![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Glownie kolorowka - zapraszam WRZESIEŃ
NIEAUKTUALNE
Witam, wreszcie się zmobilizowałam do utworzenia swojego pierwszego wątku wymiankowego ![]() Zasady: pierwsza wysyła osoba z mniejszą ilością przekupek, produkty ślemy bezpiecznie zapakowane, poleconym - ekonomiczny czy priorytet to kwestia elastyczna. Ty odpisujesz u mnie, ja u siebie. na szaro zaznaczam przedmioty już wymienione ![]() dokładka Oto co mam do wymiany (reszta zdjęć w kolejnych postach na tej stronie): KOLORÓWKA 1. Meteoryty Guerlain 01 - dostałam w prezencie parę dni temu, raz użyłam ale stwierdziłam ze to nie dla mnie. Nie jestem zainteresowana odsypką! Ich wartość to ok 220 zł. 2. Róże do policzków/bronzery: - Pressed Amber Mineralize Blush MAC - róż mineralny, zużycie oceniłabym na jakieś 15% - Bourjois 95 Rose De Jaspe - użycie ledwo widoczne. Jest już po terminie ważności, ale w żaden sposób nie wpłynęło to na jego konsystencję, zapach, czy działanie. - MIYO Rose No 03 - kupiłam parę miesięcy temu, użyłam parę razy - Paese 44 Liliowa Kusicielka (ten większy) - z tego różu zeskrobałam twardą warstwę, która uniemożliwiała używanie, pomalowałam się ze dwa razy i dałam sobie spokój - Paese 41 róż z olejkiem arganowym - fajna formuła i ładny zapach, użyłam tylko do pomaziania się do dłoni - bronzer W7 Honolulu - użycie znikome 3. Miniatura Clinique High Impact - nawet nie otwierałam, bo nie lubię tego tuszu 4. Błyszczyk Miyo Cute No 05 - nie mój kolor, zużycie znikome 5. Paletka Sleek Sunset 568 - prawie nowa, użyłam ze 2-3 razy fioletów Paletka Sleek Storm 578 - zużycie widoczne na zdjęciu Cienie Miyo (aparat zeżarł kolory - cienie są bardzo dobrze napigmentowane, maty są suche, a metaliczna reszta pochodząca z edycji limitowanej ma lekko mokrą konsystencje, coś a la Sleek. Zużycie jest ledwo widoczne): - Sunrise No 27 - matowy żółty - Ambition No 40 - matowy fiolet - Glitz No 06 - złoto-miedziany ze srebrnymi drobinkami - Happy Suzy No 42 - stare złoto - Sweet Lulu No 41 - liliowy - Rockstar Robyn No 46 - nie mam pomysłu jak opisać ten kolor ![]() - Luxury Leila - No 45 - ciemny fiolet - Poison Alice No 44 - wściekły róż Cień w kremie Essence Stay All Day 08 The Magic Must Go On, fiolet (użyty 2-3 razy) Cień Paese - Światło Toskanii, niebieski opalizujący (użyty 2-3 razy) Cień Catrice 280 Heidi Plum - użyty 2-3 razy Cień Catrice 410 C'mon Chameleon! - zużycie znikome, widoczne na zdjęciu Cienie Inglot (zużycie trudno mi ocenić, w niektórych cieniach widać lekkie wgłębienie) - 362 Matte - róż, okrągły - 363 Matte - brąz - 462 Double Sparkle - cappuchino - 488 Double Sparkle - jasny róż - 502 Double Sparkle - szarość - 467 Double Sparkle - brzoskwinia 6. Baza pod cienie Hean - użyta kilka razy 7. Eyelinery: - linery w płynie z MIYO Glam Eyes, różowy i żółty. Bardzo intensywne kolory. Użyłam jednego i drugiego tylko do swatchy. Trochę się rozwarstwiają, ale wystarczy nimi potrząsnąć i działają - kredka Paese o8 (zgniła zieleń) - eyeliner w pisaku (flamastrze) be a Bombshell, raz użyty - Gruba kredka (jumbo pencil) Sephora Waterproof kolor 02 silver - użyłam ze dwa razy, nie temperowałam - Gruba kredka (jumbo pencil) Manhattan Go Big kolor Amber Rose (złoty) - użyłam może ze 4 razy 8. Usta: - Rimmel Airy Fairy 070 (ta z największym zużyciem) - Miss Sporty 054 Read My Lips - NYC 308 Retro Red (intensywna czerwień) - Kobo Celebrity Lips 307 Wild At Heart (fuksja) - błyszczyk Bell Fashion Colour (brudny róż) użyty ze 2 razy - błyszczyk Essence Stay With me Long Lasting 07 Kiss Kiss Kiss (czerwień) użyty z 3-4 razy - błyszczyk Oriflame Gloss Booster Grape, jakieś 2/3 opakowania - konturówka do ust Golden Rose Classics 525 (kolor podobny do Airy Fairy) - konturówka do ust Golden Rose Classics 306 fluo róż 9. MAC Studio Finish Concealer SPF 35, NC 20 zużycie ok. 50% 10. Miniatura podkładu Clinique Even Better w odcieniu Neutral PIELĘGNACJA 1. Spray dodający objętości z Yves Rocher - nie używany 2. Maseczka oczyszczająca pory z Yves Rocher - nie używana 3. Masło żurawinowe z biochemii urody - nie używane (ważne do końca roku) 4. Płyn do kąpieli Sephora, złoty - nowy 5. Balsam z Sephory z pompką o zapachu gumy balonowej - nowy 6. Maseczka nawilżająca z sokiem z winogron od Yves Rocher - 2/3 opakowania 7. Odżywka Aussie 3 minute mirracle do włosów farbowanych - zostało ok 2/3 8. Sól do kąpieli Pielęgnacja i odchudzanie - nowa 9. Paloma Foot SPA - chłodząco-kojący żel do nóg i stóp użyty jeden raz 10. Scottish Fine Soaps - mleko do ciała, miniatura. 50 ml, nówka 11. Miniatura płynu do demakijażu z Sephory, 25 ml nówka 12. The Body Shop - krem na noc z witaminą E, ok połowy (25/50ml) 13. The Body Shop - krem pod oczy z witaminą E, nowy 14. Mogę odsypać próbkę mojego pudru bambusowego z Biochemii Urody 15. Dolce & Gabbana The One - Perfumed Body Lotion, 100 ml - praktycznie nowy, raz maźnęłam nim po dłoni PĘDZLE 1. Maestro 180 r 22 (do pudru) - kupiłam dobry rok temu i tak u mnie leży, nieużywany 2. Eco Tools pędzel do podkładu 3. Elite Professional pędzelek do ust 4. Essence pędzel do załamania 5. Eco Tools zestaw podróżny z kosmetyczką z lusterkiem PERFUMY 1. Oriflame, fiołkowy zapach (ok połowa) 2. FM Group - zapach Lancome Hypnose (najwięcej) 3. FM Group - zapach Paris Hilton (najmniej) 4. FM Group - zapach Paco Rabanne Black XS for her PAZNOKCIE 1. Lakier OPI Russian Navy Suede - użyty parę razy 2. Miyo 35 i 09 - biała perła ok. 4/5, opalizujący granat prawie cały 3. Pękający srebrny lakier z Paese, nr 304 4. Żel do skórek, Eveline, nieużywany 5. Miss Sporty lakier Clubbing Colours Quick Dry 6. Zestaw do stęplowania z Essence: 2 blaszki, paseczek do ściągania nadmiaru lakieru, stępelek, czarny lakier stamp me! black, użyłam jakieś 2-3 razy 7. Lakiery magnetyczne z Essence nail art magnetics - zaczęły się rozwarstwiać, ale po zmieszaniu konsystencja jest taka jak na początku. Zużycie to ok 1/3 i ok 1/2. Do tych lakierów mam taką nakładkę z magnesem na palec, która wyciąga z lakieru cząstki metalu i tworzy ciekawy efekt ![]() 8. NeoNail - 2x lakier hybrydowy 6ml - termo UV kameleon pomarańczowo żółty (zmienia się kolor pod wpływem temperatury) użyty dwa razy BIŻUTERIA 1. Pandora Charmsy - serduszko, motylek, kwiatki (nietrafione prezenty) 2. Naszyjnik SOLAR - kupiłam rok temu (albo i wcześniej) i nie miałam na sobie ani razu 3. Naszyjnik złoto-granatowy, kupiłam w Parfois czy czymś podobnym za ok 70 pln i miałam raz na sobe 4. Zestaw z sowami - chętnie się tego pozbędę, bo nie używam, za jakiś drobiazg (jedna sowa poleciała - pierwsza z lewej) 5. Zegarek Jelly Watch, niebieski - j.w. 6. Zielone koraliki, naszynik z jelonkiem - j.w. 7. Bransoletki miętowa i różowa przeplatane złotem - nie używane. Mam jeszcze fioletową, ale nie ma jej na zdjęciu. 8. Pełno łańcuszków i sznureczków zakupionych w chwili jakże mylnego przekonania o moich zdolnościach manualnych ![]() POZOSTAŁE 1. Prostownica Remington - raz użyłam i stwierdziłam, ze kompletnie nie mam do tego reki. 2. 2 spraye z rozjaśniaczem z Joanny - nieużywane 3. Klej do rzęs - raz użyty 4. Myszka Microsoft czarno-biała, jest mała, super dla kobiety, bezprzewodowa. Używałam jakieś pół roku, bardzo nieregularnie (touchpad wygrał) 5. Kocie feromony - FELIWAY, ok 50/60 ml 6. Słownik motywów literackich - 630 stron 7. Harry Potter and the Deathly Hallows - oryginalna wersja, twarda okładka. 8. Adams Douglas - Autostopem przez Galaktykę: Restauracja na końcu wszechświata 9. Adams Douglas - Autostopem przez Galaktykę: Życie, Wszechświat i cała reszta 10. XBOX360: LEGO Harry Potter 1-4 11. XBOX360: LEGO Harry Potter 5-7 12. XBOX360: Fallout 3 13. XBOX360: Army of Two 14. PSP: LocoRoco 15. PSP: Patapon 3 16. Buty - przymierzyłam je, nie podpasowały mi i wrzuciłam do szafy. Dziś odgrzebałam i wstawiam, może się komuś spodobają. Oddam za cokolwiek co mi się spodoba, żeby tylko nie zajmowały mi już miejsca w szafie ![]() 17. Torebki - wszystkie są w b. dobrym stanie: - Camaieu, kolor khaki (zdjęcie go nie oddało) za nią chciałabym coś ekstra, bo pamiętam że trochę za nią dałam - Mizensa brązowa - torebka-worek, niebieski w panterkę - Mizensa śliwkowa z kokardką - zdjęcie zdecydowanie pożarło jej ciemnofioletowy kolor - Mizensa morska - w rzeczywistości jest jaśniejsza i ma bardziej nasycony kolor W razie pytań, wątpliwości, piszcie ![]() Moja wishlista: uwaga: masz kosmetyk z mojej wish listy? - Dodatkowo proponuję w ramach wymianki: Benefit miniatura High Beam nowy, Benefit błyszczyk Hoola miniatura nowy KOLORÓWKA - Benefit Bella Bamba - róże (poza matowymi) - rozświetlacze (nie te w kulkach) zwłaszcza z TheBalm - kremy BB i bardzo jasne podkłady do wypróbowania (chętnie przyjmę odlewkę) PIELĘGNACJA - jakieś ciekawe serum do twarzy (próbka/odlewka) SkinCeuticals, EL - żel hialuronowy - męskie kosmetyki: pianki do golenia, kremy do twarzy, żele do mycia - płyn micelarny Bourjois (fioletowy) - hydrolaty, wody termalne PERFUMY - Puma Flowing - Dior Addict INNE - pędzle do oczu i do konturowania, różu, brązera, rozświetlacza - wysuszacz do paznokci Seche Vite - Tangle Teezer - nowe końcówki do Clarisonic - końcówki do szczoteczki elektrycznej Oral B Vitality (nowe) - beauty blender - fix plus z MACa - mgiełka z witaminą E z The Body Shop - spirulina Ale to nie wszystko, więc piszcie, kuście, odpowiem u Was ![]() UWAGA: wrzuciłam na wymiankę bardzo zróżnicowane przedmioty, ale zwrotnie interesują mnie głównie kosmetyki ![]() Edytowane przez Potyczka Czas edycji: 2013-12-10 o 08:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Glownie kolorowka - zapraszam
może znjadziesz coś u mnie za meteoki i paletkę inglota (jakie to dokładnie nr kolorów)??
Odpisz prosze u mnie - linki w podpisie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Za meteoryty oddam dużo i chętnie
![]()
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
Przekupka: 163 pkt / 100% pozyt.
|
cześć, znajdziesz coś u mnie za pędzel Maestro oraz 2 cienie Miyo- pierwszy od lewej ( jasno szary?) i obok niego złoto/brązowy?
![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
coś za meteorki?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
witaj, znajdziesz coś u mnie w wątkach za meteoryty, pędzel maestro i tusz clinique?
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Coś u mnie za meteoryty?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
Przekupka: 523 pkt / 99% pozyt.
|
moze cos u mnie za
meteoryty cienie miyo: ze zdjecia od lewej:1,3,4,5,7 paleta inglot oddam wiele
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Niestety nie znalazłam nic dla siebie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Konto usunięte
|
Coś za:
- Bourjois 95 Rose De Jaspe - kupiony jakiś rok temu, czasem wypada z pudełeczka, użycie ledwo widoczne - MIYO Rose No 03 - kupiłam parę miesięcy temu, użyłam parę razy - Paese 41 róż z olejkiem arganowym - fajna formuła i ładny zapach, użyłam tylko do pomaziania się do dłoni Pędzel Maestro 180 r 22 - kupiłam dobry rok temu i tak u mnie leży, nieużywany |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Wtajemniczenie
|
Coś u mnie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
BAN stały
|
Coś w moich wątkach za:
3. Miniatura Clinique High Impact - nawet nie otwierałam, bo nie lubię tego tuszu 1. Meteoryty Guerlain 01 - dostałam w prezencie parę dni temu, raz użyłam ale stwierdziłam ze to nie dla mnie. 3. Prostownica Remington - raz użyłam i stwierdziłam, ze kompletnie nie mam do tego reki. ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
cos za meteoryty?
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Coś u mnie za róż Bourjois i ewentualnie spray YR?
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Ja po meteorki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Wtajemniczenie
|
hej, znajdziesz cos u mnie za meteoryty? Odpisz w moim wątku proszę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:28.