|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Koniec związku- co robic?
Moja sytuacja jest następująca: Byłam z chłopakiem 6 lat, wiadomo na początku sielanka itp. Potem już normalne życie. Kiedy poszedł na studia -zdradził mnie ale wybaczyłam i dalej byliśmy ze sobą. Od roku pracuje. Poznałam nowych ludzi, wychodziłam często po pracy ze znajomymi. Wracałam późno do domu. Nawet raz całowałam się z kolegą z pracy ( on o tym nie wie). Teraz mój chłopak uznał, że od pół roku jest źle i ze nie chce juz tego ciągnąć. Spadły mu klapki z oczy, nie widzi mnie jako żony, nie jest szczęśliwy i nie chce zwiazku. Chce poszaleć, użyć trochę zycia. Zaproponowałam zebysmy sprobowali, on nie chce i kaze mi zaakceptować tą sytuację. Podkreślę, że mieszkamy ze soba.
Przycisnęłam go także do muru i powiedzieł ze od jakiegos czasu spotyka sie z kimś i całował się z tą dziewczyna. Piszą ze soba co chwila i spotykają. Ja go kocham, ale nie moge walczyc, bo nie dopuszcza nic do siebie. Nie pisze, 1 zdaniem odpisze na smsa. Jeszcze ta dziewczyna. Po raz kolejny kogos znalazł. Wiem, że ja też się źle zachowywałam, ale on tak szybko odpuścił. Co robic? |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Koniec związku- co robic?
Cytat:
![]()
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Po tylu latach? Cały czas do niego czuje uczucie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Jeśli on tak po prostu bez żadnej walki odpuścił ciebie i wasz związek i nagle oznajmił, że to koniec, to raczej nie myśli o ratowaniu... Tutaj z krótkiego opisue sytuacji wygląda na to, że poznał inną dziewczynę i teraz chce z nią być i chce szybko zakończyć obecny związek. Może znudziło go te "normalne, zwykłe życie" skoro twierdzi, że potrzebuje jeszcze czasu, żeby się wyszaleć? A może nigdy nie traktował cię poważnie jako kandydatkę na żonę skoro ma takie podejście, tylko to był dla niego taki związek z przyzwyczajenia, żeby nie być samemu? Bo jesli byłoby z jego strony głębokie uczucie i zakorzenienie, to nie rezygnowałby tak łatwo... Zwłaszcza, że już wcześniej cię zdradził, więc to może świadczyć o tym, że inaczej podchodziliście do tego związku... Chociaż Ty sama przyznajesz, że nie byłaś "grzeczna" więc może to tylko związek z przyzwyczajenia?
|
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
ReklaMO(D)żerca.
|
Nie trzeba zakładać dwóch jednakowych tematów.
|
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Oboje się nawzajem pozdradzaliście i zamierzacie zdradzać się dalej udając, że wszystko jest okej? Przecież to bez sensu.
#8 |
Przyczajenie
|
Ja nie chce go zdradzać. Ja go kocham- tak przynajmniej myślę.
Chociaż teraz zaczynam sie zastanawiać nad tym wszystkim. Czy jemu kiedykolwiek zalezało skoro już poleciał do jakiejś laski. Czy on mnie w ogole traktował powaznie? |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
No właśnie o tym mówię w moim poście wyżej... A teraz też mieszkacie ze sobą dalej?
|
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
ReklaMO(D)żerca.
|
Cytat:
odpowiedz sobie też na te pytania w odniesieniu do Twojej osoby, bo Ty tez poleciałaś do innego faceta. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Ja uznałam ten skok jako błędną chwilę. i jej załowałam. Ale chciałam walczyć o ten związek.
|
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Chyba nie pozostaje Ci nic, tylko się z tym pogodzić - do tanga trzeba dwojga.
#13 |
Rozeznanie
|
pogódź się z tym, ten związek nie ma perswektyw.
Nie macie dzieci, więc nikt nie ucierpi - za jakiś czas uświadomisz sobie, że podjęłaś dobrą decyzję ![]() Życzę powodzenia. |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
Odpuścić. Z tej mąki chleba nie będzie, więc po co marnować kolejne lata?
|
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Chcesz zmuszać go do tego, czego nie chce i czego Ty chyba też tak naprawdę nie chcesz. To nie wypali. Czasami ludzie są z sobą z przyzwyczajenia, czas leci, tu zdradka, tam buziaczek, no ale przecież to poważny związek, mieszkamy razem, już 6 lat stuknęło, to co, że żyjemy ze sobą jak psy, przecież się kochamy...
Jeśli życie w takim bagienku jest dla Ciebie... Sama wiesz najlepiej, zastanów się czy warto. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
.
|
facet już cię nie kocha, więc nic z tego nie będzie.
#17 | |
sissy that walk
|
"Nie" znaczy mniej więcej tyle, co "nie". On nie widzi Was już razem, nie chce z Tobą być, i już. Nie ma wyjścia, trzeba się z tym pogodzić i zakończyć związek, który już i tak od dawna nie grał.
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Konto usunięte
|
Ten "związek" od lat był już tylko mało dochodowym cyrkiem na kółkach, a teraz wielkie zdziwko, że nie wyszło i "jak to zmienić". Tu nie ma czego zmieniać. Masz zaburzony obraz miłości, tego jak powinien wyglądać związek. Naprawdę nie masz w otoczeniu przykładu normalnych, stabilnych, zdrowych związków, gdzie ludzie się nie zdradzają, nie rzucają co jakiś czas i po prostu są "za sobą"? Czy sama patologia wśród znajomych i rodziny?
|
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Mała patologia. Jedyne co możesz zrobić, to rozstać się z klasą, tą samą, której Ci zabrakło w trakcie związku.
|
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny uświadomiłam sobie dwie rzeczy:
- chce chyba walczyć, potrzebuje jego bliskości, - druga sprawa może bardziej dziwna, ale co jakbyśmy żyli razem ale bez związku, każdy robi co chce , ale spędzamy ze sobą czas, kochamy się itp? Może teraz tego każdy z Nas potrzebuje. |
![]() ![]() |
![]() |
#21 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Te wątki należy połączyć. Zgłaszam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
Ja to rozumiem, że mogę cierpieć bardziej itp. Ale jak chce z nim być i potrzebuje na razie jego kontaktu to chyba odejście nie jest dobre.
Może z czasem ja zaczne sie już tym nie przejmować i sama odejdę. Ja nie zakładam, że seks będzie czyms zobowiązującym. Chce się odciąć od tego myślenia. Jeśli on na prawdę chce odejść to ja muszę teraz to zaakceptować i traktując sex i inne zbliżenia jako bez zobowiązań wyleczę się z niego. Albo może do siebie wrócimy. Tego nikt nie wie. Na razie i tak z nim mieszkam, bo nie mam gdzie sie przerpowadzić. Szukam mieszkania. |
![]() ![]() |
![]() |
#23 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
po drugiej stronie szafy
|
Nie łączę, bo się zrobi bajzel, autorka pisze te same posty w obu wątkach - ten wątek zamykam, zainteresowane tematem zapraszam do https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=736273
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:58.