|
Notka |
|
Komputery, telefony, tablety Masz problem z komputerem, telefonem lub tabletem? Potrzebujesz fachowej porady na temat oprogramowania? Masz wiedzę i chcesz pomóc innym? Dołącz. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Sms
Dziewczyny doradźcie. Może któraś z Was miała podobnie?
Wysłałam wczoraj smsa do faceta, z którym od krótkiego czasu się spotykam . Mam ustawione raporty doręczeń i zawsze przychodzą na mój telefon . Tym razem pokazał się raport "ąadano" zamiast "doręczono". Więc dziś z innego numeru zadzwoniłam pod jego numer i się okazało ze jest tel wylaczony , poczta się włączyła. No i za jakis czas tamtemu numerowi sie pokazało że już numer jest dostepny Tel został włączony. A ja mam nadal raport żądano , zamiast dostarczono. Czy to możliwe ze wiadomość nie doszła czy np mogła dojść a ja nie mam raportu mimo to ? Nie wiem czy on po prostu mi nie odpisuje czy wiadomosc nie zostala dostarczona? Chcialam wyslac wiadomosc drugi raz, ale jesli ja dostal i po prostu nie odpisal to znaczy ze mnie olal, a ja nie chce sie narzucac. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: Sms
Różnie bywa z doręczeniami, ale nikt chyba nie da Ci gwarancji, że na pewno doszło. Wydaje mi się, że wysłanie jeszcze raz byłoby najlepsze, ale sms o dokładnie tej samej treści i wtedy w razie czego możesz być zdziwiona że doszedł dwa razy
![]() Swoją drogą nie jestem za smsami tylko zazwyczaj w takich opcjach znacznie lepiej zadzwonić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Pewnie doręczono, tylko te powiadomienia wariują. Też miałem podobny problem kiedyś - nie dostawałem powiadomień, a smsy dochodziły wszędzie. Nie panikuj tyle.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Sms pewnie doszedł. Jak wyślesz jeszcze raz to przecież nic by się nie stało, zawsze można napisać że przypadkowo, albo wina telefonu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
mOLDerator
|
Smsy są ponoć przechowywane "gdzieś tam" przez jakiś czas, a następnie kasowane, więc jeżeli przez jakiś czas miał wyłączony tel to być może musisz wysłać jeszcze raz, bo w ogóle nie dojdzie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Ja też bym wysłała drugi raz z identyczną treścią.
Z telefonami różnie bywa. Do mojego eksa często smsy nie dochodziły. Z drugiej strony często do mnie dodzwaniają się ludzie, którzy chcieli się dodzwonić do jakiejś Lidki. Wystukują jej numer, ale dodzwaniają się do mnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
lokalna gwiazda
|
Cytat:
![]() Kiedyś wysłałam mms-a i przez trzy dni miałam podpis "trwa wysyłanie". W końcu doszedł. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
mOLDerator
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Wtajemniczenie
|
Ja Ci nie pomogę, bo nie wiem, ale śmiać mi się chce, bo zawsze ZAWSZE w takiej sytuacji telefon świruje
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- Cytat:
![]()
"Nie wchodź łagodnie w tę pogodną noc, niech płonie starość tuż przed kresem dni, walcz, walcz gdy światło traci swoją moc, chodź wiedzą mędrcy, że się zbliża mrok bo żaden piorun z ust nie padnie ich, nie wchodzą z ulgą w tę pogodną noc, walcz, walcz gdy światło traci swoją moc." |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
wysłałabym jeszcze raz sms, zadzwoniłabym lub napisałabym do niego czy dostał ode mnie wiadomość. wiem po sobie, czasem miałam tak że sms doszedł a ja raport dostawałam o wiele później. smsy też raz dochodziły od razu jak ja albo ta druga osoba odzyskałyśmy zasięg/włączyłyśmy telefon, a innym razem dochodziły po jakimś czasie (z takich ostatnich to miałam wieczorem problemy z zasięgiem, sms którego powinnam dostać wtedy doszedł następnego dnia rano razem z kolejnym esem; kiedyś pisałam z koleżanką, nie dostawałam raportu to stwierdziłam co mi szkodzi wyślę jeszcze raz, a ten pierwszy es doszedł do niej parę smsów później)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;62636681]Ja też bym wysłała drugi raz z identyczną treścią.
Z telefonami różnie bywa. Do mojego eksa często smsy nie dochodziły. Z drugiej strony często do mnie dodzwaniają się ludzie, którzy chcieli się dodzwonić do jakiejś Lidki. Wystukują jej numer, ale dodzwaniają się do mnie.[/QUOTE] Taaaaa, nie dochodziły ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
mOLDerator
|
Na jakiej podstawie tak twierdzisz??? Piszę jaka jest sytuacja, przypadki jakie znam, a Ty piszesz, że bezsens.... Bez sensu piszesz
![]() Zapisz
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
lokalna gwiazda
|
Może facet ma wyłączony przesył danych.
Doczytałam się w necie, że na serwerach operatora wiadomości są przechowywane przez 24 godziny. Ale nie wiem, na ile to prawda. Dodatkowo we własnym telefonie podobno można ustawić czas ważności wiadomości. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
A jakiego operatora? Ja potrafię odczytać wiadomość po kilku dniach, a mam umowę z play i telefon, który przetrzymuje wszystko w swojej pamięci ;]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
W takiej sytuacji najlepiej będzie po prostu zadzwonić, bo sms mógł nie dojść do odbiorcy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
lokalna gwiazda
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:00.