|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Piąte koło u wozu
Jak dać do zrozumienia znajomym że nie mam już więcej ochoty spotykać się na zasadzie dwie pary i ja? Nie mam dziewczyny i jest mi z tego powodu dosyć ciężko, staram się nie popadać w depresję ale wyjścia ze znajomymi gdzie każdy ma kogoś a ja stoję obok jak jakiś ciołek są dosyć męczące.
Nie chciał bym mówić tego wprost bo jest to dosyć niezręczny temat którego nie chcę wałkować, plus są to ludzie którzy są w długich związkach i nie rozumieją problemu (syty głodnego nie zrozumie). Macie jakieś pomysły jak mimochodem można dać do zrozumienia że namawianie mnie na wyjścia w takim składzie nie są mi na rękę i wolał bym tego uniknąć? Dziś jakoś się wykręciłem ale dłużej nie dam rady. PS: To są bardzo w porządku znajomi i nie chciał bym urywać kontaktu. Bywały czasy że spotykaliśmy się oddzielnie i wszystko było ok, od jakiegoś roku ciągle tak wychodzi że robię za piąte koło od wozu albo za jakąś przyzwoitkę co odbiera mi przyjemność ze wspólnego spędzania czasu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | ||
sissy that walk
|
Dot.: Piąte koło u wozu
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Ja bym jednak stawiała na powiedzenie prawdy. Toż to żaden wstyd.
![]() |
#5 | ||
Przyczajenie
|
Dzięki za odpowiedzi!
Cytat:
Cytat:
Nie mówiąc już zupełnie że w taki sposób nie można poznać żadnej wolnej osoby. Jak się jest w towarzystwie gdzie są same kobiety w związkach to dosyć oczywiste że takowe nie dopuszczą do grupy wolnej kobiety która może potencjalnie odbić im partnera. Jest to dla mnie absolutnie zrozumiałe wiec chciałbym jakoś przerwać tą spiralę. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
on tired little feet
|
Cytat:
![]() nie mogę
![]() |
![]() |
#7 |
BAN stały
|
Powiedz wprost. Żaden wstyd.
I wgl. rozumiem, że co jakiś czas chcą wyjść paczką w 5. Ale jak ja bym był na miejscu któregoś z nich to bym próbował wziąć jeszcze jakąś koleżankę żebyś się nie nudził a może byście się sobie spodobali. I dla mnie to dziwne, że tego nie robią. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Przyczajenie
|
Podświadomie oczywiście.
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
a moim zdaniem te slowa to nie do konca glupota. mam wielu zajomych w malzenstwach, zarowno kolezanki z mezami jak i koledzy z zonami. kiedy byly spotkania parami a ja sama to zauwazylam ze zony kolegow najchetniej by mnie stamtad wyprosily
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
Nie, nie jesteśmy już dziećmi. Chodzi tu o zazdrość. Z resztą bywały już sytuacje gdzie nasza grupa znajomych (znamy się od kilku lat) mogła wzbogacić się o kilka nowych osób, niestety próby były szybko gaszone przez owe dziewczyny moich kolegów. Nie chodzi o to że się żale bo akurat mam dużo koleżanek poza tym kręgiem znajomych, ale udało mi się wyłapać takie zachowania. Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Ja również uważam, że to wcale nie głupota, bo też miałam w towarzystwie przykład, że dziewczyny nie chciały dopuścić nowych dziewczyn do grupy. Nie wiem dlaczego, chyba po prostu dlatego, że przy nowych nie one były w centrum uwagi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
Ale chodzi Ci o to żeby wyjść czasem tylko z kolegami ? czy są w tym gronie też koleżanki?? Bo jeżeli tylko faceci, to sprawa jest prosta: oragnizujesz spotkanie i zaznaczasz, że to typowo męski wieczór i tyle.
Moje wszystkie koleżanki też mają chłopaków/narzeczonych/mężów, zazwyczaj spotykamy się wszyscy razem - nie przeszkadza mi że robie za "piąte koło u wozu" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Autor juz tak probowal i nie dziala, przychodza w parach. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Powiedź delikatnie, że nie bardzo chciałbyś się spotykać w takiej wersji jak jest dotychczas i zaproponuj abyście się czasem spotykali nie w parach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Konto usunięte
|
autor nie próbował.
próbował jedynie zaproszenia samych facetów licząc na to, że załapią, że mają przyjść sami. informował tylko facetów licząc, że nie przyjdą z dziewczynami. nie próbował powiedzieć wprost, że zaprasza na męskie spotkanie bez kobiet. autor powinien nauczyć się asertywności i zacząć mówić wprost czego chce. ps. dla mnie ten fragment o podświadomości etc, to bzdura, nie zauważyłam niczego takiego, często w naszym towarzystwie pojawiają się nowe osoby, i kobiety i mężczyźni, i zawsze są mile przyjmowani. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
Ja zrozumiałam, że autor wcale nie chce męskiego spotkania. Chcę koedukacyjne spotkania na zasadzie: Michał tak - jego Ewka nie, Karolina tak - jej Sebastian nie itd. A że wszyscy się znają i lubią, to jak zaprasza Michała, to Ewka z nim przychodzi, bo przecież spotkanie koedukacyjne i czemu ma sobie nie porozmawiać ze znajomymi.
Zorganizowanie męskiego spotkania jest proste: stary jutro z chłopakami idziemy oglądać mecz w pubie/na wódkę pogadać, bez kobiet, męskie spotkania. Organizacji spotkania koedukacyjnego sobie nie wyobrażam, bo jak? Karo nie bierz Michała? Czemu? No nie bież. Nie no nic do niego nie mam. Michał będzie. Nie, Ewka nie? Nie, no może, ale nie jest zaproszona... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:10.