|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Cera mieszana, pielęgnacja
Cześć dziewczyny.
Wiem, że było sporo takich tematów ale jednak mało mi pomogły. Chcę w końcu zadbać o moją cerę jak należy. - trądzik - strefa T tłusta, mocno się świeci - suche skórki występują - wągry - policzki raczej suche ale czasami i tłuste Chcę zmatowić skórę twarzy lecz nie wiem który krem. Nie mam pieniędzy zbytnio aby wydać na jeden krem 20zł bo chce jeszcze maseczki jakieś wybrać do pielęgnacji i peeling. Najlepiej peeling i maseczka jakby były także tańsze i na dłużej wystarczło. Krem wybrałam: OGÓREK&LIMONKA, BIELENDA Krem matująco - normalizujący przeciw błyszczeniu skóry, nie wiem czy dobry wybór to jest ale także wycyztałam o Uroda Kwiaty Polskie. Na noc mam z Ziaji https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...wa-wersja.html ale na dzień nie nadaję się w ogóle. Dlatego chcę coś na dzień żeby zmatowiło mi cerę. Do złuszczania chcę kupic Ziaja PRO peeling z mikrogranulkami do cery tłustej i mieszanej BARDZO MOCNY , ponieważ nie mam zbyt mocnego trądziku i ran. No obecnie mam rany ale nie będę używała na nie póki nie pozbęde się ich. Co poradzicie mi jeszcze? Toniku używam z ogórka zielonego z Ziaji także. A może znacie domowe sposoby na maseczki dla cery mieszanej ? Edytowane przez dynioo Czas edycji: 2013-10-13 o 14:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Cera mieszana, pielęgnacja
Jeśli masz trądzik to doradziłabym Ci peeling enzymatyczny. Możesz spróbować ten z Ziaji Ulgi.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Na trądzik mam już kremik, którego nie zmienię
![]() Tylko nie wiem co z kremem na dzień. Raz piszą aby stosowac matujące a raz nawilżające i jstem skołowana.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Musisz po prostu krem dobrać do skóry - metoda prób i błędów. Spróbuj najpierw nawilżającego. Dobrze by było żeby był z filtrem - ja używam też z serii ziaja ulga na dzień redukujący podrażnienia.
![]() Próbowałam kiedyś przemywać twarz rumiankiem, tylko musisz uważać, bo możesz się przesuszyć. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Na dzień może spróbuj emulsji matującej z firmy Iwostin. Jeśli chodzi o suche skórki to również miałam z tym problem ponieważ w walce z trądzikiem stosuję benzacne (jest boski! pomaga mi i to bardzo
![]() ![]()
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Od niedawna go używam i jestem bardzo zadowolona. Co prawda nie mam problemów z cerą, ale błyszczy mi się czoło i też długo, długo stosowałam krem matujący z Garniera, który pomagał na krótki czas. Ale odkąd zmieniłam pielęgnację właśnie na kosmetyki naturalne z fitomedu i postawiłam na dobre nawilżenie - problem błyszczenia zdecydowanie się zmniejszył. Skóra nie lubi przesuszenia i wtedy się mści ![]() Nie wiadomo czy Tobie też pomoże, ale mycha94 ma rację - najlepsze dla Ciebie kosmetyki musisz znaleźć metodą prób i błędów niestety ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Mam podobne problemy do Twoich i też szukałam różnych kosmetyków, które pomogłyby mi. Ostatnio musiałam nawet dość dobrze trafić, bo zauważyłam, że zmiany na twarzy są coraz mniejsze. Niestety pozostały jeszcze przebarwienia, ale korektor z podkładem z pudrem dają sobie radę świetnie.
Podam Ci to czego ja używam, bo mi zaczęło to nawet pomagać: 1. płyn micelarny - Eveline BopHyaluron $D 3 w 1 do cery suchej i wrażliwej (może służyć też jako tonik do twarzy, zresztą jak go stosuje to nie mam wrażenia takiej ściągniętej skóry) 2. co tydzień stosuje peeling z kawy na twarz i 3 razy w tygodniu maseczki Ziaji (oczyszczająca i nawilżająca). Bardzo dobrą maseczką jest Perfecta z gruszką, ale w ogóle jej dostać nie mogę w drogeriach. Ona świetnie wysuszała pryszcze na twarzy, ale trzeba było też co jakiś czas nawilżać skórę. 3. krem nawilżający na dzień Ziaja z białą herbatą (moją skórę na twarzy idealnie nawilża) 4. krem na noc do cery trądzikowej z krzemem (stosuję go zazwyczaj punktowo na krostki, bo silnie wysusza skórę, ale ważne jest to, że z krostkami daje sobie radę). Równie ważną rzeczą jest zmiana diety, bo niestety to co jemy wpływa na wygląd skóry na twarzy. Słyszałam też, że dobra jest herbata z bratka, ale jakoś nie mogę się przemóc, żeby ją wypić. Moim zdaniem jest niedobra. Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Więc, po wielu recenzjach i opiniach kupię chyba peeling aby stosować 1 raz w tygodniu:
- Ziaja Peeling BARDZO MOCNY/MOCNY z mikrogranulkami - zostanę przy kremie na noc z ziaji oliwkowego bardzo tłustego - krem na dzień Lirene Dermoprogram, Design Your Style 20+, Matujący kremowy mus (nowa wersja) - maseczke z Argiletz, Maseczka z glinki/ @edit Ten kremik Fitomed będzie dobrze sprawował sie pod podkład?Bo taki tłusty na noc to ja mam ![]() Edytowane przez dynioo Czas edycji: 2013-10-13 o 20:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Jak dla mnie ten krem nie jest w ogóle tłusty i szybko się wchłania do matu. Ale pod podkład stosowałam go tylko kilka razy (zwykle nie potrzebuję podkładu) i nie było problemu, ale nie mogę tego zagwarantować ;p
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Właśnie czytałam opinie i nie zbyt piszą, że jest pod makijaż
![]() A jak myślicie dobrze wybrałam do pielęgacji mojej skóry, jeśli chodzi o maseczke, peeeling krem? Znalazłam teraz taki krem: DIADERMINE krem na dzień redukujący nadmiar sebum słyszał ktoś o nim? Barwa, Siarkowa Moc, Antybakteryjny krem matujący jeszcze o tym myślę jednak bo piszą , że wysusza ale matuje dobrze a i tak na noc używam z ziaji oliwkowego ![]() Edytowane przez dynioo Czas edycji: 2013-10-14 o 09:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
mialam krem z siarkowej mocy i jak dla mnie (cera mieszana,swiecaca,rozszer zone pory,slady po tradziku) spardzwil sie bardzo fajnie,matowil na dosc dlugo i wcale nie wysuszyl,bardzo dobrze nadaje sie pod podklad i tak jak chcialas nie jest drogi ok 15zl a wydajny. uzywalam tez z perfecty kremu matujacego i under20 (mimo ze juz jestem po 20
![]() http://www.dermopharma.pl/pl/dermoko...czki-do-twarzy moje nowe odkrycie i jestem mega zadowolona,skora swietnie wygladzona i zmatowiona. maseczka z siarkowej mocy tez niczego sobie,choc bardziej dziala na wypryski niz matowienie. aktualnie mam tonik z nivea do cery tlustej i mieszanej i jest calkiem ok,ladnie i delikatnie oczyszcza nie sciaga.ale chyba moim faworytem jest tonik loreal pure zone chrono clear,efekt matu niesamowity jak dla mnie i wyjatkowej swiezosci na twarzy, na noc nie zmiennie od lat uzywam nivea soft od czsu do czasu tez vichy normaderm na noc ale to jak jest przyplyw gotowki ![]() ![]() Edytowane przez piniata Czas edycji: 2013-10-14 o 17:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Właśnie kupiłam siarkową moc kremik i rzeczywiście żaden krem nie zmatowił tak szybko mi cery! Jest boooski jak na 1 warstwę teraz trochę paluchami drapię wągry te to mat schodzi :P (trzeba isc paznokcie obciac;/):P
Chcialam kupic ten z ziaji ale nie ma w aptece ani w rossmanie ani w innym sklepie i musze przez allegro ;/ A i znowu kupiłam z fitomedu zieloną glinkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
ziaji pro nie dostaniesz w zadnej drogerii jedynie na allegro albo w hurtowniach kosmetycznych
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
OOo dzięki ! toż jest u mnie jedna hurtownia to może tam będzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:52.