![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
![]() Ewa Farna - nastoletnia gwiazda muzyki pop-rock.Ewa Farna pochodzi z polskiej rodziny. Urodziła się 12. sierpnia 1993r. w Trzyńcu. W domu mówi gwarą cieszyńską, a śpiewa w języku czeskim i polskim. Mieszka w Wędryni. Od dziecka związana była z muzyką, brała aktywny udział w konkursach i przeglądach piosenek, grała również na fortepianie. Jedną z jej pasji jest także sport, przed rozpoczęciem kariery wokalnej była członkinią narciarskiego klubu sportowego SKI Beskyd, specjalizowała się w slalomie oraz zjeździe. Swój pierwszy sukces na polu muzyki osiągnęła w wieku 11 lat - wygrała wówczas konkurs piosenki na czeskich Morawach. Niedługo potem zajęła pierwsze miejsce na Europejskim Festiwalu Młodzieży w Sosnowcu oraz na Konkursie Piosenki Dziecięcej w Hawierzowie. Zauważył ją wtedy przewodniczący jury Leszek Wronka, znany w Czechach polski producent, kompozytor, a także autor tekstów, który zaproponował jej rodzicom współpracę. Rozpoczęto pracę nad przygotowywaniem utworów demo, które następnie przekazano czeskiemu oddziałowi Universal Music Group. W tym samym czasie Ewa wzięła udział w programie 'Szansa na sukces' w odcinku z piosenkami Jacka Cygana, w którym wykonując utwór "Za młodzi, za starzy" zajęła pierwsze miejsce, będąc najmłodszą spośród uczestników. W finałowym występie tegoż odcinka zaśpiewała wspólnie z Ryszardem Rynkowskim, Jackiem Cyganem oraz Piotrem Rubikiem. 6. listopada 2006r., w wieku 13-stu lat, Ewa wydała swój debiutancki album "Měls mě vůbec rád", który szybko wspiął się na szczyty rankingów sprzedaży w Czechach, uzyskał także status platynowej płyty. Krążek ten przyniósł jej wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, a także olbrzymią popularność w Czechach i na Słowacji. Druga płyta "Ticho" ukazała się 1. października 2007r. Podobnie jak pierwsza, pokryła się ona platyną. 7. listopada 2008r. odbyła się premiera płyty DVD "Blíž ke hvězdám", na której został zarejestrowany jej koncert z Pragi, który miał miejsce 17. czerwca 2008r. Okazało się ono najlepiej sprzedającym się DVD w Czechach w roku 2008. Na krążku znalazła się jedna piosenka zaśpiewana po polsku - "Tam gdzie ty". Na polskim rynku zadebiutowała wraz z albumem "Sam na sam", który został wydany 9. listopada 2007r. przez Universal Music Polska. Druga płyta "Cicho" ukazała się 16. marca 2009r. nakładem wydawnictwa Magic Records, wchodzącego w skład wytwórni Universal Music Polska. Osiągnięcia: - Debiut Roku w ankiecie Czeski Słowik 2006 (najbardziej prestiżowa czeska ankieta popularności - Debiut roku 2006 w uznaniu telewizyjnej stacji muzycznej Óčko - Najwyższa Sprzedaż Płyty Debiutanckiej w ankiecie Płyta Roku Allianz 2006 - Debiut Ro(c)ku, w uznaniu czeskiego czasopisma poprockowego - Ulubiona Piosenkarka, nagroda stacji telewizyjnej Jetix - Srebrne Spinki, nagroda przyznawana przez Konsula Generalnego RP w Ostrawie: Ewa Farna została nagrodzona za "dokonania na polu muzycznym oraz promocję mniejszości polskiej na Zaolziu i poza jego granicami". - Trzecie miejsce w plebiscycie magazynu POPCORN oraz trzecie miejsce za piosenkę "Tam gdzie nie ma dróg" - Płyta Roku 2008 za koncertowe DVD "Blíž ke hvězdám" - Nominacja do 'Superjedynek' 2009 w kategoriach Płyta Roku oraz Przebój Roku. - Nominacja do 'Top trendy' 2009 w kategorii najlepiej zapowiadający się debiut roku. Dołączam linki do piosenek Ewy:
1. "Cicho" http://www.youtube.com/watch?v=zCHEGN_CmvI 2. "Dokąd Nas niesie" http://www.youtube.com/watch?v=w2_3N...eature=related 3. "Dmuchawce, latawce, wiatr" - cover znakomitej piosenki Urszuli http://www.youtube.com/watch?v=iK8cMtS1s2s Osobiście uwielbiam Ewę i jej piosenki, dlatego też postanowiłam założyć wątek jej poświęcony. Podziwiam Ewę za wielki talent, jaki posiada i cieszę się, że już w tak młodym wieku świetnie go wykorzystuje. Ewa Farna robi to, co kocha, ma mocny, niesamowity głos, co pokazuje w każdym utworze, jaki wykonuje. Jest naturalna, ma swój styl i nikogo nie udaje. Oby jej kariera ciągle się rozwijała i trwała jak najdłużej. Zapraszam do dyskusji na temat Ewy Farnej, wszystkich jej fanów ![]()
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ewa Farna - nastoletnia gwiazda muzyki pop-rock.
