![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Royal Muska M. Micallef
Witam wszystkie entuzjastki i entuzjastów tego zapachu. Ja odkryłam go niedawno, ale tak mnie zniewolił jak chyba żaden inny. Według mnie ma trochę wspólnego z Noa Cacharel. Też widzicie podobieństwo?
![]() Z niecierpliwością czekam na moją pierwszą buteleczkę (zapach znam z próbki), kliknę ją już może nawet dziś. W internecie odkryłam dwie wersje buteleczek, taką: http://www.perfumeria-arcadia.pl/m-m...ka-zestaw.html i taką: http://www.perfumeriaquality.pl/inde...edp-100ml-30ml Waham się, którą wybrać i mam pewne wątpliwości czy to ten sam zapach. Może ktoś je rozwiać? ![]() A Wam, która wersja się bardziej podoba? Którą Wy byście wybrały? Tak ogólnie, to zapraszam do dyskusji na temat tego zapachu, bo według mnie jest tak wybitny, że zasługuje na własny wątek ![]() Edytowane przez golgie Czas edycji: 2015-01-08 o 10:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
lise-kotta
|
Dot.: Royal Muska M. Micallef
Cytat:
Noa to miłość mojego życia, niezmiennie od lat, więc jakbyś mogła przybliżyć bardziej te podobieństwa to byłabym wdzięczna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem łączy je ta sama niewinnośc, kremowość, poczucie czystości i taka nienarzucająca się elegancja. Oba zapachy to, moim zdaniem, esencja kobiecości
![]() ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Dodam jeszcze, że Noa też jest moją miłością od kiedy tylko weszła na rynek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
dla mnie Royal Muska też jest podobne do Noa, dokładnie oba zapachy są takie kremowo - cieliste i przytulne i niezwykle kobiece
golgie wydaje mi się, że jest tylko jeden rodzaj RM więc w sumie różnica jest tylko we flakonie, ale w porównaniu do Quality ta pierwsza oferta wychodzi znacznie korzystniej ![]()
![]() |
#5 |
lise-kotta
|
To może jakaś rozbiórka?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ciekawa jestem jak z bliska wygląda ten flakon z tego tańszego zestawu... Cena rzeczywiście bardziej atrakcyjna, no i oprócz perfum też są inne dodatki ![]() Ja, akurat ,nie będę rozbierać flakonu, ale na wspólnych zakupach można zgłosić taką chęć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Czasem można dostać Royal Muska w przyjemnej cenie, koło 400 zł, ja miałam takie butelki i obie były w podobnej cenie.
Co do samego zapachu-dla mnie jest on bardzo intymny, osobisty, cielesny, takie mam odczucia jak go noszę. Chyba jeden z top 3 w mojej kolekcji.Jedyny w swoim rodzaju ![]() Edit-Noa nie znam, za późno zaczęły mnie interesować perfumy ![]()
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1117296 Edytowane przez agulenas82 Czas edycji: 2015-01-08 o 15:36 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Biegnąca z wilkami
|
Też bardzo lubię Royal Muska. Na mnie pachnie kremowo, delikatnym piżmem i taką "czystością". Uważam go za kobiecy, otulający, stwarzający aurę elegancji i jednocześnie zmysłowości.
