|
Notka |
|
Prezenty Prezenty to coś co lubimy otrzymywać i dawać. Podpowiadamy jak wyszukać odpowiedni prezent. Gdzie kupić po okazyjnej cenie prezenty świąteczne i nie tylko. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Jaki prezent na chrzciny?
Witam wszystkie Panie
![]() Moja kuzynka niedawno urodziła synka. Zbliża się jego Chrzest Święty,a ja mam być chrzestną. Zastanawiam się, co wyjątkowego mogłabym dać dziecku i rodzicom.Poradźcie jakie prezenty na chrzciny mogę podarować... Szukać czegoś w Internecie, czy raczej w sklepach z zabawkami? Zależy mi na oryginalności! ![]() Jakieś sprawdzone pomysły na fajne upominki? ![]() ![]() Edytowane przez hanna91 Czas edycji: 2016-09-30 o 21:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: Jaki prezent na chrzciny?
Nie bede orginalna, ale kasa + np zloty lancuszek. Nie ma co szukac orginalnych prezentow, uwierz mi ze najlepszym sa pieniadze. Rodzice bardzo czesto odkladaja na lokate dla dziecka.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
tak jak wyżej myślę, że najlepiej sprawdzą się pieniądze, ewentualnie postaraj się wybadać rodziców czego teraz najbardziej dla młodego potrzebują
![]()
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
![]() Srebrny obrazek ze Św. Rodziną, albo jakimiś aniołkami. Możesz zamówić z wygrawerowanymi osobistymi życzeniami na odwrocie, datą, imieniem dziecka.
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Jest masa możliwości. Najlepiej było by się zorientować, czy rodzice wolą kasę czy prezent i czy chcą różnego rodzaju srebrne figurki, łyżeczki, czy biżuterię - z opowieści znajomych słyszałam, że takie prezenty leżą potem gdzieś zapomniane.
Ja kupiłam zabawkę dla chrześniaka i siostra stwierdziła, że to najlepszy prezent bo dziecko może się tym cieszyć. No i szatkę z wyszytymi imionami i datą chrztu dostał jako pamiątkę. Od dziadków dostał Biblię dla dzieci.
P. ![]() ____________________ Popycham drzwi, chociaż jest wyraźnie napisane ciągnąć ...tak jestem kobietą ![]() Edytowane przez lusia032 Czas edycji: 2016-09-28 o 14:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Pyskatka
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
ja dałam misia dla dziecka (króliczek z Mamas&Papas - mały był zachwycony i wszędzie z nim chodzi) i pieniądze
przyznam szczerze, że ja osobiście nie lubię dostawać "wymyślnych" prezentów bo z reguły są do niczego nie przydatne - wolę albo coś naprawdę prostego i przydatnego (szklanki, garnek, patelnia etc.) lub "skonsultowanego" albo właśnie pieniądze
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
![]() A metryczka chrztu ?
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Moja siostrzenica dostała od swojego chrzestnego taki medalik - <ciach link>
![]() O jeszcze dodam, że warto pomyśleć o jakimś kocyku - ja sama taki małej sprezentowałam ![]() Edytowane przez kisielova Czas edycji: 2016-10-15 o 12:08 Powód: link, wstaw zdjęcie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Zazwyczaj wystarczy koperta z pieniędzmi i mała pamiątka np.; zapakowane w torbę papierową aniołek lub ramka na zdjęcie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
u nas też raczej taki prezent na chrzciny się daje
![]() Edytowane przez jolaak Czas edycji: 2016-10-10 o 21:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
BAN stały
|
Pieniądze są chyba najlepszych wyborem, bo przy małym dziecku zawsze się rodzicom przydadzą. Poza tym to może jakąś książeczke pamiatkową? Jak ja byłam dzieckiem to miałam taką książkę, że się odciskało stópę dziecka co roku itd. ładne wierszyki tam były. Pewnie robią jeszcze coś takiego
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Pieniądze bo na pewno się przydarzą, do tego łańcuszek. Ewentualnie fajnym prezentem na pamiątkę jest odcisk gipsowy rączek albo stóp dziecka, super efekt możesz sobie zobaczyć w internecie jak to wygląda.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:33.