![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
![]() Listopad - Allure, Dior, Lancome, MAC, Chanel, Smashbox, Benefit, Azja, Rosja
Witam w moim listopadowym wątku wymianowym : )
-WISHLISTA- - perfumy - Guerlain Shalimar Parfum Initial, Guerlain Shalimar Parfum Initial L'Eau, Miss Dior Cherie (różne wersje mnie interesują), Royal Muska, Chanel Coco Mademoiselle i Allure (w różnych wersjach) (na zapas) - mogą być odlewki wszystkich oprócz Coco i Allure, te tylko we flakonach - lakiery do paznokci OPI, Essie, China Glaze, Rimmel - szminki Chanel - serie Rouge Coco/Shine, Rouge Allure/Velvet oraz Estee Lauder Sygnature Hydra Lustre, Guerlain, Clarins, MAC, na niektóre produkty drogeryjne też się skuszę - Guerlain, Les Voilettes Mineral 02 - pędzel do blendowania cieni MAC, Maestro, Real Techniques, Zoeva - dobry pędzel do różu - pielęgnacja Kanebo (Sensai) - Rowenta Respectissim Volum'24 - oddam za ten sprzęt naprawdę wiele - hydrolat oczarowy (nie-ekologiczny!!!) - dobra pielęgnacja, szczególnie jakiś chwalony na KWC krem do twarzy - podkłady firmy Kanebo, Clarins Skin Illusion 103 - koniecznie jasne, żółte odcienie - cienie - Too Faced, Natural Eye Collection oraz The Balm, Nude'tude, ewentualnie cienie MAP lub wkłady MAC, Inglot, innych nie szukam - kosmetyki Fitomed - serum - różne mi wpadają w oko, ale najchętniej takie z witaminą C lub kwasem hialuronowym - Rimmel, 60 Seconds - lakier Blindfold me Blue (kobaltowy) z kolekcji Rity Ory - róże - każde, ale najchętniej Benefit, Nars, Prisme Blush Givenchy, Chanel Horizon, Guerlain Madame Rougit - rozświetlacz The Balm - dobry korektor - L'Oreal Casting Sunkiss dla włosów w odcieniu jasnego brązu - BB kremy It's Skin Babyface i Holika Holika Peach Girl (odcienie żółtawe) - podkłady mineralne Pixie Cover De Luxe - żółte odcienie 0, 1 lub 2 - mogą być sample - pielęgnacja naturalna - glinki, mydła przeróżnej maści, chętnie kosmetyki rosyjskie - meteoryty Guerlain, także odsypki - edycja obojętna oprócz tych mocno brokatowych i bardzo ciemnych Noszę ubrania w rozmiarze głównie 38, t-shirty i podkoszulki często 36, buty 38/39. Kilka zasad: 1. Nie odmieniam się bez wyraźnego powodu 2. Z reguły nie uznaję wycofywania się z wymiany po wzajemnym przesłaniu adresów 3. Wysyłka tylko listem poleconym, ekonomicznym lub priorytetowym - do ustalenia 4. Wysyłka tylko w kopercie bąbelkowej (w skrajnych przypadkach wysyłania w zwykłej kopercie proszę o dokładne opakowanie rzeczy takową folią) 5. Wysyłam również za granicę 6. Zastrzegam, że paczki wysyłam jeden/dwa razy w tygodniu, najczęściej w poniedziałki i piątki ZAPRASZAM RÓWNIEŻ DO WĄTKU CIUCHOWEGO! Legenda: Wolne Zarezerwowane lub już po prostu nie ma Dokładka KOSMETYKI: Chanel, Allure EDT - ok. 22/50 ml - TYLKO za Coco Mademoiselle EDP, chętnie coś dorzucę do większej pojemności na przykład, proszę nie proponować nic innego Smashbox, Liquid Halo HD Foundation SPF15, podkład w kolorze 1 - niewielkie zużycie, oddam tylko za coś z wish Chanel, Rouge Coco, szminka w odcieniu Orchidee - zużycie minimalne - tylko na inną szminkę z serii Rouge Coco/Rouge Allure Dior, Bronze Original Tan Healthy Glow Bronzing Powder, chwalony na KWC bronzer w odcieniu 03 Amber Tan, jest kartonik i welurek - zużycie minimalne Lancome, Rouge Sensation, szminka w kolorze Risque, pełnowymiarowa wersja Not For Individual Sale - zużycie ok. 15% MAC, wkład w odcieniu Brun - zużycie minimalne, oddam razem z oryginalną paletką 4-ką MAC, chętnie na cieplejszy odcień brązu Helena Rubinstein. Face Sculptor Make-up, 5 ml miniatura podkładu w odcieniu 23 Beige Biscuit - użyta raz, oddam za przydatny drobiazg Sleek, Lip4 Lipstick Palette, znana paletka szminek do ust w wersji kolorystycznej 859 Siren - jeden odcień nienaruszony, reszta testowana raz - tylko za coś fajnego, najchętniej też produkt do ust Benefit, High Beam, miniatura rozświetlacza - pozostała ponad połowa Bourjois, klasyczny, znany róż w kolorze 15 Rose Eclat - zużycie ok. 10% L'Oreal, Color Infallible, La Couleur, cień do powiek w odcieniu 004 Forever Pink - zużycie niewielkie, za drobiazg Maybelline, Color Whisper, szminka w odcieniu 440 Orange Attitude - malowana tylko kilka razy Rimmel, Moisture Renew Lipstick, szminka w odcieniu 230 Coral Garden - użyta dwa razy Rimmel, 60 Seconds by Rita Ora, lakier do paznokci w odcieniu 873 Breakfast in Bed (miętowy) - zużycie jednego malowania Ziaja, Liście Manuka, Oczyszczanie, krem mikrozłuszczający z kwasem migdałowym na noc (zawiera 3% kwasu migdałowego oraz glukonian cynku) - 50 ml, użyty kilka razy Rival de Loop, Clean&Care, tonik pielęgnacyjny do twarzy wrażliwej (bez alkoholu, silikonów, perfum i parabenów), krótki, przyjazny skład, produkt wegański - 200 ml, nowy Kosmetyki azjatyckie i organiczne (wymiana na inne kosmetyki organiczne, najchętniej rosyjskie, ale rozważę wszystkie): Pervoe Reshenie, Bania Agafii - Cukrowy Scrub Do Ciała - Antycellulitowy – Cukier Trzcinowy, Melisa, Różeniec Górski, Żeń Szeń, Rozmaryn, Papryczka Chili - 85/100 ml Pervoe Reshenie, Bania Agafii - Szampon Do Włosów Specjalny - Aktywator Wzrostu - Ekstrakt Z Igieł Sosny Karłowej, Pięciornik, Łopian, Mydlnica Lekarska, Dziurawiec, Eleuterokok Kolczasty, Rokitnik Ałtajski - 90/100 ml Pervoe Reshenie, Receptury Babuszki Agafii, Organiczne Serum Do Twarzy Do 35 Lat, Składniki aktywne: Dzika róża Daurska, Szczodrak krokoszowaty, Moroznik bajkalski, Bylica arktyczna, Płucnica śnieżna, Jałowiec, Szałwia, Olej słonecznikowy, Rokitnik ałtajski, Malwa różowa, Malina moroszka, Centuria pospolita, Kosaciec blady, buteleczka z pipetą - 25/30 ml Holika Holika, Aqua Petit Jelly BB Cream, odcień ten żółtawy, to chyba nr 2, chwalony na KWC - zużycie ok. 20%, nie muszę oddawać, wymienię tylko na coś fajnego z azjatyckiej pielęgnacji, BB z wishlisty itd. Uguisu No Fun, znana azjatycka maseczka w proszku z... odchodów słowika ![]() Poniższe rzeczy oddam hurtem, albo za drobiazgi, np. lakiery z półki drogeryjnej w podobnej cenie: Lovely, Baltic Sand, lakier do paznokci w odcieniu 4 - raz malowany, chętnie na wersję złotą Lovely, Gloss Like Gel, lakier do paznokci w odcieniu 237 - raz malowany Alterra, Anti - Age Reichhaltiges Serum Orchidee, bogate serum do cery dojrzałej - zużycie minimalne Inne: Lokówka Philips Saloncurl Essential, biało-zielona, wszędzie oceniana rewelacyjnie, chromowana, nagrzewa się do 180 stopni, wałek o średnicy 16mm, krótki czas nagrzewania - użyta była raz, więc praktycznie nóweczka Edytowane przez daf502bc9430c04b8cbdbd94f51a8624bed02f84_61e0bd2ac4d4e Czas edycji: 2014-11-18 o 22:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopad - Allure, Dior, Lancome, MAC, Chanel, Smashbox, Benefit, Azja, Rosja
Coś u mnie za paletkę do ust sleek?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopad - Allure, Dior, Lancome, MAC, Chanel, Smashbox, Benefit, Azja, Rosja
Coś za High Beam i peeling antycellulitowy?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Ziaja, Liście Manuka, Oczyszczanie, krem mikrozłuszczający z kwasem migdałowym na noc (zawiera 3% kwasu migdałowego oraz glukonian cynku) - 50 ml, użyty kilka razy
Benefit, High Beam, miniatura rozświetlacza - pozostała ponad połowa Bourjois, klasyczny, znany róż w kolorze 15 Rose Eclat - zużycie ok. 10% coś u mnie?
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Cos. za szampon babci agaffi?
---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- I czego szukasz za lokowke?
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o torebki, to je chciałabym wymienić na zapachy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Witam, niestety nic
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
hej.
podoba mi się u Ciebie parę rzeczy: -Helena Rubinstein. Face Sculptor Make-up, 5 ml miniatura podkładu w odcieniu 23 Beige Biscuit - użyta raz, oddam za przydatny drobiazg -Benefit, High Beam, miniatura rozświetlacza - pozostała ponad połowa -Bourjois, klasyczny, znany róż w kolorze 15 Rose Eclat - zużycie ok. 10% -Rimmel, 60 Seconds by Rita Ora, lakier do paznokci w odcieniu 873 Breakfast in Bed (miętowy) - zużycie jednego malowania -Ziaja, Liście Manuka, Oczyszczanie, krem mikrozłuszczający z kwasem migdałowym na noc (zawiera 3% kwasu migdałowego oraz glukonian cynku) 50 ml, użyty kilka razy zerknij czy coś u mnie widzisz dla siebie - w kosmetykach niewiele pozostało, ale ciuszków sporo (m.in. spódnica taka biurowa - chyba szukasz, sweterki, trochę biżuterii), |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
Przekupka: 87 pkt / 100% pozyt.
|
Zależy, co Ci się podoba. Mi w oko wpadły podkład Smashbox i lokówka, ale nie są to dla mnie rzeczy pierwszej potrzeby
![]()
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Dior, Bronze Original Tan Healthy Glow Bronzing Powder, chwalony na KWC bronzer w odcieniu 03 Amber Tan, jest kartonik i welurek - zużycie minimalne
zainteresowal mnie tylko ten puder ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję, nie znalazłam nic dla siebie.M.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
U Ciebie wpadł mi w oko podkład Smashbox i sweter melanzowy r.XS
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Wtajemniczenie
|
Proszę, przesyłam zdjęcia real pierścionków
![]() Zdjęcia robiłam przed chwilą - niestety w sztucznym świetle |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Wpadł mi u Ciebie w oko Dior, Bronze Original Tan Healthy Glow Bronzing Powder, nie jestem tylko pewna czy nie byłaby dla mnie za ciemny. Jeśłi byłabyś zainteresowana taką "pojedynczą" wymianką, to sprawdzę kolor.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Niestety nic
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
W takim razie sprawdzę odcień możliwie szybko i się odezwę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
MAC, wkład w odcieniu Brun - zużycie minimalne, oddam razem z oryginalną paletką 4-ką MAC, chętnie na cieplejszy odcień brązu
Cos u mnie?
![]() |
#28 |
Rozeznanie
|
hej
![]()
![]() |
#30 |
Wtajemniczenie
|
Który fartuch?
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- Najbardziej podoba mi się Smashbox, Liquid Halo HD Foundation SPF15 Ale czy zechcesz się wymienić fartuch na kosmetyk, nie mam bladego pojęcia, więc nieśmiało pytam ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:08.