tabletki na sen - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-01-27, 07:45   #1
roar5
Raczkowanie

tabletki na sen

Czy ktoś z was korzystał?

Od czasu gdy mnie mój facet zostawił wogóle nie śpię a muszę wstawac bardzo wcześnie. Często zdarza się tak, że po powrocie do domu robię sobie drzemkę, ale to jest zle bo przez cy dzień wtedy naleic nie robię :-(b
roar5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-27, 09:54   #2
Gazelka007
Raczkowanie

Dot.: tabletki na sen

Ja za czasów moich problemów ze snem wyprobowalam wiele ziołowych środków nasennych, ale na mnie nic nie działało Przyczyna był ciągły stres... Teraz sie uspokoilam i wyciszylam i moje zycie wyglada inaczej i problemy ze snem znikły...
Próbuj za wszelka cenę unikać drzemek w ciagu dnia, bo to wszystko pogarsza... Moze szklanka czerwonego wina przed snem? Dopóki żyjesz w stresie problemy ze snem są niestety często nieuniknione Tylko czy warto faszerowac sie chemia...?

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
Stary 2014-01-27, 10:16   #3
ameliar
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Gazelka007 Pokaż wiadomość
Ja za czasów moich problemów ze snem wyprobowalam wiele ziołowych środków nasennych, ale na mnie nic nie działało Przyczyna był ciągły stres... Teraz sie uspokoilam i wyciszylam i moje zycie wyglada inaczej i problemy ze snem znikły...
Próbuj za wszelka cenę unikać drzemek w ciagu dnia, bo to wszystko pogarsza... Moze szklanka czerwonego wina przed snem? Dopóki żyjesz w stresie problemy ze snem są niestety często nieuniknione Tylko czy warto faszerowac sie chemia...?

chyba lepiej faszerować się chemią niż wpaść w alkoholizm

Moje wypróbowane sposoby:
-nie spać w ciągu dnia
-szklanka owszem ale ciepłego mleka/herbaty
-unikać napojów z kofeiną (cole, pepsi, energetyki, kawa)
-znaleźć coś co Cię relaksuje

Też mam duży problem ze spaniem mimo tego iż za bardzo stresów nie mam.
Odkąd wprowadziłam pewien schemat jest o niebo lepiej. Organizm sam wie, że to czas na sen i się "wyłącza"
U mnie to wygląda tak: gorący prysznic przy jakiejś miłej muzyce, położenie się do łóżka z gorącą herbatą/mlekiem obok, telewizor albo radio włączone z timerem czasowym (ma się wyłączyć najlepiej po moim zaśnięciu ) i tak sobie siedzę i czytam dopóki nie czuję, że oczy mi się kleją ze zmęczenia.
Podczas tego "rytuału" nie śpieszę się!
na początku usypianie trwało 3 godziny, teraz wystarczy mi około pół

"W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca" Paulo Coelho
(maj 2010-...)

ameliar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-27, 11:13   #4
Gazelka007
Raczkowanie

tabletki na sen

Cytat:
Napisane przez ameliar Pokaż wiadomość
chyba lepiej faszerować się chemią niż wpaść w alkoholizm
Nie pisze o butelce wina, tylko o szklance.
Ja przez jakis czas tak walczyłam z bezsennością i na mnie działało w przeciwieństwie do tabletek po których miałam wrażenie, że serce bije mi coraz wolniej i zaraz stanie, a rano żołądek mi doskwierał.
Czerwone wino jest poza tym zdrowe, regularne jego picie ma wiele korzyści dla organizmu (oczywiście w niewielkich ilościach), więc chyba logiczna jest jego wyższość nad tabletkami. I jest polecane rownież jako środek ułatwiający zasniecie.
http://www.we-dwoje.pl/dobroczynna;m...kul,11500.html
No chyba, że ktoś ma skłonność do nałogów, to inna sprawa...

Edytowane przez Gazelka007
Czas edycji: 2014-01-27 o 11:18
Gazelka007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-27, 11:52   #5
roar5
Raczkowanie

Idę jutro do lekarza, żeby mi coś przepisał. Albo kupię sobie jakieś bez recepty.
Próbowałam pić zioła ale nie pomagało. Ćwiczenia także . Potrzebuje czegoś po czym odrazu bym usunęła bo tak to zaczynam myśleć o byłym i nie mogę przestać :-(

Edytowane przez roar5
Czas edycji: 2014-01-27 o 11:53
Stary 2014-01-27, 13:17   #6
Faxu
Rozeznanie

Mi też nadmierne rozmyślanie często utrudnia zaśnięcie. Czasami wspomagam się melatoniną, wzmaga senność i trochę pomaga wyciszyć się przed snem.
Faxu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-27, 13:26   #7
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez ameliar Pokaż wiadomość
Moje wypróbowane sposoby:
-nie spać w ciągu dnia
-szklanka owszem ale ciepłego mleka/herbaty
-unikać napojów z kofeiną (cole, pepsi, energetyki, kawa)

-znaleźć coś co Cię relaksuje
Herbata może utrudniać zasypianie tak samo jak cola czy kawa.

Ale tak poza tym, to się zgadzam - szczególnie z tym, że nie warto ryzykować problemów z alkoholem pijąc codziennie szklanicę wina
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-27, 13:27   #8
201605300922
Konto usunięte

Zamiast sięgać po jakieś mocne środki nasenne lepiej sięgnąć po łagodne uspokajające, np. hydroksyzynę. Na mnie nawet jedna działa tak, że śpię jak zabita.
201605300922 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-27, 14:03   #9
xKlaudja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roar5 Pokaż wiadomość
Czy ktoś z was korzystał?

Od czasu gdy mnie mój facet zostawił wogóle nie śpię a muszę wstawac bardzo wcześnie. Często zdarza się tak, że po powrocie do domu robię sobie drzemkę, ale to jest zle bo przez cy dzień wtedy naleic nie robię :-(b

Moim zdaniem lepiej naturalnie podejść do sprawy niż faszerować się tabletkami. Po pierwsze unikaj tych popołudniowych drzemek, a przed snem właściwym zarzyj gorącej pachnącej kąpieli. To bardzo rozluźnia, i napewno pomoże Ci zasnąć.
xKlaudja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-27, 14:09   #10
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28
Konto usunięte

Nasennie działa napar z szyszek chmielu. Potwornie gorzkie, ale podobno skuteczne.
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-27, 14:10   #11
zakonna
Naczelna Nastolatka

zależy jakie leki masz na myśli. Takie bez recepty są dość słabe, ale jeśli ktoś nigdy nic nie brał to mogą zadziałać. Takie na receptę to jest hardcore bierzesz kilka minut przed snem, w łóżku (żeby cię nie ścięło przy myciu zębów na przykład) a potem... budzisz się rano. Trzeba sobie zapewnić kilka godzin snu po tabletce, bo będziesz nieprzytomna, jeśli łykniesz lek a będziesz musiała wstać po 3 godzinach.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-27, 14:58   #12
roar5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nadis Pokaż wiadomość
Zamiast sięgać po jakieś mocne środki nasenne lepiej sięgnąć po łagodne uspokajające, np. hydroksyzynę. Na mnie nawet jedna działa tak, że śpię jak zabita.
Oo dzięki za informację. Poczytam o tym.
Stary 2014-01-27, 15:23   #13
zakonna
Naczelna Nastolatka

hydroksyzyna jest na receptę
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości