![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() Wybory do Europarlamentu
7 czerwca 2009.
Będziecie głosować ? Dlaczego tak/dlaczego nie? Zapraszam do dyskusji.
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wybory do Europarlamentu
Apropos. Niedawno byla glosowanie nad rezolucja w sprawie uczynienia 25 maja, dnia smierci rtm. Witolda Petlickiego dniem bohaterow walki z totalitaryzmem.
Rezolucja przepadla, a przeciwko niej glosowali min. europarlamantarzysci z Polski ![]() ![]() Takie mendy nie powinny reprezentowac Polski...
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Tak planuje glosowac.
Dlaczego tak? Ja zawsze glosuje, nie przegapilam zadnych wyborow odkad ukonczylam 18 rok zycia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
oczywiście, że będę głosować. uważam, że jest to obowiązek każdego Polaka. i w ogóle każdego obywatela każdego kraju
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Muszę przysiąść i zapoznać się z działalnością polityczna kandydatów,bo szczerze mówiąc jakbym miała się sugerować partią,to musiałabym zostać w domu.
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
będę, będzie TŻ, większość znajomych i rodzice którzy nie przepuścili nigdy wyborów od 89
kto nie głosuje nie ma prawa później narzekać na takich to a takich rządządzych, bo często są wybierani właśnie dzięki tak żałosnej frekwencji
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Na wybory się wybieram, moje pierwsze. Uważam, że jest to nie tylko obowiązek ale i przywilej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
Ależ ja nie narzekam.
Również na to w co mnie wpakowali ci co głosowac poszli. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Oczywiście, że będę głosować. Jeszcze nie wiem na kogo ![]() ![]() Mój ojciec nie głosował w wyborach kilka lat temu, ale najwięcej w domu miał do powiedzenia, jeśli chodzi o rządy prezydenta Kaczyńskiego. Edytowane przez illuvies Czas edycji: 2009-04-20 o 21:43 |
||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
illuvies w Szwecji głosowanie to obowiązek prawny, nie pójdziesz do urny ponosisz konsekwencje. Nie tak jak w Polsce, gdzie obowiązek głosowania po prostu stoi w konstytucji jako jeden z obowiązków i na tym jego 'obowiązkowość' się kończy. Dla mnie to niezrozumiałe jak można mieć możliwość głosowania i z niej nie skorzystać, przecież kiedyś takiego przywileju nawet w naszym kraju nie było, a obecnie w niektórych nadal nie ma. Ale sądzę, że niechęć do głosowania wsród starszego pokolenia to nalot komunistyczny. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
poczytać życiorysy chociażby
![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Postaram się wyszukać jak najwięcej informacji w internecie.Nie obietnic-faktów.
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Będę- skoro mam taką możlwiość i przywilej.
Po kilku już wypowiedziach tutaj można wywnioskować, że frekwencja 13%- oczywiście najniższa w skali Europy- może się potwierdzić. Edytowane przez Charmain Czas edycji: 2009-04-20 o 22:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Przede wszystkim w Polsce nie ma na kogo głosować. Jedni i ci sami starzeją sie nam na oczach. A wybory to juz kpina i tak wchodzą pierwsi z listy ![]() Zresztą yhm wątek nie jest o mnie.I proszę sie mnie nie czepiać. Odpowiedziłam na tytułowe pytanie-nie,nie ide głosować |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Winter is coming
|
Oczywiście, ze idę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do pytania w tytule watku...tak, zapewne pojde glosowac....bo...mam takie prawo ![]()
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo jesli Ty nie majac pojecia o czym piszesz wyzywasz kogos od idiotow, to jak Ciebie nazwac ![]() To ze polscy europarlamentarzysci tak zaglosowali, swiadczy tylko o tym, ze to mendy i kanalie. Ale co sie dziwic, jesli znaczaca czesc spoleczenstwa tak do tego podchodzi jak Ty ![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Będę głosować.
Jak dostanę wolne w pracy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jesli ktos cos z siebie zrobil, to nie organizacje kombatanckie, tylko Ci, pozal sie Boze reprezentancji narodu polskiego ![]() Rabid, koniec dyskusji o tym, mi chodzilo o wykazanie, ze sa decyzje, ktore kazdy moze ocenic przez glosowanie.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. Edytowane przez Wyrak Czas edycji: 2009-04-21 o 00:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Będę głosować, zawsze chodzę na wybory.
Przecież jest ogromna ilość małych partii, gdyby na wybory poszła ta połowa polaków która zostaje w domu to kto możliwe że któraś z tych partii dostała by se do sejmu. W głównych partiach przewijają się te same twarze, bo Ci którzy chodzą głosować wybierają najchętniej ich. Możesz nawet na kilka dni przed wyborami wybrać się do swojego miasta i pobrać zaświadczenie o prawie do głosowania, wtedy będziesz mogła głosować w dowolnym miejscu. Jest też opcja (choć nie wiem czy przy wszystkich wyborach) zapisania się na liście tam gdzie chcesz głosować i urząd sam załatwia wykreślenie Cię z listy w miejscu zameldowania, ale to trzeba załatwić jakiś miesiąc wcześniej.
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
jasne że będę głosować!
dlaczego? żeby zapewnic sobie prawo do późniejszego narzekania ![]() A tak serio - czemu mialabym nie glosowac? To moj kraj, jestem Polka i zalezy mi, zeby bylo jak najmniej kretynow u władzy - a jedynym sposobem, zeby tak bylo, jest glosowanie na tych mniejszych kretynow... Szczerze mowiac, to ja sie opowiadam za prawnym obowiązkiem glosowania przez każdego obywatela. Powinno podlegac jakiejsc grzywnie - jesli ktos bez waznych powodow, takich jak stan zdrowia czy wyjazd zagraniczny, nie glosuje... inaczej w tym kraju nigdy sie nic nie zmieni.. A tak poza tym, to najbardziej mnie smieszy sytuacja, kiedy najglosniej na wladzę i państwo narzekają te osoby, które akurat na wybory nie poszly - jakie oni mają w ogole prawo narzekac? W koncu w momencie kiedy wybierano rządzących - oni mieli to w dupie. Wiec z jakiej racji teraz zabieraja glos? ech... A swoja droga to smutne jak bardzo Polska sie ośmiesza w Europie...widzialam ostatnio krotki filmik z Kaczynskim na jakims spotkaniu szefow panstw...co on wyprawial...porazka :/ ... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:18.