Rasizm na wizażu. I nic. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-05-09, 21:24   #1
***luna
Zakorzenienie

Rasizm na wizażu. I nic.

Rasizm na wizazu się pojawia bardzo często.
Taka czysta zacięta nienawiść w stosunku do ludzi o innym kolorze skóry, pochodzeniu, wynawanej religii.

Nie jestem wierną fanką poprawności politycznej- jesli chciałby ktoś zarzucić.

Nie ogarniam jednak jak na forum publicznym, tak obleganym takie postawy po prostu kwitną i mają się dobrze.

Baniki owszem pojawiają się raz na jakiś czas, a mdzy czasie dochodzi do obrzucania ludzi błotem: ludzi, których nikt włąściwie nie zna; często nie ma nawet bladego pojecia o tym, o czym mówi; powtarzając jak mantrę teksty na poziomie Faktu czy innego ustrojstwa.

Jestem na emigracji i zdarza się, że dyskryminacja ze względu na pochodzenie dotyka mnie tutaj. Nic przyjemnego. Myślę, że nawet w świecie wirtualnym trasistowskie uwagi powinny być tępione.

Nie jestem pewna czy szerzenie nienawiści w Polsce jest przestępstwem.
W wielu krajach Europy jest, i bardzo dobrze.

Ciekawa jestem waszych opinii.
blogowo:
aktywnie
nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici
***luna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-09, 21:26   #2
Stace
Zakorzenienie

Dot.: Rasizm na wizażu. I nic.

Ja tam nie zauważyłam rasizmu na wizażu

Cytat:
Wszystko sprowadzasz do "bo ja": "bo ja zawsze czytam", "bo ja umiem ocenic ryzyko". A poza toba jest multum spoleczenstwa, wiec lepiej zalozyc jego glupote, niz przecenic geniusz
No tengas miedo a volar
Stace jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-09, 21:27   #3
201604181004
Konto usunięte

Moje zdanie?;p Toleruję nawet nietolerancje jesli kończy sie na czczym gadaniu w granicach przyzwoitości. Nie oczekuję od świata i ludzi że wszyscy będą wszystkich kochać...
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-09, 21:35   #4
Mileva_
Zakorzenienie

Hm nic nie zauważyłam takiego. Może podasz jakieś przykłady? Bo aż jestem ciekawa.
Mileva_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-09, 21:37   #5
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Ja tam tez nie zauważyłam rasizmu.

Wizaż.pl to nic innego jak statystyczni obywatele.

Bywają i rasiści, i ludzie na poziomie i idioci.
W sumie- nic odkrywczego

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-09, 21:39   #6
***luna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stace Pokaż wiadomość
Ja tam nie zauważyłam rasizmu na wizażu
Nie chcę niewiadomo jak bardzo szukać przykładów, ale:

cytowane wypowiedzi należą do wizażanek:

Cytat:
Ja to nawet bym nie chciała aby taki człowiek jak on przyjeżdżał za Tobą do Naszego kraju. Jeszcze się tu namnożą muzułmanie gorszej jakości - to znaczy ci co mają za grosz rozumu i tylko Koran im w głowie a żona niech siedzi cicho.

w tym wątku jest tego trochę:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=379829

tutaj co prawda ban stały został dany, ale tez jest to ciekawy przykład

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=601263
blogowo:
aktywnie
nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici
***luna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-09, 21:46   #7
Mileva_
Zakorzenienie

Rzeczywiście koleś z opiniami na temat ciemnoskórych przesadził, ale nie było to jakieś drastyczne; w sumie niewiele wykroczył poza prezentowaniem własnej opinii i spamem rzecz jasna

O Polkach i Kurdach czytałam ostatnio na Wizażu; tutaj byłabym ostrożna z tym rasizmem, bo najbliżej im do Arabów a ci z kolei to rasa biała. I temat jest z tych, w których bardzo łatwo zostać oskarżonym o nietolerancję, przytaczając prawdziwą historię czy fakty i z pozoru neutralne opinie (np - nie lubię muzułmanów, bo mają gorszy stosunek do kobiet i źle je traktują, jak na moje normy - opinia jak opinia, ale dla kogoś to już będzie przejaw nietolerancji )

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-09, 22:01   #8
katakumba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mileva_ Pokaż wiadomość
Rzeczywiście koleś z opiniami na temat ciemnoskórych przesadził, ale nie było to jakieś drastyczne; w sumie niewiele wykroczył poza prezentowaniem własnej opinii i spamem rzecz jasna

O Polkach i Kurdach czytałam ostatnio na Wizażu; tutaj byłabym ostrożna z tym rasizmem, bo najbliżej im do Arabów a ci z kolei to rasa biała. I temat jest z tych, w których bardzo łatwo zostać oskarżonym o nietolerancję, przytaczając prawdziwą historię czy fakty i z pozoru neutralne opinie (np - nie lubię muzułmanów, bo mają gorszy stosunek do kobiet i źle je traktują, jak na moje normy - opinia jak opinia, ale dla kogoś to już będzie przejaw nietolerancji )
ale rasizm to nie tylko kolor ciemny skory
mojego tz ktos kiedys w pracy zwyzywal. pijany klient zostal zbanowany z pubu za to ze zwyzywal polaka. i to jest rasizm. bo on nie wrzeszczal ze piwo jest za drogie i ma mu sprzedac taniej, tylko kazal mu sie wynosic do swojego kraju

ja widze duzo rasizmu, nienawiscie. posty wisza, a na moje komentarze to sie tylko piekla te panie i ci panowie, ze oni maja prawo do swojego zdania.
maja owszem, ale kultura wypowiedzi obowiazuje
i powielanie stereotypow tez moze byc rasizmem

to nie jest pusty slogan w uk
w polsce jeszcze tak, bo jest za male zroznicowanie w narodzie, w szkolach jesli masz osobe innej wiary to jest ajwaj. nie mowiac o kolorze skory
i wspolczuje wszytskim ktorzy swoje kolorowe dzieci przywioza kiedys do polski, bo to ze dzieci sa okrutne wynika li wylacznie z wychowania przez doroslych, ktorzy sie udzielaja min na tym forum

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

katakumba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-09, 22:07   #9
mmm3m
BAN stały

Ponieważ wypowiedź tu zacytowana należy do mnie chciałam zauważyć, że autorka chyba mnie nie zrozumiała.
Jeśli czytała ten wątek czy inny o muzułmanach wie ona doskonale, że sama mam nawet w rodzinie muzułmanów i jestem z tego dumna. A tekst mój odnosi sie do całej syt. w której kobieta ma męża złego, chyba wręcz jakiegoś fanatyka i nie chciałabym by tacy jak on do nas przyjeżdżali. Są lepsi muzułmanie i gorsi. Ja miałam szczęście poznać tych m,niej zacofanych, na poziomie a nie ukrywam, ze boję się przeraźliwie, że za jakiś czas z Polski zrobi się druga Francja czy Niemcy.

W skrócie, moja wypowiedź jest wyrwana z kontekstu i źle zrozumiana. Na forum gorsze wypowiedzi miała niejaka Asia, z którą toczyłam boje a jakoś jej nikt tutaj nie cytuje.
mmm3m jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-09, 22:09   #10
jola0078
Rozeznanie

jakoś nie zauważyłam rasizmu na wizażu, wiadomo zawsze znajdą się jakieś ekstremalne pojedyncze przypadki.

Rasizmu nie powinno się tolerować - to prawda, ale zauważyłam, że ostatnio nawet zwykłe prywatne opinie są nazywane rasistowskimi chociaż wcale nie są, takie przewrażliwienie i nadmierna poprawność polityczna również nie jest dobra.
jola0078 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-09, 22:10   #11
katakumba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mmm3m Pokaż wiadomość
Ponieważ wypowiedź tu zacytowana należy do mnie chciałam zauważyć, że autorka chyba mnie nie zrozumiała.
Jeśli czytała ten wątek czy inny o muzułmanach wie ona doskonale, że sama mam nawet w rodzinie muzułmanów i jestem z tego dumna. A tekst mój odnosi sie do całej syt. w której kobieta ma męża złego, chyba wręcz jakiegoś fanatyka i nie chciałabym by tacy jak on do nas przyjeżdżali. Są lepsi muzułmanie i gorsi. Ja miałam szczęście poznać tych m,niej zacofanych, na poziomie a nie ukrywam, ze boję się przeraźliwie, że za jakiś czas z Polski zrobi się druga Francja czy Niemcy.

W skrócie, moja wypowiedź jest wyrwana z kontekstu i źle zrozumiana. Na forum gorsze wypowiedzi miała niejaka Asia, z którą toczyłam boje a jakoś jej nikt tutaj nie cytuje.
ale kim ty jestes zeby decydowac ktory muzlumanin jest lepszy a ktory gorszy? jakis test zdaja czy jak?

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-09, 22:14   #12
mmm3m
BAN stały

Cytat:
Napisane przez katakumba Pokaż wiadomość
ale kim ty jestes zeby decydowac ktory muzlumanin jest lepszy a ktory gorszy? jakis test zdaja czy jak?
Człowiek, który szarpie się z żoną i robi jej sieczkę, tak że ona biedna od niego ucieka do Polski to nie jest dobry człowiek. Tu już nawet nie chodzi o to, że jest muzułmaninem.
Stary 2012-05-09, 22:16   #13
jola0078
Rozeznanie

Cytat:
mojego tz ktos kiedys w pracy zwyzywal. pijany klient zostal zbanowany z pubu za to ze zwyzywal polaka. i to jest rasizm. bo on nie wrzeszczal ze piwo jest za drogie i ma mu sprzedac taniej, tylko kazal mu sie wynosic do swojego kraju

ja widze duzo rasizmu, nienawiscie. posty wisza, a na moje komentarze to sie tylko piekla te panie i ci panowie, ze oni maja prawo do swojego zdania.

w polsce jeszcze tak, bo jest za male zroznicowanie w narodzie, w szkolach jesli masz osobe innej wiary to jest ajwaj. nie mowiac o kolorze skory
i wspolczuje wszytskim ktorzy swoje kolorowe dzieci przywioza kiedys do polski, bo to ze dzieci sa okrutne wynika li wylacznie z wychowania przez doroslych, ktorzy sie udzielaja min na tym forum

tutaj się z Tobą zgodzę, szczególnie w mniejszych miejscowościach "inność" szeroko pojęta nie jest dobrze odbierana i zwykle nie jest tolerowana - wiem bo sama pochodzę z malutkiej miejscowości. Ale też nie popadajmy ze w skrajności w skrajność - jest też dużo ludzi tolerancyjnych, otwartych na świat i ludzi innej rasy czy kultury, sama do nich należę i uwielbiam tę "inność". Można mieć swoje poglądy i jednocześnie szanować czy wręcz podziwiać tę "odmienność", wystarczy odrobina dobrych chęci
jola0078 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-09, 22:16   #14
kennedy
Zakorzenienie

Cytat:
Człowiek, który szarpie się z żoną i robi jej sieczkę, tak że ona biedna od niego ucieka do Polski to nie jest dobry człowiek. Tu już nawet nie chodzi o to, że jest muzułmaninem.
dla mnie to sie czesto laczy. brak szacunku dla kobiety ale nie tylko. takze dla ^innowiercow^ ktorzy nie chca przyjac Allaha .
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-09, 22:19   #15
ewka1987
Rozeznanie

Cytat:
gorszy muzułmanin=fanatyk
gorszy katolik=fanatyk

dla mnie proste. i zgadzam się z mmm3m że takich osób również nie chciałabym mieć w Polsce.

dla jasności- sama jestem w związku z muzułmaninem, więc nie ma to nic wspólnego z rasizmem
ewka1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-09, 22:20   #16
katakumba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kennedy Pokaż wiadomość
dla mnie to sie czesto laczy. brak szacunku dla kobiety ale nie tylko. takze dla ^innowiercow^ ktorzy nie chca przyjac Allaha .
czyli nalezalzoby wyeksmitowac na biegun polnocy wszytskich polakow ktorzy swoje zony tluka a w niedziele do kosciola chodza?

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

Stary 2012-05-09, 22:22   #17
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ***luna Pokaż wiadomość
tutaj co prawda ban stały został dany, ale tez jest to ciekawy przykład

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=601263
Ano bardzo ciekawy przyklad - ze panna pisze bzdety w rodzaju "Polska póki co ciągle jest krajem pełnym nienawiści dla ludzi o innym kolorze skóry", a jakos problemu w takich tekstach nikt nie zauwaza

PS. Z tymi gorszymi muzulmanami, to nie chodzi o zachowanie? Jesli tak, to jaki to rasizm?

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.

Edytowane przez Wyrak
Czas edycji: 2012-05-09 o 22:23
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-09, 22:22   #18
mmm3m
BAN stały

Luna, nie musiałaś kasować mojej wypowiedzi. Nie jestem na ciebie zła. Dzięki tobie rozwija sie fajna dyskusja ^^
Stary 2012-05-09, 22:22   #19
katakumba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka1987 Pokaż wiadomość
gorszy muzułmanin=fanatyk
gorszy katolik=fanatyk

dla mnie proste. i zgadzam się z mmm3m że takich osób również nie chciałabym mieć w Polsce.

dla jasności- sama jestem w związku z muzułmaninem, więc nie ma to nic wspólnego z rasizmem
a to ze ty jestes w zwiazku z muzlumaninem nie ma nic do rzeczy. to tak jakbym ja nie miala prawa ani mozliwosci mowic zle o polakach bo mam tz polaka

owszem fanatycy nie sa idealnymi obywatelami, ale to moze najwsampierw sie zajmijcie fanatycznymi obroncami krzyza i smolenska?
bo zanim zaleje polske wielka fala tych co sie ich tak boicie to troche potrwa
poza tym krucjata jaka prowadzicie na wizazu na pewno zniechecila juz tlumy tych dziewczat i chlopcow do wiazania sie innym kolorem skory czy wyznaniem. coby narodu nie zepsuli

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-09, 22:26   #20
mmm3m
BAN stały

Cytat:
czyli nalezalzoby wyeksmitowac na biegun polnocy wszytskich polakow ktorzy swoje zony tluka a w niedziele do kosciola chodza?
Jaki świat byłby piękny No jak pewnie sama się domyślasz, tak się nie da.
Stary 2012-05-09, 22:27   #21
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
a to ze ty jestes w zwiazku z muzlumaninem nie ma nic do rzeczy. to tak jakbym ja nie miala prawa ani mozliwosci mowic zle o polakach bo mam tz polaka

owszem fanatycy nie sa idealnymi obywatelami, ale to moze najwsampierw sie zajmijcie fanatycznymi obroncami krzyza i smolenska?
poza tym krucjata jaka prowadzicie na wizazu na pewno zniechecila juz tlumy tych dziewczat i chlopcow do wiazania sie innym kolorem skory czy wyznaniem. coby narodu nie zepsuli
Bez zartow, porownujesz niezadowolenie czesci spoleczenstwa z tego, ze rzad olal ta katastrofe i spartaczyl sledztwo do fanatyzmu, ktory wywoluje terroryzm, mordy honorowe itp. patologie?
Miejcie ludzie jakies proprocje

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Stary 2012-05-09, 22:29   #22
mmm3m
BAN stały

Cytat:

W Niemczech o ile się nie mylę trwało to 30 lat. Francja, chyba nieco dłużej. Obecnie być może jest to jeszcze bardziej ułatwione więc kto wie, czy za 20 lat nie zacznie się roić od fanatyków, którzy zechcą wprowadzenia szariatu do swoich dzielnic? Zasad, które nijak się mają do Polskiego prawa.
Stary 2012-05-09, 22:32   #23
katakumba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość
Bez zartow, porownujesz niezadowolenie czesci spoleczenstwa z tego, ze rzad olal ta katastrofe i spartaczyl sledztwo do fanatyzmu, ktory wywoluje terroryzm, mordy honorowe itp. patologie?
proporcje mi sie rozjechaly jak swiatle spolecznstwo pisze ze nie chce kogos u siebie w kraju jeszcze bym zrozumiala ze jestesmy drugim monako i sie ulice pobrudza od nadmiaru ludzi
z mojej strony EOT bo i tak sie beda wypowiadac tacy, ktorzy uwazaja ze mozna wieszac psy na kim popadnie, bo takie ich prawo

---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------

Cytat:
W Niemczech o ile się nie mylę trwało to 30 lat. Francja, chyba nieco dłużej. Obecnie być może jest to jeszcze bardziej ułatwione więc kto wie, czy za 20 lat nie zacznie się roić od fanatyków, którzy zechcą wprowadzenia szariatu do swoich dzielnic? Zasad, które nijak się mają do Polskiego prawa.
za te 20 lat bedziesz miala szansce starac sie o urzad prezydenta, wiec bedziesz mogla zakaz przyjazdu tym, ktorzy nie sa godni naszej ziemi i wody z wisly

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-09, 22:32   #24
Vampi_z_piekla_rodem
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość
Popieram.

