|
|
#1 |
|
Konto usunięte
|
Zbyt mały biust
Nigdy nie miałam większych kompleksów z powodu swoich małych piersi i nigdy w żaden sposób mi nie przeszkadzały
. Ostatnio znalazłam tabelę rozmiarów stanika i z ciekawości się zmierzyłam. Okazało się że moje wymiary nie kwalifikują się nawet na noszenie stanika - pod biustem mam 78 cm a w biuście 85. Mam 19 lat, a biust jak troszkę urósł w gimnazjum tak do tej pory się nie powiększył. Zaczęłam się zastanawiać czy wszystko jest w porządku i stąd moje pytanie, czy powinnam iść z tym do ginekologa, zapytać o jakieś hormony?
|
|
|
|
|
#2 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zbyt mały biust
[1=694fcdf7a19624f07270486 17a838dcb1266be57_641ce80 216f07;45361524]Nigdy nie miałam większych kompleksów z powodu swoich małych piersi i nigdy w żaden sposób mi nie przeszkadzały
. Ostatnio znalazłam tabelę rozmiarów stanika i z ciekawości się zmierzyłam. Okazało się że moje wymiary nie kwalifikują się nawet na noszenie stanika - pod biustem mam 78 cm a w biuście 85. Mam 19 lat, a biust jak troszkę urósł w gimnazjum tak do tej pory się nie powiększył. Zaczęłam się zastanawiać czy wszystko jest w porządku i stąd moje pytanie, czy powinnam iść z tym do ginekologa, zapytać o jakieś hormony? [/QUOTE]Pójść do brafitterki. Wg mnie wychodzi Ci rozmiar 70C. |
|
|
|
|
#3 |
|
BAN stały
|
[1=694fcdf7a19624f07270486 17a838dcb1266be57_641ce80 216f07;45361524]Nigdy nie miałam większych kompleksów z powodu swoich małych piersi i nigdy w żaden sposób mi nie przeszkadzały
. Ostatnio znalazłam tabelę rozmiarów stanika i z ciekawości się zmierzyłam. Okazało się że moje wymiary nie kwalifikują się nawet na noszenie stanika - pod biustem mam 78 cm a w biuście 85. Mam 19 lat, a biust jak troszkę urósł w gimnazjum tak do tej pory się nie powiększył. Zaczęłam się zastanawiać czy wszystko jest w porządku i stąd moje pytanie, czy powinnam iść z tym do ginekologa, zapytać o jakieś hormony? [/QUOTE]wszystko jest w porządku. Jedne z nas mają większe a inne mniejsze piersi i tyle. ---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- serio C? ja mam 97 w biuście a pod 75 i noszę D/DD a moja siostra ma pod biustem 82 a w biuście 95 i nosi C i siostrze dobierała brafitterka. I tu będzie A i to ledwo a nie C. |
|
|
|
|
#4 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
|
|
|
#6 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
75 w biuście łatwo mogą dać 70-tkę, zależy to tylko od budowy kobiety. Staniki się rozciągają, mają gumę przecież, a nowy powinien zapinac sie nie na najciaśniejszą, a na najluźniejszą haftkę. Myślę, że prawidłowo ostanikowane 75tki rzadko noszą 75.
|
|
|
|
|
#11 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
75 są na najluźniejszej haftce niewygodne, nie czuję się w nich komfortowo.
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny jak się sprawdzają suplementy diety na ujędrnienie biustu? czy one wogóle działają?
|
|
|
|
|
#13 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie działają. Dawki są zbyt małe. Równie dobrze możesz poszukać roślin z fitoestrogenami (np. chmiel, soja) i je jeść/pić, taniej Cię to wyjdzie niż te suplementy. Do tego ćwiczenia na mięśnie klatki piersiowej.
|
|
|
|
|
#14 |
|
Konto usunięte
|
Co powiększy klatę, ale nie cycki
|
|
|
|
|
#15 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Przyczajenie
|
Ataraxa suplementy nie powiększą Ci biustu, tylko ewentualnie pomogą go ujędrnić jeśli są dobrze dobrane. Tu trzeba uważać, bo niektóre substancje powodują, że wraz z biustem rośnie... wszystko
więc cała kuracja mija się z celem. Przeszłam przez kilka środków na pielęgnacji biustu i zdecydowanie polecam produkty oparte na naturalnych składnikach. Tu nie warto eksperymentować, bo raz że szkoda ciała, a dwa kasy. Najbardziej to chyba zadowolona jestem z uppStyle. A jeśli chodzi o ćwiczenia to faktycznie jeśli będą wykonywane nieprawidłowo mogą rozbudować klatę, albo właśnie odchudzić piersi. Bo intensywny trening powoduje spalanie tkanki właśnie z biustu na początek. |
|
|
|
|
#17 |
|
Wtajemniczenie
|
Ćwiczenia poprawią mocowanie piersi do klatki piersiowej i wizualnie będzie efekt. Jest sporo ćwiczeń na mięśnie klatki piersiowej, wystarczy poszukać.
|
|
|
|
|
#18 |
|
Konto usunięte
|
Jeśli ktoś ma małe piersi, nie odstające prawie od klaty, to TAK, ćwiczenia pomogą, ale jesli kogoś nie cieszy rozmiar prawie średni, to na biust ćwiczenia ie pomogą, tylko rozbudują klatę. cycki to też tkanka tłuszczowa.
|
|
|
|
|
#19 |
|
Wtajemniczenie
|
Średnie biusty i większe powinny nosić odpowiednie biustonosze, by grawitacja ich nie zniszczyła.
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
odkąd cwicze mocniej "klate" nic mi nie schudlo w obwodzie biustu. Pod biustem spadły 3cm. Za to wizualnie jest o niebo lepiej niż przed rozpoczęciem ćwiczeń. Więc wg. mnie cwiczenia są na plus. Cwicze obecnie ok. 3x w tygodniu ok. 30 pompek "męskich", 10pompek męskich z nogami na ławeczce, wyciskanie na piłce hantlami 5kg. I podciagam się na drazku ile dam radę. Odkąd robię pompki jest poprawa, wcześniej jak cwiczylam takie "gazetowe" cwiczonka na piersi, rzeczywiście z cyckow mi cm.leciały. W ciągu roku spadłam ogółem 20kg...z biustu polecialam że 104cm na 96cm. Sent from my HTC Desire S using Tapatalk
Edytowane przez la'Mbria Czas edycji: 2014-03-15 o 18:06 |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Konto usunięte
|
Staniki, tak, tak, ale mówimy o biustach dziewiczych, a nie takich po przejściach typu odchudzanie, głodówki, ciąża itp. Takim, jeśli obwisły, ćwiczenia nie pomogą.
Nigdzie nie napisałam ,że 70FF to mały biust
|
|
|
|
|
#22 |
|
Przyczajenie
|
Dlaczego niby odpowiednie ćwiczenia nie miałyby pomóc. Jeśli odpowiednio stymulujesz biust oraz dostarczasz organizmowi składników, których potrzebuje, nie rozumie dlaczego miałoby nie zadziałać.
|
|
|
|
|
#23 |
|
BAN stały
|
no bo nie zadziała. Biust jak już np. po odchudzaniu jest taki "obwisły" to już ćwiczeniami mu nie pomożesz.
|
|
|
|
|
#24 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sent from my HTC Desire S using Tapatalk ---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- Cytat:
parę postow wcześniej pisałam o tym. Przy schudnieciu 20kg zmniejszylam cyce o 2rozmiary miski i 1rozmiar pod biustem ( z 75 G na 70FF) biust wygląda zdecydowanie lepiej. W stanikach, to wiadomo, ale zdecydowanie lepiej bez stanika, np.w samej bokserce. No ale sporo tych ćwiczeń na klate robię. Nie jakieś "sciskanie" raczek przez 5min. dziennie przed lusterkiem jak radzą w Pani Domu , tylko porządne pompki i wyciskanie z hantlami. Sent from my HTC Desire S using Tapatalk
|
|
|
|
#25 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sent from my HTC Desire S using Tapatalk
|
|
|
|
#27 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
a męska klata to zupełnie co innego, jak chcesz mieć taki męski biust to spoko ale to nie jest ani sexy ani ładne ani nic.
|
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na dodatek...czytasz wybiórczo Pytanie bylo- czy od ćwiczeń urosną cycki, lub się ujedrnią. Odp.TAK. Ale..oczywiste jest, ze nie bedą wyglądać jak te spod skalpela chirurga plastyka. Takich matka natura nie dała nikomu. Chcesz mieć idealne jabłuszka- idź pod nóż. Innej opcji nie ma. Nosz kurde....to chyba oczywiste, że wyćwiczone cycki będą wyglądać jak cycki panów z silowni+ ciut cycka kobiecego na tym(tłuszczu). W mojej opinii moje cycki (porównuję stan z czasów gdy nosiłam 75G albo nawet 75H a obecnie czyli 70 FF) obecnie wyglądają o niebo lepiej niż gdy były wieksze. Aktualnie mają kształt bardziej zbliżony do cycków z implantem sylikonowym. Są po prostu jedrniejsze, bardziej krągłe i jak napnę klatę to grawitacja może mi skoczyć tak jakby "napompowały" się od góry.
|
|
|
|
#29 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
Konto usunięte
|
Klata, nie cycki
ty jesteś wyjątkiem, bo podczas odchudzania cycki mogą obwisnąć i raczej to zdarza się często, bo dziewczyny głodują lub nie odżywiają się prawidłowo, byle tylko zrzucić wagę, nie tłuszcz.Schudnięcie z cycków więcej niż 2 rozmiary wiąże się, niestety, z ryzykiem opadnięcia i takich ujędrnić się nie da. Po coś te operacje podnoszenia piersi jednak są
Edytowane przez 201607040946 Czas edycji: 2014-03-18 o 19:15 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:23.

. Ostatnio znalazłam tabelę rozmiarów stanika i z ciekawości się zmierzyłam. Okazało się że moje wymiary nie kwalifikują się nawet na noszenie stanika - pod biustem mam 78 cm a w biuście 85. Mam 19 lat, a biust jak troszkę urósł w gimnazjum tak do tej pory się nie powiększył. Zaczęłam się zastanawiać czy wszystko jest w porządku i stąd moje pytanie, czy powinnam iść z tym do ginekologa, zapytać o jakieś hormony?

75 są na najluźniejszej haftce niewygodne, nie czuję się w nich komfortowo.

jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...
ty jesteś wyjątkiem, bo podczas odchudzania cycki mogą obwisnąć i raczej to zdarza się często, bo dziewczyny głodują lub nie odżywiają się prawidłowo, byle tylko zrzucić wagę, nie tłuszcz.