![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Rasizm na wizażu. I nic.
Rasizm na wizazu się pojawia bardzo często.
Taka czysta zacięta nienawiść w stosunku do ludzi o innym kolorze skóry, pochodzeniu, wynawanej religii. Nie jestem wierną fanką poprawności politycznej- jesli chciałby ktoś zarzucić. Nie ogarniam jednak jak na forum publicznym, tak obleganym takie postawy po prostu kwitną i mają się dobrze. Baniki owszem pojawiają się raz na jakiś czas, a mdzy czasie dochodzi do obrzucania ludzi błotem: ludzi, których nikt włąściwie nie zna; często nie ma nawet bladego pojecia o tym, o czym mówi; powtarzając jak mantrę teksty na poziomie Faktu czy innego ustrojstwa. Jestem na emigracji i zdarza się, że dyskryminacja ze względu na pochodzenie dotyka mnie tutaj. Nic przyjemnego. Myślę, że nawet w świecie wirtualnym trasistowskie uwagi powinny być tępione. Nie jestem pewna czy szerzenie nienawiści w Polsce jest przestępstwem. W wielu krajach Europy jest, i bardzo dobrze. Ciekawa jestem waszych opinii.
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rasizm na wizażu. I nic.
Ja tam nie zauważyłam rasizmu na wizażu
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Moje zdanie?;p Toleruję nawet nietolerancje jesli kończy sie na czczym gadaniu w granicach przyzwoitości. Nie oczekuję od świata i ludzi że wszyscy będą wszystkich kochać...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Hm nic nie zauważyłam takiego. Może podasz jakieś przykłady? Bo aż jestem ciekawa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Strzelaj lub emigruj!
|
Ja tam tez nie zauważyłam rasizmu.
Wizaż.pl to nic innego jak statystyczni obywatele. Bywają i rasiści, i ludzie na poziomie i idioci. ![]() W sumie- nic odkrywczego ![]()
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Nie chcę niewiadomo jak bardzo szukać przykładów, ale:
cytowane wypowiedzi należą do wizażanek: Cytat:
w tym wątku jest tego trochę: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=379829 tutaj co prawda ban stały został dany, ale tez jest to ciekawy przykład https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=601263
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Rzeczywiście koleś z opiniami na temat ciemnoskórych przesadził, ale nie było to jakieś drastyczne; w sumie niewiele wykroczył poza prezentowaniem własnej opinii i spamem rzecz jasna
![]() O Polkach i Kurdach czytałam ostatnio na Wizażu; tutaj byłabym ostrożna z tym rasizmem, bo najbliżej im do Arabów a ci z kolei to rasa biała. I temat jest z tych, w których bardzo łatwo zostać oskarżonym o nietolerancję, przytaczając prawdziwą historię czy fakty i z pozoru neutralne opinie (np - nie lubię muzułmanów, bo mają gorszy stosunek do kobiet i źle je traktują, jak na moje normy - opinia jak opinia, ale dla kogoś to już będzie przejaw nietolerancji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mojego tz ktos kiedys w pracy zwyzywal. pijany klient zostal zbanowany z pubu za to ze zwyzywal polaka. i to jest rasizm. bo on nie wrzeszczal ze piwo jest za drogie i ma mu sprzedac taniej, tylko kazal mu sie wynosic do swojego kraju ja widze duzo rasizmu, nienawiscie. posty wisza, a na moje komentarze to sie tylko piekla te panie i ci panowie, ze oni maja prawo do swojego zdania. maja owszem, ale kultura wypowiedzi obowiazuje i powielanie stereotypow tez moze byc rasizmem to nie jest pusty slogan w uk w polsce jeszcze tak, bo jest za male zroznicowanie w narodzie, w szkolach jesli masz osobe innej wiary to jest ajwaj. nie mowiac o kolorze skory i wspolczuje wszytskim ktorzy swoje kolorowe dzieci przywioza kiedys do polski, bo to ze dzieci sa okrutne wynika li wylacznie z wychowania przez doroslych, ktorzy sie udzielaja min na tym forum |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
BAN stały
|
Ponieważ wypowiedź tu zacytowana należy do mnie chciałam zauważyć, że autorka chyba mnie nie zrozumiała.
Jeśli czytała ten wątek czy inny o muzułmanach wie ona doskonale, że sama mam nawet w rodzinie muzułmanów i jestem z tego dumna. A tekst mój odnosi sie do całej syt. w której kobieta ma męża złego, chyba wręcz jakiegoś fanatyka i nie chciałabym by tacy jak on do nas przyjeżdżali. Są lepsi muzułmanie i gorsi. Ja miałam szczęście poznać tych m,niej zacofanych, na poziomie a nie ukrywam, ze boję się przeraźliwie, że za jakiś czas z Polski zrobi się druga Francja czy Niemcy. W skrócie, moja wypowiedź jest wyrwana z kontekstu i źle zrozumiana. Na forum gorsze wypowiedzi miała niejaka Asia, z którą toczyłam boje a jakoś jej nikt tutaj nie cytuje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
jakoś nie zauważyłam rasizmu na wizażu, wiadomo zawsze znajdą się jakieś ekstremalne pojedyncze przypadki.
Rasizmu nie powinno się tolerować - to prawda, ale zauważyłam, że ostatnio nawet zwykłe prywatne opinie są nazywane rasistowskimi chociaż wcale nie są, takie przewrażliwienie i nadmierna poprawność polityczna również nie jest dobra. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
BAN stały
|
Człowiek, który szarpie się z żoną i robi jej sieczkę, tak że ona biedna od niego ucieka do Polski to nie jest dobry człowiek. Tu już nawet nie chodzi o to, że jest muzułmaninem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
tutaj się z Tobą zgodzę, szczególnie w mniejszych miejscowościach "inność" szeroko pojęta nie jest dobrze odbierana i zwykle nie jest tolerowana - wiem bo sama pochodzę z malutkiej miejscowości. Ale też nie popadajmy ze w skrajności w skrajność - jest też dużo ludzi tolerancyjnych, otwartych na świat i ludzi innej rasy czy kultury, sama do nich należę i uwielbiam tę "inność". Można mieć swoje poglądy i jednocześnie szanować czy wręcz podziwiać tę "odmienność", wystarczy odrobina dobrych chęci ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
dla mnie to sie czesto laczy. brak szacunku dla kobiety ale nie tylko. takze dla ^innowiercow^ ktorzy nie chca przyjac Allaha .
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
gorszy katolik=fanatyk dla mnie proste. i zgadzam się z mmm3m że takich osób również nie chciałabym mieć w Polsce. dla jasności- sama jestem w związku z muzułmaninem, więc nie ma to nic wspólnego z rasizmem |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
czyli nalezalzoby wyeksmitowac na biegun polnocy wszytskich polakow ktorzy swoje zony tluka a w niedziele do kosciola chodza?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() PS. Z tymi gorszymi muzulmanami, to nie chodzi o zachowanie? Jesli tak, to jaki to rasizm?
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. Edytowane przez Wyrak Czas edycji: 2012-05-09 o 22:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
BAN stały
|
Luna, nie musiałaś kasować mojej wypowiedzi. Nie jestem na ciebie zła. Dzięki tobie rozwija sie fajna dyskusja ^^
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
owszem fanatycy nie sa idealnymi obywatelami, ale to moze najwsampierw sie zajmijcie fanatycznymi obroncami krzyza i smolenska? bo zanim zaleje polske wielka fala tych co sie ich tak boicie to troche potrwa poza tym krucjata jaka prowadzicie na wizazu na pewno zniechecila juz tlumy tych dziewczat i chlopcow do wiazania sie innym kolorem skory czy wyznaniem. coby narodu nie zepsuli |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miejcie ludzie jakies proprocje ![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() z mojej strony EOT bo i tak sie beda wypowiadac tacy, ktorzy uwazaja ze mozna wieszac psy na kim popadnie, bo takie ich prawo ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Popieram.
![]() |
#25 |
BAN stały
|
off top:
Hej Wyrak, znam cię z wizażu od dawna, a dopiero teraz ogarnęłam, że masz bloga tutaj. Idę czytać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
chyba nie zrozumiałaś mojej wypowiedzi. Chodziło mi o to, że w swoim wcześniejszym poście zapytałaś jak można dzielić muzułmanina na lepszego i gorszego. pokazałam ci, że można tak samo jak katolika (w moim odczuciu). i tak samo się nie zgadzam na to aby walczyć krzyżem (dla mnie są to chorzy ludzie wykorzystujący religie do własnych celów) tak samo nie zgadzam się aby w polsce obowiązywało prawo szariatu. co do drugiej częsci wypowiedzi- mam najwspanialszego faceta na świecie, z którym jestem w szczesliwym związku od ponad 4 lat, i tak jest on muzułmaninem dlatego nie rozumiem jak wywnioskowałaś z mojej wypowiedzi, że zniechecam dziewczyny/facetów do wiązania się z kimś o innym kolorze skóry/religii. Mówie tylko, że są różni ludzie i co by nie mówić różnice wynikające z religii i kultury czasami są nie do przeskoczenia i warto najpierw poznać druga osobą niż rzucać się na głęboką wodę a potem biadolić jacy to muzułmanie są źli. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
W przypadku dzieci to jest szerszy problem, bo dotyczy często nietolerancji do wszystkiego co jest inne i nieznane, nie tylko koleżanek i kolegów o innym kolorze skóry. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Wtajemniczenie
|
Mi się zdecydowanie rzuca w oczy jedno - najazd na wierzących (głównie na katolików). Non stop powstają nowe wątki na ten temat, już widzę jak zakładam wątek pod tytułem "seksualne problemy ateistów", chyba by mnie zjedzono żywcem
![]() Przykładów jest mnóstwo ![]()
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mały OT - o opadnięcie rąk mnie przyprawia tekst "podaj statystki" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:03.