|
Notka |
|
Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Jakie strony o kulturze odwiedzacie?
Witajcie,
Jakie serwisy internetowe najczęściej odwiedzacie? Jeśli chodzi o filmy u mnie zdecydowanie króluje FilmWeb - zawsze sprawdzam na nim jaką ocenę otrzymała dana produkcja przed jej obejrzeniem. Jeśli chodzi o muzykę to codziennie odwiedzam zagraniczne NME oraz stronę magazynu Billboard. Co jakiś czas staram się także zaglądać na ogólnie blogi: - ALTER MAG - dość nowa stronka poświęcona bardziej sztuce i kulturze niszowej - jestKultura - popularny ostatnio blog lifestylowy A jakie są Wasze typy? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Jakie strony o kulturze odwiedzacie?
Rotten Tomatoes po recenzje filmów
Magazyn Little White Lies (o filmach właśnie, ale w sposób o wiele głębszy, niż zwykłe gazetowe recenzje) Krytykę Polityczną i The Guardian po felietony The Guardian, The Economist (gazeta i magazyn) po recenzje książek i ostatnie wydarzenia polityczne i ekonomiczne (to szczególnie The Economist, który uważam, jest najlepszym pismem na świecie) Into the Gloss (online) po recenzje kosmetyków, kosmetycznych nowości i nowych trendów Flipboard na moim telefonie po newsy Magazyn Teatr (online) i blog Bartłomieja Miernika jeśli mam jazdę na teatr: co się zdarza bardzo rzadko ![]() Oprócz tego główna strona gazeta.pl, tylko ona już się zmieniła w tabloid zupełnie... Poza tym od cholery jest na youtube dokumentów, wykładów (Uniwersytet Stanford, Princeton i wiele, wiele innych umieszczają tam całe semestry zajęć z przeróżnych dziedzin w ramach maksymalnego udostępniania wiedzy) do wyboru, do koloru. Strona BBC i ☠☠☠☠☠☠☠☠ po filmy i serie dokumentalne i magazyn o książkach. Moja lokalna biblioteka po kryminały. Amerykański kanał informacyjny MSNBC, szczególnie po program Rachel Maddow: ona zabija precyzją i pomysłowością analizy ostatnich wydarzeń politycznych - i nie tylko - w USA. Korzystaj ![]()
https://wizaz.pl/Mikroreklama Edytowane przez Suzanne Czas edycji: 2014-01-23 o 06:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Ja polecam kulturawplot.pl - bardzo fajny blog kulturalny
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Świetne programy lecą również na TVP KULTURA np. Hala odlotów, doskonali goście, doskonałe dyskusje, świetni prowadzący. Często oglądam ten i naprawdę jest rzeczowy, konkretny i ciekawy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
okruchykultury.pl to blog, który czytam od wielu miesięcy. Ja go kocham najbardziej za część o sztuce ale znajdziecie tam i sporo filozofii i podróże i sporo różności dookoła kultury.
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Od siebie mogę dorzucić http://www.dwutygodnik.com/ i http://www.artnews.com/ . Kiedyś było tego więcej, ale za bardzo razi mnie w oczy kompletny brak obiektywizmu i nieco bezczelne próby manipulacji czytelnikiem.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:29.