![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
Problem z kontem bankowym
Dziewczyny, mam taki problem. Założyłam konto w banku PKO. Karta do mnie doszła w tym samym tygodniu, w którym zakładałam konto, natomiast pin miał przyjść po karcie. Czekałam tydzień - naliczyli mi opłatę za konto -5 zł. Co ważne, kartę przyniósł mi listonosz, a pin miał trafić do skrzynki po prostu. Po tygodniu się wkurzyłam, bo nie używałam karty (jeśli wykonuję 5 płatności kartą nie płacę za nią, jeśli 4 płacę 1 zł, jeśli 3 płatności to 2 zł i tak dalej) a opłata została mi naliczona również za luty, czyli na koncie mam- 10zł. Pani w banku mi powiedziała, że pin ma przyjść w ciagu 2 tygodni i mam czekać. Konto zakładałam 27 stycznia, i za styczeń naliczyli mi opłatę, w banku byłam 3 lutego, kazali czekać, potem byłam 10 lutego, powiedzieli, żebym czekała dalej, kilka dni później wymusiłam na pani wysłanie pinu drugi raz. Dziś jest 26, pinu nadal nie ma. Luty się kończy i za marzec znów będzie naliczona opłata. Czy jest sposób, żeby anulować tą opłatę (-15 zł już wkrótce?) Dlaczego mam płacić za coś, z czego nie korzystam, i to z winy banku?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Problem z kontem bankowym
Rozumiem, że ktoś z forum ma przejść się do oddziału albo napisać pismo w Twoim imieniu?
![]() Zamiast tracić czas na posty na forum napisz pismo - 3-4 zdania z opisem sytuacji i z tym, że nie mogą naliczać opłaty za usługę, której nie świadczą (a nie świadczą nie z Twojej winy, tylko z ich - bo to oni odpowiadają za to, żebyś dostała kartę i pin), bo to podpada pod bezpodstawne wzbogacenie.
- Ah elle aime bien ça les stratagemes! - Oui... - En fait, elle est un peu lache. Je crois que c'est pour ça que j'ai du mal a saisir son regard. Edytowane przez Veredise Czas edycji: 2014-02-26 o 07:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Nie, nie ma się przejść, tylko nie wiem, co mam z tym zrobić. I to pismo mam zanieść do kogo konkretnie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Przede wszystkim mam nadzieje, że sprawdziłaś poprawność adresu korespondencyjnego i to, czy czasem pinu nie wysyłają na adres zameldowania, jeśli jest inny niż korespondencyjny. Reklamację napisz do działu reklamacji, poszukaj na stronie swojego banku. A najlepiej zadzwoń tam najpierw.
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Wszystkie sprawy należy załatwiać pisemnie, wysyłac polecone,(z potwierdzeniem odbioru), itp. Dłużej to trwa, ale masz dowód, że wysłałaś, ew. mailem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Adres jest dobry, bo karta doszła bez problemu, a pinu nie ma.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Ale czasem pin wysyłają wyłącznie na adres zameldowania. Poza tym sam pomysł wysyłania pinu w dobie internetu wydaje mi się mało sensowny
![]()
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
dla mnie to jakiś żart, ja jakiś czas temu zakładałem dodatkowe konto w BZWBK i tam kilka minut i konto założone miałem w oddziale i dostałem od razu wszystkie piny, a karta przyszła tydzień później.
widzę że w PKO jak syf był tak jest nadal tylko ładnie wyglądający i mówiący: dzień dobry ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
Ja złożyłam reklamację w siedzibie banku w którym mam konto.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
Zapewne w ramach konta masz dostęp do jego internetowej obsługi. Logowałaś się już na ipko.pl? Tam możesz sobie aktywować kartę oraz nadać jej pin.
Ja tak zrobiłam - przyszła karta, na koncie już miałam środki, a potrzebowałam wyjąc gotówkę z bankomatu. Pin nadałam właśnie w ten sposób, karta działa. A koperta z pinem dotarła kilka dni później. Natomiast w kwestii korespondencji, która nie dochodzi, najlepiej albo składać reklamację do oddziału albo pisemnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
miałam konto też kiedyś w BZWBK i fakt w BZWBK - idzie to szybciej, pin dostajesz od razu tyle tylko że za kartą czekasz do dwóch tygodni ale mi jakoś ten bank nie pod pasował i się przeniosłam
"... czasem to wspomnienia są jedynym pocieszeniem a śmierć jedynym wyjściem..." Edytowane przez HoneyIlove Czas edycji: 2014-02-26 o 10:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Tinker, mnie ostatnio kończyła się ważność karty, właśnie z PKO.
Dostałam nową pocztą z informacją, że PIN dojdzie w innej przesyłce. Nie czekałam na niego, tylko włożyłam kartę do bankomatu PKO i sama go sobie nadałam ![]() PIN nie przyszedł do teraz (ponad 4msce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Opłaty bank raczej nie anuluje chyba,że uwzględni reklamację.
Przeczytaj dokładnie umowę - może tam jest napisane w jakim terminie ma być nadany PIN.
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
no to niezły burdel, zatrudnili Majewskiego aby pokazać że PKO to już porządny bank a tu syf ten sam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
napisz reklamacje, powinni spokojnie oddac kase ale piluj ich o to, jak bedziesz namolna to na pewno oddadza ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Wtajemniczenie
|
polecam namolność, reklamacje w dwóch egzemplarzach z pieczątkami i podpisami.
Jak widzę PKO to nóż mi się w kieszeni otwiera. Jak miałam 12 lat mama założyła mi tam konto oszczędnościowe, tylko ona miała upoważnienie do wybierania pieniędzy, do ukończenia przeze mnie 18 lat. Dzień po mojej osiemnastce poszłyśmy razem do banku, żeby wyjąć kasę i zlikwidować konto, bo juz pełnoletnia byłam. Co powiedziała mi pani w PKO? Że nie dadzą nam żadnych pieniędzy, bo to konto dla niepełnoletnich było, a ja mam 18 lat, a mama miała upoważnienie. Mówię, no ok, ale przecież jestem ja, z dokumentami potwierdzającymi tożsamość jako właścicielka konta i jest na miejscu też mama z dokumentami jako osoba, która miała upoważnienie. Jedyne dwie osoby, które mają jakikolwiek związek z tym kontem są obecne - więc w czym problem? Odpowiedź: nie dostanie pani tych pieniędzy. Wtf? To może założymy konto dla osoby pełnoletniej i tam przelejemy pieniądze? Odpowiedź: Nie, nie dostanie pani tych pieniędzy ![]() Po rodzinie też krąży trochę historii o PKO i omijamy ich szerokim łukiem teraz. W każdym razie - nie daj się zbyć, bądź namolna, miej wszystko na piśmie. Ja akurat pismem nie załatwiłam, tylko narobieniem im wstydu przy innych klientach, że kasy nie chcą oddać ![]() Edytowane przez annic Czas edycji: 2014-02-26 o 16:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
lokalna gwiazda
|
Jeśli mieszkasz w bloku, to może koperta z twoim pinem trafiła do sąsiadów. Ja miałam taki przypadek z wyciągiem bankowym. Mój trafił do sąsiadów, jeszcze były stare skrzynki i było widać, co kto dostał. Sąsiedzi w innym banku. Czekałam, że kopertę oddadzą i nie doczekałam się. W ramach zemsty, gdy listonosz się pomylił i ich wyciąg wrzucił do mnie, też im nie oddałam
![]() Zadzwoń na kartolinię, numer masz na karcie. Kartę przez telefon też można aktywować. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A najlepiej zmień bank. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
taki przykład - getin bank miał nam wysłać pismo, za które zapłaciliśmy 180zł, w ciągu 2 tygodni mijają dwa tygodnie, pisma nie ma, po paru kolejnych dniach dzwonimy na infolinie - 'pismo jeszcze niewystawione, przedłużyliśmy sobie okres wystawienia do 30 dni roboczych' ![]() ![]() także w każdym banku jest miło i przyjemnie dopóki się czegoś od nich nie wymaga ![]() Edytowane przez af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc Czas edycji: 2014-02-26 o 23:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;4535187 9]niestety, ale praktycznie wszystkie banki mają w głębokim poważaniu swoich klientów i robią co chcą[/QUOTE]
Nie wszystkie. Ze swojego jestem zadowolona. Mam porównanie, bo wcześniej miałam konto w Pekao. Brrr, nie polecam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja przez 6 lat też byłam zadowolona z mBanku, do czasu ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Może średnio na temat ale opiszę krótko moją przygodę z PKO. Chciałem założyć konto INTERNETOWE. Zaproponowano mi więc takie konto, żadnej karty do bankomatu, żadnych opłat za przelewy itp. Założyłem.
1) Po tygodniu przyszła karta do bakomatu ![]() 2) Po nie pamiętam ilu dniach przyszła karta kodów jednorazowych służąca do wykonywania przelewów przez internet. 3) Każdy taki przelew kosztował 50 groszy. 4) Logowanie do systemu: login miał z 24 cyfry(?) + moje hasło 5) Tragiczny panel obsługi internetowej. A miało być bez karty, opłat i jakichkolwiek trudności. Nie pij wódki, pij kakao, a pieniądze na pekao ![]() Nie wiem jak to teraz wygląda, ale NIE CHCĘ MIEĆ NIC WSPÓLNEGO z tym (za przeproszeniem) bankiem. Od około 10 lat mam 2 konta w ING i jestem BARDZO zadowolony. Bankowość internetowa przejrzysta, za konto złotówkowe płacę 5 zł, chyba że w okresie rozliczeniowym za zakupy zapłacę przy użyciu karty za kwotę minimum 100zł (wtedy nic nie zapłacę). Przelewy zero, czasem system wyśle smsem kod autoryzacyjny (ale to raz na...10 transakcji?). Opłata za konto walutowe to 1/3 € (czyli mniej niż za złotówkowe ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Wtajemniczenie
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;4535187 9]niestety, ale praktycznie wszystkie banki mają w głębokim poważaniu swoich klientów i robią co chcą
[/QUOTE] Nie wszystkie ![]() Ja od wielu lat mam konto Direct w ING i jestem bardzo zadowolona ![]()
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;4535196 7]
![]() ja przez 6 lat też byłam zadowolona z mBanku, do czasu ![]() ![]() My oboje mieliśmy konta w Pekao. Płacisz za samo konto jakieś 11zł miesięcznie i w zamian nie masz właściwie nic. W banku traktują Cię jak uciążliwego petenta. Bankowość elektroniczna słabiutka, przelewy w okienku oczywiście płatne. W końcu się wkurzyłam, poszłam do pierwszego po drodze banku (padło na Millenium), założyłam konto i jestem bardzo zadowolona. I pod względem obsługi i pod względem bankowości internetowej oba banki to niebo o a ziemia. I domyślam się, że w PKO, standardy podejścia do klienta są podobne jak w Pekao czyli rodem z PRL. Oba omijam szerokim łukiem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:19.