|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Nocowanie u KOLEGI???
hej
mam taki może trochę głupi problem, a właściwie dylemat. mianowicie, jadę z grupką znajomych na wycieczke. na pewno wrócimy późno w nocy do naszego miasta. kolega zaproponował że mnie przenocuje, żebym nie musiała wracać w nocy do domu sama i tu zaczyna się problem. to nie jest zwykły kolega, kilka razy się spotkaliśmy, dużo rozmawiamy, podoba mi się (chyba ze wzajemnością), ale nie jesteśmy ze sobą i no właśnie nie wiem czy zgodzić się nocować u niego- bedziemy sami, czy odmówić do niczego między nami nie doszło i na razie "nie planuje" niczego poza tym namawiał mnie żebym spała u niego w noc poprzedzającą wyjazd, bo wyjeżdzamy wcześnie rano ale odmówiłam jak myślicie czy się zgodzić czy nie? czy w ogóle taka propozycja z jego strony jest na miejscu? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nocowanie u KOLEGI???
Cytat:
Ja bym się zgodziła, nie róbmy z niczego czegoś ;p |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Chyba nie masz się czego obawiać... jak nie chcesz, żeby do czegokolwiek doszło daj mu zwyczajnie znać. Może to lepsza opcja niż wracać nocą do domu, a tak to prześpisz się albo przegadasz całą noc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Nie napisałaś nam skąd i jak długo go znasz, a myślę że to dość istotne w tej sprawie.
Jeśli to dość dobry znajomy, to ja bym skorzystała z propozycji i przenocowała, zamiast wracać sama po nocy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() trochę obawiam sie tego że będzie coś kombinował Cytat:
znajomy dość dobry ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A w Twoim odczuciu bardzo naciska na to, żebyś została u niego na noc? Może rzeczywiście coś kombinuje? Opcja powrotu samej w nocy jest kiepska. Ale nocowanie u chłopaka, którego aż tak dobrze nie znasz i nie wiesz, czego się po nim spodziewać jest jeszcze gorsze. Daleko masz do domu? Istnieje możliwość, żebyś wróciła taksówką? Albo żeby nocowała u niego z Tobą jakaś koleżanka? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Nie rozumiem po co tak napinać całą sytuacje i wszystko analizować. Jeśli nigdy nie dał Ci do zrozumienia, że jest z nim coś " nie halo " to pewnie nie ma ochoty w nocy cię zgwałcić, ani porąbać siekierą
![]() Chcesz to u niego nocuj, nie to nie nocuj. Czasami nie ma co na siłę szukać dziury w całym. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Jeżeli nie jest niebezpieczny to siłą Cię do łóżka nie zaciągnie. Jeżeli będzie coś kombinował ( a jak znam życie to jest duże prawdopodobieństwo) dasz mu do zrozumienia, że nie chcesz na razie przekraczać granic. W sumie możesz to zrobić wcześniej, chłopaczyna może już mieć w głowie wizję gorącej nocy.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Gdybym miała takie wątpliwości, to wzięłabym taksę.
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przewrażliwione jesteście. Ludzie naprawdę czasem są po prostu życzliwi i z sympatii i dobrego serca przygarniają innych na noc, żeby ci na dworcach nie koczowali albo się po nocy samotnie nie włóczyli. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie wiem, ale jakoś nie pasuje mi to, że ten chłopak namawiał Autorkę, aby u niego nocowała. Propozycja, propozycją. Namawianie to już inna kwestia. Jakby Autorka nie miała wątpliwości, to by nie zakładała wątku. Przede wszystkim to nie jest zwykły kolega, tylko kilka razy się z nim spotkała i prawdopodobnie mają się ku sobie. Także niewiadomo, czy ma zamiary koleżeńskie, czy może chciałby przenieść znajomość na inny szczebel (na co Autorka nie jest gotowa). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Popełniacie tu dość zasadniczy błąd - zamiast skupić się na propozycji jako takiej, domniemujecie zamiarów. Nie wiadomo, jakie ma zamiary? No nie wiadomo. I co z tego? Wiadomo, co zaproponował. Jeśli jest to kolega godny zaufania, to nieważne, co mu po głowie chodzi, bo tak czy owak, zachowa się uczciwie. Owszem, być może Autorka będzie musiała odrzec, że jednakowoż na "wyższy poziom" (chłopak ma łóżko piętrowe w tym lokalu, czy jak?) przenosić się nie zamierza. Odrzec - jak już padnie propozycja. Bo może wcale nie padnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
po drugiej stronie szafy
|
No i to mnie szczerze pisząc zastanawia trochę, bo ja bym nie spotykała się i nie miałabym żadnych, nawet mega odległych planów wobec gościa, którego podejrzewałabym o bycie gwałcicielem.
![]() |
#17 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Autorka przede wszystkim zapytała, czy wypada - moim zdaniem wypada, jeśli się ma zaufanie do osoby oferującej nocleg. Ale użyła słów, że się obawia, że on może zacząć coś kombinować. Po co stawiać się w takiej sytuacji zamiast zakomunikować, że ma się wątpliwości co do jego intencji? Jeśli kolega jest w porządku, to obróci to w żart, a Autorka będzie mogła spać spokojnie. Przecież nie musi od razu wypalić -co, pewnie chcesz ze mną uprawiać seks?, albo - tylko się do mnie nie przystawiaj! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
po drugiej stronie szafy
|
Ale po co w ogóle rozważać nocleg u kogoś, kogo się podejrzewa o gwałt, no weź.
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
Ja bym przenocowała. Sama nocowałam kolegów, jak wiedziałam, że nie będą mieli jak do domu wrócić albo jak zwyczajnie chciałam z nimi trochę więcej czasu spędzić i nigdy mi do głowy nie przyszło, że będą liczyli na coś więcej.
A co do namawiania, żebyś nocowała dzień przed to może to też zwyczajnie miła propozycja i tyle. Albo widujecie się rzadko i facet by chętnie z Tobą spędził czas, więc pomyślał, że jak przyjedziesz dzień wcześniej to będzie dobra okazja.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
po drugiej stronie szafy
|
A co jest u licha niezręcznego w odmówieniu seksu??? Nie jest się gotową, to się go nie uprawia, proste jak budowa cepa. Gorzej jeśli się autorka boi, że temu panu się odmówić nie da, ale wtedy to nie ma w ogóle co rozważać ciągnięcie tej znajomości w którąkolwiek stronę.
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
Ja bym przenocowała....ale ja to ja. nie raz nocowałam u kogoś kogo nawet dość dobrze nie znałam. I co z tego mam? fajne znajomości
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Nie każdy nocleg u płci przeciwnej musi zaraz być równoznaczny z seksem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:48.