|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Blender
Kupiłam sobie wczoraj blender. W zestawie mam taki pojemnik... kurde nie mogę dodać zdjęcia. Pojemnik z dwoma ostrzami, do którego podpina się rączkę blendera. Na pewno wiecie jaki
![]() Czyli dobrze rozumiem, że mój blender posiada właśnie takie wyposażenie, czyli pojemnik siekacz i w nim mogę siekać orzechy i inne? No bo, że samym blenderem i tą końcówką z ostrzami, co blenduje się np. zupy czy inne miękkie rzeczy, to wiem, że nie mogłabym nic twardego siekać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Blender
Ja przez wiele lat miałam blender Braun z takim pojemnikiem to siekałam w nim wszystko co popadło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
jakiej mocy jest twój blender? jeśli 700v lub więcej to na pewno możesz.
nie wiem jak przy niższych, na lodzie mogą się zepsuć |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A Ty jakiej masz mocy blender? ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- 600w ale właśnie wczoraj czytałam, że e powyżej 600 i 700 nadają się. I sama nie wiem Edytowane przez Charlotte York Czas edycji: 2014-07-06 o 20:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
600W jak nie przesadzisz z ilością powinien zmielić bez zepsucia. Racja, że powyżej 700W nie ma tak dużego zagrożenia. Może spróbuj kilka orzechów na raz. Bez tego nigdy się nie dowiesz. Z lodem natomiast bym się wstrzymała. I nie przesadzaj z ilością twardych produktów na jedno mielenie tylko porcjuj. I nie miksuj trzymając go ciągle włączonego, tylko tak miksuj 'pulsacyjnie' czyli 5-10 sek miksujesz, chwila przerwy itd. Na moim obecnym tak jest napisane, że zmniejsza to ryzyko przepalenia.
Z tego co poczytałam o nim na necie (a faktycznie niewiele tego) to powinien dać radę orzechom - oczywiście w tym pojemniku a nie tą końcówką 'do zup'. Chyba, że masz możliwość wymiany na mocniejszy model to to zrób bo silniejszy silnik to zawsze plus. Edytowane przez Asiczkaa Czas edycji: 2014-07-06 o 20:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
No to może ja zrobię tak, że pojadę jutro do tego sklepu i się dowiem. Jeśli chodzi o wymianę na większą moc to z tym gorzej, bo im większa moc tym droższy. Ten cenowo był przystępny dla mnie, inne już średnio. Właśnie zrobiliśmy kogel mogel, właściwie to advocat nam wyszedł
![]() No i tak analizuje, że według ego co napisali w instrukcji to mój posiada na wyposażeniu naczynie do siekania to chyba logicznie mogę siekać te nieszczęsne orzechy. No i jeszcze dojrzałam po stronie angielskiej w instrukcji, że podają czas mielenia właśnie orzechów, mrożonych owoców między innymi... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Zależy jakie orzechy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Generalnie orzechy przed spożyciem powinno się moczyć przez noc. Wtedy są w miarę miękkie i każdy blender sobie z nimi poradzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Nie chodzi o to, żeby zmiękły. To efekt uboczny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Używam blendera. Nie będę go wymieniać, bo doszłam do wniosku, że skoro mam rozdrabniacz to znaczy, że mogę rozdrabniać. Będę tylko uważać. Pulsacyjne i nie napełniać do pełna tak jak radzicie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Hej,
zastanawialiśmy się ostatnio z Tż nad zakupem blendera, no i on dzisiaj zrobił mi niespodziankę i kupił w Lidlu blender Silver Crest 600W http://www.lidl.pl/cps/rde/SID-AFCAE...etail&id=17691 Wcześniej zastanawialiśmy się nad zakupem Zelmera, który w zestawie ma pojemnik do kruszenia lodu. Ten niestety posiada tylko pojemnik do siekania ziół itp. a mi zależy na tym kruszeniu lodu ;/ Czy można dokupić gdzieś taki uniwersalny pojemnik? Szukałam w necie, ale albo nie ma czegoś takiego, albo ja źle szukam. No i czy 600W wystarczy? Różne źródła różnie podają.. Próbowałyście? Albo może macie jakieś inne sprawdzone sposoby na pokruszenie lodu?
![]() |
#16 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2014-07-26 o 12:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:12.