Abonament RTV - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-10-07, 09:19   #1
Foka29
Zadomowienie

Abonament RTV

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...kie_Radio.html

Nie bardzo rozumiem. Czyżby założyli, że każdy ma w domu telewizor???
Ja na ten przykład nie mam, gdyz nie interesuje mnie papka serwowana w TVP i mediach komercyjnych.
Abonament chetnie zapłacę, jak reszta narodu zrzuci się na mój karnet na basen
Co Wy o tym sądzicie?
Foka29 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-07, 09:41   #2
AporiaCrataegi
Raczkowanie

Dot.: Abonament RTV

najpierw niech mi udowodnią że mam telewizor.
Paranoja.
AporiaCrataegi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-07, 09:54   #3
Hultaj
BAN stały

Cytat:
Stowarzyszenia filmowców oraz producentów telewizyjnych przygotowały własny projekt ustawy o RTV
abstrahując od tematu, na pewno nie interesowałyby mnie ustawodawcze pomysły w wykonaniu kogoś, kto, pośrednio, serwuje mi, jako ewentualnemu widzowi (ewentualnemu, bo, moim zdaniem, dziś telewizji publicznej za bardzo nie da się oglądać, bo wartościowe, dla mnie, pozycje, w większości przypadków zapodają w godzinach, gdy czlowiek jest w szkole czy pracy, alby, gdy powinien spać) tańce na lodzie i adaptacje grocholowych książek, albo dzieła typu ''superprodukcja''.

Dzisiaj płacisz, to wymagasz, dlaczego ludzie mają płacić (jeszcze więcej) w ciemno za coś, co, w ich przekonaniu, leci na łeb, na szyję, i nie trafia im w gusta, tvn czy polsat również ma programy typu Mam Talent, ale nie wymaga od ludzi składek nazywając tego ustawą obywatelską.
Chciałoby się wyciągac od narodu więcej kasy na lejdisy i testosterony vel szkolne lektury ; niech się ciesza, że mają abonament - bezczelna propozycja, moim zdaniem.

Mam nadzieję, że to nie przejdzie.
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-07, 09:56   #4
Impersona
Zakorzenienie

GG do Impersona

Jak tak bardzo chcą egzekwować te pieniądze, to niech się zakodują. Zobaczymy ile osób zapłaci za odblokowanie. Za radio jeszcze mogę płacić, bo słucham Trójki, ale nie za TV.
Impersona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-07, 09:58   #5
effcia82
Zakorzenienie

to kolejny podatek.
równie dobrze mogliby wprowadzić abonament na telekomunikację, pocztę, kolej i wiele innych. nie ważne, że nie korzystasz - płacić trzeba
effcia82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-07, 10:03   #6
Hultaj
BAN stały

I zgadzam się, dlaczego ma płacić każdy, bo figuruje, że jest ubezpieczony, czy do nich nie dociera, ze dziś, coraz więcej młodych ludzi olewa telewizję wybierając internet, i że wielu nawet telewizora w domach nie ma?!

I czy każdy, kto ma prawo jazdy, musi od razu płacić AC?
Cytat:
Jak tak bardzo chcą egzekwować te pieniądze, to niech się zakodują. Zobaczymy ile osób zapłaci za odblokowanie. Za radio jeszcze mogę płacić, bo słucham Trójki, ale nie za TV.
Otóż to.
Stary 2008-10-07, 10:07   #7
Foka29
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Impersona Pokaż wiadomość
Niestety, nie zrobią tego... no bo kto by kupił dekoder TVP

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-10-07, 10:16   #8
TmargoT
Zakorzenienie

a nawet jak ma telewior to nie oglada jedynki,czy dwojki.
dla mnie programy ogólnopolskie mogłyby nie istnieć.
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-07, 11:08   #9
paula78
Zakorzenienie

Kolejny sposob jak zasilic kieszenie marnych artystow -rezyserow i innych nierobow:-/

nie dosc ze trzeba kupic tv to jeszze mam placic za nieogladanie tvp ?
bez jaj.

dla mnie rowniez tv moglaby nie istniec i byc zakodowana -ciekawe ile wtedy ludzie zaplaciloby za odblokowanie tvp -tylko starsze pokolenia ktore placa abonament od zawsze i nie moa sie teraz wykrecic bo zaraz byloby to podejrzane.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-07, 12:47   #10
patbar
Zadomowienie

Glupota totalna. Dlaczego ktos ma placic za cos, czego nie ma? I to jeszcze 10zl od osoby, jesli dobrze zrozumialam.
patbar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-07, 13:59   #11
Hultaj
BAN stały

Cytat:
Napisane przez paula78 Pokaż wiadomość
Kolejny sposob jak zasilic kieszenie marnych artystow -rezyserow i innych nierobow:-/

nie dosc ze trzeba kupic tv to jeszze mam placic za nieogladanie tvp ?
bez jaj.

dla mnie rowniez tv moglaby nie istniec i byc zakodowana -ciekawe ile wtedy ludzie zaplaciloby za odblokowanie tvp -tylko starsze pokolenia ktore placa abonament od zawsze i nie moa sie teraz wykrecic bo zaraz byloby to podejrzane.
Myslę dokładnie tak samo , bardzo jestem ciekawa, kto na ochotnika chciałby się, jeszcze bardziej lub w ogóle, dokładać do pensyjek Kingusiów czy innych doktor Zosiów.
Stary 2008-10-07, 14:49   #12
Wyrak
Zakorzenienie

Po pierwsze - nie trzeba miec telewizora, wystarczy radio, zeby placic abonament.

Po drugie - mozna nie miec telewizji publicznej, w ogole jej nie ogladac, a i tak abonament sie placi

Ogolnie to zalozenie abonamentu jest takie, ze wspiera sie TV publiczna, ktora ma niby misje. Hm, zalozenie jak zalozenie, ja nie odczuwam specjalnie potrzeby posiadania tej tel z misja...

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-07, 14:58   #13
Foka29
Zadomowienie

Misja hehehe
Chyba ogłupiania
Jak czasem u mamy oglądam TV, to ręce mi opadaja.
Z tym radiem to kiepska sprawa. Bo mamy... ale słuchamy tylko stacji niekomercyjnych i to też sporadycznie, bo "redaktorzy" piep.... jak potłuczeni. O wkurzajacych reklamach nie wspomnę
Stary 2008-10-07, 15:11   #14
Hultaj
BAN stały

Po 3 telewizor to jest tak naprawdę najmniej ważny, bo można go wcale nie mieć, liczy się antena.
I wiem, że wystarczy radio, i właśnie ze względu na ową misję przykre, że, że tak powiem, komercjalizacja ją deprecjonuje. Bo media publiczne są potrzebne, ale jak mają tak wyglądać, jak wyglądają, to ja np. ich nie potrzebuję.
Stary 2008-10-07, 15:11   #15
Impersona
Zakorzenienie

GG do Impersona

Genialna misja- Natasza Urbańska na TVP1 i Tatiana Okupnik na TVP2. Zamiast kupić jakieś nowsze, dobre filmy i programy, to płacą wielkie sumy na pensje dla Lisów i jakichś śmiesznych gwiazdek. Spadać od mojego portfela, nie dam ani złotówki na to, żeby jakaś panna Doda za moje pieniądze robiła tipsy
Przecież największe kwoty w TVP idą na pensje dla pracowników. Skoro jednak zarząd uważa, że ma jakąś misję, to niech pracują za darmo, albo chociaż za normalną pensję.
Stary 2008-10-07, 18:14   #16
evela28
na drugie mam Irena

a jak małżeństwo mieszka z rodzicami to co 40 zł będą płacić no nieżle chcą mieć kasę aby mogli wypłacić dziwadłu tańczącemu na lodzie

kiedy życie daje ci w twarz
uśmiechnij się i z politowaniem powiedz:
bijesz się jak ciota
evela28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-07, 18:39   #17
TmargoT
Zakorzenienie

zawsze można zrezygnowac z abonamentu.
Stary 2008-10-07, 18:55   #18
cbc6429be45513368b51b71e340d921ce6d338a3
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Foka29 Pokaż wiadomość
Abonament chetnie zapłacę, jak reszta narodu zrzuci się na mój karnet na basen
Co Wy o tym sądzicie?
U mnie by się znalazło kilka większych wydatków.
W razie czego ustawiam się w kolejce po "publiczną opłatę".

A mówią - Polska krajem absurdów.
Słusznie mówią...

Powstaje "genialny" pomysł, a jak się ma do rzeczywistości - cóż...
Nie zdziwiłabym się, gdyby przeszedł.

cbc6429be45513368b51b71e340d921ce6d338a3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-07, 19:13   #19
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TmargoT Pokaż wiadomość
zawsze można zrezygnowac z abonamentu.
No wlasnie o to chodzi, ze nie mozna. Jesli masz telewizor, niezaleznie od tego co ogladasz, masz obowiazek dorzucac sie do budzetu TVP/publicznego radia.

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-10-07, 19:48   #20
TmargoT
Zakorzenienie

nikoniecznie.obowiązek jest,ale można zrezygnować.nikt tego nie sprawdza.wiem,bo mam w rodzinie kogoś kto nie płaci już od dziesięciu lat.
gdyby moi rodzice,bo na nich jest zarejstrowany odbiornik nie byli ludźmi prawymi juz dawno wyrejstrowałabym telewizor.
Stary 2008-10-07, 20:00   #21
Impersona
Zakorzenienie

GG do Impersona

Wiem, że jak ktoś np. pobiera zasiłki z Pomocy Społecznej, to nie ma obowiązku płacić. Inni muszą- inna sprawa, że mało kto płaci, bo i frajerstwem jest płacić za coś, czego się nie używa.
Stary 2008-10-07, 20:47   #22
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
nikoniecznie.obowiązek jest,ale można zrezygnować.nikt tego nie sprawdza.wiem,bo mam w rodzinie kogoś kto nie płaci już od dziesięciu lat.
gdyby moi rodzice,bo na nich jest zarejstrowany odbiornik nie byli ludźmi prawymi juz dawno wyrejstrowałabym telewizor.
No tak mozna zrobic ale to nie znaczy "ze mozna zregzygnowac", po prostu jest prawo ktore jest slabo egzekwowalne, a nie ze ktos dostaje mozliwosc wyboru czy chce placic czy nie.

Stary 2008-10-07, 20:53   #23
evil minded
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
Po 3 telewizor to jest tak naprawdę najmniej ważny, bo można go wcale nie mieć, liczy się antena.
I wiem, że wystarczy radio, i właśnie ze względu na ową misję przykre, że, że tak powiem, komercjalizacja ją deprecjonuje. Bo media publiczne są potrzebne, ale jak mają tak wyglądać, jak wyglądają, to ja np. ich nie potrzebuję.
Jak telewizor potrzebny nie jest!?
A to gdzie ja "Klan" oglądać bedę? A niedługo chociażby takie akcje się kroją:

Profesor Smosarski jeszcze raz dziękuje Oli za znalezienie jego telefonu komórkowego. Wymiana zdań z atrakcyjnym wykładowcą nie uchodzi uwagi jej znajomej z uczelni Ady. Rysiek nie chce już rozmawiać z gospodynią nieuczciwego prawnika. Nie wierzy, że kobieta zdecyduje się zeznawać przeciwko pracodawcy. Grażynka przypomina mu o kosztownej prośbie Bożenki. Po krótkiej naradzie oboje decydują się opłacić córce dodatkowe lekcje tańca. Jerzy informuje Elżbietę, że mimo jej odmowy kupił jednak bilety na koncert. Niestety, Elżbieta jest nieugięta.

Niedługo pewnie Bożenka na lodzie bedzie tańczyła I się interes kręci. NA co im jeszcze abonament?

Że już o "Modzie na sukces" nie wspomnę
evil minded jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-10-07, 21:55   #24
Maniwa
Wtajemniczenie

Chętnie zapłacę, jeśli z anteny TVP znikną wszelkie reklamy. Wyobrażacie jakie krocie zarabiają na jednej raklamie, a co dopiero na 10-ciu minutach bloczka? Z takich dochodów można opłacić spokojnie caluśki zarząd i pracowników, także gaże dla wątpliwych gwiazdeczek, wyprodukować niejeden film (żeby jeszcze TVP miała na swoim koncie pokaźną listę produkcji ) oraz sponsorować ich jakże ważną społecznie misję.
A im jeszcze mało...
Maniwa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-07, 22:40   #25
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość
No tak mozna zrobic ale to nie znaczy "ze mozna zregzygnowac", po prostu jest prawo ktore jest slabo egzekwowalne, a nie ze ktos dostaje mozliwosc wyboru czy chce placic czy nie.
z tego co mi wiadomo to można zrezygnować,bo to jest obowiązek płacenia za posiadanie odbiornika RTV.nie musisz miec telewizora,nikt ci nie może tego narzucić.inna sprawa to posiadac telewizor,a nie placić.
Stary 2008-10-07, 22:50   #26
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
z tego co mi wiadomo to można zrezygnować,bo to jest obowiązek płacenia za posiadanie odbiornika RTV.nie musisz miec telewizora,nikt ci nie może tego narzucić.inna sprawa to posiadac telewizor,a nie placić.
Troche dla mnie niejasne czy piszesz o nieposiadaniu odbiornika tel/radiowego i nie placeniu przez co (co jest krzywdzace, bo to ze mam TV nie znaczy, ze bede TVP ogladac), czy o tym, ze ktos odbiornik ma i nie placi, bo nikt tego nie egzekwuje.

Stary 2008-10-07, 23:06   #27
dzustam
Zakorzenienie

Koszmar, ja mam listę osób, na które nie chcę płacić...

Zacznę wymieniać nazwiska:
T. Lis,
H. Smoktunowicz Lisowata
Doda Elektroda
Cichopkowa
R. Janowski
M. Foremniak
w sumie to chyba skończę, bo okaże się, że chyba w ogóle nikomu z TVP nie dam ani złotóweczki

Żądam możliwości wyboru, chcę, żeby ktoś przyszedl i zablokował mi telewizję publiczną (jedncześnie nie ruszając kablówki )

dzustam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-10-08, 07:10   #28
paula78
Zakorzenienie

Cytat:
jasne ze mozna tylko trzeba miec do tego podstawy np. udokumentowaną medycznie ślepote .

kiedys bylam swiadkiem na poczcie ,kiedy staruszka chcial zrezygnowac, sama kierowniczka poczyt ja przepytywala dlaczego i po co chce zrezygnowac a staruszka miala ze soba cala dokumentacje medyczna choroby oczu.

jesli ktokolwiek z nas teraz przestalby placic to jest szansa ze sie tym zainteresuja.
dlatego w duzej czesci abonament placa ludzie 40 + nauczeni ze trzeba to placic i koniec.

tvp czy sie chc eczy nie sie ma ,nawet z prostego kabla blokowego czy tez z eteru mozna odbierac,a czy ogladaz to ich to rybka.
masz tv ,radio -plac.

dlatego jestem za zakodowaniem tvp.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-08, 07:32   #29
Annaluka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Impersona Pokaż wiadomość
mało kto płaci, bo i frajerstwem jest płacić za coś, czego się nie używa.
Ja płacę od początku i nie czuję się frajerką. Po prostu wypełniam obowiązek ustawowy.

Cytat:
Napisane przez paula78 Pokaż wiadomość
jasne ze mozna tylko trzeba miec do tego podstawy np. udokumentowaną medycznie ślepote .

kiedys bylam swiadkiem na poczcie ,kiedy staruszka chcial zrezygnowac, sama kierowniczka poczyt ja przepytywala dlaczego i po co chce zrezygnowac a staruszka miala ze soba cala dokumentacje medyczna choroby oczu.

jesli ktokolwiek z nas teraz przestalby placic to jest szansa ze sie tym zainteresuja.
dlatego w duzej czesci abonament placa ludzie 40 + nauczeni ze trzeba to placic i koniec.

tvp czy sie chc eczy nie sie ma ,nawet z prostego kabla blokowego czy tez z eteru mozna odbierac,a czy ogladaz to ich to rybka.
masz tv ,radio -plac.

dlatego jestem za zakodowaniem tvp.
No właśnie.

Problemów nie mają jedynie ci, którzy nie zgłosili owego faktu korzystania z TV i radia. A tak jak już ktoś płaci i od dawna i teraz nagle przestanie to możliwe, że spotka go kontrola.
Stary 2008-10-08, 08:09   #30
madzia.a
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Cytat:
No tak, ale w artykule podanym w pierwszym poście pisze, że kazdy obywatel ubezpieczony w Zusie bedzie miał obowiązek placenia 10 zł na tv obojętnie czy posiada telewizor czy też nie. Oraz bez względu na to ile osób liczy dane gospodarstwo domowe. Czyli jak w jednym mieszkaniu mieszkają rodzice plus córka z mężem, będą musieli placić 40 zł nawet jeśli nie posiadają w ogóle telewizora.
madzia.a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości