|
|||||||
| Notka |
|
| Targowisko: kosmetyki Targowisko: kosmetyki. Tutaj oddajemy i wymieniamy kosmetyki, których już nie używamy. Nie używasz? Oddaj! |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zadomowienie
|
jesus del pozo, e. arden nouba skromny styczeń
witam w skromnym styczniowym wątku, mam raczej kilka drobiazgów + dwa zapachy.
zasada, której się trzymam, to przede wszystkim to, że zapachy wymieniam za zapachy. zapraszam też do ciuchowego, mam tam kilkanaście par nowych butów na wymianę (rozmiary 39/40) i je też wymienię najchętniej za zapachy ![]() na chwilę obecną poszukuję z kosmetyków: - perfumy: lanvin rumeur, stell mccartney stella, versace red jeans, ck obssesion night… - włosy: wszystko do włosów zniszczonych, wypadających na potęgę (przy tarczycy), oklapniętych. ALE najchętniej bez parabenów i silikonów, staram się unikać. no i szukam TANGLE TEEZER! - paznokcie: lakiery essie ale także wibo, essence. kolory: pastele, matowe, na jesień: matowe szarości, pudrowe róże, burgund, czerwień - ciało: balsamy do skóry suchej i wrażliwej, chętnie oliwka dla dzieci rossmanowa - twarz: wszystko do cery mieszanej, z wypryskami, suchymi skórkami przy nosie. wciąż szukam dobrego kremu, pielęgnacji i może ktoś z was coś ma - twarz (kolorówka): jasne, lekkie pudry prasowane/sypkie, do cery b. jasnej, kremy bb,cc. roże do policzków ale bez brokatu i drobinek, odcienie jasne, kremowe, pudrowe - oczy: dobry korektor pod oczy, lekki. tusze do rzęs, cienie do brwi brązowe. eyeliner w pisaku, BRĄZOWA KREDKA DO BRWI! - usta: szminki matowe, w pisaku, chętnie essence stay matte (?) błyszczyk matowy, odcienie: fuksja, czerwony (jasny), jasny róż, tylko takie. NIE perłowe, ciemne, błyszczące. ogólnie szukam też żeli pod prysznic (także takich które są od razu balsamami) masełek nivea do ust (jagoda, kokos), wszelkich nowinek do ust właśnie, zawsze szukam tuszy i kremów do rąk, żeli do mycia rąk na dworze. jestem też mega fanką body shopu i przyjmę większość rzeczy tej marki. z innych: chętnie olejki (kokosowy, miętowy, cytrynowy) |
|
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: jesus del pozo, e. arden nouba skromny styczeń
moje drobiazgi:
nouba rouge bijou, numerek 555. piękny cielisty kolor. zostało około 50%, może więcej. mam ją z wymiany na innym portalu, ale jednak wyglądam jak trup w cielistych szminkach posiada kryształem svarowskiego. konturówka do ust catrice, cielisty kolor (idealnie pasuje do nouby ), odcień choc'aholic. użyłam ją raz, może dwa razy, ale nie pasuje mi kompletnie.puder lady diana, angielski puder, odcień 5, ale jest jasny, wpada w pomarańczowe/brzoskwiniowe tony. fatalnie trafiłam z odcieniem. użyłam ze 3, 4 razy. dwa nowe lakiery - niebieski wibo i różowy ingrid. dublują mi się. ![]() cień estee lauder, odcień golden ice (złotawy z brokatem) użyty raz, ALE jestem sierotą i mi spadł na ziemię i się☠pokruszył jednak wciąż☠jest go bardzo dużo. elizabeth arden, green tea intense, zostało około 30/75 ml, fajny, kultowy zapach, jednak nie dla mnie. jesus del pozo, duende, okoł0 12,13 ml/30, jest to unikat już, ciężki do dostania. mogę też☠oddać sunkiss l'oreal do brązowych włosów, zostało około 50% z całosci - mam z wymiany (dostałam jak było około 70%) użyłam dwa razy i jednak u mnie nie działa kompletnie. DORZUCAM: lakier do ust bebeauty czerwony, testowany (dwa razy) kupiony miesiąc temu. świetny, ale dublują mi się☠kolory. lakier do paznokci h&m, good looking (złoty z poświatą) użyty dwa razy. + rozważę oddanie 17 ml/30 ml samsary guerlain. ale tylko za coś WOOW w podobnym klimacie - lubuję się w takich zapachach, wielbię go, mój chlopak też aleeee może coś innego…
Edytowane przez VSVP Czas edycji: 2015-01-28 o 13:19 |
|
|
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
a w ciuchowym - nowe buty, ciuchy, zapraszam!
Edytowane przez VSVP Czas edycji: 2015-01-28 o 13:20 |
|
|
|
|
#4 |
|
:)
|
coś za samsara?
pytalas u mnie o Gage. |
|
|
|
|
#5 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
koci świat
|
niestety nic dla siebie nie znalazłam
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie kosmetyki the body shop w wątku, może bedziesz zainteresowana?
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
Mi się podoba Elizabeth Arden
a może będziesz coś dokładać jeszcze albo masz coś z mojej wish?
|
|
|
|
|
#11 |
|
Zadomowienie
|
up
|
|
|
|
|
#12 |
|
Zadomowienie
|
up! dziewczyny, poszukuję pilnie tuszu do rzęs, brązowej kredki do brwi i eyelinera w płynie
|
|
|
|
|
#14 |
|
Welcome to Jamrock
|
cos za
konturówka do ust catrice, cielisty kolor (idealnie pasuje do nouby ), odcień choc'aholic. użyłam ją raz, może dwa razy, ale nie pasuje mi kompletnie. mogę prosić numerek? mogę też☠oddać sunkiss l'oreal do brązowych włosów, zostało około 50% z całosci - mam z wymiany (dostałam jak było około 70%) użyłam dwa razy i jednak u mnie nie działa kompletnie. i ew. nouba rouge bijou, numerek 555. piękny cielisty kolor. zostało około 50%, może więcej. mam ją z wymiany na innym portalu, ale jednak wyglądam jak trup w cielistych szminkach posiada kryształem svarowskiego. |
|
|
|
|
#15 |
|
Welcome to Jamrock
|
kurczaki
jednak będzie za jasny . Myślałam, że będzie cos ala brudny róż bo jak widzialam swatche nouby to wlasnie tak wyglądała ![]() no nic, spasuje narazie
|
|
|
|
|
#16 |
|
Bang Bang Bang
|
Dziękuję, niestety nic dla siebie nie wypatrzyłam
|
|
|
|
|
#18 |
|
Zakorzenienie
|
nic
|
|
|
#19 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję, ale nic
|
|
|
|
|
#20 |
|
Zakorzenienie
|
hej
oddam jabłuszko za E. Arden + książkę Marqueza (mogę tak połączyć?), DKNY jest już mało więc pewnie muszę Cię czymś dodatkowo skusić, mam kilka lakierów w wątku, które wg wisha powinny Ci pasować. Mam też świeżutki Manhattan lotus effect 53S (taki właśnie brudny róż, bez żadnych drobinek itp.), otworzony w lutym i użyty testowo na 1 paznokciu albo kredkędo brwi Essence 04 (jasny brąz).---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Mogłabyś w takim razie pomadka i różowe DKNY lecą do Ciebie, idziemy na priv?
|
|
#21 |
|
Zakorzenienie
|
niestety nic
|
|
|
|
|
#22 |
|
Zakorzenienie
|
Znowu nie odpowiadasz na moje wiadomości.
Czekam dzisiaj do 12:00 na zdjęcie zaadresowanej przesyłki do mnie oraz nr poleconego, przypominam, że leci kolejny tydzień od kiedy dostałaś moją przesyłkę.
![]() |
Nowe wątki na forum Targowisko: kosmetyki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:56.

posiada kryształem svarowskiego.
), odcień choc'aholic. użyłam ją raz, może dwa razy, ale nie pasuje mi kompletnie.

jednak będzie za jasny

albo kredkędo brwi Essence 04 (jasny brąz).