![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
TABEX - zbiorczy
Hej dziewczyny, niewiem czy watek o tych tabletkach juz byl ale szukalam i nie znalazlam
![]() Wiec chcilam zapytac ilu z was pomogly te tabletki i czy komus nie pomogly rzucic palenia? Zakupilam je wczoraj i niewiem czy sa naprawde skuteczne czy nie bardzo. Bede bardzo wdzieczna za odpowiedzi ![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: TABEX - zbiorczy
2 moje kolezanki probowaly rzucic palenie przy pomocy tych tabletek, niestety nadal pala.
Niby pomagaja i rzadziej siega sie po fajeczke,ale jednak.....nie do konca. Powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Moj TŻ brał te tabletki i rzucał... kilka razy
![]() Ale twierdzi, że faktycznie pomagają. Warunek - trzeba naprawdę chcieć rzucić, a u mojego TŻ wystarczy jedna porządna impreza, żeby zapomniał że rzucił palenie ![]()
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
tez znalazlam ten watek ale nic czegoo szukalam nie znalazlam na nim... 2,3 osoby sie wypowiedzialy :/
Ja znowu slyszlalam same pozytywy na temat tych tanlete, a co do palenia to chce rzucic i to bardzo... 3majcie kciuki ![]()
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Moim zdaniem te wszystkie tabletki które pomagają rzucić palenie to pic an wodę fotomontaż. Jeżeli nie masz silnej woli, samozaparcia i chęci rzucenia palenia to nic nie pomoże.
Ja już nie palę 2,5 roku. Nie było łatwo. Najgorzej rano przy kawce, albo na przystanku. Pochłaniałam duże ilości gum do żucia
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Podciągam wątek, ponieważ na rynku pojawił się zamiennik - desmoxan, w aptece stacjonarnej zaśpiewali mi 80 zł... natomiast na ceneo.pl (to nie jest reklama, to jest wskazówka gdzie szukać) wyświetli wam się 150 aptek internetowych gdzie desmoxan kosztuje 39 zł.
Do tej pory wydałam ok 30 zł na nieskuteczne tabletki do ssania i gumy do żucia, ale chyba kicham na to i kupuję tabletki. Z przesyłką wyjdzie 50 zł, 50 zł to jest.... tydzień palenia. Więc nawet jak nie rzucę ale odstawię fajki chociaż na tydzień - wyjdę na zero, nie mam nic do stracenia. A jak wy, jakieś nowe informacje o tabexie/desmoxanie? |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
mój tż rzucił palenie dzięki tabexowi - a palił ponad 10 lat i to po 2 paczki na dzień - jednak trzeba naprawdę chcieć
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
Ja jednak kupilam tabex, za 70 zl. Zaraz wezme piata tabletke. Nie wiem czy wytrzymam do konca kuracji, kak bede przy komputerze to napisze wrazenia...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Mój brat rzucił palenie dzięki tabexowi,palił 6 lat około paczki dziennie.Myślę,że same tabletki niewiele pomogą,trzeba jeszcze chcieć.Ja na dzień dzisiejszy też myślę o zakupieniu tych tabletek,bo z racji dużej ilości wolnego czasu palę coraz więcej,choć pozornie staram się ograniczać ... :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
Oj nie, prawdę mówiąc te tabletki to 90% sukcesu... Jestem po pierwszym dniu kuracji, paliłam dobre pół paczki dziennie i więcej, zdarzała się paczka dziennie. Wczoraj spaliłam rano dwa papierosy (do 5tego dnia kuracji jest to dopuszczone) potem odpaliłam trzeciego zgasiłam w połowie, czwartego wieczorem tylko odpaliłam i zgasiłam. Papierosy smakują obrzydliwie, a mnie od nich mdli. Masakra, nie mam na nie totalnie ochoty, nawet jak chcę zapalić to szybko z tego rezygnuję bo nie mogę tego utrzymać w ustach.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
Masakra, jestem w szoku
![]() Po prostu jestem w głębokim szoku, każdy kto próbuje rzucić powinien to kupić i się nie męczyć - bo silna wola jest potrzebna, ale to jest ułatwienie niesamowite. Nie walczysz i nie bijesz się z myślami tylko prawie przechodzisz obok paczki. Wiem ze dzisiaj odpaliłam papierosy, ale mówię że jestem zdziwiona że z taką łatwością przyszło mi połamanie prawie całych odpalonych. Tak jakbym nigdy nie paliła i nie odczuwała tego przyjemnego uczucia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
and cigarettes
|
Drabineczko - próbowałaś rzucić wcześniej bez niczego? Miałaś wówczas objawy odstawienia w stylu bóle głowy, bezsenność, drżenie mięśni? Jeśli tak - napisz, proszę, za kilka dni czy z Tabexami też masz czy jest lepiej.
Gdy rzucałam najgorsze dla mnie było fizycznie przetrwać, nie chciało mi się palić dla palenia, ale by poczuć się "normalnie" i wyspać się. Pierwsze parę papierosów po tygodniu niepalenia smakowały mi okropnie, ale ręce przestały się trząść, więc stwierdziłam, że wracam do "normy" czyli do palenia. Jeśli Tabex zlikwiduje "kaca" będę przeszczęśliwa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
Więc tak, rzucałam kilka razy. Bez niczego - masakra, masakra, masakra. Ból głowy pierwszego dnia, mdłości ale nie wspomnę o moim zdenerwowaniu panikowaniu - olaboga wyszłam z domu bez papierosów, wiem że tam jest ta paczka ale kupię nową żeby mieć jakąś przy sobie. Źle. Potem pastylki do ssania - było lepiej, zdecydowanie. Ale wysysałam ich tyle, że masakra, poza tym to strata kasy - to tak czy siak nikotyna, czułam się ok, nie chciało mi się palić o czym nawet pisałam na wizażu ale w pewnym momencie przestałam używać pastylek i wróciłam do fajek. Potem gumy do żucia to jest niewypał max, też się źle czułam, na raz potrafiłam cztery gumy żuć. I nic. I tak na początku drżały mi ręce, bolała mnie głowa miałam objawy odstawienia. Wczoraj po prostu kręciło mi się w głowie - dzisiaj dalej się kręci, ale było strasznie niedobrze. Dzisiaj już jest ok, zjadłam normalnie śniadanie obiad i kolację, nic mi nie jest. Ja nikotynowego kaca nie odczuwam, a miewałam, natomiast niech znikną zawroty głowy czym prędzej i będzie super. Wczoraj było naprawdę słabo ale dzisiaj jest ok.
Naprawdę się nie mogę nadziwić - piątkowy wieczor, zaraz popiwkują znajomi (przy tabexie się nie pije, więc nie piję) a ja nie jestem sfrustrowana tym faktem - zazwyczaj jak nie piłam bo np kierowałam, to odbijałam sobie na fajkach. Teraz nic. ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- Najgorsze przy odstawieniu było ssanie w płucach, masakra. I zimny pot... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Konto usunięte
|
Dzień 3, samopoczucie: o wiele lepsze. Mdłości już zero, pozostały lekkie zawroty głowy. Stan spalonych papierosów: 1,5 (przypominam że wg zaleceń tabek zaczyna się przyjmować na 5 dni PRZED rzuceniem czyli w normie), ja jestem w szoku z powodu dobrego samopoczucia i tego że ja się wcale nie ograniczam, po prostu ochoty nie mam. Jestem bardzo zadowolona. To nie jest tak że bawię się w chodzi lisek koło drogi i omijam paczkę papierosów, ona sobie leży, miałam góra ochotę na jednego i góra jednego spaliłam, nie jest tak że się zmuszam i cierpię. Prawdziwe odstawienie nadejdzie zgodnie z ulotką 5 dnia.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny serio miałyście papierosowego kaca?
