Sms - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Komputery, telefony, tablety

Notka

Komputery, telefony, tablety Masz problem z komputerem, telefonem lub tabletem? Potrzebujesz fachowej porady na temat oprogramowania? Masz wiedzę i chcesz pomóc innym? Dołącz.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-07-04, 22:41   #1
neurotyczkaa
Przyczajenie

Sms

Dziewczyny doradźcie. Może któraś z Was miała podobnie?

Wysłałam wczoraj smsa do faceta, z którym od krótkiego czasu się spotykam . Mam ustawione raporty doręczeń i zawsze przychodzą na mój telefon . Tym razem pokazał się raport "ąadano" zamiast "doręczono". Więc dziś z innego numeru zadzwoniłam pod jego numer i się okazało ze jest tel wylaczony , poczta się włączyła. No i za jakis czas tamtemu numerowi sie pokazało że już numer jest dostepny Tel został włączony. A ja mam nadal raport żądano , zamiast dostarczono. Czy to możliwe ze wiadomość nie doszła czy np mogła dojść a ja nie mam raportu mimo to ? Nie wiem czy on po prostu mi nie odpisuje czy wiadomosc nie zostala dostarczona? Chcialam wyslac wiadomosc drugi raz, ale jesli ja dostal i po prostu nie odpisal to znaczy ze mnie olal, a ja nie chce sie narzucac.
neurotyczkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-05, 07:06   #2
MyaMK
BAN stały

Dot.: Sms

Różnie bywa z doręczeniami, ale nikt chyba nie da Ci gwarancji, że na pewno doszło. Wydaje mi się, że wysłanie jeszcze raz byłoby najlepsze, ale sms o dokładnie tej samej treści i wtedy w razie czego możesz być zdziwiona że doszedł dwa razy Ale będziesz chociaż wiedziała, że doszedł i nie będziesz się zastanawiała teraz czy dostał czy nie dostał.

Swoją drogą nie jestem za smsami tylko zazwyczaj w takich opcjach znacznie lepiej zadzwonić
MyaMK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-05, 07:33   #3
rob84
Przyczajenie

Pewnie doręczono, tylko te powiadomienia wariują. Też miałem podobny problem kiedyś - nie dostawałem powiadomień, a smsy dochodziły wszędzie. Nie panikuj tyle.
rob84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-05, 07:37   #4
Heliodora85
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

Sms pewnie doszedł. Jak wyślesz jeszcze raz to przecież nic by się nie stało, zawsze można napisać że przypadkowo, albo wina telefonu.
Heliodora85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-05, 12:12   #5
bernikula
mOLDerator

Smsy są ponoć przechowywane "gdzieś tam" przez jakiś czas, a następnie kasowane, więc jeżeli przez jakiś czas miał wyłączony tel to być może musisz wysłać jeszcze raz, bo w ogóle nie dojdzie

Insta
bernikula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-05, 15:30   #6
ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee
Konto usunięte

Ja też bym wysłała drugi raz z identyczną treścią.

Z telefonami różnie bywa. Do mojego eksa często smsy nie dochodziły. Z drugiej strony często do mnie dodzwaniają się ludzie, którzy chcieli się dodzwonić do jakiejś Lidki. Wystukują jej numer, ale dodzwaniają się do mnie.
ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-05, 15:52   #7
I am Rock
lokalna gwiazda

Cytat:
Napisane przez bernikula Pokaż wiadomość
Smsy są ponoć przechowywane "gdzieś tam" przez jakiś czas, a następnie kasowane, więc jeżeli przez jakiś czas miał wyłączony tel to być może musisz wysłać jeszcze raz, bo w ogóle nie dojdzie
Wyobraziłam sobie, że te zagubione sms-y wiszą w powietrzu i czekają na litość, aż je ktoś odbierze.
Kiedyś wysłałam mms-a i przez trzy dni miałam podpis "trwa wysyłanie". W końcu doszedł.
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-07-05, 16:19   #8
bernikula
mOLDerator