dla mnie jak na swoje lata na prawdę jest ok. Ma super głos i jak bym nie wiedziała że ma 16 lat myślałabym że jest starsza.
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
No super, ale co ten wątek robi na prezentowym?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Zaraz, ona spiewala z Kuba Moleda? Ogolnie nie slucham muzyki popowej, ale slyszalam jedna piosenke w jej wykonaniu i rzeczywiscie ma talent. (Nie mam polskich znakow ;( )
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Gwiazda
![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Tak
![]() Tak, bez wątpienia Ewa jest gwiazdą. Może w Polsce nie jest jeszcze bardzo znana (co wkrótce powinno się zmienić), ale w Czechach jest jedną z nawiększych i najlepszych gwiazd, i to nie tylko młodego pokolenia. Pozdrawiam.
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mniejsza o to, juz uciekam, nie przeszkadzam ![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Najnowsze nagrania Ewy:
http://www.youtube.com/watch?v=X3DC9Y4_dhM - próba festiwalu Superjedynek w Opolu http://www.youtube.com/watch?v=w4rfqqp4Z1M http://www.youtube.com/watch?v=eZZUrL_LNKs - przygotowania do festiwalu Zobaczcie koniecznie.! ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
A ja tam jej nie lubię. Jakoś nie przypadła mi do gustu. Żadna rewelacja. Jak dla mnie to szybko przeminie. Taki epizod gwiazdki.
![]() |
#10 |
BAN stały
|
Farna śpiewa piosenki dla nastolatek (typowe lekkie nuty szybko wpadające w ucho. Jak dla mnie nic wybitnego
![]() Tęsknie za takimi wykonawcami jak Czesław Niemen -piękna muzyka, piękne teksty..... Edytowane przez andzelika666 Czas edycji: 2009-06-13 o 17:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Może niech ta "Gwiazda" najpierw szkolę skończy
![]() Ale jedno przyznać muszę - głos ma zdecydowanie bardziej znośny niż ten wiecznie wykrzywiający się emo bachor Tola ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Mhh.. gwiazda to chyba za dużo powiedziane. Mnie do gustu nie przypadła, ale jak to lubi w końcu
![]()
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Jak już wcześniej pisałam głos ma rzeczywiście dobry, ale zgadzam się z większością, totalnie nie potrafi go wykorzystać. Chłam dla mas. Komercyjna piosenkarka. A szkoda, na pewno mogłaby wiele osiągnąć.
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Wyrak, a ty zawsze musisz wtrącać swoje trzy grosze
![]() Lubię Ewę, niektóre piosenki ma fajne ![]()
Like an empty bottle takes the rain And heal, heal, heal, heal." Edytowane przez veronicas15 Czas edycji: 2009-06-13 o 21:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
Słyszałam 2 piosenki i obydwie bardzo mi się spodobały
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Ewa Farna zdobyła Superjedynkę w kategorii 'płyta roku' za płytę "Cicho"!!!
A oto jej wczorajsze występy w Opolu: http://www.youtube.com/watch?v=5diiI...eature=channel - "Dmuchawce, latawce, wiatr" http://www.youtube.com/watch?v=WZPL-...eature=channel - "Cicho" Gratulacje dla Ewy! ![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Konto usunięte
|
heh, po raz pierwszy widziałam ją i słyszałam na tegorocznym Opolu. dziewczyna powinna wrócić do szkoły, nauczyć się języka polskiego, a potem, ewentualnie, na estradę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Nie wiem dlaczego większość z Was wypowiada się na temat Ewy w negatywny sposób.
Rozumiem, że komuś może nie podobać się wokal, czy też osobowość Ewy, jednak czy u niektórych, to czasami nie przez zazdrość? Ewa Farna jest naprawdę utalentowana, zdolna, młoda, piękna - czego chcieć więcej?
