|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
jak pozbyc sie siniaka?
dziewczyny potrzebuje pomocy!w niedziele ide na impreze a mam wielkiego siniaka z boku na podbrzuszu od krecenia hula hop.w kazdej bluzce niestety go widac bo jakos nie mam w swojej szafie troche dluzszych.smaruje go zelem arnikowym z flos leku(wyczytalam o nim na wizazu) ale boje sie ze do niedzieli nie zejdzie!a to naprawde brzydko wyglada bo on jest taki wielki.znacie moze jakies domowe sposoby na pozbycie sie tej fioletowej plamy?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: jak pozbyc sie siniaka?
Niestety jesli jest jakis sposob to ja go nie znam
![]()
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
dziekuje,sprobuje...moze cos pomoze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Co możesz zrobić:
Stosowanie zewnętrzne Śruta pszenna. Aby siniak szybciej zniknął, możesz przyłożyć doń okład ze śruty pszennej. Wodę i śrutę pszenną starannie wymieszaj na jednolitą, gęstą masę i zagotu. Gorącą, a jeszcze lepiej, bardzo gorącą papkę nakładaj na chore miejsce. Okład przykryj kilkoma warstwami chustek. Zasadowy octan glinowy. Jedną łyżkę stołową octanu glinowego rozpuść w szklance wody. Małą chusteczkę z muślinu zanurz w mieszance i połóż na chore miejsce, a następnie owiń specjalną opaską. Aby odnowić tkankę łączną, należy przede wszystkim mocno oziębić siniak, a następnie skropić odrobiną olejku herbacianego. Rozmaryn. Kiedy "twarzowy" błękit siniaków przejdzie w żółcień, proces leczenia można przyspieszyć, uciekając sie do pomocy czystego olejku rozmarynowego. Równie skuteczna jest maść lub nalewka z nagietka - oba te specyfiki można kupić w aptece. Żródło: O czym wiedziały nasze babcie
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Do niedzieli powinien zejść,a już na pewno stanie się jaśniejszy.Wtedy przyprószysz go pudrem i powinno być w porządku
![]()
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Życie to ciągłe ryzyko. Edytowane przez Nati02 Czas edycji: 2013-05-31 o 12:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
dziekuje za te rady
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Ja polecam Ci maść z Arniki. Na początku "wyciąga" siniak, przez co moze byc bardziej widoczny, ale za to szybciej zniknie i przetanie boleć. Dostępna w aptece za kilka złotych
![]()
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
o wlasnie, mialam polecic masc z arniki, ale widze, ze taszkin byla pierwsza
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
dzieki dziewczyny!ja smaruje sie zelem arnikowym wiec mam nadzieje ze to wystarczy.i faktycznie zrobil sie teraz taki fioletowy wiec tak jak napisala taszkin ta masc go wyciaga.wlasnie ide na zakupy bo widzialam ladniutka bluzeczke
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Ja stosuje nową metodę na siniaki, czyli kinezjotaping (są różne nazwy: kinesiotaping, kinesiology taping itp.) (oklejanie plastrami). Specjalne kolorowe plastry ( najczęściej można je zauważyć u sportowców) spisują się genialnie i już po kilku dniach siniak jest nawet o 90% mniejszy. Maści kiedyś też stosowałam , jednak ta metoda jest bezapelacyjnie dla mnie najskuteczniejsza na siniaki! Ważny jest sposób oklejenia i dobra jakość plastra!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
ja polecam na siniaki maść z arniki, jest bardzo dobra. trenuję pole dance i niestety mam ich sporo w przeróżnych miejscach. jeśli nie masz pod ręką maści, to jest kilka takich domowych sposobów: http://lajfhaki.pl/szukaj.html?search=siniak mi na przykład pomaga nacieranie płynem do płukania ust.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:17.