Cytat:
Napisane przez I am Rock Pokaż wiadomość
Wyobraziłam sobie, że te zagubione sms-y wiszą w powietrzu i czekają na litość, aż je ktoś odbierze.
Kiedyś wysłałam mms-a i przez trzy dni miałam podpis "trwa wysyłanie". W końcu doszedł.
Nie wiem właśnie od czego to zależy, czy od sieci, czy od smartfona, ale np. moja przyjaciółka ma tak chyba w Playu, że jak ktoś nie odbierze przez określony czas to wiadomość nie dojdzie.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Insta
Stary 2016-07-05, 16:34   #9
amelj
Wtajemniczenie

Ja Ci nie pomogę, bo nie wiem, ale śmiać mi się chce, bo zawsze ZAWSZE w takiej sytuacji telefon świruje

---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

Cytat:
Napisane przez bernikula Pokaż wiadomość
Nie wiem właśnie od czego to zależy, czy od sieci, czy od smartfona, ale np. moja przyjaciółka ma tak chyba w Playu, że jak ktoś nie odbierze przez określony czas to wiadomość nie dojdzie.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
O mamo co za bezsens
chodź wiedzą mędrcy, że się zbliża mrok bo żaden piorun z ust nie padnie ich,
nie wchodzą z ulgą w tę pogodną noc,
walcz, walcz gdy światło traci swoją moc."
amelj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-05, 16:52   #10
stesia
Zakorzenienie

wysłałabym jeszcze raz sms, zadzwoniłabym lub napisałabym do niego czy dostał ode mnie wiadomość. wiem po sobie, czasem miałam tak że sms doszedł a ja raport dostawałam o wiele później. smsy też raz dochodziły od razu jak ja albo ta druga osoba odzyskałyśmy zasięg/włączyłyśmy telefon, a innym razem dochodziły po jakimś czasie (z takich ostatnich to miałam wieczorem problemy z zasięgiem, sms którego powinnam dostać wtedy doszedł następnego dnia rano razem z kolejnym esem; kiedyś pisałam z koleżanką, nie dostawałam raportu to stwierdziłam co mi szkodzi wyślę jeszcze raz, a ten pierwszy es doszedł do niej parę smsów później)
stesia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-06, 08:24   #11
rob84
Przyczajenie

[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;62636681]Ja też bym wysłała drugi raz z identyczną treścią.

Z telefonami różnie bywa. Do mojego eksa często smsy nie dochodziły. Z drugiej strony często do mnie dodzwaniają się ludzie, którzy chcieli się dodzwonić do jakiejś Lidki. Wystukują jej numer, ale dodzwaniają się do mnie.[/QUOTE]

Taaaaa, nie dochodziły Do mnie też czasem "nie dochodzą", jak mi się z dziewczyną nie chce gadać
rob84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-06, 09:48   #12
bernikula
mOLDerator

Cytat:
Napisane przez amelj Pokaż wiadomość
J

O mamo co za bezsens
Na jakiej podstawie tak twierdzisz??? Piszę jaka jest sytuacja, przypadki jakie znam, a Ty piszesz, że bezsens.... Bez sensu piszesz
Zapisz

Insta
Stary 2016-07-06, 12:57   #13
I am Rock
lokalna gwiazda

Może facet ma wyłączony przesył danych.

Doczytałam się w necie, że na serwerach operatora wiadomości są przechowywane przez 24 godziny.

Ale nie wiem, na ile to prawda.
Dodatkowo we własnym telefonie podobno można ustawić czas ważności wiadomości.
Stary 2016-09-05, 19:17   #14
misiaQQ
Przyczajenie

A jakiego operatora? Ja potrafię odczytać wiadomość po kilku dniach, a mam umowę z play i telefon, który przetrzymuje wszystko w swojej pamięci ;]
misiaQQ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-19, 11:52   #15
portsmouth0x
Przyczajenie

W takiej sytuacji najlepiej będzie po prostu zadzwonić, bo sms mógł nie dojść do odbiorcy.
portsmouth0x jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-09-19, 14:40   #16
I am Rock
lokalna gwiazda

Cytat:
Napisane przez misiaQQ Pokaż wiadomość
A jakiego operatora? Ja potrafię odczytać wiadomość po kilku dniach, a mam umowę z play i telefon, który przetrzymuje wszystko w swojej pamięci ;]
A nie widzisz różnicy między serwerem operatora, na którym przechowywane są niedostarczone wiadomości, a pamięcią telefonu?
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Komputery, telefony, tablety

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości