|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Mocne słowo?????
Witam,
Jakiś czas temu poznałam kogoś świetnego, kogo bardzo polubiłam i wydawało mi się że działa to z wzajemnością. Fakt, że spotykaliśmy się w miejscach przypadkowych (bo do innych możliwości choć padały propozycje nigdy nie doszło), trzymaliśmy się za ręce, przytulaliśmy itd. Jego zainteresowania moją osobą nie dało się ukryć. Po dłuższym czasie powiedziałam mu, że bardzo go kocham. Proszę o ocenę... nadużyłam tego słowa? Oczywiście powiedział, że niczego ode mnie nie chciał i dla niego to przyjaźń. Teraz w ogóle nie utrzymujemy kontaktu. Zupełnie jakbyśmy się nigdy nie znali... Odwagi by to powiedzieć dało mi to, że kiedyś powiedział iż mógłby ze mną być. Ja jednak wskazałam na swą niegotowość do tego. On powiedział, że tego nie pamięta. Tak sama mam problemy w relacjach z innymi. Pozdrawiam. |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mocne słowo?????
Może za bardzo popadasz w zachwyt i masz skłonności do nieadekwatnego wyrażania uczuć w stosunku do sytuacji. Wyznanie miłości to nie jest "cześć, bardzo cię lubię" tylko poważna deklaracja. Pewnie go przestraszyłaś.
|
|
|
|
|
#3 |
|
BAN stały
|
Bardzo go kochałaś w momencie, kiedy mu to powiedziałaś?
|
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Czy go kochałam? Patrząc na to odpowiedzialnie... pewnie nie, ale bardzo się nim interesowałam. Bardzo go lubiłam i tak zachwyciło mnie bardzo jego zachowanie. Teraz jest mi wstyd. Przeprosiłam go i powiedziałam, że nie powinnam tak mówić. Rozumię, że teraz już nigdy się do mnie nie odezwie? Nie będzie chciał mnie znać?
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Tego kwiatu jest pół światu, więc nie zamartwiaj się już. Następnym razem nie mów facetowi tego jeśli nawet nie jesteście w związku.
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Powiedziałaś to powiedziałaś. On widocznie nie czuł tego samego, mogłaś zyskać, straciłaś. Dobrze się stało, że nie macie kontaktu
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Mówiąc mu to nie miałam zamiaru mu się oświadczyć. Nie spodziewałam się że zerwie ze mną całkowicie kontakt. Gdzie obiecywaliśmy sobie że zawsze znajomymi będziemy. Tymczasem tak nie jest. Zrobiłam z siebie niezłą idiotkę i straciłam kolegę.
|
|
|
|
|
#8 |
|
Konto usunięte
|
No fajny kolega do trzymania się za ręce i przytulania
|
|
|
|
|
#9 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Teraz bym się odezwała, powiedziała, że emocje zagrały, ale nie ma się czego bać, bo do ołtarza go nie ciągniesz. I potem czekała na reakcję. Jak będzie dobrze, to ok. Jak się nie odezwie - koniec. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zadomowienie
|
Powiedział, że mógłby, nie że chciałby. Zenek mógłby być z Frankiem, bo on tak świetnie gotuje- niestety Zenek woli dziewczynki.
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- Kilka razy go spotkałam, ale udałam że nie widzę. Nie wyszło mi to, bo zauważył. Było mi głupio. Wstydziłam się bardzo. Przeprosiłam go za to.. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Zadomowienie
|
Przecież nie zrobiłaś mu krzywdy! Po co go przepraszałaś?!
Nie zrobiłaś też z siebie idiotki i nie zachowałaś się nieodpowiedzialnie. Po prostu powiedziałaś coś, co zostało pewnie źle zrozumiane, albo źle to ujęłaś. Skoro wyjaśniliście już sobie wszystko to zaproś go na pizzę w konkretnym dniu. |
|
|
|
|
#13 |
|
Konto usunięte
|
Mnie byś tym spłoszyła i nie chciałabym utrzymywać z Tobą kontaktu. (Miałam analogiczną sytuację, tylko byłam stroną, która takie wyznanie usłyszała.)
|
|
|
|
|
#14 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Raczkowanie
|
Bo teraz nie wiem jak mam się z tym czuć. Zwłaszcza jeśli osoba, która to usłyszała odwróciła się.. Zero kontaktu. Unika mnie. Już się nie znamy... Sprostowałam to. Powiedziałam mu że nie powinnam tak mówić, przepraszałam, a on się odwrócił. Jest tak jakbym mu zrobiła jakąś straszną krzywdę. Jest mi wstyd, bo w jego oczach wyszłam na niedojrzałą, wręcz na wariatkę chyba... nawet nie chcę myśleć jak wyglądają jego rozmowy z kumplami.... Jego rodzice o tym wiedzą... tego jestem pewna na bank...
|
|
|
|
|
#16 |
|
BAN stały
|
Nie odpowiadasz za jego reakcję. Nie zrobiłaś nic złego.
