Leki dopochwowe a seks - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-08-26, 08:40   #1
Daga626
Raczkowanie

GG do Daga626 Wyślij wiadomość przez MSN do Daga626

Leki dopochwowe a seks

Witam, drogie wizażanki po raz kolejny. Jako tako konkretnej odpowiedzi na mój problem nie znalazłam, a chciałabym jednak dowiedzieć się czegoś więcej...
Otóż od paru dni przyjmuję leki wypisane przez panią ginekolog na moje pochorobowe stany zapalne pochwy, są to tabletki dopochwowe Gynalgin i maść do smarowania Clotrimazolum GSK. I pytanie moje brzmi następująco - czy podczas stosowania tych leków mogę uprawiać seks z prezerwatywą? Mam wątpliwości ponieważ nie wiem, czy tłuszcze i inne substancje zawarte w tej maści i tabletkach nie uszkodzą prezerwatywy... Proszę o jakiekolwiek rady, bo ze mnie panikara. :P Tylko nie typu "wstrzymaj się ze stosunkiem"
Z góry dzięki.

53-52-51-50-49-48
od 26.02.2010
Daga626 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-26, 08:50   #2
Słodkaaa
Zakorzenienie

Dot.: Leki dopochwowe a seks

Cytat:
Napisane przez Daga626 Pokaż wiadomość
Witam, drogie wizażanki po raz kolejny. Jako tako konkretnej odpowiedzi na mój problem nie znalazłam, a chciałabym jednak dowiedzieć się czegoś więcej...
Otóż od paru dni przyjmuję leki wypisane przez panią ginekolog na moje pochorobowe stany zapalne pochwy, są to tabletki dopochwowe Gynalgin i maść do smarowania Clotrimazolum GSK. I pytanie moje brzmi następująco - czy podczas stosowania tych leków mogę uprawiać seks z prezerwatywą? Mam wątpliwości ponieważ nie wiem, czy tłuszcze i inne substancje zawarte w tej maści i tabletkach nie uszkodzą prezerwatywy... Proszę o jakiekolwiek rady, bo ze mnie panikara. :P Tylko nie typu "wstrzymaj się ze stosunkiem"
Z góry dzięki.
wiesz, nie wiem czy leki nie uszkodza prazerwatywy, ale chyba nie po to sie leczysz, aby smarowac sie od środka jakims lateksem??
Skąd wiesz od czego masz infekcje??
Nie chcialas innej rady, ale wstrzymaj sie z seksem do konca leczenia
Słodkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-26, 09:49   #3
madziamkk
Raczkowanie

Ja jak biore jakies leki dopochwowo zawsze wstrzymuje sie ze wspolzyciem. Wole zeby mi sie wszystko wygoilo itp...
Stary 2009-08-26, 09:58   #4
Renfrii
Raczkowanie

Na ulotce leku Gynalgin jest moim zdaniem napisane, by na czas leczenia wstrzymac sie od seksu, przeczytaj uważnie...

Jeśli trzymasz miłość zbyt słabo, odleci. Jeśli ją ściśniesz za mocno, umrze.

- T. Hall
Renfrii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-26, 10:01   #5
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Przy stosowaniu Gynalginu wieki temu mój ginekolog zalecał jego aplikację po stosunku. Natomiast skoro masz przepisany Clotrimazol, to sugeruje zakażenie grzybicze - a w takim przypadku należy się powstrzymać od współzycia do momentu wyleczenia. Dziwi mnie natomiast, ze nie spytałaś o to ginekologa w momencie odbierania recepty (bo że sam z siebie nie powie, to mnie akurat nie dziwi )
Margot45 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-26, 10:03   #6
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

A zawsze mi sie wydawalo, ze to oczywiste ze jak sie ma infekcje to sie nie wspołżyje...

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-26, 10:38   #7
BJean
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Marwari Pokaż wiadomość
A zawsze mi sie wydawalo, ze to oczywiste ze jak sie ma infekcje to sie nie wspołżyje...
Dokładnie... autorka wątku chyba buja w obłokach, szok że wogóle zadaje takie głupie pytania

masz prawo wiedzieć co jesz.

BJean jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-08-26, 11:13   #8
aniyam
Szanelowa Madżesti

GG do aniyam

jak się leczysz Ginalginem i Clotrimazorem tzn że masz grzybiczne zapalenie pochwy albo coś takiego i twój ginekolog powinien Cię uprzedzić, że aby leczenie przyniosło oczekiwane skutki musisz się wstrzymać a najlepiej, żeby Twój partner też poddał się takiemu leczeniu bo jeżeli miałaś takie zapalenie i z nim współżyłaś a on się leczyć nie będzie to po wyleczeniu gwarantuję Ci że będziesz miała to samo

"Cały cud życia polega na tym, że wszystko, co ważne, zdarza się w najmniej oczekiwanym momencie.Wszystko ma swoją przyczynę i skutek. I jest po coś."

aniyam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-26, 11:37   #9
arisa
Zadomowienie

Nie mozesz się powstrzymać z seksem na czas leczenia? A nie męczysz jeszcze tą biedną pochwę.

http://s3.suwaczek.com/20090530040117.png

http://www.suwaczki.com/tickers/p19ucsqvry96uqg4.png

15.12.2010 - prawo jazdy zdane
arisa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-26, 11:50   #10
intransitive
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez arisa Pokaż wiadomość
Nie mozesz się powstrzymać z seksem na czas leczenia? A nie męczysz jeszcze tą biedną pochwę.
Stary 2009-08-26, 12:09   #11
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez arisa Pokaż wiadomość

dobre

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-08-26, 13:11   #12
mOna01
Zakorzenienie

Jakiś dziwny ginekolog że Ci tego nie powiedział. Przy leczeniu infekcji i grzybic powinno się powstrzymać od seksu na co najmniej 10 dni. A Twój TŻ też dostał leki?

mOna01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-26, 13:54   #13
kermitowa
Zadomowienie

Bralam pare lat temu te same leki co ty i moja ginekolog radzila mi sie wstrzymac ze wspolzyciem na okres brania owych lekow.
Stary 2009-08-26, 14:30   #14
margitta
Zakorzenienie

oczywiście, że nie można współżyć. Mnie zawsze to powtarzali lekarze bez względu na powód dla którego biorę te leki.
Stary 2009-08-26, 22:48   #15
v-x-n
Wtajemniczenie

Pomijając kwestie medyczne - powiem z własnego doświadczenia, młodym się było i głupim

Dostałam daaaaawno temu właśnie tabletki dopochwowe i nie radzę nawet próbować seksu z nimi. To był mój początek związku z Tż, coś tam majstrowaliśmy, majstrowaliśmy, a tu nagle bach! Jak nie wypadnie wielka grudka... I kolejna, i kolejna... Ile ja się wstydu najadłam - sypało się ze mnie jakbym ledwo co wróciła z wycieczki po Wieliczce

Tak więc nie polecam, chyba, że chcesz sobie pogłębić infekcję i przy okazji zrobić sobie tak zwaną "siarę" przed chłopakiem
v-x-n jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-27, 08:12   #16
Daga626
Raczkowanie

GG do Daga626 Wyślij wiadomość przez MSN do Daga626

Cytat:
Napisane przez v-x-n Pokaż wiadomość
Pomijając kwestie medyczne - powiem z własnego doświadczenia, młodym się było i głupim

Dostałam daaaaawno temu właśnie tabletki dopochwowe i nie radzę nawet próbować seksu z nimi. To był mój początek związku z Tż, coś tam majstrowaliśmy, majstrowaliśmy, a tu nagle bach! Jak nie wypadnie wielka grudka... I kolejna, i kolejna... Ile ja się wstydu najadłam - sypało się ze mnie jakbym ledwo co wróciła z wycieczki po Wieliczce

Tak więc nie polecam, chyba, że chcesz sobie pogłębić infekcję i przy okazji zrobić sobie tak zwaną "siarę" przed chłopakiem

Hah, wybacz, ale padłam. Dobra, wiem, faktycznie macie rację. Dzięki dziewczyny za wszystkie odpowiedzi,

53-52-51-50-49-48
od 26.02.2010
Daga626 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-29, 10:10   #17
mona2007
Wtajemniczenie

no ja również podpisuje sie pod opiniami dziewczyn, wylecz sie spokojnie, a seks poczeka, bo poco sobie robić wiekszego problemu ,daj oganizmowi czas na regeneracje.

CHCE CZUĆ SIĘ DOBRZE PATRZĄC NA SIEBIE, I CHCE ABY PATRZONO NA MNIE I WIDZIANO ATRAKCYJNĄ KOBIETE

a ja czekam, i czekam na niego

mona2007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-30, 12:06   #18
oluniunka
Raczkowanie

Najlepsze rozwiązanie to wstrzymanie się z seksem póki nie wyleczył infekcji
oluniunka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-31, 20:20   #19
SugarbabyLove
Zakorzenienie

lepiej sie nie kochac jak bierzesz dopochwowe.. ja tez bylam taka madra i sie kochalam a pozniej musialam na nowo brac te tabletki...;/
Stary 2009-09-09, 13:02   #20
sweetish
Zakorzenienie

Lekarz nie udzielił Ci takiej inf. przy przepisywaniu leku? Niby wydaje sie to oczywiste, a jednak ....
Na czas kuracji wstrzymaj sie od seksu...dla własnego dobra. Zreszta, apropo infekcji... Skoro ty ja masz to partner zapewne też..czy on także stosuje jakieś masci? /wiem, wiem, nie o tym watek, ale tak mi sie od razu nasuneło na myśl, bo skoro ne wiedzialas, ze podczas kuracji nie powinno sie wspolzyc, to moze nie wiesz takze , że przy powazniejszych infekcjach leczyc powinien sie takze twoj partner/.

Dopóki robisz to, co zawsze, będziesz mieć to, co zwykle.
sweetish jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-09, 14:06   #21
Renfrii
Raczkowanie

Lekarz nie musiał mówic, przecież przy każdym leku jest ulotka, każdy rozsądny człowiek powinien ja przeczytac przed uzyciem leku... Jak juz wczesniej pisałam, to moim zdaniem w ulotce Gynalginu jest napisane, iż na czas leczenia należy sie wstrzymać ze współzyciem... przeczytaj dokładnie całą ulotkę i będziesz wiedziała...

Jeśli trzymasz miłość zbyt słabo, odleci. Jeśli ją ściśniesz za mocno, umrze.

- T. Hall
Renfrii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-09, 21:04   #22
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Tak wiadomo ale niektorych widac ulotka baardzo gryzie hehee. a i zgadzam sie codo tego zeby sie od autorki TZ zbadal bo moze on tez miec zapalenie czy cos. jak ja mialam nadżerke to moj TZ bral tabletki tez.
Stary 2013-11-14, 19:29   #23
Dubi
Przyczajenie

Arrow Dot.: Leki dopochwowe a seks

Witam.

Ja też mam pytanie o tabletki dopochwowe a sex. Różnica jest taka, że nie mam infekcji, a tabletki jakie stosuje to Luteina 50.

Czy któraś z Was stosowała Luteinę dopochwowo i wie, jak jest ze współżyciem podczas ich stosowania?

Pozdrawiam
Dubi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-15, 21:15   #24
umbrelaa
Raczkowanie

zgadzam się z wypowiedziami dziewczyn , przy lekach dopochwowych lepiej poczekać z współżyciem nie we wszystkich ulotkach jest to napisane ale wiadomo szybciej zadziała
umbrelaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-18, 11:37   #25
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kermitowa Pokaż wiadomość
Bralam pare lat temu te same leki co ty i moja ginekolog radzila mi sie wstrzymac ze wspolzyciem na okres brania owych lekow.
Na ulotce jest, że tabletki dopochwowe najlepiej aplikować po współżyciu. Jednakże, czy nie lepiej poczekać aż się wyleczysz? Pamiętaj to, że użyjecie prezerwatywy nie chroni do końca Twojego partnera. Jeżeli masz Clotrimazolum to stosujesz na zewnątrz więc podczas dotyku i ocierania Twój TŻ także może coś powierzchownie złapać i będzie musiał takowej maści również używać. Warto do tego doprowadzać? Nie sądzę.

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości