|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
dekorację na salę weselną, co wybrać?
Witam
![]() We wrześniu bierzemy ślub, a niestety dalej nie mamy wybranego koloru przewodniego. Nasza sala weselna prezentuję się tak http://tawerna-oswiecim.pl/?page_id=128.. Wszystko mamy udekorowane na biało, sama też będę miała bialutką suknię. Zawsze w życiu wybierałam tonację niebieską (studniówka,wesela, na co dzień, nasz ukochany klub sportowy też ma barwy biało - niebieskie). Troszkę ten kolor mi się znudził, ale wiem że ja w tych kolorach makijażu również dobrze wyglądam. Dlatego też chciałabym prosić was o radę. Zostac przy kolorze niebiesko- białym? Czy może jeszcze dorzucić tam jeszcze jakiś kolor? Zielony? Znajomi mi polecją filetowy, wrzosowy, albo zielony. Pomóżcie
|
|
|
|
|
#2 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: dekorację na salę weselną, co wybrać?
Mi do tej sali podobają się białe dekoracje albo białe z lekkim różem
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Sala jest taka że kazdy kolor by pasował wiec wybierz taki jak Wam pasuje.
Według mnie lepiej wyglądałaby paleta trójkolorowa , biało niebiesko nie wiem o jaki odcień ci chodzi ale mi staje przed oczami flaga Grecji .
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zadomowienie
|
Według mnie ta sala będzie wyglądać wspaniale przy palecie: chabrowy, biały, wrzosowy (akcenty). Wrzos przełamie skojarzenia z grecką flagą (; No i pełno jest odmian drobnych kwiatków we wrzosowym kolorze, florysta na pewno ułoży bukiety które sprostają takiej palecie (:
|
|
#5 |
|
Zadomowienie
|
A może skonsultuj się ze swoją wizażystką, która będzie Cię malowała, żeby doradziła Ci kolory jakie do Ciebie pasują? Bo wg mnie do tej sali będzie pasował każdy kolor (podobnie jak do mojej sali). Tylko, że do mnie np w żaden sposób nie pasuje czerwony np. Kiedy już by Ci doradziła, możnaby pogodzić dodatki Twojego stroju/ kolor makijażu czy biżuterii itd z dodatkami na sali.
Do głowy przyszło mi też połączenie czerwony+niebieski = fioletowy ![]() A idąc dalej tym śladem - motyw pawiego pióra. Kilka inspiracji w załączniku Edytowane przez madziocha Czas edycji: 2013-03-20 o 07:10 |
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
moim zdaniem pasuje tu każdy kolor bo sala ma bardzo ładne białe dekoracje.
Jeśli lubisz niebieski to możesz go zastosowac w kilku odcieniach- od błękitu do granatu- już widzę kwiaty w różnych odcieniach niebieskiego, może to ciekawie wyglądać ponizej kilka inspiracji
|
|
|
#7 |
|
Przyczajenie
|
Dziękuję bardzo za podpowiedzi.
Odpowiadam, do mojej urody pasują makijaż, niebieski- każdy odzień, królewski błękit, morski, granat. Zawsze własnie to był mój faworyt w kolorach. Każdy przekonuje do tego wrzosu/ fioletu. Ale połączenie zaproponowane przez koleżankę -- wrzos, biały i chabrowy... zaskakuje i chyba daje pomysł
|
|
|
|
|
#8 |
|
Wtajemniczenie
|
Śliczna sala !!!! Tak w amerykański styl mi wpada! Na prawdę gustowna
![]() Jak najbardziej błękitne dodatki mi pasują
|
|
|
|
|
#9 |
|
Przyczajenie
|
Panie i Panowie..
Mamy to! Zdecydowałam się na kolory: - bardzo dużo bieli - mniej navy granat - a wszystko to przełamiemy to kolorem arbuzowym, badź soczystym odcieniem różu (ale te dodatki w formie płatki kwiatów w świeczkach, wstażka na zaproszeniu, mały kwiatek w bukieciku.. ) Coś w tym stylu, tylko wszystko bardziej delikatniej http://pozytywneinspiracjeslubne.blo...rch/label/navyCo wy na to? Pasuje? Proszę doradźcie ostatni raz! Później juz tylko będę wklejała dekoracje!
Edytowane przez ambaras1946 Czas edycji: 2013-03-22 o 09:36 |
|
|
|
|
#10 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#11 |
|
Przyczajenie
|
Dokładnie i teraz tu myślę, nad tym.
Mam! Kolory numer 1: http://2.bp.blogspot.com/-FC0-08BHkG...51QPpz24_c.jpg Kolory numer 2: http://4.bp.blogspot.com/-SEFecKbxm8...00/bgfhgfh.jpg który?
Edytowane przez ambaras1946 Czas edycji: 2013-03-22 o 11:47 |
|
|
|
|
#12 | |
|
Podróżniczka
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Podróżniczka
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Postawiłabym jednak na jeden kolor i ew w różnych odcieniach no ale to Tobie ma się podobać
|
|
|
|
#15 |
|
Raczkowanie
|
ambaras zdecydowanie nr 1
nr 2 frezje są farbowane ---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- ambaras zdecydowanie nr 1 nr 2 frezje są farbowane
|
|
|
#16 |
|
Raczkowanie
|
Do autorki : sala bajeczna , szalenie mi sie podoba
Ja mam wesele w remizie i będą dekoracje w kolorach bieli i czerwieni. Nie wiem tylko czym udekorować stoły.Napewno będą czerwone serwetki i tyle wiem jak dotąd.Czy żywe kwiaty nie wyjdą drogo? próbuję trochę przyciąć koszta i szukam tańszego rozwiazania.Może jakieś stroiki ? można by je odsprzedać np po weselu.Macie jakieś pomysły dziewczyny?Dodam , że stoły będą przygotowane na ok 120 osób
|
|
#17 |
|
Przyczajenie
|
Ja tez jestem w kropce jeśli o to chodzi. Nie wiem jaką kolorystykę wybrać, jakie kwiaty do dekoracji. Myślałam o konwaliach, ale przy obecnej pogodzie może być problem, czy zdążą wyrosnąć do wesela (ślub w maju). Tak wiec chyba się zdecyduję na tulipany. A co kolorów to myślę nad zielonym i takim łososiowo-różowo-pomarańczowym - tylko nie wiem czy to będzi eładnie wyglądać. Znalazłam wczoraj fajny filmik na youtube, tam można znaleźć sporo inspiracji. http://www.youtube.com/watch?v=Bhbse0JbIa8
|
|
|
|
|
#18 |
|
Raczkowanie
|
Ja tak wymyśliłam , że kupię nasiona astrów i zasadzę. Potem dokupię małe flakoniki i sama zrobię małe bukieciki na stół.Chcę je zrobić w kolorach biały czerwony i różowy. Jak myślicie , będzie pasować do mojej kolorystyki (biel i czerwień)? a może dodać coś zielonego? a flakoniki mogą być w jakimś kolorze czy lepiej będą wyglądały przeźroczyste ?
|
|
#19 |
|
Przyczajenie
|
Tak jak pisałam, Wybraliśmy navy granat o koral <3
http://terazslub.pl/news/korale-i-granaty.html te kolory coraz bardziej mnie inspirują! Teraz tylko zaproszenia w tych kolorkach, tort.. no i mój TŻ mnie zaskoczył, koniecznie granatowy garnitur! Tylko gdzie takie cudo dostać. |
|
|
|
|
#20 | |
|
Podróżniczka
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
Raczkowanie
|
A propos kolorów biało-granatowych (i innych odcieni niebieskiego). Byłam na ślubie, na którym panna młoda miała takież☠buty oraz była przepasana takąż kokardą, a pan młody miał takież spodnie (które na zdjęciach wyglądają jak dżinsy
. Dla mnie to zestawienie jest bajeczne! I ja bym za nic w świecie go niczym nie złamywała, a arbuzowy to mi już zupełnie nie pasuje Prędzej delikatny róż, ale: po co?
|
|
#22 |
|
Raczkowanie
|
ja mialam dosyc ladna sale i oprocz kwiatow na stolach nie mialam juz nic z dekoracji organizowanego (byl jeszcze czerwony dywan w prezencie od wlascicieli sali
kolor przewodni to pastele, bialy, ecru i delikatny roż, a teraz zmieniałabym tylko decyzje o dekoracji krzesel, ja mialam pokrowce ecru z kokardami z tylu - dobrze ze nie były z satyny bo to jest jakas masakra... teraz zakochałam sie w tego typu co sa tutaj http://inspirowanewesele.pl/dekoracj...seł-weselnych/ pierwsze sześć zdjęć mnie powaliło, wiem ze to pewnie duzy wydatek aby w taki sposob udekorować krzesla ale to cudowna idea w ogóle na motyw przewodni.
|
|
|
|
|
#23 |
|
Przyczajenie
|
A nie myślałyście dziewczyny aby podeprzeć się fachową opinią firmy florystycznej? JA miałam poważny dylemat ( pewnie jak każda z nas ) z dekoracją sali bo nie umiałam się na nic zdecydować. Skorzystałam z pomocy firmy florystycznej, przedstawili mi parę projektów i wybrałam dokładnie taki, jaki mi się podobał. Byłam szczęśliwa bo problem rozwiązał się sam :P
Edytowane przez ambitna457 Czas edycji: 2013-08-05 o 13:41 |
|
|
|
|
#24 |
|
Przyczajenie
|
cześć ambitna , a z jakiej firmy korzystałas zawsze warto zapytac bo to jedyny taki dzień wiec musi być jak z bajki
|
|
|
|
|
#25 |
|
Przyczajenie
|
Korzystałam z usług firmy Anna - Dekoracje. Firma jest o tyle wygodna że działa na terenie całej Polski i nie musisz się martwić o dojazd. Obsługa jest naprawdę miła i sympatyczna. Młode dziewczyny mają pełną głowę pomysłów, co mnie przekonało że dokonałam słusznego wyboru. Zobacz sobie przykładowe dekoracje
http://www.anna-dekoracje.pl/wesela-...tyczne---.html gorąco polecam |
|
|
|
|
#26 |
|
Rozeznanie
|
Osobiście na wesele nie pasuje mi kolor niebieski ale skoro to wasz ulubiony to proponuje czymś przełamać
))
|
|
|
|
|
#27 |
|
Przyczajenie
|
I już po! Było pięknie. Kolory zostały te na które własnie postawiłam.
Śliczny "arbuzowy" kolor hortensji z granatem winogron na stołach zrobił furorę!
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:47.

.