Zbyt mały biust - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-02-27, 17:14   #1
694fcdf7a19624f0727048617a838dcb1266be57_641ce80216f07
Konto usunięte

Zbyt mały biust

Nigdy nie miałam większych kompleksów z powodu swoich małych piersi i nigdy w żaden sposób mi nie przeszkadzały . Ostatnio znalazłam tabelę rozmiarów stanika i z ciekawości się zmierzyłam. Okazało się że moje wymiary nie kwalifikują się nawet na noszenie stanika - pod biustem mam 78 cm a w biuście 85. Mam 19 lat, a biust jak troszkę urósł w gimnazjum tak do tej pory się nie powiększył. Zaczęłam się zastanawiać czy wszystko jest w porządku i stąd moje pytanie, czy powinnam iść z tym do ginekologa, zapytać o jakieś hormony?
694fcdf7a19624f0727048617a838dcb1266be57_641ce80216f07 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-27, 17:25   #2
Elessar
Wtajemniczenie

Dot.: Zbyt mały biust

[1=694fcdf7a19624f07270486 17a838dcb1266be57_641ce80 216f07;45361524]Nigdy nie miałam większych kompleksów z powodu swoich małych piersi i nigdy w żaden sposób mi nie przeszkadzały . Ostatnio znalazłam tabelę rozmiarów stanika i z ciekawości się zmierzyłam. Okazało się że moje wymiary nie kwalifikują się nawet na noszenie stanika - pod biustem mam 78 cm a w biuście 85. Mam 19 lat, a biust jak troszkę urósł w gimnazjum tak do tej pory się nie powiększył. Zaczęłam się zastanawiać czy wszystko jest w porządku i stąd moje pytanie, czy powinnam iść z tym do ginekologa, zapytać o jakieś hormony? [/QUOTE]

Pójść do brafitterki. Wg mnie wychodzi Ci rozmiar 70C.
Elessar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-27, 17:31   #3
pffe
BAN stały

[1=694fcdf7a19624f07270486 17a838dcb1266be57_641ce80 216f07;45361524]Nigdy nie miałam większych kompleksów z powodu swoich małych piersi i nigdy w żaden sposób mi nie przeszkadzały . Ostatnio znalazłam tabelę rozmiarów stanika i z ciekawości się zmierzyłam. Okazało się że moje wymiary nie kwalifikują się nawet na noszenie stanika - pod biustem mam 78 cm a w biuście 85. Mam 19 lat, a biust jak troszkę urósł w gimnazjum tak do tej pory się nie powiększył. Zaczęłam się zastanawiać czy wszystko jest w porządku i stąd moje pytanie, czy powinnam iść z tym do ginekologa, zapytać o jakieś hormony? [/QUOTE]
wszystko jest w porządku. Jedne z nas mają większe a inne mniejsze piersi i tyle.

---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Elessar Pokaż wiadomość
Pójść do brafitterki. Wg mnie wychodzi Ci rozmiar 70C.
serio C? ja mam 97 w biuście a pod 75 i noszę D/DD a moja siostra ma pod biustem 82 a w biuście 95 i nosi C i siostrze dobierała brafitterka.
I tu będzie A i to ledwo a nie C.
pffe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-27, 17:42   #4
Elessar
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pffe Pokaż wiadomość
wszystko jest w porządku. Jedne z nas mają większe a inne mniejsze piersi i tyle.

---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

serio C? ja mam 97 w biuście a pod 75 i noszę D/DD a moja siostra ma pod biustem 82 a w biuście 95 i nosi C i siostrze dobierała brafitterka.
Jeśli obwód zejdzie do 70 to różnica będzie 15 cm, czyli wg tabelek miseczka C. Miseczka zależy od obwodu, inaczej będzie u autorki inaczej u Twojej siostry. A tabelki są orientacyjne, niektóre biusty wypadają zupełnie inaczej niż wychodzi z pomiarów, modele biustonoszy też nie zawsze trzymają się tabelek producentów.
Stary 2014-02-27, 17:43   #5
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Kalkulator Lobby Biuściastych pokazuje, że dla Twoich wymiarów dobry jest rozmiar 70F, a dla Twojej siostry 75D
Stary 2014-02-27, 17:52   #6
pffe
BAN stały

Cytat:
Jeśli obwód zejdzie do 70 to różnica będzie 15 cm, czyli wg tabelek miseczka C. Miseczka zależy od obwodu, inaczej będzie u autorki inaczej u Twojej siostry. A tabelki są orientacyjne, niektóre biusty wypadają zupełnie inaczej niż wychodzi z pomiarów, modele biustonoszy też nie zawsze trzymają się tabelek producentów.
jak zejdzie do 70, ale nie zejdzie z 78 aż o 8 cm więc nadal to nie jest C.
Stary 2014-02-27, 18:03   #7
Elessar
Wtajemniczenie

Cytat:
jak zejdzie do 70, ale nie zejdzie z 78 aż o 8 cm więc nadal to nie jest C.
Skąd wiesz? Widziałaś autorkę na żywo? Przypuszczam, że zmierzyła się luźno pod biustem i dlatego jest 78 cm.
Stary 2014-02-27, 18:12   #8
694fcdf7a19624f0727048617a838dcb1266be57_641ce80216f07
Konto usunięte

Cytat:
Skąd wiesz? Widziałaś autorkę na żywo? Przypuszczam, że zmierzyła się luźno pod biustem i dlatego jest 78 cm.
Zmierzyłam się jeszcze raz, bardzo ciasno wyszło mi 75 cm więc raczej różnica niewielka
694fcdf7a19624f0727048617a838dcb1266be57_641ce80216f07 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-27, 18:33   #9
pffe
BAN stały

Cytat:
masz odpowiedź
Stary 2014-02-27, 20:14   #10
dobbinka
Zakorzenienie

75 w biuście łatwo mogą dać 70-tkę, zależy to tylko od budowy kobiety. Staniki się rozciągają, mają gumę przecież, a nowy powinien zapinac sie nie na najciaśniejszą, a na najluźniejszą haftkę. Myślę, że prawidłowo ostanikowane 75tki rzadko noszą 75.
dobbinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-27, 20:20   #11
pffe
BAN stały

Cytat:
Napisane przez dobbinka Pokaż wiadomość
75 w biuście łatwo mogą dać 70-tkę, zależy to tylko od budowy kobiety. Staniki się rozciągają, mają gumę przecież, a nowy powinien zapinac sie nie na najciaśniejszą, a na najluźniejszą haftkę. Myślę, że prawidłowo ostanikowane 75tki rzadko noszą 75.
ja noszę 70 a mam pod biustem 75 75 są na najluźniejszej haftce niewygodne, nie czuję się w nich komfortowo.
Stary 2014-03-13, 23:04   #12
Ataraxa
Przyczajenie

Dziewczyny jak się sprawdzają suplementy diety na ujędrnienie biustu? czy one wogóle działają?
Ataraxa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-14, 12:45   #13
Elessar
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ataraxa Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak się sprawdzają suplementy diety na ujędrnienie biustu? czy one wogóle działają?
Nie działają. Dawki są zbyt małe. Równie dobrze możesz poszukać roślin z fitoestrogenami (np. chmiel, soja) i je jeść/pić, taniej Cię to wyjdzie niż te suplementy. Do tego ćwiczenia na mięśnie klatki piersiowej.
Stary 2014-03-14, 18:23   #14
201607040946
Konto usunięte

Co powiększy klatę, ale nie cycki
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-14, 18:27   #15
pffe
BAN stały

Cytat:
Nie działają. Dawki są zbyt małe. Równie dobrze możesz poszukać roślin z fitoestrogenami (np. chmiel, soja) i je jeść/pić, taniej Cię to wyjdzie niż te suplementy. Do tego ćwiczenia na mięśnie klatki piersiowej.
ćwiczenia, które zmniejszą cycki
Stary 2014-03-14, 19:30   #16
belka5
Przyczajenie

Ataraxa suplementy nie powiększą Ci biustu, tylko ewentualnie pomogą go ujędrnić jeśli są dobrze dobrane. Tu trzeba uważać, bo niektóre substancje powodują, że wraz z biustem rośnie... wszystko więc cała kuracja mija się z celem. Przeszłam przez kilka środków na pielęgnacji biustu i zdecydowanie polecam produkty oparte na naturalnych składnikach. Tu nie warto eksperymentować, bo raz że szkoda ciała, a dwa kasy. Najbardziej to chyba zadowolona jestem z uppStyle.

A jeśli chodzi o ćwiczenia to faktycznie jeśli będą wykonywane nieprawidłowo mogą rozbudować klatę, albo właśnie odchudzić piersi. Bo intensywny trening powoduje spalanie tkanki właśnie z biustu na początek.
belka5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-15, 10:19   #17
Elessar
Wtajemniczenie

Ćwiczenia poprawią mocowanie piersi do klatki piersiowej i wizualnie będzie efekt. Jest sporo ćwiczeń na mięśnie klatki piersiowej, wystarczy poszukać.
Stary 2014-03-15, 17:24   #18
201607040946
Konto usunięte

Jeśli ktoś ma małe piersi, nie odstające prawie od klaty, to TAK, ćwiczenia pomogą, ale jesli kogoś nie cieszy rozmiar prawie średni, to na biust ćwiczenia ie pomogą, tylko rozbudują klatę. cycki to też tkanka tłuszczowa.
Stary 2014-03-15, 17:50   #19
Elessar
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kaguya Pokaż wiadomość
Jeśli ktoś ma małe piersi, nie odstające prawie od klaty, to TAK, ćwiczenia pomogą, ale jesli kogoś nie cieszy rozmiar prawie średni, to na biust ćwiczenia ie pomogą, tylko rozbudują klatę. cycki to też tkanka tłuszczowa.
Średnie biusty i większe powinny nosić odpowiednie biustonosze, by grawitacja ich nie zniszczyła.
Stary 2014-03-15, 18:03   #20
la'Mbria
Zakorzenienie

Cytat:
Mam 70 FF nie wiem czy według ciebie to biust mały...ale według mnie średni w stronę mocno zarysowanego, szczególnie pod obcisła bluzką odkąd cwicze mocniej "klate" nic mi nie schudlo w obwodzie biustu. Pod biustem spadły 3cm. Za to wizualnie jest o niebo lepiej niż przed rozpoczęciem ćwiczeń. Więc wg. mnie cwiczenia są na plus.
Cwicze obecnie ok. 3x w tygodniu ok. 30 pompek "męskich", 10pompek męskich z nogami na ławeczce, wyciskanie na piłce hantlami 5kg. I podciagam się na drazku ile dam radę. Odkąd robię pompki jest poprawa, wcześniej jak cwiczylam takie "gazetowe" cwiczonka na piersi, rzeczywiście z cyckow mi cm.leciały.
W ciągu roku spadłam ogółem 20kg...z biustu polecialam że 104cm na 96cm.
Sent from my HTC Desire S using Tapatalk

jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...

Edytowane przez la'Mbria
Czas edycji: 2014-03-15 o 18:06
la'Mbria jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-16, 13:44   #21
201607040946
Konto usunięte

Staniki, tak, tak, ale mówimy o biustach dziewiczych, a nie takich po przejściach typu odchudzanie, głodówki, ciąża itp. Takim, jeśli obwisły, ćwiczenia nie pomogą.
Nigdzie nie napisałam ,że 70FF to mały biust
Stary 2014-03-16, 13:57   #22
belka5
Przyczajenie

Cytat:
Staniki, tak, tak, ale mówimy o biustach dziewiczych, a nie takich po przejściach typu odchudzanie, głodówki, ciąża itp. Takim, jeśli obwisły, ćwiczenia nie pomogą.
Dlaczego niby odpowiednie ćwiczenia nie miałyby pomóc. Jeśli odpowiednio stymulujesz biust oraz dostarczasz organizmowi składników, których potrzebuje, nie rozumie dlaczego miałoby nie zadziałać.
belka5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-16, 15:11   #23
pffe
BAN stały

Cytat:
Napisane przez belka5 Pokaż wiadomość
Dlaczego niby odpowiednie ćwiczenia nie miałyby pomóc. Jeśli odpowiednio stymulujesz biust oraz dostarczasz organizmowi składników, których potrzebuje, nie rozumie dlaczego miałoby nie zadziałać.
no bo nie zadziała. Biust jak już np. po odchudzaniu jest taki "obwisły" to już ćwiczeniami mu nie pomożesz.
Stary 2014-03-16, 18:34   #24
la'Mbria
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nigdzie nie napisałam, że ty napisalas

---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ----------

Cytat:
no bo nie zadziała. Biust jak już np. po odchudzaniu jest taki "obwisły" to już ćwiczeniami mu nie pomożesz.
Bezedura parę postow wcześniej pisałam o tym. Przy schudnieciu 20kg zmniejszylam cyce o 2rozmiary miski i 1rozmiar pod biustem ( z 75 G na 70FF) biust wygląda zdecydowanie lepiej. W stanikach, to wiadomo, ale zdecydowanie lepiej bez stanika, np.w samej bokserce. No ale sporo tych ćwiczeń na klate robię. Nie jakieś "sciskanie" raczek przez 5min. dziennie przed lusterkiem jak radzą w Pani Domu , tylko porządne pompki i wyciskanie z hantlami.

jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...
Stary 2014-03-16, 18:40   #25
pffe
BAN stały

Cytat:
Napisane przez la'Mbria Pokaż wiadomość
Ja nigdzie nie napisałam, że ty napisalas

---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ----------

Bezedura parę postow wcześniej pisałam o tym. Przy schudnieciu 20kg zmniejszylam cyce o 2rozmiary miski i 1rozmiar pod biustem ( z 75 G na 70FF) biust wygląda zdecydowanie lepiej. W stanikach, to wiadomo, ale zdecydowanie lepiej bez stanika, np.w samej bokserce. No ale sporo tych ćwiczeń na klate robię. Nie jakieś "sciskanie" raczek przez 5min. dziennie przed lusterkiem jak radzą w Pani Domu , tylko porządne pompki i wyciskanie z hantlami.

Tylko widzisz nie na wszystkich jednakowo działa odchudzanie. I to, że na Ciebie nie podziałało (i się ciesz) to nie znaczy, że to jest bzdura bo dużo kobiet ma właśnie problem z obwisłym biustem po odchudzaniu, bo a to za gwałtownie chudną albo jeszcze inaczej. A to, że Ty ćwiczyłaś w trakcie chudnięcia to pewnie to wpłynęło na to, że biust został jędrny i tyle
Stary 2014-03-17, 10:44   #26
la'Mbria
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko widzisz nie na wszystkich jednakowo działa odchudzanie. I to, że na Ciebie nie podziałało (i się ciesz) to nie znaczy, że to jest bzdura bo dużo kobiet ma właśnie problem z obwisłym biustem po odchudzaniu, bo a to za gwałtownie chudną albo jeszcze inaczej. A to, że Ty ćwiczyłaś w trakcie chudnięcia to pewnie to wpłynęło na to, że biust został jędrny i tyle
Problem z obwislym biustem nie bierze się z samego spadku wagi. To jest problem osób które nic nie robia dla swoich biustow. Tak samo obwisla skóra ramion czy smętne pośladki. Brak ćwiczeń się kłania. I znów podkreślam- porządnych ćwiczeń, a nie pani E.Chodakowskiej czy innych lightowych machaczy nóżką. Klate można tak samo wyrobić jak poslady. Jest to trudne, ale osiągalne. Co nie znaczy,że cycki od pompeki urosną. Ale będą dobrze wyglądać. Popatrz sobie na chłopaków z siłki. Ile ćwiczą na klate.

Stary 2014-03-17, 20:40   #27
pffe
BAN stały

Cytat:
Problem z obwislym biustem nie bierze się z samego spadku wagi. To jest problem osób które nic nie robia dla swoich biustow. Tak samo obwisla skóra ramion czy smętne pośladki. Brak ćwiczeń się kłania. I znów podkreślam- porządnych ćwiczeń, a nie pani E.Chodakowskiej czy innych lightowych machaczy nóżką. Klate można tak samo wyrobić jak poslady. Jest to trudne, ale osiągalne. Co nie znaczy,że cycki od pompeki urosną. Ale będą dobrze wyglądać. Popatrz sobie na chłopaków z siłki. Ile ćwiczą na klate.

sorry, ale cycki dziewczyn z siłowni nie wyglądają atrakcyjnie a męska klata to zupełnie co innego, jak chcesz mieć taki męski biust to spoko ale to nie jest ani sexy ani ładne ani nic.
Stary 2014-03-17, 22:16   #28
la'Mbria
Zakorzenienie

Cytat:
sorry, ale cycki dziewczyn z siłowni nie wyglądają atrakcyjnie a męska klata to zupełnie co innego, jak chcesz mieć taki męski biust to spoko ale to nie jest ani sexy ani ładne ani nic.
nie wyglądają atrakcyjnie? o rzesz w mordę misia! to pojechałaś
na dodatek...czytasz wybiórczo
Pytanie bylo- czy od ćwiczeń urosną cycki, lub się ujedrnią. Odp.TAK.
Ale..oczywiste jest, ze nie bedą wyglądać jak te spod skalpela chirurga plastyka. Takich matka natura nie dała nikomu. Chcesz mieć idealne jabłuszka- idź pod nóż. Innej opcji nie ma.
Nosz kurde....to chyba oczywiste, że wyćwiczone cycki będą wyglądać jak cycki panów z silowni+ ciut cycka kobiecego na tym(tłuszczu).
W mojej opinii moje cycki (porównuję stan z czasów gdy nosiłam 75G albo nawet 75H a obecnie czyli 70 FF) obecnie wyglądają o niebo lepiej niż gdy były wieksze. Aktualnie mają kształt bardziej zbliżony do cycków z implantem sylikonowym. Są po prostu jedrniejsze, bardziej krągłe i jak napnę klatę to grawitacja może mi skoczyć tak jakby "napompowały" się od góry.

Stary 2014-03-18, 17:16   #29
pffe
BAN stały

Cytat:
nie wyglądają atrakcyjnie? o rzesz w mordę misia! to pojechałaś
na dodatek...czytasz wybiórczo
Pytanie bylo- czy od ćwiczeń urosną cycki, lub się ujedrnią. Odp.TAK.
Ale..oczywiste jest, ze nie bedą wyglądać jak te spod skalpela chirurga plastyka. Takich matka natura nie dała nikomu. Chcesz mieć idealne jabłuszka- idź pod nóż. Innej opcji nie ma.
Nosz kurde....to chyba oczywiste, że wyćwiczone cycki będą wyglądać jak cycki panów z silowni+ ciut cycka kobiecego na tym(tłuszczu).
W mojej opinii moje cycki (porównuję stan z czasów gdy nosiłam 75G albo nawet 75H a obecnie czyli 70 FF) obecnie wyglądają o niebo lepiej niż gdy były wieksze. Aktualnie mają kształt bardziej zbliżony do cycków z implantem sylikonowym. Są po prostu jedrniejsze, bardziej krągłe i jak napnę klatę to grawitacja może mi skoczyć tak jakby "napompowały" się od góry.
wiadomo, że nie każde duże cycki wyglądają ok i jak zeszłaś z rozmiaru to mogą wyglądać lepiej ale na boga ani cycki silikonowe ani cycki wyrobione na siłowni, które wyglądają jak męskie i się pompują jak napniesz klatę nie są atrakcyjne...
Stary 2014-03-18, 19:13   #30
201607040946
Konto usunięte

Klata, nie cycki ty jesteś wyjątkiem, bo podczas odchudzania cycki mogą obwisnąć i raczej to zdarza się często, bo dziewczyny głodują lub nie odżywiają się prawidłowo, byle tylko zrzucić wagę, nie tłuszcz. rozumiem, że jeśli ktoś zaczyna dietę i dba o ciało, to tak, zgadzam się, ale nie zawsze tak jest. Moja sąsiadka na przykład, młoda, ma 22 czy 23 lata, kilka lat temu miała nadwagę, ale i duży biust, potem chwaliła się, że nic nie je, faktycznie, schudła, ale np. gdy widzę ją bez stanika, w samym podkoszulku, to ma bardzo obwisłe cycki, takie puste woreczki skóry. Tzn. nie wiem, jak wygląda nago, ale zgaduję, że tej skóry nie da się już ujędrnić. Tak samo moja matka. Gdy była szczuplejsza, widziałam, że miała mocno obwisły biust, taki nadmiar skóry, jakby ktoś spuścił z niej powietrze więc ćwiczenia tu NIC nie pomogą. O takich przypadkach mówię. Matka przytyła, biust też, jest "wypełniony", ale nie jędrny i dalej obwisły.
Schudnięcie z cycków więcej niż 2 rozmiary wiąże się, niestety, z ryzykiem opadnięcia i takich ujędrnić się nie da. Po coś te operacje podnoszenia piersi jednak są

Edytowane przez 201607040946
Czas edycji: 2014-03-18 o 19:15
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości