|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Wasze wrażenia po 1 wizycie u ginekologa (i z poczekalni)
Cześć,chcę, aby w tym wątku dzielić się wrażeniami wizyt u takich oto lekarzy specjalistów.
Osobiście moja 1 wizyta nie była udana..w sumie czego mogłabym się spodziewać po systemie opieki zdrowotnej w tym państwie ![]() Pani w rejestracji umówiła mnie na 10 ale kazała przyjść wcześniej gdyby co. Na miejscu okazało się, że niby obowiązuje wywoływanie nazwiskami ale prawda była taka, że kto wcześniej był u położnej ten był wcześniej (jeżeli można użyć takiego słowa) wywoływany. Dlaczego waham się przy słowie "wcześniej"? Otóż na wizytę czekałam 4 godziny.Dokładnie 3 godziny 45 min. Przy okazji dowiedziałam się, że 4 inne Panie miały na 10tą. W poczekalni panował chaos.Obok była inna przychodnia specjalistyczna więc nie było gdzie siąść. Ja tam mogłam stać...ale ze mną czekało kilka ciężarnych z brzuszkiem, które siedziały pod koniec pod ścianą bo już nie mogły. A czy inni ludzie się przejęli? Mieli to gdzieś gdzie siedzi ciężarna. Bardzo chora atmosfera. Gdy już przede mną były tylko 2 panie zaczepiła mnie kobieta, która przyszła dużo później ode mnie z zapytaniem czy jej nie puszczę za moje miejsce, bo jest po ciąży i idzie tylko po receptę na obolałe piersi ![]() ![]() Aha. Gdy zapytałam ją o mocne krwawienie kilka dni wcześniej stwierdziła,że to nic takiego,że to normalne może ostrzejszy seks i tyle.. Ogólnie nie za fajnie i zraziłam się do ginekologii ![]() Jak tam wasze wrażenia? Edytowane przez 1Patty Czas edycji: 2014-09-14 o 20:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
damn good coffee
|
Dot.: Wasze wrażenia po 1 wizycie u ginekologa (i z poczekalni)
ale po co założyłaś ten wątek? jest już taki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Byłaś na nfz prawda?
Szczerze, w ogóle mnie to nie dziwi. Idź prywatnie- tam na pewno dobrze Cię lekarz potraktuje ![]()
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Zgadzam się. Nie ma co , trzeba niestety chodzić prywatnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie wierzę w to, że jak ktoś zapłaci, to będzie lepiej, cudniej i piękniej... Wiele razy się o tym przekonałam - prywatnie: biorą pieniądze i wiooo...pacjenta mają w d.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
damn good coffee
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Are you talking to me?!
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Are you talking to me?!
|
Niestety. Wszystko zależy od miejsca zamieszkania i w sumie nie ma co generalizować. Nie można powiedzieć, że wszystkie przychodnie na NFZ są "ble", czeka się godzinami itd., bo tak nie jest. Są przychodnie oblegane, gdzie kontrakt z NFZ nie jest wystarczający, są przychodnie, gdzie wszystko jest pięknie dograne i na wizytę umawia się z dnia na dzień. Przez długi czas korzystałam z prywatnej opieki medycznej - ot, wykupiłam abonament i tam sobie chadzałam. Faktycznie, w poczekalni czyściutko, dystrybutory z wodą, w tle muzyczka itd. Z punktualnością wizyt bywało różnie; czasami byłam przyjmowana wcześniej, czasami pół godziny później, bo wizyty się przeciągały. Teraz chodzę na NFZ, bo jestem w ciąży, a badania jednak sporo kosztują. Wiadomo, komfort nie ten, bo budynek stary i chyba od 20 lat nie zaznał remontu, w kolejce czekałam ostatnio z 4 godziny, bo raz, że typowa obsuwa, dwa - lekarz miał serce i przyjmował dodatkowe pacjentki... Z drugiej strony wiem, że są przychodnie na NFZ, gdzie takich opóźnień nie ma.
![]() |
#10 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Ja tam nie eksperymentowałam tylko poszłam od razu do prywatnego ginekologa, który miał bardzo dobre opinie (mężczyzna). No i nie zawiodłam się. Moja pierwsza wizyta odbyła się bez badań, ponieważ byłam tylko po tabletki. Odczytał wyniki krwi i przepisał mi YAZ, który biorę do dziś. Druga wizyta była już z badaniami, ale nie były tak złe jak mi się wydawało. Facet wiedział, że to moje pierwsze badanie i robił wszystko żebym nie czuła się źle. Zaprowadził mnie do pokoju gdzie mogłam się przebrać, zaprowadził na fotel, pomógł mi wejść. W czasie badania bardzo dużo mówił, pokazywał coś na monitorze. Rzeczywiście...bycie w takiej pozie przed obcym facetem nie jest przyjemne
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Na swojej pierwszej wizycie byłam u starszego, sporo niższego ode mnie pana ginekologa
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:58.