|
Notka |
|
Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Leki dopochwowe a seks
Witam, drogie wizażanki po raz kolejny. Jako tako konkretnej odpowiedzi na mój problem nie znalazłam, a chciałabym jednak dowiedzieć się czegoś więcej...
Otóż od paru dni przyjmuję leki wypisane przez panią ginekolog na moje pochorobowe stany zapalne pochwy, są to tabletki dopochwowe Gynalgin i maść do smarowania Clotrimazolum GSK. I pytanie moje brzmi następująco - czy podczas stosowania tych leków mogę uprawiać seks z prezerwatywą? Mam wątpliwości ponieważ nie wiem, czy tłuszcze i inne substancje zawarte w tej maści i tabletkach nie uszkodzą prezerwatywy... Proszę o jakiekolwiek rady, bo ze mnie panikara. :P Tylko nie typu "wstrzymaj się ze stosunkiem" ![]() Z góry dzięki.
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Leki dopochwowe a seks
Cytat:
Skąd wiesz od czego masz infekcje?? Nie chcialas innej rady, ale wstrzymaj sie z seksem do konca leczenia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Ja jak biore jakies leki dopochwowo zawsze wstrzymuje sie ze wspolzyciem. Wole zeby mi sie wszystko wygoilo itp...
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Na ulotce leku Gynalgin jest moim zdaniem napisane, by na czas leczenia wstrzymac sie od seksu, przeczytaj uważnie...
![]() |
#5 |
niecnotliwa dziewica
|
Przy stosowaniu Gynalginu wieki temu mój ginekolog zalecał jego aplikację po stosunku. Natomiast skoro masz przepisany Clotrimazol, to sugeruje zakażenie grzybicze - a w takim przypadku należy się powstrzymać od współzycia do momentu wyleczenia. Dziwi mnie natomiast, ze nie spytałaś o to ginekologa w momencie odbierania recepty (bo że sam z siebie nie powie, to mnie akurat nie dziwi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
A zawsze mi sie wydawalo, ze to oczywiste ze jak sie ma infekcje to sie nie wspołżyje...
![]() |
#7 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Szanelowa Madżesti
|
jak się leczysz Ginalginem i Clotrimazorem tzn że masz grzybiczne zapalenie pochwy albo coś takiego i twój ginekolog powinien Cię uprzedzić, że aby leczenie przyniosło oczekiwane skutki musisz się wstrzymać a najlepiej, żeby Twój partner też poddał się takiemu leczeniu bo jeżeli miałaś takie zapalenie i z nim współżyłaś a on się leczyć nie będzie to po wyleczeniu gwarantuję Ci że będziesz miała to samo
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Nie mozesz się powstrzymać z seksem na czas leczenia? A nie męczysz jeszcze tą biedną pochwę.
Co to jest miłość ? To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu. Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się, że przemókł do głębi serca http://s3.suwaczek.com/20090530040117.png http://www.suwaczki.com/tickers/p19ucsqvry96uqg4.png 15.12.2010 - prawo jazdy zdane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobre ![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Jakiś dziwny ginekolog że Ci tego nie powiedział. Przy leczeniu infekcji i grzybic powinno się powstrzymać od seksu na co najmniej 10 dni. A Twój TŻ też dostał leki?
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Bralam pare lat temu te same leki co ty i moja ginekolog radzila mi sie wstrzymac ze wspolzyciem na okres brania owych lekow.
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
oczywiście, że nie można współżyć. Mnie zawsze to powtarzali lekarze bez względu na powód dla którego biorę te leki.
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
Pomijając kwestie medyczne - powiem z własnego doświadczenia, młodym się było i głupim
![]() Dostałam daaaaawno temu właśnie tabletki dopochwowe i nie radzę nawet próbować seksu z nimi. To był mój początek związku z Tż, coś tam majstrowaliśmy, majstrowaliśmy, a tu nagle bach! Jak nie wypadnie wielka grudka... I kolejna, i kolejna... Ile ja się wstydu najadłam - sypało się ze mnie jakbym ledwo co wróciła z wycieczki po Wieliczce ![]() Tak więc nie polecam, chyba, że chcesz sobie pogłębić infekcję i przy okazji zrobić sobie tak zwaną "siarę" przed chłopakiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Hah, wybacz, ale padłam. ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
no ja również podpisuje sie pod opiniami dziewczyn, wylecz sie spokojnie, a seks poczeka, bo poco sobie robić wiekszego problemu ,daj oganizmowi czas na regeneracje.
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Najlepsze rozwiązanie to wstrzymanie się z seksem póki nie wyleczył infekcji
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
lepiej sie nie kochac jak bierzesz dopochwowe.. ja tez bylam taka madra i sie kochalam a pozniej musialam na nowo brac te tabletki...;/
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Lekarz nie udzielił Ci takiej inf. przy przepisywaniu leku? Niby wydaje sie to oczywiste, a jednak ....
Na czas kuracji wstrzymaj sie od seksu...dla własnego dobra. Zreszta, apropo infekcji... Skoro ty ja masz to partner zapewne też..czy on także stosuje jakieś masci? /wiem, wiem, nie o tym watek, ale tak mi sie od razu nasuneło na myśl, bo skoro ne wiedzialas, ze podczas kuracji nie powinno sie wspolzyc, to moze nie wiesz takze , że przy powazniejszych infekcjach leczyc powinien sie takze twoj partner/. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Lekarz nie musiał mówic, przecież przy każdym leku jest ulotka, każdy rozsądny człowiek powinien ja przeczytac przed uzyciem leku... Jak juz wczesniej pisałam, to moim zdaniem w ulotce Gynalginu jest napisane, iż na czas leczenia należy sie wstrzymać ze współzyciem... przeczytaj dokładnie całą ulotkę i będziesz wiedziała...
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Tak wiadomo ale niektorych widac ulotka baardzo gryzie
![]() ![]()
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam.
Ja też mam pytanie o tabletki dopochwowe a sex. Różnica jest taka, że nie mam infekcji, a tabletki jakie stosuje to Luteina 50. Czy któraś z Was stosowała Luteinę dopochwowo i wie, jak jest ze współżyciem podczas ich stosowania? Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
zgadzam się z wypowiedziami dziewczyn , przy lekach dopochwowych lepiej poczekać z współżyciem nie we wszystkich ulotkach jest to napisane ale wiadomo szybciej zadziała
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Na ulotce jest, że tabletki dopochwowe najlepiej aplikować po współżyciu. Jednakże, czy nie lepiej poczekać aż się wyleczysz? Pamiętaj to, że użyjecie prezerwatywy nie chroni do końca Twojego partnera. Jeżeli masz Clotrimazolum to stosujesz na zewnątrz więc podczas dotyku i ocierania Twój TŻ także może coś powierzchownie złapać i będzie musiał takowej maści również używać. Warto do tego doprowadzać? Nie sądzę.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:25.