Paliłam 8 lat, paczka dziennie. Rzuciłam bez pomocy tabletek, nalepek itp. Nie miałam żadnych objawów, żadnego ssania, mdlenia, trzęsących się rąk. I uznałam, że wbrew obiegowym opiniom jest to...łatwe. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Konto usunięte
|
Miałam miałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Konto usunięte
|
Dzień 4
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- Póki co zwróciło mi się 30 zł za tabex, jeszcze kilka dni i zwróci się całość ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
and cigarettes
|
Cytat:
Widać zależy od organizmu i człowieka. Mój jest słaby, że się tak uzależnił, głupi buc! ![]() Drabineczka, zrób sobie pamiętnik z tego wątku. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczerze mówiąc to rzucałam 2 razy. Za 1 razem rzuciłam, właściwie zmusiłam się do rzucenia. Przekonały mnie względy zdrowotne i ekonomiczne. Było ciężko, faktycznie chęć zapalenia duża choć nie trzęsłam się i w ogóle nie miałam takich mocno widocznych z zewnątrz objawów. Ale palić się chciało, mocno. No i oczywiście byłam tez mocno podminowana. Klasycznie można by rzec. Po 3 miesiącach zapaliłam z ciekawości, niesmaczne to było ale nałóg silniejszy i znowu się wciągnęłam na nowo. Po tym doświadczeniu stwierdziłam, że chyba nigdy nie rzucę i że to faktycznie trudne jak mówią. Drugi raz właściwie aż tak się do tego nie przymierzałam. Po prostu zastanowiłam się nad tym nałogiem, zauważyłam, że papieros jest dla mnie nagrodą, relaksem. Zawsze paliłam "po" zrobionej robocie, nigdy w trakcie, w biegu. Siadałam sobie, chwila wytchnienia, wiadomo ![]() Coś mi się widocznie wtedy w mózgu przestawiło, jakiś mechanizm zadziałał bo potem przez kilka dni zamiast paczki wypaliłam po 3-5 papierosów i ostatecznie je rzuciłam. I nic mnie nie korciło, nie miałam chęci palić, nie byłam wkurzona, no nic. Byłam zdumiona tą łatwością biorąc pod uwagę to co było przy pierwszym razie. Mija mi już ponad 2-gi rok bez petów i nie mem chęci palić. No czasami jak ktoś koło mnie pali to pojawia się kilkusekundowa myśl " a może by spróbować?" ale szczerze mówiąc jest ona słabsza niż chęć na czekoladę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Konto usunięte
|
Dzień 6
![]() ![]() Wczoraj był ostatni dzień palenia, ale znowu skończylo się tak, że odpaliłam papierosa i zgasiłam całego. Więc tak naprawdę nie popaliłam (zazwyczaj w takiej sytuacji ciągnęłabym papierosa aż do filtra i z nim ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
drabineczka to mega Ci idzie. moj brat tez wlasnie rzucal z tabexem, palil juz jakies hmm 4lata, na poczatku mniej, ale potem szybko zaczal do nawet 1.5paczki dziennie. w sumie probowal MASE razy, robil rozne "kuracje" apteczne, ja tam juz sama sie gubie, czego on probowal, ale standardowo na pewno m.in. niquitin:p strasznie sie meczyl bez tego papierosa wiec za kazdym razem wracal i w koncu chyba nawet znajoma, ktora jest dentystka powiedziala ze dziala. i rzeczywiscie, bo rzucil juz z 4m-ce temu i zle nie bylo. tylko wlasnie sie dziwie, ze u Ciebie az taki efekt, tzn ze Cie odrzuca i tak szybko to zadzialalo. moj brat mowil ze naprawde pomaga, ale dalej go ciagnelo do papierosa, i sumie dalej ma czesto ochote zapalic, szczegolnie wlasnie standardowo kawa albo alkohol
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Konto usunięte
|