Na temat flakonów się nie wypowiem, bo mam tylko odlewkę z niedawnej rozbiórki. Myślę o kupnie flakonu, ale w przyszłości. Też mam lekkie skojarzenia z Noa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
lise-kotta
|
po tych wszystkich opisach to teraz muszę to skądś zdobyć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
RoyalM jest jednak gorsze od Noa. Są bardzo podobne ale RM "brzmi" bardziej jak podróbka Noa. Taka moja opinia
![]()
![]() |
#11 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ---------- Ja też miałam nadzieję, że mi się nie spodoba (ta cena ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
Zapach jest czarujący.Też zakochałam się na własną zgubę
![]()
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Jak lubisz RM to Byredo Bal d'Afrique Ci sie spodoba Ja mialam RM, teraz mam Byredo - podobne sa, ale chyba wole Byredo, maja cos w sobie, co nie pozwala o nich zapomniec To 1 z nielicznych probek, ktora wykonczona, byla tak nieodzalowana, ze musialam kupic na 100%
![]() Obie wersje, to ten sam zapach, tylko szata graficzna inna ![]() Collezione Privata Africa pachnie na mnie jak RM czy Byredo doprawione vetiverem, ale po czasie jest na mnie identyczne do zludzenia ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
#14 | |
To ja :)
|
Cytat:
![]() Też ją kocham miłością wielką, mam już prawie wszystkie jej wariacje -tylko wersji Gold mi brakuje... Natomiast jakoś nie widzę podobieństwa do Royal Muski... Miałam swoją flaszkę jakiś czas temu, szybko zeszła, zostało wspomnienie... Muska jest dla mnie cieplejsza i może nieco animalistyczna, w Noa jest więcej kwiatów. 2. Prawda??? ![]()
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Muska, faktycznie, ma dodatkowy pazur, którego jest brak w Noa ![]() Na Noa Gold też poluję ![]() Edytowane przez golgie Czas edycji: 2015-01-09 o 10:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Własciwie jak mam na sobie RM to nie muszę mieć już nić więcej - mam wrażenie, że przy tych perfumach wszelkie dodatki są zbędne (odzież również
![]() RM są piękne, spokojne i bardzo kobiece podczas gdy Noa odczuwam jako bardziej radosne i frywolne. Noa to kokieteria, zakochanie podczas gdy RM to już miłość ![]()
![]() |
#17 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
CHłe chłe-tego fikuśnego zestawu już nie mają, ale otrzymam ten standardowy, prawdopodobnie w cenie tego tańszego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Czekam na Ragnarok
|
Na Allegro jest teraz 100ml w cenie 649zł. Ostatnio patrzyłam (w tamtym roku) i były po 400zł
![]() Co do flaszek to mam obydwie. Agulenas82 je wkleiła. Stara flaszka to ta z czterema świecidełkami, prostokątna (trochę tandetna, bo te kryształki są na kawałku plastiku przytwierdzonym do szkła), natomiast nowa wersja jest bardziej kwadratowa i ma pasek kryształków po środku (dużo ładniejsza). Flaszka typowo Micaleffowa z linka z zestawem widocznie jest trzecia, ale jej wcześniej nie widziałam i nie miałam z nią styczności. Zapach jest jeden, ten sam ![]() Dla mnie Royal Muska to chłodne, czyste, intymne piżmo. Bardzo trwałe i nie pasujące do wszystkiego. Nie używam często, ale uwielbiam. Noa, z tego co pamiętam, nie podobała mi się. W RM nie ma żadnych kwiatków. Myślę, że ma jakąś nutę podobną do L'Instant Magic. Weź koniecznie flachę z paskiem kryształków ![]() Edytowane przez Fenris Czas edycji: 2015-01-10 o 11:50 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Czekam na Ragnarok
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
lise-kotta
|
Cytat:
Poziomko - zachęcona twoim komentarzem poszłam po próbkę Bal d'Afrique i jest piękny ![]() Nie mieli RM do powąchania niestety i nie mogę porównać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Już tak nie kuście tym Balem:P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
:p Jak RM w drodze, to Bal zbedny, bo podobne potrafia byc
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
#26 | |
lise-kotta
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Konto usunięte
|
Ja swego czasu byłem ciekaw Royal Muski, byłem ciekaw tego piżma, bo kiedyś lubiłem ten składnik i się bardzo zawiodłem, bo na mnie mocno zwierzęce wychodzi. Inna sprawa, że jest za słodkie jak dla mnie, za słodkie, za ciepłe, czyli jak ja mówię ciepłe kluchy z pierwiastkiem animalnym.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byredo lepsze wg mnie ![]() [1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;49707753]Ja swego czasu byłem ciekaw Royal Muski, byłem ciekaw tego piżma, bo kiedyś lubiłem ten składnik i się bardzo zawiodłem, bo na mnie mocno zwierzęce wychodzi. Inna sprawa, że jest za słodkie jak dla mnie, za słodkie, za ciepłe, czyli jak ja mówię ciepłe kluchy z pierwiastkiem animalnym.[/QUOTE] Bo ten zapach jest pizmowy, ale w bardziej kobiecym wydaniu I roznie pachnie na kazdym i roznie na nas samych Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Wtajemniczenie
|
Pamiętam jak jakiś czas temu miałam odlewkę RM i po przetestowaniu stwierdziłam, że jest kompletnie nie dla mnie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Naprawdę Byredo podobny jest do RM? Czytając nuty nigdy bym na to nie wpadła ale tak kusicie, ze chyba rozejrzę się za jakąś próbką chociaż cenowo, jak widzę, różnica niewielka.
Co do RM to miłością do niej zaraziłam już kilka osób ale jak przychodzą do mnie i psikają się RM to włącza mi się tryb sknery ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:32.