![]() |
![]() |
#19 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie jestem jej fanką i nie będe jej zaciekle bronić, ale denerwują mnie takie wypowiedzi. Bo jak się komuś coś nie podoba to okej, moze to powiedzieć, ale co mu przeszkadza że ta osoba spełnia swoje marzenia i wykorzystuje talent?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
Jeśli chodzi Ci o jej wypowiedź podczas odbierania nagrody...
Ewa, jak sama mówi w wywiadach, woli śpiewać po polsku, jednak zdecydowanie lepiej mówi jej się w języku czeskim. Pomimo, że Ewa jest Polką, to mieszka po czeskiej stronie Śląska Cieszyńskiego, gdzie mówi się gwarą cieszyńską, kapelę także ma czeską, więc języka polskiego zbyt często nie używa - nie ma się jej co dziwić, poza tym bez przesady, każdemu mogło się zdarzyć.
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Nie lubię jej muzyki
![]() ![]() PS. Pamiętam ją z Szansy na Sukces, gdy wygrała odcinek z udziałem R. Rynkowskiego ![]()
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Gwiazda to za dużo powiedziane, przynajmniej w Polsce jej kariera dopiero się rozkręca, wcześniej niewiele o niej słyszałam. A jeżeli faktycznie była popularna to nie na taką skalę jak wcześniej wspomniana nastoletnia gwiazdka Tola Szlagowska.
Ewa zrobiła na mnie duże wrażenie, nie sądziłam, że jest tak młodą osobą. Na pewno dużo jeszcze osiągnie, życzę jej jak najlepiej. Fajnie śpiewa, ma pazur w głosie. Mnie odpowiadał jej występ w Opolu, chociaż nie słucham takiej muzyki jaką gra. ![]()
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Przy twoich postach też się ziewa.
Nie lubię muzyki Ewy na tyle żeby dyskutować tu na temat tego czy jest gwiazdą czy nie, tak więc żegnam ![]()
Like an empty bottle takes the rain And heal, heal, heal, heal." Edytowane przez veronicas15 Czas edycji: 2009-06-16 o 16:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wreszcie ktos ma podobne zdanie. Rozpoznawalność nie jest równoznaczna z byciem gwiazdą, jasne? Przyzwyczajmy się, że gwiazdami nie są Gosia Andrzejewicz, Doda, Ewa Farna, jakkolwiek by nie śpiewały. Jeśli powstaną o nich biografie, moje wnuki będą słuchać ich piosenek, a ludzie (w różnej kategorii wiekowej) będą jeździć na ich koncerty z końca świata, wtedy staną się gwiazdami. W moim otoczeniu jest gros osób śpiewających porównywalnie i jakoś od gwiazdozbiorów po oczach mi nie świeci. ---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- Młodość przeminie, piękno - kwestia względna. Jednemu podoba się żona, drugiemu teściowa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | ||
Zakorzenienie
|
Ty ziewasz? A ziewaj, bynajmniej nie pisze po to, zeby Tobie zastepowac kofeine.
Cytat:
Cytat:
![]() Taki problem ze spoleczenstwem instant gratification - wszystko musi byc juz, od zaraz; a gwiazda zostaje sie po wydaniu plyty-dwoch.
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wolę wersję oryginalną Urszuli ![]() A Gwiazdą to jest (na przykład) Irena Santor. ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Widziałam kiedyś kilka razy Ewy teledysk na Vivie i wtedy zrobiła na mnie wrażenie podlotka, który sili się na śpiewanie "rocka" z definicji skierowanego do 12-15latków...chociaż moc jej głosu zrobił na mnie wrażenie. Ostatnio jednak, gdy usłyszałam i zobaczyłam ją w Opolu poprostu mnie zatkało, z dzieciaka zrobiła się z niej młoda, piękna kobieta, w pełni świadoma swojego talentu i nie próbująca na siłę "zabłysnąć" na scenie!
![]() ![]() Można jej zarzucać, że do gwiazdy jej daleko, ze powinna postawic najpierw na kształcenie i ew. karierę zostawić na później, itd itp, ale tak szczerze, ilu z nas w wielu 11 lat miałoby odwagę i ogólnie realistyczne spojrzenie na swój talent i szanse jego rozwoju, rezygnując z bezstresowego dzieciństwa i tej przyjemnej anonimowości - dla mnie byłoby to za dużo ![]() I trzymam kciuki, żeby się w tym wszystkim nie pogubiła! ![]()
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
Niektóre teksty piosenek ma fajne. Ogólnie gwiazdka jest OK, nie narzekam na nią. SPOKO. ;]
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:07.