Pytanie o pomadkę dla mężczyzny - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-11-15, 15:52   #1
mlody_mezczyzna
Przyczajenie

Pytanie o pomadkę dla mężczyzny

Witam,
jako że chyba (nawet na pewno!)Panie są w tym obeznane - byłbym bardzo wdzięczny, gdybyście poleciły mi pomadkę idealną dla mężczyzny. W innym temacie nie znalazłem odpowiedzi.

Otóż od razu mówię, że pomadka Nivea men w niebieskim sztyfcie kompletnie się nie sprawdza. Jedynie pogarsza sytuację. Chciałbym znaleźć (można powiedzieć, że niezależnie od ceny)pomadkę, która:
- jak wiadomo, dobrze nawilżała i opatrywała usta w witaminy itd., itp.. I też z naciskiem na ten punkt, ponieważ mam baaardzo delikatne usta i notabene skórę, podatną na alergię, wiatr i mróz,
- nie zostawiała białych plam(!),
- nie była jakaś baaardzo tłusta i lepiąca,
- nie miała tak dużego połysku, jak powiedzmy Carmex miętowy w tubce. Choć jeszcze nie znalazłem pomadki, która nie dawałaby połysku, ale chciałbym żeby on byłnaturalny, lekki, prawie że niewidoczny,
- mało lub średnio intensywny zapach (i smak?), nie tak jak powiedzmy "Laura Conti" o smaku winogronowym czy w/w Carmex. Może i być bez zapachu.

Z góry dziękuję moim przyszłym "Wybawicielkom"

PS Jeżeli umieściłem temat w złym dziale, z góry przepraszam.

Edytowane przez mlody_mezczyzna
Czas edycji: 2014-11-15 o 15:54
mlody_mezczyzna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-15, 16:13   #2
nynka_1987
Zadomowienie

Dot.: Pytanie o pomadkę dla mężczyzny

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...protector.html
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...wa-wersja.html
Ja polecę te dwie, do kupienia w Rossmannie. Używałam różnych, ale te są naprawdę fajne.
Stary 2014-11-15, 16:14   #3
cherry_flamme
Zakorzenienie

Ja używam pomadki z Avene. Też mam problem z ustami (praktycznie cały rok) a ona daje radę nawet zimą na nartach.

Nie czuć jej na ustach (nie oblepia), ale od razu pomaga. Jest miękka, więc nie trzeba mocno przyciskać, żeby ją nałożyć (jak ma się już podrażnione wargi, to ważne, żeby uniknąć dodatkowych cierpień ). Zaraz po aplikacji zostawia taką perłową powłoczkę, ale szybko się wchłania i nie zostawia osadu(o to chodzi w tych ''białych plamach''?). Jak nałożysz jedną warstwę, to nawet tej powłoczki unikniesz. Później połysk jest taki, jaki mają zdrowe, nawilżone usta. Nie daje efektu błyszczyka
Smaku nie ma, skład ma dobry- dużo naturalnych olejków, a nie sama parafina.

Zwłaszcza 30 ostatnich dni.
cherry_flamme jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-15, 16:15   #4
przylaszczka50
BAN stały

Cytat:
Napisane przez mlody_mezczyzna Pokaż wiadomość
Witam,
jako że chyba (nawet na pewno!)Panie są w tym obeznane - byłbym bardzo wdzięczny, gdybyście poleciły mi pomadkę idealną dla mężczyzny. W innym temacie nie znalazłem odpowiedzi.

Otóż od razu mówię, że pomadka Nivea men w niebieskim sztyfcie kompletnie się nie sprawdza. Jedynie pogarsza sytuację. Chciałbym znaleźć (można powiedzieć, że niezależnie od ceny)pomadkę, która:
- jak wiadomo, dobrze nawilżała i opatrywała usta w witaminy itd., itp.. I też z naciskiem na ten punkt, ponieważ mam baaardzo delikatne usta i notabene skórę, podatną na alergię, wiatr i mróz,
- nie zostawiała białych plam(!),
- nie była jakaś baaardzo tłusta i lepiąca,
- nie miała tak dużego połysku, jak powiedzmy Carmex miętowy w tubce. Choć jeszcze nie znalazłem pomadki, która nie dawałaby połysku, ale chciałbym żeby on byłnaturalny, lekki, prawie że niewidoczny,
- mało lub średnio intensywny zapach (i smak?), nie tak jak powiedzmy "Laura Conti" o smaku winogronowym czy w/w Carmex. Może i być bez zapachu.

Z góry dziękuję moim przyszłym "Wybawicielkom"

PS Jeżeli umieściłem temat w złym dziale, z góry przepraszam.
Mojemu mężczyźnie poleciłam " Odżywczy Balsam do ust z olejkiem z migdała " w sztyfcie jak pomadka do ust Z firmy Yves Rocher.
Bardzo dobry.
A także może coś podobnego, bezbarwny sztyft do ust z Avon, skonsultuj się z konsultantka z Avon, jest wątek na wizażu.
przylaszczka50 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-15, 16:16   #5
Kaaef
Zadomowienie

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...nd-mentol.html

Polecam, po jednym przeciągnięciu nie zostawia połysku, a bardzo fajną, zdaje się grubszą warstwę nawilżenia, która z ust wcale nie schodzi tak łatwo, a to uważam za plus. Poza tym kosztuje grosze. Dostaniesz ją w Rossmanie
Na noc aplikuję jej więcej i rano budzę się z nią na ustach, które są nawilżone, wyglądają pięknie i zdrowo.

Edytowane przez Kaaef
Czas edycji: 2014-11-15 o 16:17
Kaaef jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-15, 17:04   #6
florence244
Zakorzenienie

Pomadka do ust Nuxe (w sztyfcie, nie w słoiczku dla pełnej jasności).
Nie daje zbytniego błyszczenia, praktycznie wcale, jest dość bogata, dobra na zblizającą się zime. Wybawiła mnie od największego problemu suchych ust w wyniku chronicznej suchości spowodowanej atopowym zapaleniem skóry. Każdemu ją polecam
florence244 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-15, 17:14   #7
201605161006
Konto usunięte

Pomadka linoeparol .
201605161006 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-15, 17:42   #8
MissChievousTess
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez przylaszczka50 Pokaż wiadomość
Mojemu mężczyźnie poleciłam " Odżywczy Balsam do ust z olejkiem z migdała " w sztyfcie jak pomadka do ust Z firmy Yves Rocher.
Bardzo dobry.
Popieram. Mój TŻ bardzo lubi ten balsam do ust.
Stary 2014-11-16, 10:50   #9
bleuclair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kaaef Pokaż wiadomość
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...nd-mentol.html

Polecam, po jednym przeciągnięciu nie zostawia połysku, a bardzo fajną, zdaje się grubszą warstwę nawilżenia, która z ust wcale nie schodzi tak łatwo, a to uważam za plus. Poza tym kosztuje grosze. Dostaniesz ją w Rossmanie
Na noc aplikuję jej więcej i rano budzę się z nią na ustach, które są nawilżone, wyglądają pięknie i zdrowo.
Również polecam ten sztyft a także jego drugą wersję , moim zdaniem nawet lepszą od tej, choć obie są naprawdę godne polecenia.
bleuclair jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-16, 18:05   #10
Rysia16
Zakorzenienie

Nivea w słoiczku Classic - zero smaku zapachu połysku opakowanie jest takie unisex
Nivea Classic w sztyfcie, taka zwyczajna, niebieska, nie jest typowo kobieca
Rysia16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-17, 14:11   #11
_Matilde_
Biała Dama

Cytat:
Napisane przez przylaszczka50 Pokaż wiadomość
Bardzo dobry.
A także może coś podobnego, bezbarwny sztyft do ust z Avon, skonsultuj się z konsultantka z Avon, jest wątek na wizażu.
Ja mam teraz z Yves Rocher Repair z masłem karite rzeczywiście niezła ale używam ją dopiero od paru dni
A najbardziej lubię tą https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...penpflege.html jest z tlenkiem cynku m.in. (dobra na popękane usta) i z filtrami uv
Obie są bezbarwne, pierwsza apetycznie pachnie, i jest nieco tłustsza od drugiej. Ale polecałabym chyba bebe

Webook
Filmweb
Last.fm
_Matilde_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-18, 13:05   #12
Figula94
Zadomowienie

A ja polecam Biocurę, można dostać w Aldi (zdaje się, że tylko tam). Wiśniowa to moja ulubiona, ale ma dość mocny zapach, więc raczej nie dla panów, ale jest jeszcze biała i niebieska i też są bardzo dobre.
Poza tym czasem zwykły krem może się nadać na usta.
Figula94 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości