|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
piegi piegusy
Hej.
Piegusy wychodza mi zawsze na wiosnę, a czasem nawet juz w lutym gdy słońca jest dużo, więc zaraz nowu będę mieć problem. Nie lubię ich, moje są szaro brązowe a podczas ostatnich wakacji zagościły nawet na czole :/ wcześniej były tylko na policzkach i nosie. Może ktos wie co jest tego powodem? Chętnie bym jakoś zapobiegała ich rozprzestrzenianiu się ![]() Proszę o pomoc. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Guerlain Lover
|
Dot.: piegi piegusy
Stosujesz kremy z wysokim filterm, nawet w zimie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Niestety oprócz stosowania kremów z wysokim filtrem ratować Cie może tylko i wyłącznie ukrywanie się przed słońcem. Wiem coś o piegach sama je posiadam właśnie na twarzy ;/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
Moze warto je w koncu polubic? Wiem, ze pomyslisz, ze sie nie da, ale ja przestalam z nimi walczyc
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Mi tez mówią ze taka moja uroda i mi pasują, ale ciekawe czy chcieliby się ze mną zamienic.... :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Łatwo pozbędziesz się około 75% ilości piegów dzięki 2-3 profesjonalnym peelingom w gabinecie kosmetycznym. Próbowałam nie raz, serio działa
![]() Natomiast aby zapobiegać to koniecznie krem z filtrem na codzień, a latem to obowiązkowo dość wysoki. Bloker na pewno powstrzyma wysyp piegów. Mój trik w gorących krajach, kiedy tłusty krem na twarzy to ostatnie na co mam ochotę: KAPELUSZ ![]() ![]() Musisz pamiętać, że opalanie = się piegi. Nie da się opalić twarzy bez tego skutku ubocznego (oczywiście mówię o osobach, których w ogóle dotyczy skłonność do tworzenia się piegów). Plus jest taki, że opalania powoduje nie tylko piegi ale i zmarszczki, więc rezgynując z niego będzie mogła się cieszyć ,młodszą' skórą na twarzy za parę lat ![]()
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Co to za peelingi ? Jak wygląda skóra po takim zabiegu ? czy działa to na piegi które są już ze mną od wielu lat.
Słyszałam że niestety tych wieloletnich ciężko jest się pozbyć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:50.