|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 148
|
![]() Czy potrzebujê pomocy psychologa?
Witam Was, mam nadziejê ¿e tutaj uda mi siê znale¼æ radê i pomoc
![]() Mam tylko nadziejê ¿e nie zostanê nazwana idiotk± i to zakoñczy ten w±tek. Zawsze by³am indywidualist±, czu³am sie trochê nierozumiana i chyba te¿ trochê za du¿o rozmy¶la³am nad swoim ¿yciem. Od pewnego czasu jest jeszcze gorzej ni¿ przedtem. Ale ostatnio (mo¿e i g³upia sytuacja) jad±c samochodem znalaz³am siê w do¶æ niebezpiecznej sytuacji, a mianowicie jecha³am ponad setk± prosto na tira i prawdê powiedziawszy zderzenia uniknê³am za spraw± jakiego¶ cudu. Ale przera¿aj±ce jest to ze przez jak±¶ jedn± tysiêczn± sekundy przez g³owê przemknê³a mi my¶l, ¿e fajnie by³oby dodaæ gazu i skoñczyæ to wszystko. Zaskoczy³o mnie to, bo raczej nie mam a¿ takich problemów psychicznych ¿eby rozmy¶laæ nad samobójstwem. Ale to te¿ przewa¿y³o szalê i zaczê³am siê zastanawiaæ nad pój¶ciem do specjalisty. Prawda jest taka ¿e nie mam problemu z nawi±zywaniem kontaktów (chocia¿ przebywanie z lud¼mi mnie mêczy), a to dlatego ¿e zaciskam zêby i próbujê siê wykreowaæ na osobê naprawdê pewn± siebie. Wiem ¿e granie idzie mi cudownie, bo ci którzy mnie "znaj±" widz± pewn± siebie dziewczynê, robi±c± co jej siê podoba, m±drze podejmuj±c± decyzje, zawsze wg w³asnych przekonañ. A w rzeczywisto¶ci bojê siê opinii innych, bojê siê samotno¶ci, martwiê siê g³upotami, zbyt impulsywnie dzia³am, a ostatnimi czasy zastanawiam siê nawet nad tym czy nie ok³amujê samej siebie twierdz±c ¿e jestem ateistk±. Wgl (nie wiem dlaczego, chyba przez to ¿e uwa¿am swoje ¿ycie za nudne) trochê zbyt wiele znajomo¶ci i sytuacji i rozmów opar³am na k³amstwie (nie wiem... zbyt bogata wyobra¼nia? albo chcê byæ kim¶ kim nie jestem). To jest jedna milionowa tego, co chodzi mi po g³owie (trochê niesk³adnie, dlatego ze przelewa³am tutaj wprost swoje my¶li), ale nie chcia³am robiæ tutaj monologu. Chcia³abym tylko poznaæ wasz± opiniê, na temat tego, czy potrzebujê pomocy psychologa, czy to po prostu chwilowe za³amanie? Z góry bardzo Wam dziêkujê ![]() Edytowane przez Mimillla Czas edycji: 2014-07-18 o 21:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 75
|
Dot.: Czy potrzebujê pomocy psychologa?
Przecie¿ psycholog to nic z³ego. Na Twoim miejscu bym siê z nim skonsultowa³a. Rozmowa, do¶wiadczenie drugiej osoby zawsze mo¿e Ci pomóc, bo niew±tpliwie masz problemy z którymi sama sobie nie radzisz i najprawdopodobniej trudno Ci bêdzie siê z nimi uporaæ.
Sama coraz czê¶ciej rozwa¿am wizytê u specjalisty i nie widzê w tym nic wstydliwego, dziwnego itp. Po prostu wydaje mi siê, ¿e potrzebujê kogo¶ kto mnie wewnêtrznie pouk³ada. Spróbuj! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 131
|
Odpowiedz sobie na pytanie "czy jestem w stanie ¿yæ bez k³amstwa i grania kogo¶ kim nie jestem?"
Je¶li jeste¶ to potrzebujesz zmiany ¶rodowiska "obecnemu raczej nie powiesz"sorry robi³am was w jajo i na ka¿dym kroku gra³am" Je¶li nie jeste¶ to potrzebujesz psychologa. W przeciwnym razie nie wytrzymasz psychicznie ci±g³ej gry, ci±g³ej kontroli i którego¶ razu faktycznie strzelisz na czolowe lub walniesz siê z mostu. S³uchaj skoro ca³e ¿ycie grasz to mo¿e teraz te¿ odgrywasz jak±¶ scenê a my jeste¶my tylko widzami tego przedstawienia co??? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 11 924
|
Cytat:
Nie dziwie sie, ze sie meczysz grajac ciagle kogos kim tak naprawde nie jestes. To musi byc potwornie meczace i nie pozwala Ci sie zblizyc do nikogo! Kiedys ktos powiedzial, ze to marnowanie samego siebie i jest w tym duzo racji. Przestan grac, mów wszystko to co Ci w duszy gra, badz naturalna - wbrew pozorom to wcale nie jest takie trudne. Zacznij prace nad soba. Na poczatek polecam afirmacje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie lubiê zadrêczaæ innych swoimi problemami, bo wtedy (g³upie) czujê ¿e za du¿o odkrywam, dlatego zapyta³am tutaj. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Addicted of makeup.
Wiadomo¶ci: 260
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;47364806]
Przestan grac, mów wszystko to co Ci w duszy gra, badz naturalna - wbrew pozorom to wcale nie jest takie trudne. Zacznij prace nad soba. [/QUOTE] Nie umiem, bo siê "bojê"-chocia¿ nie wiem czy to do konca w³a¶nie to uczucie... ale po prostu mam wra¿enie ¿e nie potrafiê i tylko siê wyg³upiê |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Konto usuniête
|
Wiesz.... perfekcjoni¶ci s± uci±¿liwi dla innych
![]() Jak zaczniesz siê ¿aliæ, uskar¿aæ, okazywaæ s³abo¶æ to bêdziesz taka swojska, nasza, taka jak my wszyscy. Co to za ¿ycie jak w 50% grasz? Je¶li grasz to nie masz przyjació³ Ty tylko Twoja postaæ, ludzie nie lubi± Ciebie tylko Twoj± postaæ, to nie Ty prze¿y³a¶ X lat tylko Twój wytwór wyobra¼ni. Zdaj sobie sprawê, ¿e jak kiedy¶ siê zakrêcisz w swojej grze to ludzie Ciê znienawidz± bo nikt nie chce byæ robiony w jajo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Konto usuniête
|
Cytat:
Naprawde do konca zycia chcesz grac kogos kim nie jestes? Bedac taka chyba przyciagasz do siebie niefajnych ludzi, którzy równiez graja. Musisz byc bardzo samotna osoba. Czas na zmiany, nie grymas i do dziela! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;47364995]
Naprawde do konca zycia chcesz grac kogos kim nie jestes? Bedac taka chyba przyciagasz do siebie niefajnych ludzi, którzy równiez graja. Musisz byc bardzo samotna osoba. Czas na zmiany, nie grymas i do dziela![/QUOTE] Imponuj± mi osoby pewne siebie, maj±ce gdzie¶ opiniê innych, wypowiadaj±ce siê w przemy¶lany sposób, nie kieruj±ce siê uczuciami tylko zrowym rozs±dkiem, wiedz±ce czego chc±... a ja taka nie jestem i to przez to gram. I tak, jestem samotna, ale nie dlatego ze mi brakuje znajomych i przyjació³ ale dlatego ¿e nikt mnie nie zna. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | ||
Konto usuniête
|
Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez 201708160953 Czas edycji: 2014-07-18 o 21:58 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Konto usuniête
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
poniek±d ju¿ mnie dotkn±³ ten problem, swoj± przyja¼ñ (odda³abym za niego, a on mam nadziejê za mnie wszystko) zbudowa³am tradycyjnie na k³amstwie. I to mnie cholernie boli, szczególnie jak widze ¿e podziwia najbardziej we mnie te cechy, które ja w sobie "stworzy³am"
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Konto usuniête
|
Sorry ale jak jeste¶ taka twarda i pewna siebie to jak mi mo¿esz doradziæ w chwilach s³abo¶ci? Co mi powiesz? "Iwona czasem warto z kim¶ pogadaæ, wy¿aliæ siê, uroniæ ³ze" To ja CI powiem "co Ty pieprzysz, przecie¿ sama tego nie robisz a ¶wietnie dajesz sobie radê w ¿yciu"
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ale mam wra¿enie ¿e odesz³o to od tematu, nie wiem co mam ze sob± zrobiæ, ale czujê siê fatalnie |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Konto usuniête
|
Je¶li uwa¿asz, ¿e granie kogo¶ innego jest fajne to id¼ siê leczyæ.
Je¶li uwa¿asz, ¿e lepiej byæ sob± to... b±d¼ sob± ![]() Hmm teraz przeczyta³am Twoje posty i widzê, ¿e Ty masz problem ju¿ 3 lata. My¶lê, ¿e w tej sytuacji bezwzglêdnie wymagasz psychologa. Jak przez tyle czasu nie da³a¶ sobie sama rady to ju¿ nie dasz. Bêdziesz tylko siê coraz bardziej wyniszcza³a psychicznie a¿ do chwili kiedy nie ogarniesz swoich dwóch osobowo¶ci i ze sob± skoñczysz ![]() Edytowane przez 201708160953 Czas edycji: 2014-07-18 o 22:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
chyba teraz juz sie zdecydowalam, chociaz na probe pojde do specjalisty
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 2 636
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
[1=33aec33abe3406fa59f14ef b4923aef579232ce7_67fd937 9a02b7;47366316]Id¼
![]() ![]() ![]() ![]() dzieki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:30.