![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Bvlgari (Bulgari)
Co myslicie o perfumach Bvlgari? Wydaje mi sie, ze ciagle sa na topie i dobrze sie sprzedaja - ale tylko w gronie snobow
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Bvlgari
Och jak się cieszę, że ktoś poruszył ten temat
![]() Omnia marki Bvlgari to moje najukochańsze perfumy. Nie wszystkim się jednak podobają, niektórzy uważają, że są zbyt ciężkie i intensywne. Dla mnie są orientalne, tajemnicze i lekko pikantne. To co mnie intryguje w tym zapachu to to, że jego głównymi nutami zapachowymi są przyprawy (imbir, szafran, kardamon, pieprz), a nie jak to najczęściej bywa- kwiaty i owoce.A trwałość jest wprost rewelacyjna!! Innym zapachem Bvlgari, który bardzo mnie ciekawi, a którego niestety nie znam jest Bvlgari Black. Jakoś nigdzie nie mogę go znaleźć ![]() Blv nie podoba mi sie wogóle, pachnie tak jakoś nijako. Apropos samej marki Bvlgari, to faktycznie jakoś mało go na półkach jest. Szkoda
![]() |
#3 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dlaczego uwazasz że sa popularne "tylko w gronie snobow"? Moja mama uwielbia Bvlgari Pour Femme, mi tez sie podobaja, ale oczywiscie sa juz niedostepne w Polsce (przynajmniej w Sephorach, Douglasach etc) Sa bardzo piekne i oryginalne.. Natomiast np: BLV Omnia to jeden z najgorszych zapachow jakie znam. Bardzo trwale, bardzo męczące niestety. Ogolnie lubie te marke, niestety u nas niedostepne sa zestawy, miniaturki etc. Wydaje mi sie, ze generalizacje typu: "nie przyciagaja niewybrednych nosow" nie sluza ani ludziom ani perfumom ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Snob to mialo byc w pozytywnym kontekscie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kim jest ktos kto uzywa adidas czy avonu?kims gorszym?bo nie stac go na perumeryjne zachcianki? znam osobe ktorej nie stac na drogie zapachy a ma nos doskonaly i wszytske zapachy zna z probek ,potrafi rozróznic poszczególne nuty, zna historie powstania zapachów ,projektantów ,itp. nie podobaja mi sie takie kategorie, a słowo "snob" mozna bylo zastapic bardziej odpowiednim.to tyle ode mnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Nie napisalam, ze ktos, kto uzywa tanszych perfum jest gorszy. Gdzie to przeczytalas? Pewnie, ze czesto sytuacja materialna zmusza nas do kupienia tego czy innego zapachu, ale sa osoby, ktore gustuja w perfumach "nizszych lotow". Sama kiedys kupilam cos z Avonu itp. i po dluzszym czasie stosowania wyczulam, ze to niestety nic nadzwyczajnego... Zreszta, nawet wsrod perfum Lancome zdarzaja sie wg mnie buble. Chodzi mi o to, ze z reguly perfumy tansze sa niskiej jakosci - ale to chyba nic odkrywczego. Jesli Ci urazilam tym stwierdzeniem, to przepraszam; po Twoim poscie ja rowniez moge czuc sie urazona, poniewaz fakt, iz uzywam perfum np. Bvlgari (czy jakichkolwiek innych z wyzszej polki) postrzegasz jako zachcianke (czyli zbedny kaprys, cos nienormalnego). Uzylam okreslenia snob, bo snob lubi uzywac rzeczy luksusowych, wyrozniajacych sie, markowych, najczesciej malo popularnych. Czy tak nie jest z perfumami Bvlgari, Serge Lutens, Annick Goutal itp.? Poza tym radzilabym zwracac czasem uwage na emotikony...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
ale nie kazdy uzywajacy rzeczy markowych ,niezwyklych,niespotykany ch jest snobem ,nie uwazam sie za snoba a lubie rzeczy ładne ,i lubie ładne pefumy niekoniecznie z kranika
