj wątki o odchudzaniu - moderatorzy zamieścili dla nas bardzo dużo wspaniałych wskazówek. POWODZENIA ! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Dobra postaram się wytrzymać bez słodyczy, bo to jest najgorsze .. teraz ruszam się mniej bo mam troszkę kontuzjowane kolano i zwolnienie z wf-u. I te pogody też trochę uniemożliwiają ruch.
Ale dzięki za rady. ![]() A i jeszcze jedno pytanko . Czy te pasy wibracyjne coś dają (na brzuch, uda, ręce) .? bo zastanawiam się nad kupnem ale nie wiem czy warto . ![]() ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- Co do rozstępów- 2 tygodnie temu się ważyłam i jakby mi pół kilo zleciało. I zauważyłam rozstępny na jednym udzie. Stwierdziłam że znowu przytyłam. I mam problem . ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Szkoda kasy na pasy wibracyjne..NIE DZIAŁAJĄ ! Ja też kiedyś chciałam pójść na łatwiznę i kupiłam taki wypasiony ... EE! nie działają i już.
lepiej kup pas neoprenowy i zakładaj na ćwiczenia, wypocisz się i przyspieszysz przemianę w komórkach. Rozstępy robią się i podczas tycia i podczas gwałtownego chudnięcia.. (i w ciąży.. :P) MASUJ się !! możesz kremami specjalnymi ale też zwykłą oliwką, ale masuj koniecznie skórę. Jak raz Ci się zrobią to już się ich nie pozbędziesz (nawet lasery i dermabrazja tylko je nieco maskują i rozjaśniają...). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Ahaam . No dobrze, to pasy beee .
A wspomnieliście też o wyrzeźbieniu sylwetki. Co do tego, to robiłam ćwiczenia takie jak brzuszki (robiłam je ponad rok a teraz to rzadko) , był drążek a przez piłkę to mam grube uda i łydki + do tego ten tłuszczyk. I właśnie to najgorzej wygląda. Z tymi nogami trzeba się pogodzić ale nie z tłuszczem . ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Ahaam . No dobrze, to pasy beee .
A wspomnieliście też o wyrzeźbieniu sylwetki. Co do tego, to robiłam ćwiczenia takie jak brzuszki (robiłam je ponad rok a teraz to rzadko) , był drążek a przez piłkę to mam grube uda i łydki + do tego ten tłuszczyk. I właśnie to najgorzej wygląda. Z tymi nogami trzeba się pogodzić ale nie z tłuszczem . ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Masaz moze pomoc w odchudzaniu ale to jest tylko dodatkowy zabieg. Dobry jest rolletic. (drenaz limfatyczny). ![]()
![]() |
![]() |
#11 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
d66666 spróbuj i stosuj pas neoprenowy przez miesiąć (jedynie). Mój mąż jest zawodowym sportowcem i wszyscy w Jego zespole trenują w neoprenowych gatkach.. Wrażenie jest krótkotrwałe ale efekt przy systematycznym stosnowaniu jest genialny. Polecam. Przez dwa tygodnie poleciało mi 3 cm w pasie... kiedyś stosowałam regularnie .. i skóra jaka super gładka i chłonna. Kosmetyki wówczas nieźle wciąga. pas kosztuje niecałe 20 zł.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
gdzie taki pas mogę zakupić ? dodam iż cena jest naprawdę atrakcyjna ! pozdrawiam Kumatek ------------------------------------------------------------- poza tym jeśli chodzi o Twoje zapytanie Wiko : jesteś jeszcze bardzo młoda , daj sobie spokój z odchudzaniem to taka rada "trochę" starszej koleżanki ![]() będziesz miała czas na wszystko , ogólnie Twoje parametry nie są złe ![]() Edytowane przez kumat Czas edycji: 2011-12-19 o 14:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Ja dzisiaj postanowiłam zaopatrzyc sie w wage kuchenna. Kupilam, bede wazyc na niej wysokokaloryczne produkty. Dzisiaj odwazajac porcje 30g moich ulubionych platkow ktore lubie chrupac po obiedzie, w szoku bylam widzac jak to jest malutko. To teraz wiem,czemu kg wolno spadaja, albo nie spadaja w ogole.Do wczoraj jadlam ok 80g takich platkow.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W każdym sklepie sportowym. Widziałam też w hipermarketach w działach ze sportem. Albo przez internet np. allegro. Można też kupić spodenki neoprenowe (ja takich używam podczas ćwiczeń aerobowych i pupę mam gładką jak niemowlak ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
hmm .. więc trzeba będzie zaopatrzyć się w ten pas..
A co do tego mojego "odchudzania"- nie chcę się głodzić i wgl, tylko mi chodzi o to żeby spalić ten tłuszcz o on mnie przeraża .. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
amor vincit omnia
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Wika ?
minęło ok. 1,5 m-ca od napisania Twojego postu czy dalej trwasz i działasz w tym temacie ? pozdrawiam ciepło |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli się trenuje - można spróbować, bez treningu - nie ma to najmniejszego sensu. A i tak podstawa to dieta. ![]() Cytat:
Brak ruchu = nie spalasz tłuszczu. Fizyki nie przeskoczysz. ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:24.