"Give me reason but don't give me choice.
'Cause I'll just make the same mistake again.."
Vampi_z_piekla_rodem jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-09, 22:33   #25
mmm3m
BAN stały

off top:

Hej Wyrak, znam cię z wizażu od dawna, a dopiero teraz ogarnęłam, że masz bloga tutaj. Idę czytać
Stary 2012-05-09, 22:33   #26
ewka1987
Rozeznanie

Cytat:

co do podkreślonego:

chyba nie zrozumiałaś mojej wypowiedzi.
Chodziło mi o to, że w swoim wcześniejszym poście zapytałaś jak można dzielić muzułmanina na lepszego i gorszego. pokazałam ci, że można tak samo jak katolika (w moim odczuciu). i tak samo się nie zgadzam na to aby walczyć krzyżem (dla mnie są to chorzy ludzie wykorzystujący religie do własnych celów) tak samo nie zgadzam się aby w polsce obowiązywało prawo szariatu.

co do drugiej częsci wypowiedzi- mam najwspanialszego faceta na świecie, z którym jestem w szczesliwym związku od ponad 4 lat, i tak jest on muzułmaninem dlatego nie rozumiem jak wywnioskowałaś z mojej wypowiedzi, że zniechecam dziewczyny/facetów do wiązania się z kimś o innym kolorze skóry/religii. Mówie tylko, że są różni ludzie i co by nie mówić różnice wynikające z religii i kultury czasami są nie do przeskoczenia i warto najpierw poznać druga osobą niż rzucać się na głęboką wodę a potem biadolić jacy to muzułmanie są źli.
ewka1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-09, 22:42   #27
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
proporcje mi sie rozjechaly jak swiatle spolecznstwo pisze ze nie chce kogos u siebie w kraju jeszcze bym zrozumiala ze jestesmy drugim monako i sie ulice pobrudza od nadmiaru ludzi
z mojej strony EOT bo i tak sie beda wypowiadac tacy, ktorzy uwazaja ze mozna wieszac psy na kim popadnie, bo takie ich prawo
Tyle, ze ja to zupelnie rozumiem - na zachodzie caly ten eksperyment z obca kulturowo ludnoscia to jedna wielka porazka i w perspektywie zapewnie niezla katastrofa

Cytat:
off top:

Hej Wyrak, znam cię z wizażu od dawna, a dopiero teraz ogarnęłam, że masz bloga tutaj. Idę czytać
Jak do zdjec dojdziesz, to sie dopiero zdziwisz

Stary 2012-05-09, 22:42   #28
Mileva_
Zakorzenienie

Cytat:

Akurat rasizm odnosi się do tego na co nazwa wskazuje, a na co składa się m. in. kolor skóry. Polecam ciocię Wiki.

W przypadku dzieci to jest szerszy problem, bo dotyczy często nietolerancji do wszystkiego co jest inne i nieznane, nie tylko koleżanek i kolegów o innym kolorze skóry.

Cytat:
Tak człowiek który tłucze żonę i traktuje ją jak rzecz JEST gorszym człowiekiem. A islam wyjątkowo daje pozwolenie na takie traktowanie. Tyle że najgorliwszym ignorującym takie fakty różowe okulary spadają zazwyczaj ciut za późno
Stary 2012-05-09, 22:43   #29
ever-dream
Wtajemniczenie

Mi się zdecydowanie rzuca w oczy jedno - najazd na wierzących (głównie na katolików). Non stop powstają nowe wątki na ten temat, już widzę jak zakładam wątek pod tytułem "seksualne problemy ateistów", chyba by mnie zjedzono żywcem a ten "drugi" wątek spokojnie sobie żyje dalej.

Przykładów jest mnóstwo
Stary 2012-05-09, 22:48   #30
Mileva_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ever-dream Pokaż wiadomość
Mi się zdecydowanie rzuca w oczy jedno - najazd na wierzących (głównie na katolików). Non stop powstają nowe wątki na ten temat, już widzę jak zakładam wątek pod tytułem "seksualne problemy ateistów", chyba by mnie zjedzono żywcem a ten "drugi" wątek spokojnie sobie żyje dalej.

Przykładów jest mnóstwo
Bo panuje jakaś dziwaczna moda na ateizm; że jako ateista jestem taaaki nowoczesny i wyzwolony Szkoda tylko, że przeważnie nie jest to poparte żadnymi przemyśleniami, a na ogół najbardziej - wygodnictwem.

Mały OT - o opadnięcie rąk mnie przyprawia tekst "podaj statystki" Zdecydowanie już wyświechtana riposta.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości