|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Czy potrzebuję pomocy psychologa?
Witam Was, mam nadzieję że tutaj uda mi się znaleźć radę i pomoc
![]() Mam tylko nadzieję że nie zostanę nazwana idiotką i to zakończy ten wątek. Zawsze byłam indywidualistą, czułam sie trochę nierozumiana i chyba też trochę za dużo rozmyślałam nad swoim życiem. Od pewnego czasu jest jeszcze gorzej niż przedtem. Ale ostatnio (może i głupia sytuacja) jadąc samochodem znalazłam się w dość niebezpiecznej sytuacji, a mianowicie jechałam ponad setką prosto na tira i prawdę powiedziawszy zderzenia uniknęłam za sprawą jakiegoś cudu. Ale przerażające jest to ze przez jakąś jedną tysięczną sekundy przez głowę przemknęła mi myśl, że fajnie byłoby dodać gazu i skończyć to wszystko. Zaskoczyło mnie to, bo raczej nie mam aż takich problemów psychicznych żeby rozmyślać nad samobójstwem. Ale to też przeważyło szalę i zaczęłam się zastanawiać nad pójściem do specjalisty. Prawda jest taka że nie mam problemu z nawiązywaniem kontaktów (chociaż przebywanie z ludźmi mnie męczy), a to dlatego że zaciskam zęby i próbuję się wykreować na osobę naprawdę pewną siebie. Wiem że granie idzie mi cudownie, bo ci którzy mnie "znają" widzą pewną siebie dziewczynę, robiącą co jej się podoba, mądrze podejmującą decyzje, zawsze wg własnych przekonań. A w rzeczywistości boję się opinii innych, boję się samotności, martwię się głupotami, zbyt impulsywnie działam, a ostatnimi czasy zastanawiam się nawet nad tym czy nie okłamuję samej siebie twierdząc że jestem ateistką. Wgl (nie wiem dlaczego, chyba przez to że uważam swoje życie za nudne) trochę zbyt wiele znajomości i sytuacji i rozmów oparłam na kłamstwie (nie wiem... zbyt bogata wyobraźnia? albo chcę być kimś kim nie jestem). To jest jedna milionowa tego, co chodzi mi po głowie (trochę nieskładnie, dlatego ze przelewałam tutaj wprost swoje myśli), ale nie chciałam robić tutaj monologu. Chciałabym tylko poznać waszą opinię, na temat tego, czy potrzebuję pomocy psychologa, czy to po prostu chwilowe załamanie? Z góry bardzo Wam dziękuję ![]() Edytowane przez Mimillla Czas edycji: 2014-07-18 o 21:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Czy potrzebuję pomocy psychologa?
Przecież psycholog to nic złego. Na Twoim miejscu bym się z nim skonsultowała. Rozmowa, doświadczenie drugiej osoby zawsze może Ci pomóc, bo niewątpliwie masz problemy z którymi sama sobie nie radzisz i najprawdopodobniej trudno Ci będzie się z nimi uporać.
Sama coraz częściej rozważam wizytę u specjalisty i nie widzę w tym nic wstydliwego, dziwnego itp. Po prostu wydaje mi się, że potrzebuję kogoś kto mnie wewnętrznie poukłada. Spróbuj! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Odpowiedz sobie na pytanie "czy jestem w stanie żyć bez kłamstwa i grania kogoś kim nie jestem?"
Jeśli jesteś to potrzebujesz zmiany środowiska "obecnemu raczej nie powiesz"sorry robiłam was w jajo i na każdym kroku grałam" Jeśli nie jesteś to potrzebujesz psychologa. W przeciwnym razie nie wytrzymasz psychicznie ciągłej gry, ciągłej kontroli i któregoś razu faktycznie strzelisz na czolowe lub walniesz się z mostu. Słuchaj skoro całe życie grasz to może teraz też odgrywasz jakąś scenę a my jesteśmy tylko widzami tego przedstawienia co??? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie dziwie sie, ze sie meczysz grajac ciagle kogos kim tak naprawde nie jestes. To musi byc potwornie meczace i nie pozwala Ci sie zblizyc do nikogo! Kiedys ktos powiedzial, ze to marnowanie samego siebie i jest w tym duzo racji. Przestan grac, mów wszystko to co Ci w duszy gra, badz naturalna - wbrew pozorom to wcale nie jest takie trudne. Zacznij prace nad soba. Na poczatek polecam afirmacje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie lubię zadręczać innych swoimi problemami, bo wtedy (głupie) czuję że za dużo odkrywam, dlatego zapytałam tutaj. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Addicted of makeup.
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;47364806]
Przestan grac, mów wszystko to co Ci w duszy gra, badz naturalna - wbrew pozorom to wcale nie jest takie trudne. Zacznij prace nad soba. [/QUOTE] Nie umiem, bo się "boję"-chociaż nie wiem czy to do konca właśnie to uczucie... ale po prostu mam wrażenie że nie potrafię i tylko się wygłupię |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
Wiesz.... perfekcjoniści są uciążliwi dla innych
![]() Jak zaczniesz się żalić, uskarżać, okazywać słabość to będziesz taka swojska, nasza, taka jak my wszyscy. Co to za życie jak w 50% grasz? Jeśli grasz to nie masz przyjaciół Ty tylko Twoja postać, ludzie nie lubią Ciebie tylko Twoją postać, to nie Ty przeżyłaś X lat tylko Twój wytwór wyobraźni. Zdaj sobie sprawę, że jak kiedyś się zakręcisz w swojej grze to ludzie Cię znienawidzą bo nikt nie chce być robiony w jajo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Naprawde do konca zycia chcesz grac kogos kim nie jestes? Bedac taka chyba przyciagasz do siebie niefajnych ludzi, którzy równiez graja. Musisz byc bardzo samotna osoba. Czas na zmiany, nie grymas i do dziela! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;47364995]
Naprawde do konca zycia chcesz grac kogos kim nie jestes? Bedac taka chyba przyciagasz do siebie niefajnych ludzi, którzy równiez graja. Musisz byc bardzo samotna osoba. Czas na zmiany, nie grymas i do dziela![/QUOTE] Imponują mi osoby pewne siebie, mające gdzieś opinię innych, wypowiadające się w przemyślany sposób, nie kierujące się uczuciami tylko zrowym rozsądkiem, wiedzące czego chcą... a ja taka nie jestem i to przez to gram. I tak, jestem samotna, ale nie dlatego ze mi brakuje znajomych i przyjaciół ale dlatego że nikt mnie nie zna. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez 201708160953 Czas edycji: 2014-07-18 o 21:58 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
poniekąd już mnie dotknął ten problem, swoją przyjaźń (oddałabym za niego, a on mam nadzieję za mnie wszystko) zbudowałam tradycyjnie na kłamstwie. I to mnie cholernie boli, szczególnie jak widze że podziwia najbardziej we mnie te cechy, które ja w sobie "stworzyłam"
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Konto usunięte
|
Sorry ale jak jesteś taka twarda i pewna siebie to jak mi możesz doradzić w chwilach słabości? Co mi powiesz? "Iwona czasem warto z kimś pogadać, wyżalić się, uronić łze" To ja CI powiem "co Ty pieprzysz, przecież sama tego nie robisz a świetnie dajesz sobie radę w życiu"
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ale mam wrażenie że odeszło to od tematu, nie wiem co mam ze sobą zrobić, ale czuję się fatalnie |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Konto usunięte
|
Jeśli uważasz, że granie kogoś innego jest fajne to idź się leczyć.
Jeśli uważasz, że lepiej być sobą to... bądź sobą ![]() Hmm teraz przeczytałam Twoje posty i widzę, że Ty masz problem już 3 lata. Myślę, że w tej sytuacji bezwzględnie wymagasz psychologa. Jak przez tyle czasu nie dałaś sobie sama rady to już nie dasz. Będziesz tylko się coraz bardziej wyniszczała psychicznie aż do chwili kiedy nie ogarniesz swoich dwóch osobowości i ze sobą skończysz ![]() Edytowane przez 201708160953 Czas edycji: 2014-07-18 o 22:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
chyba teraz juz sie zdecydowalam, chociaz na probe pojde do specjalisty
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
[1=33aec33abe3406fa59f14ef b4923aef579232ce7_67fd937 9a02b7;47366316]Idź
![]() ![]() ![]() ![]() dzieki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:38.