Nocowanie u KOLEGI??? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-02-12, 22:26   #1
Joan94
Raczkowanie

Nocowanie u KOLEGI???

hej

mam taki może trochę głupi problem, a właściwie dylemat.

mianowicie, jadę z grupką znajomych na wycieczke. na pewno wrócimy późno w nocy do naszego miasta. kolega zaproponował że mnie przenocuje, żebym nie musiała wracać w nocy do domu sama i tu zaczyna się problem.

to nie jest zwykły kolega, kilka razy się spotkaliśmy, dużo rozmawiamy, podoba mi się (chyba ze wzajemnością), ale nie jesteśmy ze sobą

i no właśnie nie wiem czy zgodzić się nocować u niego- bedziemy sami, czy odmówić

do niczego między nami nie doszło i na razie "nie planuje" niczego

poza tym namawiał mnie żebym spała u niego w noc poprzedzającą wyjazd, bo wyjeżdzamy wcześnie rano ale odmówiłam

jak myślicie czy się zgodzić czy nie?
czy w ogóle taka propozycja z jego strony jest na miejscu?
Joan94 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-12, 22:32   #2
chwast
Zakorzenienie

Dot.: Nocowanie u KOLEGI???

Cytat:
Napisane przez Joan94 Pokaż wiadomość
hej

mam taki może trochę głupi problem, a właściwie dylemat.

mianowicie, jadę z grupką znajomych na wycieczke. na pewno wrócimy późno w nocy do naszego miasta. kolega zaproponował że mnie przenocuje, żebym nie musiała wracać w nocy do domu sama i tu zaczyna się problem.

to nie jest zwykły kolega, kilka razy się spotkaliśmy, dużo rozmawiamy, podoba mi się (chyba ze wzajemnością), ale nie jesteśmy ze sobą

i no właśnie nie wiem czy zgodzić się nocować u niego- bedziemy sami, czy odmówić

do niczego między nami nie doszło i na razie "nie planuje" niczego

poza tym namawiał mnie żebym spała u niego w noc poprzedzającą wyjazd, bo wyjeżdzamy wcześnie rano ale odmówiłam

jak myślicie czy się zgodzić czy nie?
czy w ogóle taka propozycja z jego strony jest na miejscu?
Skoro się znacie dobrze to nie jest nie na miejscu.
Ja bym się zgodziła, nie róbmy z niczego czegoś ;p
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-12, 22:35   #3
bananowyew
Raczkowanie

Chyba nie masz się czego obawiać... jak nie chcesz, żeby do czegokolwiek doszło daj mu zwyczajnie znać. Może to lepsza opcja niż wracać nocą do domu, a tak to prześpisz się albo przegadasz całą noc
Stary 2014-02-12, 22:38   #4
Ajm91
Raczkowanie

Jeśli np. zagwarantuje Ci, że nie będziecie spać w jednym łóżku, to ja nie widzę problemu
Stary 2014-02-12, 22:46   #5
izka222
Rozeznanie

Nie napisałaś nam skąd i jak długo go znasz, a myślę że to dość istotne w tej sprawie.

Jeśli to dość dobry znajomy, to ja bym skorzystała z propozycji i przenocowała, zamiast wracać sama po nocy
izka222 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-12, 22:47   #6
Pampalini
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez chwast Pokaż wiadomość
dokładnie
Stary 2014-02-12, 22:52   #7
Joan94
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez chwast Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez bananowyew Pokaż wiadomość
Chyba nie masz się czego obawiać... jak nie chcesz, żeby do czegokolwiek doszło daj mu zwyczajnie znać. Może to lepsza opcja niż wracać nocą do domu, a tak to prześpisz się albo przegadasz całą noc
Cytat:
Napisane przez Ajm91 Pokaż wiadomość
Jeśli np. zagwarantuje Ci, że nie będziecie spać w jednym łóżku, to ja nie widzę problemu
dzięki za odpowiedzi
trochę obawiam sie tego że będzie coś kombinował

Cytat:
Napisane przez izka222 Pokaż wiadomość
Nie napisałaś nam skąd i jak długo go znasz, a myślę że to dość istotne w tej sprawie.

Jeśli to dość dobry znajomy, to ja bym skorzystała z propozycji i przenocowała, zamiast wracać sama po nocy
znam go ok 5-6 miesięcy, ze studenckiego kółka, spotykamy się kilka razy w tygodniu

znajomy dość dobry ale jeszcze bardzo bliski nie jest dlatego mam wątpliwości
Joan94 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-12, 23:01   #8
izka222
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Joan94 Pokaż wiadomość
dzięki za odpowiedzi
trochę obawiam sie tego że będzie coś kombinował

znam go ok 5-6 miesięcy, ze studenckiego kółka, spotykamy się kilka razy w tygodniu

znajomy dość dobry ale jeszcze bardzo bliski nie jest dlatego mam wątpliwości

A w Twoim odczuciu bardzo naciska na to, żebyś została u niego na noc? Może rzeczywiście coś kombinuje?

Opcja powrotu samej w nocy jest kiepska. Ale nocowanie u chłopaka, którego aż tak dobrze nie znasz i nie wiesz, czego się po nim spodziewać jest jeszcze gorsze.
Daleko masz do domu? Istnieje możliwość, żebyś wróciła taksówką? Albo żeby nocowała u niego z Tobą jakaś koleżanka?
Stary 2014-02-12, 23:10   #9
szalona_panda
Raczkowanie

Nie rozumiem po co tak napinać całą sytuacje i wszystko analizować. Jeśli nigdy nie dał Ci do zrozumienia, że jest z nim coś " nie halo " to pewnie nie ma ochoty w nocy cię zgwałcić, ani porąbać siekierą
Chcesz to u niego nocuj, nie to nie nocuj. Czasami nie ma co na siłę szukać dziury w całym.
szalona_panda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-12, 23:20   #10
Thalie_
Rozeznanie

Jeżeli nie jest niebezpieczny to siłą Cię do łóżka nie zaciągnie. Jeżeli będzie coś kombinował ( a jak znam życie to jest duże prawdopodobieństwo) dasz mu do zrozumienia, że nie chcesz na razie przekraczać granic. W sumie możesz to zrobić wcześniej, chłopaczyna może już mieć w głowie wizję gorącej nocy.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Thalie_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-12, 23:31   #11
izka222
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Thalie_ Pokaż wiadomość
Jeżeli nie jest niebezpieczny to siłą Cię do łóżka nie zaciągnie. Jeżeli będzie coś kombinował ( a jak znam życie to jest duże prawdopodobieństwo) dasz mu do zrozumienia, że nie chcesz na razie przekraczać granic. W sumie możesz to zrobić wcześniej, chłopaczyna może już mieć w głowie wizję gorącej nocy.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Najlepiej od razu mu powiedzieć, że nie ma na co liczyć i obserwować jego reakcję. Po samej minie czasem można dużo wywnioskować :d
Stary 2014-02-13, 07:16   #12
mpt
Zakorzenienie

Gdybym miała takie wątpliwości, to wzięłabym taksę.
Stary 2014-02-13, 08:40   #13
rembertowa
Zakorzenienie

Cytat:
Najlepiej od razu mu powiedzieć, że nie ma na co liczyć i obserwować jego reakcję. Po samej minie czasem można dużo wywnioskować :d
jakby mi kto, kogo z dobrego serca jestem gotowa przygarnąć, żeby się po nocy nie tułał, powiedział, że nie mam na co liczyć, to bym mu się kazała w głowę mocno stuknąć.

Przewrażliwione jesteście. Ludzie naprawdę czasem są po prostu życzliwi i z sympatii i dobrego serca przygarniają innych na noc, żeby ci na dworcach nie koczowali albo się po nocy samotnie nie włóczyli.
rembertowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-13, 09:12   #14
izka222
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez rembertowa Pokaż wiadomość
jakby mi kto, kogo z dobrego serca jestem gotowa przygarnąć, żeby się po nocy nie tułał, powiedział, że nie mam na co liczyć, to bym mu się kazała w głowę mocno stuknąć.

Przewrażliwione jesteście. Ludzie naprawdę czasem są po prostu życzliwi i z sympatii i dobrego serca przygarniają innych na noc, żeby ci na dworcach nie koczowali albo się po nocy samotnie nie włóczyli.

Nie wiem, ale jakoś nie pasuje mi to, że ten chłopak namawiał Autorkę, aby u niego nocowała. Propozycja, propozycją. Namawianie to już inna kwestia.

Jakby Autorka nie miała wątpliwości, to by nie zakładała wątku. Przede wszystkim to nie jest zwykły kolega, tylko kilka razy się z nim spotkała i prawdopodobnie mają się ku sobie. Także niewiadomo, czy ma zamiary koleżeńskie, czy może chciałby przenieść znajomość na inny szczebel (na co Autorka nie jest gotowa).
Stary 2014-02-13, 09:24   #15
rembertowa
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem, ale jakoś nie pasuje mi to, że ten chłopak namawiał Autorkę, aby u niego nocowała. Propozycja, propozycją. Namawianie to już inna kwestia.

Jakby Autorka nie miała wątpliwości, to by nie zakładała wątku. Przede wszystkim to nie jest zwykły kolega, tylko kilka razy się z nim spotkała i prawdopodobnie mają się ku sobie. Także niewiadomo, czy ma zamiary koleżeńskie, czy może chciałby przenieść znajomość na inny szczebel (na co Autorka nie jest gotowa).
hm, to "namawiał" to występuje w tekście niczym synonim słowa "zaproponował". I tak, to jest zwykły "kolega", skoro masz kapsem "kolega" w tytule wywalone, i trzy znaki zapytania na deser. Bo u "kolegi" to nie wypada, jak i "koledze" nie wypada zaproponować, żeby dziewucha, zamiast się tułać samotnie po nocy, dupę usadziła na kanapie razem z resztą szanownego ciała i zasnęła snem sprawiedliwej.

Popełniacie tu dość zasadniczy błąd - zamiast skupić się na propozycji jako takiej, domniemujecie zamiarów. Nie wiadomo, jakie ma zamiary? No nie wiadomo. I co z tego? Wiadomo, co zaproponował. Jeśli jest to kolega godny zaufania, to nieważne, co mu po głowie chodzi, bo tak czy owak, zachowa się uczciwie. Owszem, być może Autorka będzie musiała odrzec, że jednakowoż na "wyższy poziom" (chłopak ma łóżko piętrowe w tym lokalu, czy jak?) przenosić się nie zamierza. Odrzec - jak już padnie propozycja. Bo może wcale nie padnie.
rembertowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-13, 09:56   #16
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Przede wszystkim to nie jest zwykły kolega, tylko kilka razy się z nim spotkała i prawdopodobnie mają się ku sobie.
No i to mnie szczerze pisząc zastanawia trochę, bo ja bym nie spotykała się i nie miałabym żadnych, nawet mega odległych planów wobec gościa, którego podejrzewałabym o bycie gwałcicielem.
Stary 2014-02-13, 10:12   #17
izka222
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
No i to mnie szczerze pisząc zastanawia trochę, bo ja bym nie spotykała się i nie miałabym żadnych, nawet mega odległych planów wobec gościa, którego podejrzewałabym o bycie gwałcicielem.
Racja, pokazałaś to z innego punktu widzenia.

Autorka przede wszystkim zapytała, czy wypada - moim zdaniem wypada, jeśli się ma zaufanie do osoby oferującej nocleg.

Ale użyła słów, że się obawia, że on może zacząć coś kombinować. Po co stawiać się w takiej sytuacji zamiast zakomunikować, że ma się wątpliwości co do jego intencji? Jeśli kolega jest w porządku, to obróci to w żart, a Autorka będzie mogła spać spokojnie.

Przecież nie musi od razu wypalić -co, pewnie chcesz ze mną uprawiać seks?, albo - tylko się do mnie nie przystawiaj!
Stary 2014-02-13, 10:30   #18
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Ale użyła słów, że się obawia, że on może zacząć coś kombinować. Po co stawiać się w takiej sytuacji zamiast zakomunikować, że ma się wątpliwości co do jego intencji?
Ale po co w ogóle rozważać nocleg u kogoś, kogo się podejrzewa o gwałt, no weź.
Stary 2014-02-13, 10:44   #19
Duszaniola
Wtajemniczenie

Ja bym przenocowała. Sama nocowałam kolegów, jak wiedziałam, że nie będą mieli jak do domu wrócić albo jak zwyczajnie chciałam z nimi trochę więcej czasu spędzić i nigdy mi do głowy nie przyszło, że będą liczyli na coś więcej.
A co do namawiania, żebyś nocowała dzień przed to może to też zwyczajnie miła propozycja i tyle. Albo widujecie się rzadko i facet by chętnie z Tobą spędził czas, więc pomyślał, że jak przyjedziesz dzień wcześniej to będzie dobra okazja.

Duszaniola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-13, 10:52   #20
izka222
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Ale po co w ogóle rozważać nocleg u kogoś, kogo się podejrzewa o gwałt, no weź.

Gwałt to mi nawet nie przeszedł przez myśl. Raczej niezręczna sytuacja jaka mogłaby wyniknąć, gdyby Autorka musiała go sprowadzić na ziemię.
Stary 2014-02-13, 11:09   #21
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Gwałt to mi nawet nie przeszedł przez myśl. Raczej niezręczna sytuacja jaka mogłaby wyniknąć, gdyby Autorka musiała go sprowadzić na ziemię.
A co jest u licha niezręcznego w odmówieniu seksu??? Nie jest się gotową, to się go nie uprawia, proste jak budowa cepa. Gorzej jeśli się autorka boi, że temu panu się odmówić nie da, ale wtedy to nie ma w ogóle co rozważać ciągnięcie tej znajomości w którąkolwiek stronę.
Stary 2014-02-13, 11:22   #22
plesiunia
Zadomowienie

GG do plesiunia

Ja bym przenocowała....ale ja to ja. nie raz nocowałam u kogoś kogo nawet dość dobrze nie znałam. I co z tego mam? fajne znajomości

plesiunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-13, 21:08   #23
bowszystkotoiluzjajest
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez plesiunia Pokaż wiadomość
Ja bym przenocowała....ale ja to ja. nie raz nocowałam u kogoś kogo nawet dość dobrze nie znałam. I co z tego mam? fajne znajomości
Zgadzam się. Sama zamierzam jechać teraz w odwiedziny do kolegi, którego widziałam 2 razy w życiu (łącznie przez raptem 6 dni), bo akurat koncert jest w jego mieście (8h od mojego) Na tyle na ile go znam, wiem, że to spoko ziomek i nie podejrzewam go o bycie gwałcicielem, także nie wiem, czego się bać.

Nie każdy nocleg u płci przeciwnej musi zaraz być równoznaczny z seksem.
bowszystkotoiluzjajest jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości