| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2014-01-27, 07:45 | #1 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2013-12 
				 | tabletki na sen

Czy ktoś z was korzystał? Od czasu gdy mnie mój facet zostawił wogóle nie śpię a muszę wstawac bardzo wcześnie. Często zdarza się tak, że po powrocie do domu robię sobie drzemkę, ale to jest zle bo przez cy dzień wtedy naleic nie robię :-(b | 
|     |   | 
|  2014-01-27, 09:54 | #2 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2013-07 
				 | 

Dot.: tabletki na sen

Ja za czasów moich problemów ze snem wyprobowalam wiele ziołowych środków nasennych, ale na mnie nic nie działało   Przyczyna był ciągły stres... Teraz sie uspokoilam i wyciszylam i moje zycie wyglada inaczej i problemy ze snem znikły... Próbuj za wszelka cenę unikać drzemek w ciagu dnia, bo to wszystko pogarsza... Moze szklanka czerwonego wina przed snem? Dopóki żyjesz w stresie problemy ze snem są niestety często nieuniknione  Tylko czy warto faszerowac sie chemia...? Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk 
				__________________ Gazelki007 już tutaj nie ma  Zmieniając swoje życie zmieniła też konto na wizaz. pl   | 
|     |   | 
|  2014-01-27, 10:16 | #3 | |
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2008-03 
				 | 

Cytat: 
  Moje wypróbowane sposoby: -nie spać w ciągu dnia -szklanka owszem ale ciepłego mleka/herbaty -unikać napojów z kofeiną (cole, pepsi, energetyki, kawa) -znaleźć coś co Cię relaksuje Też mam duży problem ze spaniem mimo tego iż za bardzo stresów nie mam. Odkąd wprowadziłam pewien schemat jest o niebo lepiej. Organizm sam wie, że to czas na sen i się "wyłącza" U mnie to wygląda tak: gorący prysznic przy jakiejś miłej muzyce, położenie się do łóżka z gorącą herbatą/mlekiem obok, telewizor albo radio włączone z timerem czasowym (ma się wyłączyć najlepiej po moim zaśnięciu ) i tak sobie siedzę i czytam dopóki nie czuję, że oczy mi się kleją ze zmęczenia. Podczas tego "rytuału" nie śpieszę się! na początku usypianie trwało 3 godziny, teraz wystarczy mi około pół 
				__________________ "W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca" Paulo Coelho (maj 2010-...) | |
|     |   | 
|  2014-01-27, 11:13 | #4 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2013-07 
				 | 

tabletki na sen

Nie pisze o butelce wina, tylko o szklance.  Ja przez jakis czas tak walczyłam z bezsennością i na mnie działało w przeciwieństwie do tabletek po których miałam wrażenie, że serce bije mi coraz wolniej i zaraz stanie, a rano żołądek mi doskwierał. Czerwone wino jest poza tym zdrowe, regularne jego picie ma wiele korzyści dla organizmu (oczywiście w niewielkich ilościach), więc chyba logiczna jest jego wyższość nad tabletkami. I jest polecane rownież jako środek ułatwiający zasniecie. http://www.we-dwoje.pl/dobroczynna;m...kul,11500.html No chyba, że ktoś ma skłonność do nałogów, to inna sprawa... Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk 
				__________________ Gazelki007 już tutaj nie ma  Zmieniając swoje życie zmieniła też konto na wizaz. pl   Edytowane przez Gazelka007 Czas edycji: 2014-01-27 o 11:18 | 
|     |   | 
|  2014-01-27, 11:52 | #5 | 
				 | 

Idę jutro do lekarza, żeby mi coś przepisał. Albo kupię sobie jakieś bez  recepty.  Próbowałam pić zioła ale nie pomagało. Ćwiczenia także . Potrzebuje czegoś po czym odrazu bym usunęła bo tak to zaczynam myśleć o byłym i nie mogę przestać :-( Edytowane przez roar5 Czas edycji: 2014-01-27 o 11:53 | 
|     |   | 
|  2014-01-27, 13:17 | #6 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2011-10 
				 | 

Mi też nadmierne rozmyślanie często utrudnia zaśnięcie. Czasami wspomagam się melatoniną, wzmaga senność i trochę pomaga wyciszyć się przed snem.

| 
|     |   | 
|  2014-01-27, 13:26 | #7 | |
| Przyjaciel wizaz.pl Zarejestrowany: 2004-06 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

Cytat: 
 Ale tak poza tym, to się zgadzam - szczególnie z tym, że nie warto ryzykować problemów z alkoholem pijąc codziennie szklanicę wina   | |
|     |   | 
|  2014-01-27, 13:27 | #8 | 
| Konto usunięte Zarejestrowany: 2010-01 
				 | 

Zamiast sięgać po jakieś mocne środki nasenne lepiej sięgnąć po łagodne uspokajające, np. hydroksyzynę. Na mnie nawet jedna działa tak, że śpię jak zabita.

| 
|     |   | 
|  2014-01-27, 14:03 | #9 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2013-11 Lokalizacja: UK 
				 | 

Cytat: 
 Moim zdaniem lepiej naturalnie podejść do sprawy niż faszerować się tabletkami. Po pierwsze unikaj tych popołudniowych drzemek, a przed snem właściwym zarzyj gorącej pachnącej kąpieli. To bardzo rozluźnia, i napewno pomoże Ci zasnąć. | |
|     |   | 
|  2014-01-27, 14:09 | #10 | 
| Konto usunięte Zarejestrowany: 2005-06 
				 | 

Nasennie działa napar z szyszek chmielu. Potwornie gorzkie, ale  podobno skuteczne.

| 
|     |   | 
|  2014-01-27, 14:10 | #11 | 
| Naczelna Nastolatka Zarejestrowany: 2010-03 Lokalizacja: Podkarpacie 
				 | 

zależy jakie leki masz na myśli. Takie bez recepty są dość słabe, ale jeśli ktoś nigdy nic nie brał to mogą zadziałać. Takie na receptę to jest hardcore   bierzesz kilka minut przed snem, w łóżku (żeby cię nie ścięło przy myciu zębów na przykład) a potem... budzisz się rano. Trzeba sobie zapewnić kilka godzin snu po tabletce, bo będziesz nieprzytomna, jeśli łykniesz lek a będziesz musiała wstać po 3 godzinach. 
				__________________ Małgorzata i spółka. Matka natura to suka. | 
|     |   | 
|  2014-01-27, 14:58 | #12 | 
				 | 

| 
|     |   | 
|  2014-01-27, 15:23 | #13 | 
| Naczelna Nastolatka Zarejestrowany: 2010-03 Lokalizacja: Podkarpacie 
				 | 

hydroksyzyna jest na receptę

__________________ Małgorzata i spółka. Matka natura to suka. | 
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Intymnie | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:55.