Pi±te ko³o u wozu - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2014-10-18, 19:34   #1
Kanze
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 4

Pi±te ko³o u wozu

Jak daæ do zrozumienia znajomym ¿e nie mam ju¿ wiêcej ochoty spotykaæ siê na zasadzie dwie pary i ja? Nie mam dziewczyny i jest mi z tego powodu dosyæ ciê¿ko, staram siê nie popadaæ w depresjê ale wyj¶cia ze znajomymi gdzie ka¿dy ma kogo¶ a ja stojê obok jak jaki¶ cio³ek s± dosyæ mêcz±ce.

Nie chcia³ bym mówiæ tego wprost bo jest to dosyæ niezrêczny temat którego nie chcê wa³kowaæ, plus s± to ludzie którzy s± w d³ugich zwi±zkach i nie rozumiej± problemu (syty g³odnego nie zrozumie). Macie jakie¶ pomys³y jak mimochodem mo¿na daæ do zrozumienia ¿e namawianie mnie na wyj¶cia w takim sk³adzie nie s± mi na rêkê i wola³ bym tego unikn±æ? Dzi¶ jako¶ siê wykrêci³em ale d³u¿ej nie dam rady.

PS: To s± bardzo w porz±dku znajomi i nie chcia³ bym urywaæ kontaktu. Bywa³y czasy ¿e spotykali¶my siê oddzielnie i wszystko by³o ok, od jakiego¶ roku ci±gle tak wychodzi ¿e robiê za pi±te ko³o od wozu albo za jak±¶ przyzwoitkê co odbiera mi przyjemno¶æ ze wspólnego spêdzania czasu.
Kanze jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-10-18, 19:49   #2
mary_poppins
sissy that walk

Wiadomo¶ci: 10 314
Dot.: Pi±te ko³o u wozu

Cytat:
Napisane przez Kanze Poka¿ wiadomo¶æ
Jak daæ do zrozumienia znajomym ¿e nie mam ju¿ wiêcej ochoty spotykaæ siê na zasadzie dwie pary i ja? Nie mam dziewczyny i jest mi z tego powodu dosyæ ciê¿ko, staram siê nie popadaæ w depresjê ale wyj¶cia ze znajomymi gdzie ka¿dy ma kogo¶ a ja stojê obok jak jaki¶ cio³ek s± dosyæ mêcz±ce.

Nie chcia³ bym mówiæ tego wprost bo jest to dosyæ niezrêczny temat którego nie chcê wa³kowaæ, plus s± to ludzie którzy s± w d³ugich zwi±zkach i nie rozumiej± problemu (syty g³odnego nie zrozumie). Macie jakie¶ pomys³y jak mimochodem mo¿na daæ do zrozumienia ¿e namawianie mnie na wyj¶cia w takim sk³adzie nie s± mi na rêkê i wola³ bym tego unikn±æ? Dzi¶ jako¶ siê wykrêci³em ale d³u¿ej nie dam rady.

PS: To s± bardzo w porz±dku znajomi i nie chcia³ bym urywaæ kontaktu. Bywa³y czasy ¿e spotykali¶my siê oddzielnie i wszystko by³o ok, od jakiego¶ roku ci±gle tak wychodzi ¿e robiê za pi±te ko³o od wozu albo za jak±¶ przyzwoitkê co odbiera mi przyjemno¶æ ze wspólnego spêdzania czasu.
Mo¿e przy nastêpnej okazji spytaj kto bêdzie, a potem powiedz ¿e fajnie, ale i szkoda, bo chcia³by¶ siê od czasu do czasu spotkaæ tylko z tymi znajomymi. Albo po prostu takowe spotkanie zaplanuj i zapro¶ tylko znajomych - mo¿e za³api±, chocia¿ mnie siê wydaje, ¿e dobrze by³oby podej¶æ do tematu wprost. Jak powiesz w czym problem, to bêd± mieli narzêdzie ¿eby spróbowaæ Ciê zrozumieæ, a nie np. uznaæ ¿e nie lubisz ich partnerek.
mary_poppins jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-10-18, 19:51   #3
201803290936
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 43 611

Cytat:

A wcze¶niej wychodzili¶cie jako "pojedyncze" osoby, czy to taka paczka, która od razu siê zebra³a "sparowana"? Kumplom / kumpelom (nie wiem z kim siê tam bardziej kolegujesz) g³upio Ci powiedzieæ, ¿e niekoniecznie ka¿de spotkanie musi byæ z ich partnerami / partnerkami? Dziwne.
201803290936 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-10-18, 20:03   #4
CarrieBra
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 604

Ja bym jednak stawia³a na powiedzenie prawdy. To¿ to ¿aden wstyd.

Dziewczyna
, która opanowa³a mechaniczn± skrzyniê biegów,
poradzi sobie w ¿yciu. : -))))
CarrieBra jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-10-18, 20:08   #5
Kanze
Przyczajenie

Dziêki za odpowiedzi!

Cytat:
Mo¿e przy nastêpnej okazji spytaj kto bêdzie, a potem powiedz ¿e fajnie, ale i szkoda, bo chcia³by¶ siê od czasu do czasu spotkaæ tylko z tymi znajomymi. Albo po prostu takowe spotkanie zaplanuj i zapro¶ tylko znajomych - mo¿e za³api±,
Próbowa³em, nie za³apali. A je¶li organizowa³em informuj±c tylko te pojedyncze osoby koniec koñców i tak przychodzili w parach.

Cytat:
A wcze¶niej wychodzili¶cie jako "pojedyncze" osoby, czy to taka paczka, która od razu siê zebra³a "sparowana"? Kumplom / kumpelom (nie wiem z kim siê tam bardziej kolegujesz) g³upio Ci powiedzieæ, ¿e niekoniecznie ka¿de spotkanie musi byæ z ich partnerami / partnerkami? Dziwne.
Wcze¶niej wychodzili¶my nie raz sami nieraz wszyscy razem. Wtedy by³o ok, nie mam problemu do osób w parach ale od jakiego¶ czasu (ok. 2 lata) nie ma opcji aby spotkaæ siê w innym ni¿ zwykle towarzystwie. Gdybym móg³ powiedzieæ wprost to nie tworzy³ bym tego konta i tego tematu.

Nie mówi±c ju¿ zupe³nie ¿e w taki sposób nie mo¿na poznaæ ¿adnej wolnej osoby. Jak siê jest w towarzystwie gdzie s± same kobiety w zwi±zkach to dosyæ oczywiste ¿e takowe nie dopuszcz± do grupy wolnej kobiety która mo¿e potencjalnie odbiæ im partnera. Jest to dla mnie absolutnie zrozumia³e wiec chcia³bym jako¶ przerwaæ t± spiralê.
Stary 2014-10-18, 20:20   #6
thirky
on tired little feet

Wiadomo¶ci: 6 189

Cytat:
Jak siê jest w towarzystwie gdzie s± same kobiety w zwi±zkach to dosyæ oczywiste ¿e takowe nie dopuszcz± do grupy wolnej kobiety która mo¿e potencjalnie odbiæ im partnera. Jest to dla mnie absolutnie zrozumia³e wiec chcia³bym jako¶ przerwaæ t± spiralê.

nie mogê

I saw it first!’ squeaked Sniff, ‘I must choose a name for it.
Wouldn’t it be fun to call it Sniff? That’s so short and sweet.
thirky jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-10-18, 20:22   #7
DopplegangerEddarda
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 5 762

Powiedz wprost. ¯aden wstyd.

I wgl. rozumiem, ¿e co jaki¶ czas chc± wyj¶æ paczk± w 5. Ale jak ja bym by³ na miejscu którego¶ z nich to bym próbowa³ wzi±æ jeszcze jak±¶ kole¿ankê ¿eby¶ siê nie nudzi³ a mo¿e by¶cie siê sobie spodobali. I dla mnie to dziwne, ¿e tego nie robi±.
DopplegangerEddarda jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-10-18, 20:23   #8
Melanchton
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 757

Cytat:
Dziêki za odpowiedzi!

Próbowa³em, nie za³apali. A je¶li organizowa³em informuj±c tylko te pojedyncze osoby koniec koñców i tak przychodzili w parach.

Wcze¶niej wychodzili¶my nie raz sami nieraz wszyscy razem. Wtedy by³o ok, nie mam problemu do osób w parach ale od jakiego¶ czasu (ok. 2 lata) nie ma opcji aby spotkaæ siê w innym ni¿ zwykle towarzystwie. Gdybym móg³ powiedzieæ wprost to nie tworzy³ bym tego konta i tego tematu.

Nie mówi±c ju¿ zupe³nie ¿e w taki sposób nie mo¿na poznaæ ¿adnej wolnej osoby. Jak siê jest w towarzystwie gdzie s± same kobiety w zwi±zkach to dosyæ oczywiste ¿e takowe nie dopuszcz± do grupy wolnej kobiety która mo¿e potencjalnie odbiæ im partnera. Jest to dla mnie absolutnie zrozumia³e wiec chcia³bym jako¶ przerwaæ t± spiralê.
Pogrubione - to chyba najwiêksze g³upoty jakie czyta³am w tym miesi±cu na Wiza¿u.
Stary 2014-10-18, 20:27   #9
Kanze
Przyczajenie

Pod¶wiadomie oczywi¶cie.

Cytat:
Napisane przez DopplegangerEddarda Poka¿ wiadomo¶æ
Powiedz wprost. ¯aden wstyd.

I wgl. rozumiem, ¿e co jaki¶ czas chc± wyj¶æ paczk± w 5. Ale jak ja bym by³ na miejscu którego¶ z nich to bym próbowa³ wzi±æ jeszcze jak±¶ kole¿ankê ¿eby¶ siê nie nudzi³ a mo¿e by¶cie siê sobie spodobali. I dla mnie to dziwne, ¿e tego nie robi±.
PS: Zgadnij czemu?
Stary 2014-10-18, 20:32   #10
DopplegangerEddarda
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 5 762

Cytat:
Pod¶wiadomie oczywi¶cie.

PS: Zgadnij czemu?
Jara ich to i dowarto¶ciowuje jak miziaj±c siê widz± Ciebie k±tem oka?
DopplegangerEddarda jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-10-18, 20:33   #11
cyanide sun
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 807

a moim zdaniem te slowa to nie do konca glupota. mam wielu zajomych w malzenstwach, zarowno kolezanki z mezami jak i koledzy z zonami. kiedy byly spotkania parami a ja sama to zauwazylam ze zony kolegow najchetniej by mnie stamtad wyprosily
cyanide sun jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-10-18, 20:35   #12
201803290936
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 43 611

Cytat:
(...)
Wiêkszej bzdury dawno nie czyta³am. Albo jeste¶ bardzo dziecinny, albo masz bardzo dziecinne i dziwne towarzystwo, je¿eli rzeczywi¶cie tak robi.
201803290936 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-10-18, 20:38   #13
Kanze
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez DopplegangerEddarda Poka¿ wiadomo¶æ
Jara ich to i dowarto¶ciowuje jak miziaj±c siê widz± Ciebie k±tem oka?

Nie, nie jeste¶my ju¿ dzieæmi. Chodzi tu o zazdro¶æ. Z reszt± bywa³y ju¿ sytuacje gdzie nasza grupa znajomych (znamy siê od kilku lat) mog³a wzbogaciæ siê o kilka nowych osób, niestety próby by³y szybko gaszone przez owe dziewczyny moich kolegów. Nie chodzi o to ¿e siê ¿ale bo akurat mam du¿o kole¿anek poza tym krêgiem znajomych, ale uda³o mi siê wy³apaæ takie zachowania.

Cytat:
a moim zdaniem te slowa to nie do konca glupota. mam wielu zajomych w malzenstwach, zarowno kolezanki z mezami jak i koledzy z zonami. kiedy byly spotkania parami a ja sama to zauwazylam ze zony kolegow najchetniej by mnie stamtad wyprosily
Dok³adnie, ale to przecie¿ nic nadzwyczajnego. Moim zdaniem to wynika z pod¶wiadomo¶ci i czasem nawet nie jeste¶my tego ¶wiadomi.
Stary 2014-10-18, 21:10   #14
3metrynadniebem
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 491

Ja równie¿ uwa¿am, ¿e to wcale nie g³upota, bo te¿ mia³am w towarzystwie przyk³ad, ¿e dziewczyny nie chcia³y dopu¶ciæ nowych dziewczyn do grupy. Nie wiem dlaczego, chyba po prostu dlatego, ¿e przy nowych nie one by³y w centrum uwagi.
3metrynadniebem jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-10-18, 21:22   #15
carmen_20
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 462

Ale chodzi Ci o to ¿eby wyj¶æ czasem tylko z kolegami ? czy s± w tym gronie te¿ kole¿anki?? Bo je¿eli tylko faceci, to sprawa jest prosta: oragnizujesz spotkanie i zaznaczasz, ¿e to typowo mêski wieczór i tyle.

Moje wszystkie kole¿anki te¿ maj± ch³opaków/narzeczonych/mê¿ów, zazwyczaj spotykamy siê wszyscy razem - nie przeszkadza mi ¿e robie za "pi±te ko³o u wozu" ale jak mam ochote na typowo babskie pogaduchy i zarz±dzam babski wieczór i wtedy spotykamy siê same.
carmen_20 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-10-18, 23:06   #16
provoge
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 341

Cytat:
Napisane przez carmen_20 Poka¿ wiadomo¶æ
Ale chodzi Ci o to ¿eby wyj¶æ czasem tylko z kolegami ? czy s± w tym gronie te¿ kole¿anki?? Bo je¿eli tylko faceci, to sprawa jest prosta: oragnizujesz spotkanie i zaznaczasz, ¿e to typowo mêski wieczór i tyle.

Moje wszystkie kole¿anki te¿ maj± ch³opaków/narzeczonych/mê¿ów, zazwyczaj spotykamy siê wszyscy razem - nie przeszkadza mi ¿e robie za "pi±te ko³o u wozu" ale jak mam ochote na typowo babskie pogaduchy i zarz±dzam babski wieczór i wtedy spotykamy siê same.

Autor juz tak probowal i nie dziala, przychodza w parach.
provoge jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-10-19, 09:45   #17
kalincia
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 13 021

Cytat:
Dziêki za odpowiedzi!

To kobiety tak maj±? Bo¿e! Nie jestem kobiet±. W³a¶nie mój narzeczony poszed³ na wycieczkê z moj± samotn± kole¿ank±!
kalincia jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-10-19, 09:49   #18
weyda12
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 121

Powied¼ delikatnie, ¿e nie bardzo chcia³by¶ siê spotykaæ w takiej wersji jak jest dotychczas i zaproponuj aby¶cie siê czasem spotykali nie w parach.
weyda12 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-10-19, 11:40   #19
201803080934
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 5 778

Cytat:
Napisane przez provoge Poka¿ wiadomo¶æ
Autor juz tak probowal i nie dziala, przychodza w parach.
autor nie próbowa³.
próbowa³ jedynie zaproszenia samych facetów licz±c na to, ¿e za³api±, ¿e maj± przyj¶æ sami. informowa³ tylko facetów licz±c, ¿e nie przyjd± z dziewczynami. nie próbowa³ powiedzieæ wprost, ¿e zaprasza na mêskie spotkanie bez kobiet.

autor powinien nauczyæ siê asertywno¶ci i zacz±æ mówiæ wprost czego chce.

ps. dla mnie ten fragment o pod¶wiadomo¶ci etc, to bzdura, nie zauwa¿y³am niczego takiego, czêsto w naszym towarzystwie pojawiaj± siê nowe osoby, i kobiety i mê¿czy¼ni, i zawsze s± mile przyjmowani.
201803080934 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-10-19, 12:14   #20
Koci Pazur
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 823

Ja zrozumia³am, ¿e autor wcale nie chce mêskiego spotkania. Chcê koedukacyjne spotkania na zasadzie: Micha³ tak - jego Ewka nie, Karolina tak - jej Sebastian nie itd. A ¿e wszyscy siê znaj± i lubi±, to jak zaprasza Micha³a, to Ewka z nim przychodzi, bo przecie¿ spotkanie koedukacyjne i czemu ma sobie nie porozmawiaæ ze znajomymi.

Zorganizowanie mêskiego spotkania jest proste: stary jutro z ch³opakami idziemy ogl±daæ mecz w pubie/na wódkê pogadaæ, bez kobiet, mêskie spotkania.

Organizacji spotkania koedukacyjnego sobie nie wyobra¿am, bo jak? Karo nie bierz Micha³a? Czemu? No nie bie¿. Nie no nic do niego nie mam. Micha³ bêdzie. Nie, Ewka nie? Nie, no mo¿e, ale nie jest zaproszona...
Koci Pazur jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Intymnie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-10-19 12:14:26

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:52.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.