Zaczynam ćwiczyć, coś dla początkujących, możecie doradzić ? :) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-01-13, 15:56   #1
heeeaven
Przyczajenie

Zaczynam ćwiczyć, coś dla początkujących, możecie doradzić ? :)

Witam tak więc chcę się w końcu za siebie zabrać... rok temu o tej porze ważyłam 58 kg a teraz waże około 8-10 kg więcej... Nie wiem jak to możliwe że aż tyle przytyłam no ale jednak jest to możliwe jak widać na szczęście nie widać po mnie jakiejś kolosalnej różnicy no ale jednak... nogi są troche grubsze, tyłek większy, brzuch bardziej wypchany do przodu a boczki bardziej odstają... niby nie ma różnicy ale jednak jest... chcialam się odchudzać już milion razy ale nigdy mi sie nie udało. chodzi mi o odchudzanie w formie zdrowego trybu życia a nie głodzenia się. OD DZISIAJ ZACZĘŁAM DIETĘ która będzie polegać na piciu tylko wody, nie będę jeść słodyczy ani fast foodów (które jednogłośnie są moim uzależnieniem i jakbym mogla to jadłabym je cały czas), do tego będę starała się jeść warzywa i owoce, będę starała się jeść regularnie, częściej ale w mniejszych ilościach a ostatni posiłek około 18... wszystko wygląda idealnie i wiem że będę w stanie wytrzymać z taką dietą, jednak gorzej będzie z ćwiczeniami. dopiero zaczynam więc muszę się rozgrzać. już mówię że nie chcę ćwiczyć z EWĄ CHODAWKOWSKĄ która jest strasznie monotonna, nudna i beż życia, nie potrafi zmotywować. przeciwieństem jest przecudowna MEL B i TIFFANY ROTHE ktore po prostu ubóstwiam. ale co z tego skoro cwicze tydzien ale się poddaję... czy któraś z was cwiczyla z mel albo tiff ? jakie były wasze efekty i jakie ćwiczenia wykonywałyście ? dzisiaj chwilkę ćwiczyłam na rozgrzewkę a od jutra chce zacząć ćwiczyć coraz więcej... więc?
heeeaven jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-13, 16:12   #2
fitnesowapani
Zadomowienie

Dot.: Zaczynam ćwiczyć, coś dla początkujących, możecie doradzić ? :)

witaj!
Zaczynałam z Mel B, dlatego ćwiczenia z nią polecam i polecać będę
odnośnie efektów, jest cały wątek dotyczący ćwiczeń z Mel i efektów
fitnesowapani jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-13, 16:32   #3
heeeaven
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez fitnesowapani Pokaż wiadomość
witaj!
Zaczynałam z Mel B, dlatego ćwiczenia z nią polecam i polecać będę
odnośnie efektów, jest cały wątek dotyczący ćwiczeń z Mel i efektów
możesz podać link z wątkiem ?
heeeaven jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-13, 16:32   #4
Gomra
Zakorzenienie

GG do Gomra

pisząc ten post sama odpowiedziałąs sobie na to jak to jest możliwe że przytyłaś, ->uwielbiasz fast foody i moglabyś je jesć cały czas.

Ale do rzeczy, mel B fajna, tiffany też.
Jednak Chodakowska jest najfajniesza i najskuteczniejsza wg mnie. Ale to moje zdanie. Ewa ma w tej chwili take wydanych płyt, ze w kazdy dzień tygodnia mozesz robić inny zestaw i jeszcze Ci kilka pozycji zostanie. Więc nie wiem co to ma do nudy. Jak jej głos Ci nie odpowiada, wyłącz go. A zamiast tego odpal ulubioną muzykę.

Ja schudłam 10 kg właśnie z Ewką, troche tez robiłam Mel B i trochę Tiffany.
Dieta: 5 zdrowych posiłków, regularnych. Pierwszy w ciagu pierwszej godziny po przebudzeniu, ostatnio na 2-3 godziny przed zaśnięciem, koniecznie białkowy. Do tego dużo wody.
Nie wyeliminowałam wszystkiego niezdrowego/wysokokalorycznego ze swojej diety, zjadłam czasem schabowego, czy ciasto. Ale w rozsądnych ilosciach.
Gomra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-13, 17:41   #5
fitnesowapani
Zadomowienie

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=523977 link;-) zapomniałam dodać wcześniej, sorry.

---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ----------

E. Ch nie polecam jeśli jesteś początkująca, dużo błędów, którymi można sobie zrobić krzywdę (o błędach w jej treningach pisały Dziewczyny w kilku wątkach).
Na początek dobra jest Mel B, krótkie ćwiczenia, które można ułożyć w dłuższy trening
Z Mel utraciłam kilka cm w udach, lekko zarysowały się mięśnie na brzuchu, podniosły pośladki, jędrne ciało i duuuuużo energii po ćwiczeniach ;-)
Ważna jest regularność ćwiczeń, załóż sobie kalendarz i zapisuj dni w których ćwiczyłaś, a w które nie- to bardzo pomaga

Co do diety, to podstawa przy zrzucaniu zbędnego ciężaru. (dieta redukcyjna) Nie musisz nie jeść po 18, wystarczy 2godziny przed pójściem spać.

Powodzenia i wytrwałości życzę!
fitnesowapani jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-13, 17:58   #6
zosias123
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez heeeaven Pokaż wiadomość
Witam tak więc chcę się w końcu za siebie zabrać... rok temu o tej porze ważyłam 58 kg a teraz waże około 8-10 kg więcej... Nie wiem jak to możliwe że aż tyle przytyłam no ale jednak jest to możliwe jak widać na szczęście nie widać po mnie jakiejś kolosalnej różnicy no ale jednak... nogi są troche grubsze, tyłek większy, brzuch bardziej wypchany do przodu a boczki bardziej odstają... niby nie ma różnicy ale jednak jest... chcialam się odchudzać już milion razy ale nigdy mi sie nie udało. chodzi mi o odchudzanie w formie zdrowego trybu życia a nie głodzenia się. OD DZISIAJ ZACZĘŁAM DIETĘ która będzie polegać na piciu tylko wody, nie będę jeść słodyczy ani fast foodów (które jednogłośnie są moim uzależnieniem i jakbym mogla to jadłabym je cały czas), do tego będę starała się jeść warzywa i owoce, będę starała się jeść regularnie, częściej ale w mniejszych ilościach a ostatni posiłek około 18... wszystko wygląda idealnie i wiem że będę w stanie wytrzymać z taką dietą, jednak gorzej będzie z ćwiczeniami. dopiero zaczynam więc muszę się rozgrzać. już mówię że nie chcę ćwiczyć z EWĄ CHODAWKOWSKĄ która jest strasznie monotonna, nudna i beż życia, nie potrafi zmotywować. przeciwieństem jest przecudowna MEL B i TIFFANY ROTHE ktore po prostu ubóstwiam. ale co z tego skoro cwicze tydzien ale się poddaję... czy któraś z was cwiczyla z mel albo tiff ? jakie były wasze efekty i jakie ćwiczenia wykonywałyście ? dzisiaj chwilkę ćwiczyłam na rozgrzewkę a od jutra chce zacząć ćwiczyć coraz więcej... więc?
Myślę że przez jedzenie fast-foodów i słodyczy tyle przytyłaś, jeżeli trudno będzie Ci je od razu odstawić to może najpierw je ogranicz(chociaż wiadomo lepiej ich w ogóle nie jeść). Wstawiam Tobie przydatny link który pomoże Tobie przy diecie, wart go przeczytać.
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=195668
Od siebie dodam że może mogłabyś zamienić ryż i makaron na ryż makaron razowy, odstawić białe pieczywo i możesz także wspomóc sobie pijąc zieloną herbatę lub siemię lniane.
Co do ćwiczeń to raczej nie pomogę bo ćwiczę siłowo, ale kiedyś ćwiczyłam BBL i TF(turbo fire). Może masz możliwość zapisać się na basen?
zosias123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-17, 19:22   #7
aleksandra181716
Raczkowanie

Mozesz zaczac od biegania jesli po cwiczeniach z Mel B szybko sie poddajesz. Mozesz tez zaczac chodzic na basen. Znajdz cwiczenia lub sport ktory polubisz, wtedy zanim sie obejrzysz dojdziesz do swojej wymarzonej wagi
aleksandra181716 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-31, 20:30   #8
neska002
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gomra Pokaż wiadomość
pisząc ten post sama odpowiedziałąs sobie na to jak to jest możliwe że przytyłaś, ->uwielbiasz fast foody i moglabyś je jesć cały czas.

Ale do rzeczy, mel B fajna, tiffany też.
Jednak Chodakowska jest najfajniesza i najskuteczniejsza wg mnie. Ale to moje zdanie. Ewa ma w tej chwili take wydanych płyt, ze w kazdy dzień tygodnia mozesz robić inny zestaw i jeszcze Ci kilka pozycji zostanie. Więc nie wiem co to ma do nudy. Jak jej głos Ci nie odpowiada, wyłącz go. A zamiast tego odpal ulubioną muzykę.

Ja schudłam 10 kg właśnie z Ewką, troche tez robiłam Mel B i trochę Tiffany.
Dieta: 5 zdrowych posiłków, regularnych. Pierwszy w ciagu pierwszej godziny po przebudzeniu, ostatnio na 2-3 godziny przed zaśnięciem, koniecznie białkowy. Do tego dużo wody.
Nie wyeliminowałam wszystkiego niezdrowego/wysokokalorycznego ze swojej diety, zjadłam czasem schabowego, czy ciasto. Ale w rozsądnych ilosciach.
Hej. Również polecam ćwiczenia z Ewką. Też ćwiczę z nią, robię program "Zmień swoje życie z Ewa Chodakowską" (30 treningów na 30 dni). W tej książce są również przepisy jednak ja ich nie stosuję. Ale od stosowania samych ćwiczeń rzeczywiście są efekty, na początku było cięzko i nie dawałam rady zrobić całego programu na dany dzień ale stopniowo robiłam więcej i więcej, teraz bez problemu robię wszystkie ćwiczenia i zmęczenia po nich już nie ma takiego jak na początku.

Cel--> 60 kg - 15.12.2015

neska002 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości