Czy potrzebujê pomocy psychologa? - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2014-07-18, 20:59   #1
Mimillla
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 148
Arrow

Czy potrzebujê pomocy psychologa?

Witam Was, mam nadziejê ¿e tutaj uda mi siê znale¼æ radê i pomoc

Mam tylko nadziejê ¿e nie zostanê nazwana idiotk± i to zakoñczy ten w±tek.

Zawsze by³am indywidualist±, czu³am sie trochê nierozumiana i chyba te¿ trochê za du¿o rozmy¶la³am nad swoim ¿yciem. Od pewnego czasu jest jeszcze gorzej ni¿ przedtem. Ale ostatnio (mo¿e i g³upia sytuacja) jad±c samochodem znalaz³am siê w do¶æ niebezpiecznej sytuacji, a mianowicie jecha³am ponad setk± prosto na tira i prawdê powiedziawszy zderzenia uniknê³am za spraw± jakiego¶ cudu. Ale przera¿aj±ce jest to ze przez jak±¶ jedn± tysiêczn± sekundy przez g³owê przemknê³a mi my¶l, ¿e fajnie by³oby dodaæ gazu i skoñczyæ to wszystko. Zaskoczy³o mnie to, bo raczej nie mam a¿ takich problemów psychicznych ¿eby rozmy¶laæ nad samobójstwem. Ale to te¿ przewa¿y³o szalê i zaczê³am siê zastanawiaæ nad pój¶ciem do specjalisty.

Prawda jest taka ¿e nie mam problemu z nawi±zywaniem kontaktów (chocia¿ przebywanie z lud¼mi mnie mêczy), a to dlatego ¿e zaciskam zêby i próbujê siê wykreowaæ na osobê naprawdê pewn± siebie. Wiem ¿e granie idzie mi cudownie, bo ci którzy mnie "znaj±" widz± pewn± siebie dziewczynê, robi±c± co jej siê podoba, m±drze podejmuj±c± decyzje, zawsze wg w³asnych przekonañ. A w rzeczywisto¶ci bojê siê opinii innych, bojê siê samotno¶ci, martwiê siê g³upotami, zbyt impulsywnie dzia³am, a ostatnimi czasy zastanawiam siê nawet nad tym czy nie ok³amujê samej siebie twierdz±c ¿e jestem ateistk±. Wgl (nie wiem dlaczego, chyba przez to ¿e uwa¿am swoje ¿ycie za nudne) trochê zbyt wiele znajomo¶ci i sytuacji i rozmów opar³am na k³amstwie (nie wiem... zbyt bogata wyobra¼nia? albo chcê byæ kim¶ kim nie jestem).

To jest jedna milionowa tego, co chodzi mi po g³owie (trochê niesk³adnie, dlatego ze przelewa³am tutaj wprost swoje my¶li), ale nie chcia³am robiæ tutaj monologu. Chcia³abym tylko poznaæ wasz± opiniê, na temat tego, czy potrzebujê pomocy psychologa, czy to po prostu chwilowe za³amanie?

Z góry bardzo Wam dziêkujê

Edytowane przez Mimillla
Czas edycji: 2014-07-18 o 21:01
Mimillla jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-07-18, 21:22   #2
lemonova
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 75
Dot.: Czy potrzebujê pomocy psychologa?

Przecie¿ psycholog to nic z³ego. Na Twoim miejscu bym siê z nim skonsultowa³a. Rozmowa, do¶wiadczenie drugiej osoby zawsze mo¿e Ci pomóc, bo niew±tpliwie masz problemy z którymi sama sobie nie radzisz i najprawdopodobniej trudno Ci bêdzie siê z nimi uporaæ.

Sama coraz czê¶ciej rozwa¿am wizytê u specjalisty i nie widzê w tym nic wstydliwego, dziwnego itp. Po prostu wydaje mi siê, ¿e potrzebujê kogo¶ kto mnie wewnêtrznie pouk³ada.
Spróbuj!
lemonova jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-07-18, 21:25   #3
201708160953
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 131

Odpowiedz sobie na pytanie "czy jestem w stanie ¿yæ bez k³amstwa i grania kogo¶ kim nie jestem?"

Je¶li jeste¶ to potrzebujesz zmiany ¶rodowiska "obecnemu raczej nie powiesz"sorry robi³am was w jajo i na ka¿dym kroku gra³am"

Je¶li nie jeste¶ to potrzebujesz psychologa. W przeciwnym razie nie wytrzymasz psychicznie ci±g³ej gry, ci±g³ej kontroli i którego¶ razu faktycznie strzelisz na czolowe lub walniesz siê z mostu.

S³uchaj skoro ca³e ¿ycie grasz to mo¿e teraz te¿ odgrywasz jak±¶ scenê a my jeste¶my tylko widzami tego przedstawienia co???
201708160953 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-07-18, 21:35   #4
eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 11 924

Cytat:
Napisane przez Mimillla Poka¿ wiadomo¶æ
Prawda jest taka ¿e nie mam problemu z nawi±zywaniem kontaktów (chocia¿ przebywanie z lud¼mi mnie mêczy), a to dlatego ¿e zaciskam zêby i próbujê siê wykreowaæ na osobê naprawdê pewn± siebie. Wiem ¿e granie idzie mi cudownie, bo ci którzy mnie "znaj±" widz± pewn± siebie dziewczynê, robi±c± co jej siê podoba, m±drze podejmuj±c± decyzje, zawsze wg w³asnych przekonañ. A w rzeczywisto¶ci bojê siê opinii innych, bojê siê samotno¶ci, martwiê siê g³upotami, zbyt impulsywnie dzia³am, a ostatnimi czasy zastanawiam siê nawet nad tym czy nie ok³amujê samej siebie twierdz±c ¿e jestem ateistk±. Wgl (nie wiem dlaczego, chyba przez to ¿e uwa¿am swoje ¿ycie za nudne) trochê zbyt wiele znajomo¶ci i sytuacji i rozmów opar³am na k³amstwie (nie wiem... zbyt bogata wyobra¼nia? albo chcê byæ kim¶ kim nie jestem).
To co opisalas swiadczy o tym, ze masz bardzo niskie poczucie wlasnej wartosci, nie wierzysz w siebie i w dodatku nie lubisz samej siebie. Nie wiem skad sie to u Ciebie wzielo - mozliwe, ze albo dom rodzinny w ten sposób Cie uksztaltowal, albo zle doswiadczenia ze zwiazków w których bylas. Wyczuwam równiez lekki perfekcjonizm. Psycholog? Mysle, ze niekoniecznie. Czasami wystarczy uswiadomienie sobie wielkosci problemu i zmiana utartych zachowan, akceptacja tego kim naprawde sie jest. Musisz sobie obiecac, ze np. juz nigdy nie sklamiesz. Trzymaj sie tego. Pozwól sobie na slabosci.

Nie dziwie sie, ze sie meczysz grajac ciagle kogos kim tak naprawde nie jestes. To musi byc potwornie meczace i nie pozwala Ci sie zblizyc do nikogo! Kiedys ktos powiedzial, ze to marnowanie samego siebie i jest w tym duzo racji.

Przestan grac, mów wszystko to co Ci w duszy gra, badz naturalna - wbrew pozorom to wcale nie jest takie trudne. Zacznij prace nad soba. Na poczatek polecam afirmacje.
eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-07-18, 21:35   #5
Mimillla
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez i_wonka90 Poka¿ wiadomo¶æ
S³uchaj skoro ca³e ¿ycie grasz to mo¿e teraz te¿ odgrywasz jak±¶ scenê a my jeste¶my tylko widzami tego przedstawienia co???
Mimo wszystko sob± te¿ zdarza mi siê byæ... Problem w tym ¿e jest tego mniej wiêcej pó³ na pó³ i te po³owy w ¿aden sposób ze sob± nie wspó³graj±. Ale nie, nie odgrywam ¿adnej sceny, po prostu potrzebujê rady, a nie mam kogo o to zapytaæ bo zbyt wiele musia³abym wyja¶niaæ nawet przyjacio³om.

Nie lubiê zadrêczaæ innych swoimi problemami, bo wtedy (g³upie) czujê ¿e za du¿o odkrywam, dlatego zapyta³am tutaj.
Stary 2014-07-18, 21:40   #6
Choco_Latte_
Addicted of makeup.

Wiadomo¶ci: 260

Cytat:
Ale ostatnio (mo¿e i g³upia sytuacja) jad±c samochodem znalaz³am siê do¶æ niebezpiecznej sytuacji, a mianowicie jecha³am ponad setk± prosto na tira i prawdê powiedziawszy zderzenia uniknê³am za spraw± jakiego¶ cudu. Ale przera¿aj±ce jest to ze przez jak±¶ jedn± tysiêczn± sekundy przez g³owê przemknê³a mi my¶l, ¿e fajnie by³oby dodaæ gazu i skoñczyæ to wszystko.
chyba nikt przy zdrowych zmys³ach nie wpad³by na taki pomys³... Jak dla mnie, nie powinna¶ je¼dziæ bo stwarzasz zagro¿enie dla samej siebie jak i dla innych NIEWINNYCH ludzi. I my¶lê, ¿e osoba która ma chocia¿by przeb³yski my¶li samobójczych powinna siê przej¶æ do psychologa. Nie zaszkodzi a mo¿e pomóc.
Powiem wprost: próbujesz z gó... wyrze¼biæ piêkny kwiat (bo tym powinien byæ zwi±zek). Mo¿e w pocie czo³a i ³ez nawet ulepisz co¶ podobnego do kwiatu, ale z powodu u¿ytego materia³u ca³o¶æ i tak bêdzie brzydko pachnieæ.
Choco_Latte_ jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-07-18, 21:41   #7
Mimillla
Raczkowanie

[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;47364806]
Przestan grac, mów wszystko to co Ci w duszy gra, badz naturalna - wbrew pozorom to wcale nie jest takie trudne. Zacznij prace nad soba. [/QUOTE]

Nie umiem, bo siê "bojê"-chocia¿ nie wiem czy to do konca w³a¶nie to uczucie... ale po prostu mam wra¿enie ¿e nie potrafiê i tylko siê wyg³upiê

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2014-07-18, 21:43   #8
201708160953
Konto usuniête

Wiesz.... perfekcjoni¶ci s± uci±¿liwi dla innych Je¶li grasz tak± mocn± co nigdy siê nie ¿ali to ja przed Tob± czuje siê miêczakiem, mazgajem co ci±gle siê na co¶ uskar¿a.
Jak zaczniesz siê ¿aliæ, uskar¿aæ, okazywaæ s³abo¶æ to bêdziesz taka swojska, nasza, taka jak my wszyscy.

Co to za ¿ycie jak w 50% grasz? Je¶li grasz to nie masz przyjació³ Ty tylko Twoja postaæ, ludzie nie lubi± Ciebie tylko Twoj± postaæ, to nie Ty prze¿y³a¶ X lat tylko Twój wytwór wyobra¼ni.
Zdaj sobie sprawê, ¿e jak kiedy¶ siê zakrêcisz w swojej grze to ludzie Ciê znienawidz± bo nikt nie chce byæ robiony w jajo
Stary 2014-07-18, 21:47   #9
Mimillla
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Choco_Latte_ Poka¿ wiadomo¶æ
chyba nikt przy zdrowych zmys³ach nie wpad³by na taki pomys³... Jak dla mnie, nie powinna¶ je¼dziæ bo stwarzasz zagro¿enie dla samej siebie jak i dla innych NIEWINNYCH ludzi. I my¶lê, ¿e osoba która ma chocia¿by przeb³yski my¶li samobójczych powinna siê przej¶æ do psychologa. Nie zaszkodzi a mo¿e pomóc.
chyba nie do konca zrozumia³a¶ jak ta sytuacja wygl±da³a. Nie zrobi³abym tego, po prostu w mojej g³owie pojawi³± siê my¶l ¿e fajnie by³oby ju¿ mieæ spokój i tyle nie my¶leæ. A sytuacja powsta³a sama z siebie, nieszczê¶liwy zbieg okoliczno¶ci i do tego z winy drugiego kierowcy. To nie ona by³a wynikiem moich, jak to nazwa³a¶, my¶li samobójczych, tylko ta jedna my¶l mi przemknê³a przez g³owê kiedy siê to wszystko dzia³o

---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

Cytat:
Wiesz.... perfekcjoni¶ci s± uci±¿liwi dla innych Je¶li grasz tak± mocn± co nigdy siê nie ¿ali to ja przed Tob± czuje siê miêczakiem, mazgajem co ci±gle siê na co¶ uskar¿a.
Jak zaczniesz siê ¿aliæ, uskar¿aæ, okazywaæ s³abo¶æ to bêdziesz taka swojska, nasza, taka jak my wszyscy.
Jest co¶ fajnego w tym ¿e wszyscy zazdroszcz± mi tego, ze siê nie przejmujê, ¿e umiem siê cieszyæ. Szkoda ¿e tak nie jest naprawdê
Stary 2014-07-18, 21:48   #10
Konto usuniête

Cytat:
Nie umiem, bo siê "bojê"-chocia¿ nie wiem czy to do konca w³a¶nie to uczucie... ale po prostu mam wra¿enie ¿e nie potrafiê i tylko siê wyg³upiê
No to sobie na ten wyglup pozwól! A co! O to wlasnie chodzi! Bedziesz miala wrazenie, ze wyglupisz sie pierwszy, drugi, trzeci raz, a za czwartym juz nie. I na tym zmiana zachowan polega. To normalne, ze na poczatku bedzie to dla Ciebie nienaturalne, ale przelamuj to, bo nie ma na to lepszego lekarstwa.

Naprawde do konca zycia chcesz grac kogos kim nie jestes? Bedac taka chyba przyciagasz do siebie niefajnych ludzi, którzy równiez graja. Musisz byc bardzo samotna osoba. Czas na zmiany, nie grymas i do dziela!
eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-07-18, 21:54   #11
Mimillla
Raczkowanie

[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;47364995]
Naprawde do konca zycia chcesz grac kogos kim nie jestes? Bedac taka chyba przyciagasz do siebie niefajnych ludzi, którzy równiez graja. Musisz byc bardzo samotna osoba. Czas na zmiany, nie grymas i do dziela![/QUOTE]

Imponuj± mi osoby pewne siebie, maj±ce gdzie¶ opiniê innych, wypowiadaj±ce siê w przemy¶lany sposób, nie kieruj±ce siê uczuciami tylko zrowym rozs±dkiem, wiedz±ce czego chc±... a ja taka nie jestem i to przez to gram.

I tak, jestem samotna, ale nie dlatego ze mi brakuje znajomych i przyjació³ ale dlatego ¿e nikt mnie nie zna.

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2014-07-18, 21:55   #12
201708160953
Konto usuniête

Cytat:
...

Jest co¶ fajnego w tym ¿e wszyscy zazdroszcz± mi tego, ze siê nie przejmujê, ¿e umiem siê cieszyæ. Szkoda ¿e tak nie jest naprawdê
Czyli dowarto¶ciowujesz siê tym, ¿e oni s± tacy s³abi, tacy miêtcy, ¿a³o¶ni a Ty taka twarda, mocna, pewna siebie Szkoda, ¿e myslisz tylko o sobie a nie masz wyrzutów sumienia, ¿e kto¶ siê przed Tob± otwiera, czerpie z twoich rad a Ty odpowiadasz mu to co Ci wygodniej powiedzieæ mimo, ¿e w g³êbi duszy wiesz, ¿e to nie jest dobre, ¿e to siê nie uda, ¿e sama tego nie potrafisz zrobiæ a jedynie umiesz to zagraæ.

Cytat:
I tak, jestem samotna, ale nie dlatego ze mi brakuje znajomych i przyjació³ ale dlatego ¿e nikt mnie nie zna.
No w³a¶nie, w spo³eczeñstwie jeste¶ nikim, nie ma Ciê nie istniejesz, jest tylko Twoj wytwór wyobra¼ni. Chcesz tak, ¿yæ a¿ do ¶mierci? Co bêdzie jak poznasz kogo¶ na kim zacznie Ci cholernie zale¿eæ? Bêdziesz go ok³amywa³a przez 50 lat czy kiedy¶ mu wyrz±dzisz krzywdê i powiesz "sorry to nie ja, pokocha³e¶ mój wytwór wyobra¼ni"?

Edytowane przez 201708160953
Czas edycji: 2014-07-18 o 21:58
Stary 2014-07-18, 21:59   #13
Mimillla
Raczkowanie

Cytat:
Czyli dowarto¶ciowujesz siê tym, ¿e oni s± tacy s³abi, tacy miêtcy, ¿a³o¶ni a Ty taka twarda, mocna, pewna siebie Szkoda, ¿e myslisz tylko o sobie a nie masz wyrzutów sumienia, ¿e kto¶ siê przed Tob± otwiera, czerpie z twoich rad a Ty odpowiadasz mu to co Ci wygodniej powiedzieæ mimo, ¿e w g³êbi duszy wiesz, ¿e to nie jest dobre, ¿e to siê nie uda, ¿e sama tego nie potrafisz zrobiæ a jedynie umiesz to zagraæ.
No i podsumowa³a¶ mnie w dwóch zdaniach, a le mylisz si ê w tym, ze kiedy kto¶ prosi mnie o radê bo ma jaki¶ problem, zawsze mu podpowiadam wg tego co czujê, bo wtedy jako¶ mi nie przeszkadza ze to w³a¶nie to.
Stary 2014-07-18, 22:00   #14
Konto usuniête

Cytat:
Imponuj± mi osoby pewne siebie, maj±ce gdzie¶ opiniê innych, wypowiadaj±ce siê w przemy¶lany sposób, nie kieruj±ce siê uczuciami tylko zrowym rozs±dkiem, wiedz±ce czego chc±... a ja taka nie jestem i to przez to gram.

A to trzeba od razu klamac, zeby taka byc? Nie sadze. Jak chcesz taka byc, to pracuj nad tym, badz taka, ale nie klam i pozwalaj sobie na slabosci czasami, bo inaczej oszalejesz. Myslisz, ze tacy, których opisalas nie maja gorszych dni? Nie mysla o sobie czasami gorzej, nie wierza w siebie? Jestesmy tylko ludzmi.
Stary 2014-07-18, 22:01   #15
Mimillla
Raczkowanie

Cytat:
Co bêdzie jak poznasz kogo¶ na kim zacznie Ci cholernie zale¿eæ? Bêdziesz go ok³amywa³a przez 50 lat czy kiedy¶ mu wyrz±dzisz krzywdê i powiesz "sorry to nie ja, pokocha³e¶ mój wytwór wyobra¼ni"?
poniek±d ju¿ mnie dotkn±³ ten problem, swoj± przyja¼ñ (odda³abym za niego, a on mam nadziejê za mnie wszystko) zbudowa³am tradycyjnie na k³amstwie. I to mnie cholernie boli, szczególnie jak widze ¿e podziwia najbardziej we mnie te cechy, które ja w sobie "stworzy³am"
Stary 2014-07-18, 22:20   #16
201708160953
Konto usuniête

Sorry ale jak jeste¶ taka twarda i pewna siebie to jak mi mo¿esz doradziæ w chwilach s³abo¶ci? Co mi powiesz? "Iwona czasem warto z kim¶ pogadaæ, wy¿aliæ siê, uroniæ ³ze" To ja CI powiem "co Ty pieprzysz, przecie¿ sama tego nie robisz a ¶wietnie dajesz sobie radê w ¿yciu"
Stary 2014-07-18, 22:24   #17
Mimillla
Raczkowanie

Cytat:
Sorry ale jak jeste¶ taka twarda i pewna siebie to jak mi mo¿esz doradziæ w chwilach s³abo¶ci? Co mi powiesz? "Iwona czasem warto z kim¶ pogadaæ, wy¿aliæ siê, uroniæ ³ze" To ja CI powiem "co Ty pieprzysz, przecie¿ sama tego nie robisz a ¶wietnie dajesz sobie radê w ¿yciu"
"bo ja tego nie potrzebujê, ale rozumiem ciê i chcê ci pomóc" itd... jestem ju¿ chyba na tyle w to wszystko zapl±tana ¿e odpowied¼ umiem znale¼æ...

ale mam wra¿enie ¿e odesz³o to od tematu, nie wiem co mam ze sob± zrobiæ, ale czujê siê fatalnie
Stary 2014-07-18, 22:30   #18
201708160953
Konto usuniête

Je¶li uwa¿asz, ¿e granie kogo¶ innego jest fajne to id¼ siê leczyæ.
Je¶li uwa¿asz, ¿e lepiej byæ sob± to... b±d¼ sob± Tylko b±d¼ sob± zawsze i wszêdzie a nie tylko tak gdzie Ci bêdzie wygodniej.

Hmm teraz przeczyta³am Twoje posty i widzê, ¿e Ty masz problem ju¿ 3 lata. My¶lê, ¿e w tej sytuacji bezwzglêdnie wymagasz psychologa. Jak przez tyle czasu nie da³a¶ sobie sama rady to ju¿ nie dasz. Bêdziesz tylko siê coraz bardziej wyniszcza³a psychicznie a¿ do chwili kiedy nie ogarniesz swoich dwóch osobowo¶ci i ze sob± skoñczysz

Edytowane przez 201708160953
Czas edycji: 2014-07-18 o 22:40
Stary 2014-07-18, 22:54   #19
Mimillla
Raczkowanie

chyba teraz juz sie zdecydowalam, chociaz na probe pojde do specjalisty

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2014-07-19, 01:25   #20
33aec33abe3406fa59f14efb4923aef579232ce7_67fd9379a02b7
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 2 636

Cytat:
chyba teraz juz sie zdecydowalam, chociaz na probe pojde do specjalisty
Id¼ Ja siê z chorego perfekcjonizmu wyleczyæ sama nie umia³am mimo najszczerszych chêci To samo z moim "super rozs±dnym" podej¶ciem do wszystkiego i blokowaniem emocji, jak tylko siê pojawia³y. Czasami po prostu nie da siê samodzielnie zmieniæ pewnych rzeczy, ¿aden wstyd Spróbuj, specjalista pomo¿e Ci zrozumieæ, sk±d to siê wszystko wziê³o i na jakich (do¶æ prostych) mechanizmach siê to opiera. Good luck
33aec33abe3406fa59f14efb4923aef579232ce7_67fd9379a02b7 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-07-19, 08:56   #21
Mimillla
Raczkowanie

[1=33aec33abe3406fa59f14ef b4923aef579232ce7_67fd937 9a02b7;47366316]Id¼ Ja siê z chorego perfekcjonizmu wyleczyæ sama nie umia³am mimo najszczerszych chêci To samo z moim "super rozs±dnym" podej¶ciem do wszystkiego i blokowaniem emocji, jak tylko siê pojawia³y. Czasami po prostu nie da siê samodzielnie zmieniæ pewnych rzeczy, ¿aden wstyd Spróbuj, specjalista pomo¿e Ci zrozumieæ, sk±d to siê wszystko wziê³o i na jakich (do¶æ prostych) mechanizmach siê to opiera. Good luck [/QUOTE]

dzieki
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Intymnie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-07-19 09:56:56

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:30.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.