![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Koniec związku po 6 latach-co myślicie?
Moja sytuacja jest następująca: Byłam z chłopakiem 6 lat, wiadomo na początku sielanka itp. Potem już normalne życie. Kiedy poszedł na studia -zdradził mnie ale wybaczyłam i dalej byliśmy ze sobą. Od roku pracuje. Poznałam nowych ludzi, wychodziłam często po pracy ze znajomymi. Wracałam późno do domu. Nawet raz całowałam się z kolegą z pracy ( on o tym nie wie). Teraz mój chłopak uznał, że od pół roku jest źle i ze nie chce juz tego ciągnąć. Spadły mu klapki z oczy, nie widzi mnie jako żony, nie jest szczęśliwy i nie chce zwiazku. Chce poszaleć, użyć trochę zycia. Zaproponowałam zebysmy sprobowali, on nie chce i kaze mi zaakceptować tą sytuację. Podkreślę, że mieszkamy ze soba.
Przycisnęłam go także do muru i powiedzieł ze od jakiegos czasu spotyka sie z kimś i całował się z tą dziewczyna. Piszą ze soba co chwila i spotykają. Ja go kocham, ale nie moge walczyc, bo nie dopuszcza nic do siebie. Nie pisze, 1 zdaniem odpisze na smsa. Jeszcze ta dziewczyna. Po raz kolejny kogos znalazł. Wiem, że ja też się źle zachowywałam, ale on tak szybko odpuścił. Co robic? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Koniec związku po 6 latach-co myślicie?
Cytat:
Też jestem po rozstaniu, ale w zupełnie innych okolicznościach i z zupełnie innego powodu. Poniżyłam się raz - prosiłam go o powrót. Nigdy już do niego nie wrócę. Nie chcę. Nikt nie jest wart tego, aby prosić go o miłość, aby błagać go żeby z nami został jeśli tego nie chce. Nie upokarzaj się i nie rób sobie wstydu. Wyprowadź się i daj mu spokój. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
To jak przeboleć to że on się już cieszy życiem? To że nie obchodze go juz?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Dlaczego ten sam temat jest 2 razy?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Daj sobie spokoj, wyprowadz się i zacznij nowe życie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Moim zdaniem, on odpuścił sobie już w momencie pierwszej zdrady i chyba nie warto tego ciągnąć dłużej. Przynajmniej ja bym tak zrobiła. Chociaż nie, nie byłabym z tym mężczyzną już po pierwszej zdradzie, ale być może ja jestem zbyt radykalna jeśli o zdradę chodzi.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Dokładnie. On juz sobie układa nowe życie i ty też zacznij. Nic juz nie ma poza pewnie jakimś sentymentem. Szkoda czasu na takie związki. To jak reanimacja trupa. już nie ma co ratować! Napisz sobie to na kartce i powieś na lustrze.
![]() |
![]() |
#9 |
made in Wonderland
|
"Każdy nowy początek powstaje z jakiegoś zakończenia", więc daj sobie szansę na nowy, lepszy początek
![]()
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Z tego nic nie będzie. On nie ma problemu, żeby Ciebie zdradzać, ale Ty również tracisz opory przed zdradzaniem obecnego partnera. On dał Tobie autorko jasno do zrozumienia, że to dla niego koniec i prosząc go o spróbowanie na pewno nie poprawisz tym sytuacji.
Jak się pogodzić z tym, że on układa sobie nowe zycie, w którym nie ma Ciebie? Musisz usunąć go ze swojego i to na dobre, nr telefonu out, adresy mailowe out, z portali społecznościowych tez, jesli wiesz, że nie powstrzymasz się przed zagladaniem na jego profi. No i wyprowadz się czym prędzej |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ohhh jakież to romantyczne ![]() A tak na poważnie - jakim cudem można wybaczyć zdradę?! Jeśli ktoś kogoś kocha, to nie zdradza tej osoby - nigdy, bez względu na okoliczności czy "przytrafiające" się okazje... Proszenie się o miłość to szczyt totalnego braku szacunku do własnej osoby... Naprawdę chcesz walczyć o kogoś, kto już raz Cię zdradził (heh zapewne raz) a teraz odchodzi do innej? Przecież to obrzydliwe... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
zakonczyc to z honorem, nie ma co ratowac uczucie dawno wygaslo.
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Mam wyrzuty sumienia. Ze moze za malo zrobiłam. Moze to moja wina.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Tak, zapewne gdybyś właziła mu notorycznie w d**ę to teraz bylibyście szczęśliwą parą a on nigdy by Cię nie zdradził... Weź się ogarnij, miej trochę honoru i odejdź z godnością jak na kobietę przystało...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Ja swój związek zakończyłam po 6,5 roku, co lepsze byliśmy nawet zaręczeni. Też od dłuższego czasu nam się nie układało. Zdawałam sobie sprawę że mój ex nie był lojalny wobec mnie a i ja wobec niego również ponieważ coraz bardziej zaczełam interesować się innymi chłopakami. Kiedy poznałam swojego obecnego chlopaka, wiedziałam że muszę zakończyć tamten związek i to zrobiłam. Teraz naprawdę jestem szczęśliwa od 7 miesięcy jesteśmy razem, w tym 6 miesiecy juz ze sobą mieszkamy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Buc
|
Cytat:
autorko, odejdź i daj sobie szansę na normalny związek.
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
zdradził raz, zdradzi drugi i ...następny. Wiadomo, że będzie Ci cholernie ciężko,ale musisz dać mu odejść, dla siebie
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny uświadomiłam sobie dwie rzeczy:
- chce chyba walczyć, potrzebuje jego bliskości, - druga sprawa może bardziej dziwna, ale co jakbyśmy żyli razem ale bez związku, każdy robi co chce , ale spędzamy ze sobą czas, kochamy się itp? Może teraz tego każdy z Nas potrzebuje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co zaś się tyczy otwartego związku to też sobie daruj. Będziesz tylko cierpieć. Urwij z nim wszelki kontakt. Zerwania nie są łatwe, ale im dłużej utrzymujesz z nim kontakt tym dłużej będziesz się leczyć ze związku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2014-01-05 o 13:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Może odejdź na trochę - niech zobaczy co stracił.
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
- ależ on NICZEGO nie zobaczy: jest gdzieś nowa pani, nie kontaktuje się , odpisuje 1-zdaniowo na smsy- serio uważasz, że ktoś taki dozna olśnienia, jaki skarb stracił?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
Ja to rozumiem, że mogę cierpieć bardziej itp. Ale jak chce z nim być i potrzebuje na razie jego kontaktu to chyba odejście nie jest dobre.
Może z czasem ja zaczne sie już tym nie przejmować i sama odejdę. Ja nie zakładam, że seks będzie czyms zobowiązującym. Chce się odciąć od tego myślenia. Jeśli on na prawdę chce odejść to ja muszę teraz to zaakceptować i traktując sex i inne zbliżenia jako bez zobowiązań wyleczę się z niego. Albo może do siebie wrócimy. Tego nikt nie wie. Na razie i tak z nim mieszkam, bo nie mam gdzie sie przerpowadzić. Szukam mieszkania. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jodelle: Poważnie zabiegałabyś o kontakt z kimś kto przygruchał sobie jakąś pannę? Edytowane przez KrwawaMary86 Czas edycji: 2014-01-05 o 13:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale wiem to po czasie, kiedyś nie zdawałam sobie sprawy z tego. Nigdy więcej nie będę walczyć o faceta, który mnie nie chce, który przestał mnie kochać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Możesz oczywiście czuć potrzebę bliskości ze strony płci przeciwnej, ale to nie musi być on i tylko on. Jego nie ma i już nie będzie, to boli, ale skoro tak postanowił, to błagania o powrót nic nie zdziałają. Wręcz bardziej go zniechęcą do Ciebie. Jeśli się kogoś chce zostawić, to ciągłe prośby tej osoby o szansę po prostu męczą i denerwują. W życiu! Kochana, taki układ (nawet, jeżeli on by się jakimś cudem na niego zgodził), zniszczyłby Cię psychicznie na długi czas. Zastanów się, czy w ogóle byłabyś gotowa na taką znajomość "bez zobowiązań i oczekiwań", skoro tak naprawdę wciąż czegoś od niego oczekujesz - powrotu. To Ty tego potrzebujesz, nie on. On już nie chce przerw, podejrzewam, że nie myśli też o "związku bez związku". Nie widzi szansy dla Was, bo w jego życiu pojawiła się inna osoba. Ja rozumiem, że to boli, ale musisz przejrzeć na oczy, stanąć na nogi i nie płaszczyć się przed facetem, którego z Tobą już niewiele łączy. Głowa do góry, uśmiech na twarz - zaraz pojawi się nowy mężczyzna, który zawróci Ci w głowie i zaczniesz wszystko od nowa. Być może wyciągniesz wnioski z poprzedniego związku i ten nowy będzie dużo lepszy i trwalszy. Życzę Ci tego, tylko już nie myśl o byłym. Szanuj swoje uczucia i psychikę. ![]()
"Prawdziwy artysta nie posiada dumy. Widzi on, że sztuka nie ma granic, czuje, jak bardzo daleki jest od swego celu, i podczas gdy inni podziwiają go, on sam boleje nad tym, że nie dotarł jeszcze do tego punktu, który ukazuje mu się w oddali, jak światło słońca. "
Ludwig van Beethoven |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Myslisz ze jak ty bedziesz z nim sypiac bez zobowiazan to on nagle magicznie zacznie cie znowu kochac? Sprawi ze nagle zobaczy w tobie swoja zone i matke jego dzieci? Daj mu spokoj i wyporwadz sie jak najszybciej sie da. Teraz potrzebujesz czasu zeby dojsc do siebie. Pozostawanie w stanie zawieszenia, kiedy druga osoba powiedziala prosto ze to koniec mija sie z celem. Lepiej zaczac sobie ukladac zycie jak najszybciej.
Edytowane przez Autumn Witch Czas edycji: 2014-01-05 o 14:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:22.