Ale z ciekawości zapytam. Naprawdę bardzo go kochałaś, gdy to powiedziałaś? |
|
|
|
|
#17 |
|
Raczkowanie
|
Według mnie nadużyłaś tego słowa. Nie chcąc Cie obrażać zachowałaś sie jak dziewczynki w podstawówce czy gimnazjum. Może stało się tak tylko i wyłącznie pod wpływem chwili? Następnym razem zastanów się czy osoba, której chcesz powiedzieć "Kocham Cię" jest tą właściwą.
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a) bardzo cię lubię, b) jestem tobą zauroczona (chwilowo), c) mam do ciebie duży sentyment, d) życzę ci wszystkiego dobrego, e) chcę zapewnić sobie twoją przychylność nim poproszę cię o przysługę, f) chcę być twoją żoną itd. |
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Rozeznanie
|
Nic złego nie zrobiłaś - skoro tak czułaś w tamtym momencie, miałaś prawo te słowa powiedzieć. Chłop musiał się przestraszyć, że coś to za szybko idzie, może nie był gotowy na takie wyznania, może faktycznie chciał tylko przyjaźni z bonusem - można gdybać w nieskończoność.
Niefortunne było całe to przepraszanie. Nie powinnaś przepraszać za to, co czujesz. Nie odwzajemnił w żaden sposób Twojego "kocham Cię", ale to nie powód do kajania się. Bo to nie jest tak, że teraz mu powiesz: "wiesz, wypsnęło mi się, ale tak serio to jeszcze Cię nie kocham" a chłopak odetchnie i radośnie wróci do relacji. Ja z reguły dość długo nie umiem takich słów wyartykułować - przychodzi mi to z czasem. Ale wiem, że są osoby, które bardzo szybko mogą zadeklarować miłość - co człowiek, to inna emocjonalność. Wiem, że teraz masz pewnie uraz, ale nie każdy odwróci się od Ciebie po takich słowach. |
|
|
|
|
#21 |
|
Zakorzenienie
|
Gdyby jakis facet na samym poczatku znajomość (tym bardziej gdzie nawet nie bylibysmy w zwiazku )wyskoczył mi z takim tekstem .To tez bym uciekła gdzie pieprz rośnie.
![]() Cóz poniosło Cię z tym wyznaniem,następnym razem się pohamuj i nie rzucaj słów na wiatr .
|
|
|
#22 |
|
Zakorzenienie
|
No trochę przesadziłaś z tym "kocham Cię", bo to jednak duże wyznanie . No i coś w tym jest, że dziewczyna powinna się powstrzymać z takim czymś, zanim facet się nie zadeklaruję.
teraz już po sprawie, chłop się spłoszył i może z ajakiś czas się odezwie jak ochłonie. A jak nie, to na przyszłość nie ćwierkaj tak tych słów. |
|
|
|
|
#23 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Zakorzenienie
|
Patrząc tylko na to co pogrubiłaś to owszem, bo wtedy by wychodziło, że tak uważam i koniec.
Ja napisałam, że coś w tym jest po prostu. Jak ktoś woli inaczej, to proszę bardzo. Jednak zauważyłam, że facet ma tendencje do tchórzenia jak takie wyznania wychodzą jako pierwsze od kobiety, zwłaszcza w takiej relacji. No i poza tym, to jest moja opinia i widocznie taka ze mnie zacofana dziołcha. ![]() ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Cytat:
Oczywiście do pierwszego lepszego kolegi, przykładowo życzę mu Wesołych Świąt i dodaję "kocham Cię". Gdyby tak faktycznie było, to te dwa słowa nie miałyby żadnego znaczenia. |
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co to znaczy "kocham Cię" dla Was? Dla mnie znaczy to tyle, co napisałam. Nie sądzę, aby poniosła mnie fantazja. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:41.