Nieporadność :p - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-12-12, 19:06   #1
Faraon777
Przyczajenie

Question

Nieporadność :p

Cześć jestem Adrian i mam 17 lat (teraz pewnie pomyślicie znowu jakiś małolat) Nie jestem kobietą ale od was oczekuje odpowiedzi bo macie inny punkt widzenia niż my. Otóż mój problem polega na tym, że nie mogę przejść z etapu koleżeństwa czy przyjaźni do etapu związku. Nie chodzi o to, że jestem za bardzo zamknięty, ponury czy brzydki. Nie zawyżam się ale wiem od koleżanek z klasy że jestem bardzo przystojny, zabawny, miły, mądry itd. I tak lubią mnie dziewczyny i lubię z nimi rozmawiać. Problem jest kiedy spodoba mi się dziewczyna wtedy się denerwuje, nie wiem co powiedzieć boje się jej reakcji. Normalnie nie mam z tym problemu. Ale kiedy w kimś się zauroczę, zakocham nie umiem jej tego powiedzieć, może nie jestem gotowy na związek albo muszę się w końcu przełamać. Proszę was o rady bo nie jestem w tym expertem jak postępować kiedy chce się przejść z etapu koleżeństwa na coś głębszego i jak zachowywać się w późniejszym etapie. Naprawdę nie wiem jak to zrobić i wkurza mnie to. Każda z was ma kogoś na pewno możecie coś powiedzieć na ten temat

Edytowane przez Faraon777
Czas edycji: 2015-12-12 o 19:21
Faraon777 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-12, 21:31   #2
niemy_glos
Przyczajenie

Dot.: Nieporadność :p

Jeżeli chodzi o nowo poznane dziewczyny (które oczywiście spodobają Ci się fizycznie) raczej bym nie radziła zabawy w koleżeństwo. Im dłużej będziesz zwlekał tym trudniej będzie Ci z tego koleżeństwa 'wyjść'.
Jeśli odbiera Ci mowę w takich sytuacjach to może przygotuj sobie, w domu kilka opcji, jak mógłbyś rozpocząć rozmowę. Dalej już się rozmowa sama jakoś potoczy.
niemy_glos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-12, 21:37   #3
Hazelek94
Raczkowanie

Jak poznajesz dziewczyny to co w pierwszej kolejności robisz ? Zapraszasz ją gdzieś żebyście mogli być sami ? Bo to że jej powiesz, co do niej czujesz to jeszcze pary z Was nie zrobi.
Hazelek94 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-13, 10:16   #4
z_danowskich
wiosna sewastopolska

Cytat:
Napisane przez Faraon777 Pokaż wiadomość
Cześć jestem Adrian i mam 17 lat (teraz pewnie pomyślicie znowu jakiś małolat) Nie jestem kobietą ale od was oczekuje odpowiedzi bo macie inny punkt widzenia niż my. Otóż mój problem polega na tym, że nie mogę przejść z etapu koleżeństwa czy przyjaźni do etapu związku. Nie chodzi o to, że jestem za bardzo zamknięty, ponury czy brzydki. Nie zawyżam się ale wiem od koleżanek z klasy że jestem bardzo przystojny, zabawny, miły, mądry itd. I tak lubią mnie dziewczyny i lubię z nimi rozmawiać. Problem jest kiedy spodoba mi się dziewczyna wtedy się denerwuje, nie wiem co powiedzieć boje się jej reakcji. Normalnie nie mam z tym problemu. Ale kiedy w kimś się zauroczę, zakocham nie umiem jej tego powiedzieć, może nie jestem gotowy na związek albo muszę się w końcu przełamać. Proszę was o rady bo nie jestem w tym expertem jak postępować kiedy chce się przejść z etapu koleżeństwa na coś głębszego i jak zachowywać się w późniejszym etapie. Naprawdę nie wiem jak to zrobić i wkurza mnie to. Każda z was ma kogoś na pewno możecie coś powiedzieć na ten temat
Hej. Generalnie lepiej nie pozostawać zbyt długo w fazie kumpelskiej, ale mi kiedyś przydarzyło się wejść w związek z przyjacielem, on zrobił pierwszy krok. Poszliśmy sami na spacer, potem jakaś kawę. Rozmawialiśmy normalnie, zero podtekstów. Ale tu mnie przytulil, potem wziął za rękę... Nie umiał mi powiedzieć, co czuje, ale pokazał takimi gestami. Piękne Stare czasy postaraj się zapraszać wybrany obiekt na spacerek, na herbatkę, do kina. Rozmawiajcie normalnie, a w międzyczasie postaraj się przełamać i jakies gesty typu wziąć za rękę.
z_danowskich jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-13, 13:16   #5
201701261449
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez z_danowskich Pokaż wiadomość
Hej. Generalnie lepiej nie pozostawać zbyt długo w fazie kumpelskiej, ale mi kiedyś przydarzyło się wejść w związek z przyjacielem, on zrobił pierwszy krok. Poszliśmy sami na spacer, potem jakaś kawę. Rozmawialiśmy normalnie, zero podtekstów. Ale tu mnie przytulil, potem wziął za rękę... Nie umiał mi powiedzieć, co czuje, ale pokazał takimi gestami. Piękne Stare czasy postaraj się zapraszać wybrany obiekt na spacerek, na herbatkę, do kina. Rozmawiajcie normalnie, a w międzyczasie postaraj się przełamać i jakies gesty typu wziąć za rękę.
Tylko też nie za szybko. Jakby mnie przyjaciel zaczął łapać za rękę, nie dając wcześniej żadnych znaków, zestresowałabym się.
201701261449 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-13, 13:42   #6
Faraon777
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Hazelek94 Pokaż wiadomość
Jak poznajesz dziewczyny to co w pierwszej kolejności robisz ? Zapraszasz ją gdzieś żebyście mogli być sami ? Bo to że jej powiesz, co do niej czujesz to jeszcze pary z Was nie zrobi.
Jeżeli o to chodzi, to zazwyczaj wieczorem spotkać się na mieście, bądź jak jest wolny dom to zaprosić ją do siebie
Stary 2015-12-13, 13:56   #7
Hazelek94
Raczkowanie

Cytat:
Jeżeli o to chodzi, to zazwyczaj wieczorem spotkać się na mieście, bądź jak jest wolny dom to zaprosić ją do siebie

Oo tak tak, wieczorne spacery są dobrą okazją, żeby działać. Nie zapraszaj dopiero co poznanej dziewczyny do kina, bo tam nie porozmawiacie. Odnośnie spacerków to drocz się z nią, że niby tu gdzieś ją "przypadkowo" dotkniesz, tam gdzieś, przytulisz ją bo chcesz się ogrzać i ją ogrzać Jak będziesz chciał z nią usiąść na ławce, to możesz pokazać że jesteś prawdziwym gentelmenem i zaproponować jej żeby usiadła Ci na kolanach, bo np. ławka jest mokra, czy coś

Edytowane przez Hazelek94
Czas edycji: 2015-12-13 o 13:59
Hazelek94 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-12-13, 14:18   #8
Faraon777
Przyczajenie

Czas edycji: 2015-12-13 o 14:22
Stary 2015-12-13, 14:23   #9
Czlowieczka
BAN stały

Nie. Nie masz jej mówić, że chcesz z nią chodzić, bo to ją spłoszy i wystraszy.
Po prostu zasugeruj jej to, pozwól też kobiecie samej przejąć inicjatywę. Kiedyś dziewczyny radziły na forum, żeby wprost mówić "zapraszam cię na randkę" - ale nie wiem czy to nie jest zbyt bezpośrednie.
Czlowieczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-13, 14:24   #10
Faraon777
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez niemy_glos Pokaż wiadomość
Jeżeli chodzi o nowo poznane dziewczyny (które oczywiście spodobają Ci się fizycznie) raczej bym nie radziła zabawy w koleżeństwo. Im dłużej będziesz zwlekał tym trudniej będzie Ci z tego koleżeństwa 'wyjść'.
Jeśli odbiera Ci mowę w takich sytuacjach to może przygotuj sobie, w domu kilka opcji, jak mógłbyś rozpocząć rozmowę. Dalej już się rozmowa sama jakoś potoczy.
Czyli co mam na pierwszym spotkaniu powiedzieć jej, że chcę z nią chodzić ??
Stary 2015-12-13, 14:26   #11
Kredusia
Raczkowanie

Ja też radzę nie tkwić długo w fazie koleżeństwa, bo można tam pozostać . Bądź miły, podchodź do sytuacji na luzie i proponuj spotkania. Dziewczyny lubią zdecydowanych i ogarniętych facetów. No i pamiętaj że one z reguły tak samo się przed jakimś spotkaniem sam na sam stresują
Kredusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-12-13, 14:26   #12
Faraon777
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Czlowieczka Pokaż wiadomość
Nie. Nie masz jej mówić, że chcesz z nią chodzić, bo to ją spłoszy i wystraszy.
Po prostu zasugeruj jej to, pozwól też kobiecie samej przejąć inicjatywę. Kiedyś dziewczyny radziły na forum, żeby wprost mówić "zapraszam cię na randkę" - ale nie wiem czy to nie jest zbyt bezpośrednie.
po prostu mam dawać jej znaki o to chodzi ?
Stary 2015-12-13, 14:28   #13
Czlowieczka
BAN stały

Tak, ale muszą to być znaki wyraźne. Po prostu kilka razy się spotkaj a potem wsuń jej język w usta.

Żartowałam.
Czlowieczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-13, 14:32   #14
Faraon777
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Kredusia Pokaż wiadomość
Ja też radzę nie tkwić długo w fazie koleżeństwa, bo można tam pozostać . Bądź miły, podchodź do sytuacji na luzie i proponuj spotkania. Dziewczyny lubią zdecydowanych i ogarniętych facetów. No i pamiętaj że one z reguły tak samo się przed jakimś spotkaniem sam na sam stresują
Hhehe Luźny to ja jestem tylko że nie każda dziewczyna jest typu kawka, spacerek itd nie które po prostu wolą tak zwanych "zimnych drani" nie żebym był grzeczny ale nie potrafię się zachowywać przy kimś do kogo coś czuje jak do dziewczyn na których mi tak nie zależy

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Czlowieczka Pokaż wiadomość
Tak, ale muszą to być znaki wyraźne. Po prostu kilka razy się spotkaj a potem wsuń jej język w usta.

Żartowałam.
haha :P no nie wiem, ale spróbuje może mi nie odgryzie

Czas edycji: 2015-12-13 o 14:33
Stary 2015-12-13, 15:40   #15
niemy_glos
Przyczajenie

Cytat:
Czyli co mam na pierwszym spotkaniu powiedzieć jej, że chcę z nią chodzić ??

XD

Nie. Najpierw kolego musisz 'wybadać' czy ona również jest Tobą zaineresowana. Jak to zrobić? Proste. Jeżeli pozytywnie będzie reagowała na Twój dotyk np. złapanie za dłoń (na pierwszym spotkaniu nic innego bym nie radziła) i będzie to odwzajemniać- JEST ZAINTERESOWANA. Jeżeli nie, no to wiadomo. Widzi waszą relację jedynie na stopie koleżeńskiej.
,,Nie skostnieć, ale nie sflaczeć, trwać na posterunku, ale nie stać w miejscu, być giętkim, ale nieugiętym, być lwem czy orłem, lecz nie zwierzęciem, nie być jednostronnym, ale nie mieć dwóch twarzy, trudna rzecz!"
~ Stanisław Jerzy Lec
niemy_glos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-13, 22:33   #16
Elfir
Zakorzenienie

i postaraj się nauczyć rozmawiania z dziewczyną. Czyli nie interesuj się tylko potencjalnymi partnerkami. Spróbuj zakolegować się z dziewczynami, bez podtekstów. Wówczas oswoisz się z ich towarzystwem.

Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy.
T.Pratchett
Elfir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości