|
|||||||
| Notka |
|
| Targowisko: kosmetyki Targowisko: kosmetyki. Tutaj oddajemy i wymieniamy kosmetyki, których już nie używamy. Nie używasz? Oddaj! |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Rozeznanie
|
Marcowe różności- kosmetyki, książki, ciuszkiNIEAKTUALNE ! Za kosmetyki z mojej listy wish (poniżej na zielono) wymienię trochę niepotrzebnych drobiazgów. Wszystkie moje kosmetyki są czyste, odpowiednio przechowywane i takich samych oczekuje w zamian. Nie interesują mnie kosmetyki stare, mocno zużyte i przesiąknięte zapachem papierosów. - Na wszystkie pytania i propozycje odpowiadam w miarę dysponowania czasem (jeśli nic nie znajdę w zamian za Twoją propozycję, odpowiadam w swoim wątku, żeby nie tworzyć niepotrzebnych subskrypcji) - Wysyłka dobrze zabezpieczona w kopercie bąbelkowej lub pudełku listem poleconym lub paczką. - Pierwsza wysyła osoba z mniejszą ilością przekupek i negatywami. - Przekupkę wystawiam po otrzymaniu przesyłki, od Ciebie też tego oczekuję. :Poszukuję: - każdą ilość Wild Rose Iceberg edt, Lacoste Inspiration edp, Noa Perle edp, Nina Ricci zielone Les Belles, Tresor in Love, lub coś świeżego, zielonego z nutą liści pomidora, trawy (nic ciężkiego i duszącego ani szypru i paczuli) - krem z filtrem do skóry wrażliwej /naczynkowej (bez alkohol denat.), np. Farmona Dermacos Anti-Redness SPF 15 lub Pharmaceris N SPF 20 lub 15 - peeling do twarzy Pharmaceris N - płyn micelarny do skóry wrażliwej/ naczynkowej - szminka Maybelline nr 132 lub kolagenowa Sally Hansen kolor Spa Sandalwood - fluid L'oreal w kolorze W1 golden ivory – może być miniatura - fluid Pharmaceris F nawilżający SPF 20 nr 01 lub 02 miniaturka lub próbki - apteczny filtr tonujący do jasnej cery (bez alkoholu denat. w składzie) oraz rzeczy przydatne na co dzień : szampon do włosów wypadających, żel do golenia, pod prysznic, wkładki Discreet Wymienię : Zapachowo: * * Puma Aqua woman edt 10 ml z 20 ml * Worth Courtesan edp 1 fabryczna próbka nowa 1 ml i 1 testowana (ta sama kategoria i ten sam twórca co Dolce Vita) * Bond Girl 007 edp 4 próbki w blistrach i 1 testowana * pusta butelka refill 10 ml po Womanity Mugler *pusta butelka 50 ml po Noa Perle Cacharel Pielęgnacja: *Nivea q10 plus roll-on pod oczy przeciwzmarszczkowy lekki krem-żel 10 ml - nowy, zafoliowany - nie ma *Ziaja odżywka intensywna świeżość do włosów tłustych 200 ml -nowa *Ziaja odżywka intensywna odbudowa do włosów zniszczonych 200 ml -nowa *Ziaja odżywka codzienna pielęgnacja do wszystkich włosów 200 ml -nowa * Isana Hair woda brzozowa (odlałam sobie trochę, z 500 ml zostało ponad 400 – wymienię całą lub mogę odlać do przetestowania) *Veet krem do depilacji skóra wrażliwa – ze 100 ml zostało ok.80- użyłam raz Makijaż: * Maybelline Pure Liquid Mineral 30 ml kolor Ivory 010 fluid beztłuszczowy SPF 18- użyty parę razy, jednak dla mnie za jasny - zużycie na zdj. * Garnier BB krem do skóry normalnej 50 ml cera jasna – zużycie na zdj. * F&F Galaxy Glow nr 1 baza rozświetlająca w słoiczku – użycie testowe– zdj. * F&F Cream blush kolor precious pink – pudrowy róż w kremie dobrze napigmentowany – użycie testowe – jaśniejszy niż na zdj. * Elizabeth Arden kredka- pomadka metaliczna kolor 02 coral reef (koralowo-złota) – tylko sprawdzony kolor na ręku -zdj. * Rimmel Eyeful gruba kredka do oczu 100 Girls Only (różowo-złota) – parę użyć, nie temperowana- zdj. * Astor automatyczna konturówka do ust Rouge Couture 013 Bois de Rose – spr. kolor – zdj. * Bell Glam Wear lakier nabłyszczający 518 (śliwka) trochę ciemniejszy niż na zdj. -użyty 2 razy * Quiz Magnetic 3D nr 03 (jagoda) trochę ciemniejszy niż na zdj. -użyty 2 razy Drobiazgi: * strzykawki 20 ml -nowe * igły do strzykawek -nowe * spirytus szpitalny (można stosować do "odpachniania" używanych atomizerów)- mogę odlać dowolną poj. * pusta butelka z pompką 400 ml po micelu vichy * lusterko Vichy nowe ( 1 strona powiększa, druga normalna) *o.b. Pro comfort – 2 zamknięte paczuszki, w każdej 2 tampony normal i 2 mini (w sumie 8 tamp.) -nie ma Próbki, miniatury: * Vichy Idealia krem tubka 3ml * Vichy Aqualia Thermal light krem tubka 3ml * Vichy Normaderm krem 1,5 ml * Pharmaceris T sebomatt - 4 x1,5 ml krem intensywnie nawilżający * maseczka oczyszczająca 100 %Natura z zieloną glinką – w saszetce wystarcza na 1-2 użycia * maseczka AA intensywnie odżywiająca saszetka 5 ml * Nivea aqua effect żel do mycia twarzy 1,5 ml * Clinique even better 05 neutral fluid- 2x 1,5ml * L'oreal Lumi Magique N4 pure beige fluid- 5 szt. x 1ml * L'oreal infallible 16 H fluid 140 złoty beż - 15 szt. x 1ml * Maybelline Affinitone fluid 24 golden beż – 3x 1 ml * Vichy Aerateint Pure nr 35 Sand s. sucha 1ml * BB Cream Nivea cera śniada 1,5 ml * Biosilk volumizing shampoo – 2 buteleczki po 15 ml * Wax kamille Pilomax- regenerująca maska do włosów jasnych zniszczonych -saszetka 10ml * Nivea long repair odżywka do włosów – saszetka 10ml Edytowane przez Kinga 72 Czas edycji: 2015-01-12 o 10:26 |
|
|
|
|
#2 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Marcowe różności- kosmetyki, książki, ciuszki
Ubrania:
* Gap letnia bluzka rozm. S z rękawem 3/4, luźny fason, duży dekolt, przyjemna tkanina 100 % rayon (sztuczny jedwab) w dotyku jak wiskoza – nowa z metką (wymiary: dł. bluzki mierzona od ramienia - 63 cm, dł. rękawa mierzona od ramienia - 47 cm, szer. w ramionach 40 cm) – kolor ecri połyskujący srebrem zdj. * dżinsy granatowe rurki rozm. 28, dł. całkowita 104 cm, dł. nogawki mierzona od kroku 83 cm – nieużywane, na mnie okazały się za duże -zdj. *botki eko skórka 38, ciemno szare (kolor jak zdj) - chodziłam w nich może 3 razy, ale są jednak za duże, stan bdb * kapcie baletki różowe rozm. 38 dł. 23cm (na 36 ?) – nowe z metką -zdj. Edytowane przez Kinga 72 Czas edycji: 2013-03-22 o 14:46 |
|
|
|
|
#3 |
|
Rozeznanie
|
Książki:
* „Hamish Macbeth i śmierć plotkary” M.C.Beaton – kryminał raz przeczytana, bez śladów -zdj. * „Kaktus w sercu” Barbara Jasnyk - nie czytana, ale od początku miała uszkodzoną tylną okładkę - zdj. - opis * Adrian Mole czas cappuccino" Sue Townsend - stan bdb - opis Poradniki: * Trinny &Susannah Sztuka przetrwania - nie czytana - opis * Allan i Barbara Pease "Dlaczego mężczyźni nie potrafią robić 2 rzeczy równocześnie, a kobiety na moment nie przestają gadać" - nie czytana - opis * I ty możesz mieć super dziecko radzi Dorota Zawadzka - nie czytana - opis * "Sprawy kobiece, sprawy intymne" - stan bdb * "Uroda bez tajemnic" - stan bdb Edytowane przez Kinga 72 Czas edycji: 2013-03-22 o 14:47 |
|
|
|
|
#4 |
|
Rozeznanie
|
Ziaja odżywka intensywna odbudowa do włosów zniszczonych 200 ml -nowa cos u mnie za to?
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Znajdziesz coś u mnie za:
Trinny &Susannah Sztuka przetrwania "Uroda bez tajemnic" ? |
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
coś u mnie za bb krem i fluid?
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=681630
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
coś u mnie?
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
coś u mnie?
|
|
#10 |
|
Wtajemniczenie
|
Coś we wszystkich wątkach, za:
* Trinny &Susannah Sztuka przetrwania - nie czytana - opis * Allan i Barbara Pease "Dlaczego mężczyźni nie potrafią robić 2 rzeczy równocześnie, a kobiety na moment nie przestają gadać" - nie czytana - opis *"Sprawy kobiece, sprawy intymne" - stan bdb * "Uroda bez tajemnic" - stan bdb |
|
|
|
|
#11 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
znajdziesz cos u mnie w obu watkach za podklad maybelline i kapcie baletki?
|
|
#12 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
cup of tea - odp. u Ciebie. |
|||||
|
|
|
|
#13 |
|
Rozeznanie
|
niestety nic dla siebie nie znalazłam, pozdrawiam
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
S.t. dupont nie jest wg mnie zapachem słodkim, jest chłodniejszy i ostrzejszy od Iceberga
![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=756243&page=2 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Targowisko: kosmetyki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:04.