![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Abonament RTV
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...kie_Radio.html
Nie bardzo rozumiem. Czyżby założyli, że każdy ma w domu telewizor??? Ja na ten przykład nie mam, gdyz nie interesuje mnie papka serwowana w TVP i mediach komercyjnych. Abonament chetnie zapłacę, jak reszta narodu zrzuci się na mój karnet na basen ![]() Co Wy o tym sądzicie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Abonament RTV
najpierw niech mi udowodnią że mam telewizor.
Paranoja. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
BAN stały
|
Cytat:
Dzisiaj płacisz, to wymagasz, dlaczego ludzie mają płacić (jeszcze więcej) w ciemno za coś, co, w ich przekonaniu, leci na łeb, na szyję, i nie trafia im w gusta, tvn czy polsat również ma programy typu Mam Talent, ale nie wymaga od ludzi składek nazywając tego ustawą obywatelską. Chciałoby się wyciągac od narodu więcej kasy na lejdisy i testosterony vel szkolne lektury ![]() Mam nadzieję, że to nie przejdzie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Jak tak bardzo chcą egzekwować te pieniądze, to niech się zakodują. Zobaczymy ile osób zapłaci za odblokowanie. Za radio jeszcze mogę płacić, bo słucham Trójki, ale nie za TV.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
to kolejny podatek.
równie dobrze mogliby wprowadzić abonament na telekomunikację, pocztę, kolej i wiele innych. nie ważne, że nie korzystasz - płacić trzeba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
BAN stały
|
I zgadzam się, dlaczego ma płacić każdy, bo figuruje, że jest ubezpieczony, czy do nich nie dociera, ze dziś, coraz więcej młodych ludzi olewa telewizję wybierając internet, i że wielu nawet telewizora w domach nie ma?!
I czy każdy, kto ma prawo jazdy, musi od razu płacić AC? Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
a nawet jak ma telewior to nie oglada jedynki,czy dwojki.
dla mnie programy ogólnopolskie mogłyby nie istnieć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Kolejny sposob jak zasilic kieszenie marnych artystow -rezyserow i innych nierobow:-/
nie dosc ze trzeba kupic tv to jeszze mam placic za nieogladanie tvp ? bez jaj. dla mnie rowniez tv moglaby nie istniec i byc zakodowana -ciekawe ile wtedy ludzie zaplaciloby za odblokowanie tvp -tylko starsze pokolenia ktore placa abonament od zawsze i nie moa sie teraz wykrecic bo zaraz byloby to podejrzane. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Glupota totalna. Dlaczego ktos ma placic za cos, czego nie ma? I to jeszcze 10zl od osoby, jesli dobrze zrozumialam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Po pierwsze - nie trzeba miec telewizora, wystarczy radio, zeby placic abonament.
Po drugie - mozna nie miec telewizji publicznej, w ogole jej nie ogladac, a i tak abonament sie placi ![]() Ogolnie to zalozenie abonamentu jest takie, ze wspiera sie TV publiczna, ktora ma niby misje. Hm, zalozenie jak zalozenie, ja nie odczuwam specjalnie potrzeby posiadania tej tel z misja...
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Misja hehehe
Chyba ogłupiania Jak czasem u mamy oglądam TV, to ręce mi opadaja. Z tym radiem to kiepska sprawa. Bo mamy... ale słuchamy tylko stacji niekomercyjnych i to też sporadycznie, bo "redaktorzy" piep.... jak potłuczeni. O wkurzajacych reklamach nie wspomnę |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
BAN stały
|
Po 3 telewizor to jest tak naprawdę najmniej ważny, bo można go wcale nie mieć, liczy się antena.
I wiem, że wystarczy radio, i właśnie ze względu na ową misję przykre, że, że tak powiem, komercjalizacja ją deprecjonuje. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Genialna misja- Natasza Urbańska na TVP1 i Tatiana Okupnik na TVP2. Zamiast kupić jakieś nowsze, dobre filmy i programy, to płacą wielkie sumy na pensje dla Lisów i jakichś śmiesznych gwiazdek. Spadać od mojego portfela, nie dam ani złotówki na to, żeby jakaś panna Doda za moje pieniądze robiła tipsy
![]() Przecież największe kwoty w TVP idą na pensje dla pracowników. Skoro jednak zarząd uważa, że ma jakąś misję, to niech pracują za darmo, albo chociaż za normalną pensję. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
na drugie mam Irena
|
a jak małżeństwo mieszka z rodzicami to co 40 zł będą płacić no nieżle chcą mieć kasę aby mogli wypłacić dziwadłu tańczącemu na lodzie
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
zawsze można zrezygnowac z abonamentu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
W razie czego ustawiam się w kolejce po "publiczną opłatę". ![]() Cytat:
Słusznie mówią... Powstaje "genialny" pomysł, a jak się ma do rzeczywistości - cóż... Nie zdziwiłabym się, gdyby przeszedł. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
No wlasnie o to chodzi, ze nie mozna. Jesli masz telewizor, niezaleznie od tego co ogladasz, masz obowiazek dorzucac sie do budzetu TVP/publicznego radia.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
nikoniecznie.obowiązek jest,ale można zrezygnować.nikt tego nie sprawdza.wiem,bo mam w rodzinie kogoś kto nie płaci już od dziesięciu lat.
gdyby moi rodzice,bo na nich jest zarejstrowany odbiornik nie byli ludźmi prawymi juz dawno wyrejstrowałabym telewizor. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Wiem, że jak ktoś np. pobiera zasiłki z Pomocy Społecznej, to nie ma obowiązku płacić. Inni muszą- inna sprawa, że mało kto płaci, bo i frajerstwem jest płacić za coś, czego się nie używa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
No tak mozna zrobic ale to nie znaczy "ze mozna zregzygnowac", po prostu jest prawo ktore jest slabo egzekwowalne, a nie ze ktos dostaje mozliwosc wyboru czy chce placic czy nie.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
BAN stały
|
Cytat:
A to gdzie ja "Klan" oglądać bedę? A niedługo chociażby takie akcje się kroją: Profesor Smosarski jeszcze raz dziękuje Oli za znalezienie jego telefonu komórkowego. Wymiana zdań z atrakcyjnym wykładowcą nie uchodzi uwagi jej znajomej z uczelni Ady. Rysiek nie chce już rozmawiać z gospodynią nieuczciwego prawnika. Nie wierzy, że kobieta zdecyduje się zeznawać przeciwko pracodawcy. Grażynka przypomina mu o kosztownej prośbie Bożenki. Po krótkiej naradzie oboje decydują się opłacić córce dodatkowe lekcje tańca. Jerzy informuje Elżbietę, że mimo jej odmowy kupił jednak bilety na koncert. Niestety, Elżbieta jest nieugięta. Niedługo pewnie Bożenka na lodzie bedzie tańczyła ![]() Że już o "Modzie na sukces" nie wspomnę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Wtajemniczenie
|
Chętnie zapłacę, jeśli z anteny TVP znikną wszelkie reklamy. Wyobrażacie jakie krocie zarabiają na jednej raklamie, a co dopiero na 10-ciu minutach bloczka? Z takich dochodów można opłacić spokojnie caluśki zarząd i pracowników, także gaże dla wątpliwych gwiazdeczek, wyprodukować niejeden film (żeby jeszcze TVP miała na swoim koncie pokaźną listę produkcji
![]() A im jeszcze mało... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
z tego co mi wiadomo to można zrezygnować,bo to jest obowiązek płacenia za posiadanie odbiornika RTV.nie musisz miec telewizora,nikt ci nie może tego narzucić.inna sprawa to posiadac telewizor,a nie placić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Troche dla mnie niejasne czy piszesz o nieposiadaniu odbiornika tel/radiowego i nie placeniu przez co (co jest krzywdzace, bo to ze mam TV nie znaczy, ze bede TVP ogladac), czy o tym, ze ktos odbiornik ma i nie placi, bo nikt tego nie egzekwuje.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Koszmar, ja mam listę osób, na które nie chcę płacić...
Zacznę wymieniać nazwiska: T. Lis, H. Smoktunowicz Lisowata Doda Elektroda Cichopkowa R. Janowski M. Foremniak w sumie to chyba skończę, bo okaże się, że chyba w ogóle nikomu z TVP nie dam ani złotóweczki ![]() Żądam możliwości wyboru, chcę, żeby ktoś przyszedl i zablokował mi telewizję publiczną (jedncześnie nie ruszając kablówki ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kiedys bylam swiadkiem na poczcie ,kiedy staruszka chcial zrezygnowac, sama kierowniczka poczyt ja przepytywala dlaczego i po co chce zrezygnowac a staruszka miala ze soba cala dokumentacje medyczna choroby oczu. jesli ktokolwiek z nas teraz przestalby placic to jest szansa ze sie tym zainteresuja. dlatego w duzej czesci abonament placa ludzie 40 + nauczeni ze trzeba to placic i koniec. tvp czy sie chc eczy nie sie ma ,nawet z prostego kabla blokowego czy tez z eteru mozna odbierac,a czy ogladaz to ich to rybka. masz tv ,radio -plac. dlatego jestem za zakodowaniem tvp. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Problemów nie mają jedynie ci, którzy nie zgłosili owego faktu korzystania z TV i radia. A tak jak już ktoś płaci i od dawna i teraz nagle przestanie to możliwe, że spotka go kontrola.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:58.