bujjka ja w ogóle chyba mam nietypowe objawy - nie mam zwiększonego apetytu, co się bardzo często zdarza, z kolei prędzej pojawiają się u mnie mdłości niż ochota na jedzenie. Pewnie też zależy jak kto na co reaguje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
to az Ci zazdroszcze, no co prawda nie mdlosci, ale tego ze Cie nie ciagnie ani do papierosa ani do nadmiernego jedzenia. ja sama pale juz tez z dobre 4 lata, paczka dziennie. zalozylam sie z bratem, ze jak tym razem rzuci, to ja tez. w koncu rzucil, czego sie nie spodziwalam, wiec teoretycznie teraz na mnie kolej - i az sie "boje". chcialabym palic duzo mniej, na przyklad tylko przy kawie, alkoholu, po posilku - chyba po prostyu lubie palic. ale wlasnie wolalabym po 4/5 dziennie, a wiem, ze jak bede rzucac, to musze calkiem. i gdybym chociaz wiedziala, ze w ogole nie bede miala ochoty na papierosa i co wiecej bedzie mnie odrzucac, to chyba bylabym jeszcze sklonna, ale cos mi sie wydaje, ze bede miala tak jak brat, czyli i tak mnie bedzie ciagnelo
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Konto usunięte
|
Nigdy nie wiadomo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
no wlasnie to jest najgorsze, ze mam wrazenie, ze potem przez kilka miesiecy, a szczegolnie ten pierwszy bede sie strasznie meczyc i bic z myslami co 5min "oo zapalilabym". nawet jak nie mam przy sobie papierosow, zawsze bardziej mi sie chce, niz jak mam je przy sobie. strasznie to psychicznie u mnie dziala, zadko kiedy na prawde chce mi sie palic, w tym sensie, ze zeby poczuc nikotyne w plucach bo po prostu czesto znajduje jakis inny powod - zawsze przy kawie/zawsze po posilku/zeby zrobic sobie krotka przerwe/za dlugo nie palilam/zawsze pale po drodze ze sklepu/i tysiace innych
a Ty jak sobie poradzilas z tym "psychicznym" uzaleznieniem? czy wczesniej moze nie mialas z tym az takiego problemu? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Konto usunięte
|
No uzależnienie psychiczne to jest masakra - i dlatego uważam że niquitiny i nicoretty to jest bzdura, to jest substytut papierosa "bierzesz kiedy masz ochotę zapalić" to już na boga lepiej zapalić, bo to i tak ma nikotynę, jest tylko ładniejszym substytutem. A tabex to prawdziwe leczenie ze schematem dawkowania. Po prostu kupując tak drogie tabletki
![]() I strasznie pusto było bez tego. Dzisiaj 6 dzień - zero papierosów oczywiście i czuję się wolna. Ja nic nie muszę. Ja mogę chcieć. Ale nie chcę. Bez papierosa mój dzień nie jest niepełny, jest po prostu inny |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
uu to widze, ze mialas to samo co u mnie, czyli papieros ciagle "w nagrode" za cos, albo "bo zawsze wtedy pale". bardziej mnie przekonujesz do tabexu niz moj brat, az sama chce chyba sprobowac. a powiedz mi, nie brakuje Ci troche tego "5min relaksu", takie oderwanie sie nie chwile od pracy czy zajec. i doslownie tego ruchu reka? ja wiem jak to brzmi haha ale zastanawiam sie co w zamian. chyba zaczne wykrecac sobie palce jak nie bede trzymac papierosa przez tak dlugi czas ahahah
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Wtajemniczenie
|
Ja brałam tabex, miesiąc później kurację zaczął mąż. Rzucilismy oboje
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Konto usunięte
|
![]() ![]() ![]() Tak więc dzień 7 - zero papierosów. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:09.