![]() snobem dla mnie jest osba ktora kupuje żeby miec tylko i wyłącznie markowe rzeczy .nie sadze tez aby snob chcial pachniec czyms co nie jest znane dla reszty ,z reklam itp. osoby uzywajace perfum z kranika nazwalabym raczej nie zwracajacym uwage na jakosc i sklad zapachu ktore nie czuja potrzeby odkrywania czegos nowego i niepowtarzalnego,lub tez ktorych nie stac na inne perfumy. co do avonow ,adidasow to dla mnie sa o niebo lepsze niz kranikowe spirytusy. jesli cie urazilam to oczywiscie takze przepraszam. osobiscie znam Bvlgari Pour Femme ,ładny zapach ale dla mnie za powazny i sie rozstalismy ![]() Omnie bardzo lubie ,jest taki cieply ,słodki a jednoczesnie rozwija sie dośc drapieznie. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
ostatnio w sklepie sprzedawczyni poczestowala mnie papierkiem popsikanym bvlgari i zareklamowala, ze to zapach, w ktorym glowne nuty to wodka
![]() ![]() reszta zapachow bvlgari az tak do mnie nie przemawia. wydaja mi sie jakies ciezkie i przytlaczajace. np do Omni tyle podchodzilam, po tym jak sie dowiedzialam, ze ma niby miec nuty bialej czekolady. ale za nic nie moge sie tej bialej czekolady dowachac, czuje tylko przytlaczajacy, babciny aromat ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Co do Bvlgari - nie lubię tej marki, z małymi wyjątkami. Moim ulubionym zapachem jest zdecydowanie Black, zapach nieco dziwny acz charakterny, ktory sama lubię nosić (a co ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Myślę że Ropuszka używając słowa snob miała na myśli osobę przejawiającą zamiłowanie do luksusu a nie szpanerstwa
![]() Ja bardzo lubie białą herbate Bvlgari ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
to fakt - flakony maja bardzo fajne, takie specyficzne i minimalistyczne (za wyjatkiem omnii, ktorej flakon jest bardziej ozdobny, ale wciaz piekny i nietypowy.)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
A ja bardzo, bardzo lubię Blv i jego cieplejszą zimową wersję - Absolute Blv - również (natomiast Blv Notte to dla mnie już inna bajka - brak im tego imbirowego strzału, który tak mnie w dwóch pierwszych pociąga).
Blv sa bardzo trwałe, a wyczuwane w nich akordy (wanilia i wisteria) tak fajnie wokół tej imbirowej nutki balansują. Z czasem zapach staje się taki balsamiczny, otulający ![]() Mój TŻ uzywa natomiast Black i on jest rewelacyjny (znaczy się obaj są rewelacyjni - mój TŻ i jego Black ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Dot.: Bvlgari (Bulgari)
mam pytanie !
czym się różnią? Bvlgari, Eau Perfumee au The Vert Extreme Bvlgari, Eau Perfumee Eau The Vert |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
jeszcze znalazlam z dopiskiem cologne-co to znaczy
BVLGARI BULGARI COLOGNE AU THE VERT |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Ropuszko, pojaw się na krakowskim zlocie wizażanek, to przyniosę Ci Blv
![]() Podobnie jak homyk, uwielbiam Bvlgari Black i często podbieram TŻ. Trwały, piękny, niejednoznaczny. TŻ dostał je od rodziców w prezencie 9zakupione we Włoszech) w PL jeszcze ich nie było i byłam pewna, że wejdą w jakiś straszliwych cenach. Rok temu zobaczyłam je po 100 zł w Rossmanie, w Spehorach i douglasach się nie pojawiły do dziś ?:| Blv też jest trwałe, bardzo świeże, zimne, chłodne, eleganckie. Omni nie lubię, a już szczególnie Omni Amethyst -plagiat (coś między Innocentem a MaxMarą) i BARDZO nietrwały - znika po jakiś 15 minutach, o zgrozo!
'Jak gdyby znajome szlaki wyznaczone na letnim niebie mogły równie łatwo prowadzić do więzienia, jak do niewinnych snów' (Camus) I need perfection, some twisted selection that tangles me to keep me alive
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
Bulgari Omnia mam, dostałam... Moja przyjaciólka tez używa tych perfum i bardzo mi sie na niej ten zapach podoba...Ładny, bardzo ciekawy, jednak... w moim przypadku tylko u kogoś, u mnie nie mogę znieść tych perfum...Trzeba będzie zrobić zamianę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Widziałyście?
http://nowsmellthis.blogharbor.com/b...3/3742709.html Ta czarna, elegancka butelka, ten jaśmin w nutach, ta reklama ![]()
'Jak gdyby znajome szlaki wyznaczone na letnim niebie mogły równie łatwo prowadzić do więzienia, jak do niewinnych snów' (Camus) I need perfection, some twisted selection that tangles me to keep me alive
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Spośród zapachów Bvlgari wybrałabym w zasadzie tylko jeden zapach - Omnia Crystalline - zapach świetlisty, jednocześnie lekki i trwały... zimowa kurtka którą nim popryskałam pachnie nawet teraz
![]() Ciekawa jest też eau the vert blanc - ale w trakcie testu naręcznego polecam nie wąchać przez pierwsze 10 minut bo urywa nos hi hi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ho, ho, bedziemy sie ruszac, zaspiewal moj potfel ;-) od lat Bvlagari uwielbiam, nawet ( tracajac kwestie snoba ) bedac skromna studentka pozwalalam sobie na to i owo, oprocz oczywiscie rozanych aspektow, ktore w kazdej niemal marce, odrzucaja mnie na orbite zniechecenia. Najlepsze Bvlgari wg. mnie to Absolute uzywam od lat paru, robie zapasy, bo niby, wciaz dostepna, limitowanka ale ... ilez serc zlamac mozna na Absolute ;-) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nasturcjo, zaintrygowałaś mnie. Blv klasyczne mam i doceniam, nie jest to jednak moja ulubiona pozycja tej marki. Na Absoluta nigdy sie nie natknęłam. Mimo, ze mam inne, nie dające spokoju must have, Absolute poszukam, żeby zaspokoić ciekawość ![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
Zna ktoś słowa by opisać Bvlgari Black inaczej niż zapach "palonej gumy" ? Strasznie chciałbym go chociaż przetestować, ale nigdzie nie ma testerów. Natomiast zakup w ciemno całej flaszki to dla mnie zbyt duże ryzyko.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
Kevin, jestem właśnie na kupnie całej flaszki. Black to zapach z pazurem, niebanalny. Palona guma? Raczej przysmolona wanilia. Trochę dymu, liści, zasuszona, lekko pieprzna róża w tle, filiżanka mocnego Earl Grey. Dla silnych osób. Pociągające, w taki niebezpieczny sposób.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
W zapachu dominuje słodka wanilia ? Mam nadzieje, że nie
![]() Co do męskich Bvlgari - są mało znane, ale chyba nie jest to przypadłością słabej reklamy, ale dość słabych zapachów (przynajmniej dla mnie, może oprócz Bvlgari Aqua). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
Wanilia jest mocno wyczuwalna, ale nie jest to typowa, słodka, ciasteczko wa wanilia. To dość drapieżna wanilia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
A co reszta Wizażanek może powiedzieć n/t wanilii w tym zapachu ? Każdy nos inaczej odbiera zapach, ale zaczynam się poważnie zastanawiać nad podjęciem ryzyka i kupna flaszki
![]() ps. tak uparłem się na tej wanilii, bo to dla mnie bardzo ryzykowny składnik i niewielkie nadużycie tego składnika powoduje u mnie długotrwały ból głowy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | ||
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Pudrowy, ciepły, waniliowy, żadnej gumy nie zaobserwowałam. Na moim chłopaku dochodzą do tego jakieś bardziej kolońskie nuty. Na mnie też wanilia to ryzykowna sprawa, ale Bvlgari Black układa się ładnie. Teraz w Rossmannie widziałam 40 ml za 79,90 bodajże, ale na All też są bardzo dobre ceny. Nawet jak kupisz w ciemno i Ci nie podejdzie to jeszcze jest Targowisko ![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Do jakiego zapachu można najbardziej porównać POUR Famme ? Naczytałam sie opinii na KWC , ale ponieważ są bardzo różne -może komuś kojarzą się z konkretnym innym zapachem?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I jeszcze mocna, schłodzona herbata pita w cieniu wielkiego krzewu różanego w oczekiwaniu na pudding waniliowy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:04.