![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Otwórzcie mi oczy...
Witam Wszystkich!
Postanowiłam napisać, bo już sobie nie radzę. Mam 28 l. jestem po studiach, mam jakieś pasje. Jestem spokojną osobą, poukładaną, ale... doświadczoną przez los (sprawy rodzinne... ciężkie, trudne doświadczenia-ale to nie o tym mowa). Mam mało znajomych, co nie oznacza że nie jestem osobą lubianą... może trochę nieśmiałą. To co mnie bardzo martwi to, to że jestem sama. Mam już tyle lat a nigdy NIGDY nie byłam w związku. Jakieś znajomości były, ale nic z tego nie wyszło. Czy Waszym zdaniem to normalne? Być w tym wieku i nigdy nie być w związku, nie doświadczyć bliskości, miłości itd. (o sexie nawet nie mówię). Moi znajomi mają poukładane życie, a ja...? Moim priorytetem życiowym jest rodzina, a jej nie mam i nie widzę szans by poznać kogoś sensownego. Czuję się bardzo nieszczęśliwa z tego powodu, częściej mam trudności w cieszeniu się z codzienności. Nawet się tego wstydzę. Jak sprawić by być szczęśliwą, będąc samą... nie wiem żyć dla pracy, dla innych się poświęcać? Otwórzcie mi oczy. Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
La Moderatoiure
|
Dot.: Otwórzcie mi oczy...
Nie zakładaj z góry, że zawsze będziesz sama. Jesteś młoda, masz jeszcze czas na założenie rodziny. Poza tym, jeśli marzysz o rodzinie, to będziesz postępować wbrew sobie poświęcając się pracy lub innym ludziom. I uwierz mi, takie postanowienie dopiero wtedy wykończy Cię psychicznie.
W jakim towarzystwie się obracasz, że nikogo nie możesz poznać? Spróbuj wyjść z domu, zapisz się na siłownię/do fitness klubu (jeśli lubisz) itp Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
A to nie był związek?
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post49162791
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Moja koleżanka ma 31lat. Nigdy nikogo nie miała, chciałaby założyć rodzinę, mieć dzieci. Nie spotkała właściwego mężczyzny. Pracuje jako dziennikarka więc ma kontakt z różnymi ludźmi, kogoś zawsze pozna, ale to jeszcze nie ta właściwa osoba. Czas pokaże. Cieszy się swoją pracą, wypełnia czas zainteresowaniami po brzegi. Czasami ma takie momenty jak Ty, że czuje się samotna, ale wtedy zawsze przypomina sobie ile osiągnęła w życiu
![]() Znajoma mojej mamy jest sama, zaraz idzie na emeryturę (60tka na karku), od zawsze jest sama, ale z własnego wyboru! Trudno ją złapać w domu, wszędzie jej pełno, udziela się w różnych organizacjach, fundacjach itd. Jeszcze masz czas na spotkanie kogoś wyjątkowego! Uważam, że lepiej jest poczekać na kogoś właściwego, niż łapać się byle kogo ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
nie czekać!
Działać. Trzeba bywac w miejscach gdzie kręcą się potencjalni do wyrwania. Chociaż w tym wieku to głównie drugi obieg już...
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
A czemu nie zalogujesz się na jakimś portalu randkowym? To fajna sprawa, znaczne ułatwienie dla samotnych osób, zwłaszcza takich, które np. na co dzień nie poznają mnóstwa nowych osób. A na takim portalu jest możliwość poznania dużej liczby facetów, do wyboru do koloru, warto spróbować
![]() Wśród Wizażanek jest wiele dziewczyn, które w ten sposób poznały partnera i wiele z nich jest teraz w udanym związku z nimi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
czego ja sama jestem pięknym, inteligentnym, cudownym, ślicznym i ponętnym przykładem.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Ja na eDarling poznałam niemało sensownych gości
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
ja chyba we dwoje, ale nie pamiętam już.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
A ja się chyba jakoś boję korzystania z portali. Samo przyznanie się przed sobą nie jest łatwe, że.. portal. To taka ostateczność. Boję się że trafi się jakiś zboczeniec albo ktoś z zaburzeniem osobowości, trudnym charakterem... Nie chcę obrazić innych, nie zrozumcie mnie źle.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
A gdzie zamierzasz poznać kogoś? Bywasz w miejscach gdzie przebywają i faceci i gdzie dochodzi do interakcji z nimi? Chodzić na domówki? Dajesz się znajomym umawiać na randki w ciemno?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
przecież nikt nie kaze się hajtać po pierwszym mailu.
Zasadniczo na portalu łapiesz kontakt i przechodzisz jak najszybciej na randki w realu. Jaka jest różnica czy chłopak zaczepi cie w necie czy na ulicy?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Konto usunięte
|
Spokojnie, ja mam 26 lat i jestem obecnie sama i w przeszłości bez stałych związków. Sama zawaliłam kiedyś sprawę - chętni byli. Więc nie jest źle. Jakoś kombinuje, ale nic na siłę
![]() Po drugie zawsze możesz poznać i związać się z młodszym facetem od siebie. Tacy są jeszcze wolni ![]() ![]() Może znajdź sobie jakieś męskie hobby - ja właśnie pracuję nad tym. I nie umartwiaj się, bo to nie pomaga. Wiem co piszę, wiele smutnych dni zaliczyłam, zamiast wtedy kopnąć się w własną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
mój mąż. Poznany w necie. Jestem od niego starsza.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
Też jestem w takiej sytuacji, mam 26 (niedługo 27) lat i nie widzę już dla siebie nadziei. Elfir co masz na myśli mówiąc drugi obieg? Rozwodnicy czy ludzie po jakichś związkach? I jeśli mogę wiedzieć, ile miałaś lat jak poznałaś męża?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
dwa lata różnicy. Poznaliśmy się jak miałam 27 lat. Bo zalogowałam się na portalu randkowym z powodu konkursu, którego nagrodą była wycieczka. A jak już się zalogowałam, to przejrzałam towary jakie tam wystawiają. Moje maile wybrani przeze mnie olali, ale ja dostałam maila od takiego namolnego, co jak się przylepił to do dziś go z chaty nie mogę wygonić
![]() Każdy z moich facetów był młodszy, tak przy okazji. Drugi obieg - rozwodnicy. Skoro ma być starszy od 28-latki, to już ciężko będzie znaleźć kawalerów starszych od niej.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett Edytowane przez Elfir Czas edycji: 2015-01-30 o 17:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
np ja: Mój jest młodszy o 3 lata. miałam 28 lat.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A i wielu mnie chciało, ale nie wyszło. Kompleksów nie mam w przeciwieństwie do Ciebie ![]() Kocham ten argument - nikt mnie nie chciał - przepraszam, jakaś rzecz jestem wielokrotnego użytku, czy co ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jestem beznadziejnym przypadkiem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
nie wiem czy rozwodnik nie jest lepszy do starego kawalera.
Rozwodnik przynajmniej wie, jak to jest z kobietą pod jednym dachem...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
mówimy o starszych, bo młodszych autorka wątku nie chciała.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
jak nie internet to może program "rolnik szuka żony"?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Moim zdaniem jest to nienormalne. I co teraz zrobisz z ta opinią? Sama wiesz, ze cos jest nie tak i poki sama nie zrobisz nic w tym kierunku my ci nie pomozemy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:01.